chelseas tolvfels-runda

Jag skriver alltid hur det går på tävlingar här, vare sig det gått bra eller dåligt. Däremot brukar jag bara lägga ut felfria rundor. Jag tänkte ändå lägga ut Chelseas runda från i fredags där vi fick 4+8 fel i 120 totalfel. Jag vill visa på min blogg att allt inte bara är bra hela tiden, utan det går både upp och ner hela tiden. Jag har hittills haft väldigt jämna resultat, mestaldels legat på 0 eller 4 fel. Det känns bra!
 
Iallafall, i fredags red vi en nationell 120. Den var ganska svår, lite för svår enligt mig för att vara första klassen på helgen, tidigt på säsongen och även en Lätt klass. Till avd. B tog de bort ett hinder (6an) och på lördagen var klassen mycket lättare. Så banbyggaren fick nog ändra sin plan lite. Jag tycker alltid det är svårt att gå banan själv när den är lite klurig, det är i sådana tillfällen jag hade behövt hjälp av min tränare med bangång. Jag fick istället lägga väldigt mycket fokus på att kolla på andra hur dom red för att bestämma mig för hur jag skulle göra. 
 
1an rev vi och jag skulle nog haft henne lite mer vaken bara. 2 till 3 var en svag båge på 26 meter, alltså lite framåt på 6 språng vilket Chelsea gjorde bra med sin lite kortare galopp. Kombinationen inget svårt. Sen kom två distanser efter varandra. 5 till 6 mätte jag nog till 23 meter och även 23 meter till 7an. Vissa red 5 språng, 5 språng, vissa 6 språng 5 språng och även 6 språng 6 språng. Jag bestämde mig för att rida 6 språng, 5 språng vilket stämde väldigt bra på båda och jag höll den planen.
 
Sen började omhoppningen, där gjorde jag första misstaget. Jag tänkte vända innanför 1an, så istället för att hoppa och vända vände jag innan jag hoppat och då blev det ett (extremt) dåligt språng och ett ner. 9an inget speciellt, 10a-b inget speciellt mer att den står längst sargen vilket vissa hästar kan bli lite påverkade av. Sen var det 23 meter ner till 11an där jag bestämde mig på 5 språng men var alldeles för långsam på att rida framåt där. Så istället för att rida fram och räta upp mig sista språnget blev det tvärtom och hon blev väldigt flack. De flesta red på 5 språng där som jag såg, men i efterhand hade jag nog tagit ut bågen och satt tillbaka på ett mer. Sista hindret inget speciellt, jag satte bara tillbaka henne ordentligt för att få ett bra sista språng.
 
Jag tycker det är viktigt att ha en plan och rida efter den, då skapar man ett system för varje tävling som man följer vilket skapar en trygghet i det man ska göra. Även fast jag hade ett par nerslag på Chelsea och på TB tappade balansen i språnget och tappade stigbygeln vilket resulterade i massa fel, höll jag ändå planen dagen efter. Jag ändrade NOLL och red precis likadant och då satt två nollor. Ibland går det vägen, ibland inte, men ändra inget för det. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0