tävling i helgen

Tänkte visa lite bilder från Odense och även skriva hur det var att tävla internationellt. Om ni har några frågor kan ni ställa dom så svarar jag på det! I helgen är det tävling på hemmaplan. Cazzi går en 1,30 klass och Chelsea går 1,20, 1,30. :)
 

 

gick över förväntan

Jag trodde aldrig att det skulle gå så bra i Odense, vår första internationella tävling. Det är mer som en arena där och det är inget som Chelsea och jag är vana vid. När jag gick in i första klassen visste jag inte alls hur det skulle gå eller hur hon skulle reagera på hindren.
Det var några av världens bästa ryttare där, Rolf, Marcus Ehning, Dubbeldam, Gerco Schröder. Många duktiga svenskar som oxå var där. Banorna var lite mer maxade än hemma men inte speciellt teknisk svåra. Jag fick bra hjälp av min tränare, la upp en plan och höll planen. Vi fick bara ett nerslag på 3 rundor, vi gjorde en snabb runda trots att jag inte är så bra på att rida fort. Vi fick pris i sista klassen och det var jättekul. Chelsea har verkligen hoppat fint och inte tvekat på något. I sista klassen tävlade jag bla mot Rolf och det är inte varje dag man rider samma klass som honom (och dessutom slår honom ;)). Så jag är jättenöjd!
 
Pappa kom även ner och kollade sista dagen, kul att det gick så bra då! Nu fick man verkligen mersmak och vill ut på fler internationella nästa år.

Yeeeey😃😃😃


Felfri i finalen

Precis hoppat finalen, 125 och vi var felfria!!!! Ligger bra till så tror det blir pris, så duktig Chelsea varit i helgen!!! Hon hoppade fantastiskt idag!!


Dag 2

Hoppade en 120 idag, bed. C, fel blir till tid. Jag red fort men rev ett, annars en bra runda. Bättre än igår! Så är nöjd, Chelsea hoppade fint och gör allt bra. Vi hamnade bara några utanför placering, så det var synd med nedslaget för annars hade vi fått pris. Tar igen det imorgon, sista dagen. Hoppar 125 då sen åker vi hem. :)


I Odense

Hoppade första klassen imorse, en 120 och vi var felfria! Superkul och en bra debut!


rundorna

Jag är nöjd med båda rundorna, jag hade en bra rytm, bra distanser och hästarna hoppade fint. Cazzilla blir lite tjafsig när det är så mycket svängar, hon tycker det är lite jobbigt men hon var ändå duktig. På Chelsea så skulle jag kortat ner svängarna lite och tagit innanför ett hinder, annars är jag nöjd. Tycker ändå det viktigaste var att jag fick en bra känsla nu efter Halmstad, eftersom vi ska starta internationellt nästa vecka. Roligt!!
 
 

mardrömmen...

Försökte uppdatera med blogg.se appen men den funkar inte sen jag uppdaterade den, nu är den jätteseg... Jaja. Igår var vi i Lidköping och tävlade. Chelsea och Cazzilla gick en 1,20 klass och båda hoppade fint och felfritt. Kändes väldigt bra, red dock lite väl långsamt i omhoppningen. Kändes bra att Chelsea var som vanligt igen och tuffade på, så det är bara att glömma Halmstad. På onsdag åker vi ju till Danmark!!
 
Sen valde jag att hoppa en klass till på Cazzilla vilket jag ångrar, hon går verkligen inte bra i andra klassen. Hon blir bara springig, lång och stark. Egentligen så var det inte katastrof, vissa språng var bra och jag hade en bra rytm. Men fick ett ner och sen la jag en volt då det blev lite tjafs in i kombinationen. Sen var hon bara stark, fick inte tillbaka henne på en båge så fick gå på ett mindre och sen utgick jag. Kanske dumt att utgå, men men...
 
Tanken var att tävla idag med men igår när vi körde hem hände något som man verkligen inte vill ska hända. Vi krockade med en älg..... Som tur var körde vi inte speciellt fort, pappa bromsade knappt för hästarnas skull och rutan gick inte sönder och älgen flög över på sidan av bilen. Hästarna klarade sig utan problem och vi med. Men usch, det var inte kul, jag hann tänka att vi skulle dö precis innan krocken.
Vi hade inte så långt kvar hem och bilen funkade ändå så vi körde hem sista biten. Men ja, så här ser den ut nu...fattar inte hur den kunde hålla.
 
Så jag valde ändå att stanna hemma idag, Chelsea gick ändå så bra igår och min tränare tyckte det räckte med en dag om det kändes bra. Man är ändå lite chockad, inte varje dag man krockar med en älg och transport med två hästar.... Rundorna kommer i nästa inlägg. :)

lite tankar

Dålig uppdatering från min sida den senaste veckan. Men efter Halmstad så kändes allt bara skit. Det har gått så bra med Chelsea enda sen vi köpte henne. Aldrig åkt ifrån utan en nollrunda. Men under Halmstad gick det inte alls som jag tänkt mig. Ibland lägger jag för mycket press på mig själv, nu när jag äntligen skulle debutera henne i 1,30 så fick jag sån prestationsångest vilket gjorde att det gick allt annat än bra. När jag väl kom ut där ifrån så kände jag mig så dålig och som jag misslyckats. För det hade jag ju. Men samtidigt så har jag matchat henne bra fram tills denna debut och det var inte hästen som inte var redo utan det var jag som la för mycket press på mig själv. Detta har hänt några gånger tidigare, att jag fått sån prestationsångest och allt gått skit. Jag försöker tänka bort den där pressen men det går inte i sådana lägen. Jag hoppas att när jag nästa gång får denna prestationsångest kan känna igen det så att jag kan gå ut från banan, inte fortsätta hoppa. För jag vet att det inte blir bra då, speciellt inte på Chelsea som är känsligare än mina andra. 
 
Det har känts väldigt jobbigt att det inte alls gick så bra, då vi ska till Danmark nästa vecka. Vill ju att hon ska vara på topp då. Men igår när det gick så bra på träningen släppte allt. Jag bara red i den där galoppen och rytmen, allt satt. Hon hoppade fantastiskt väl och jag red bra till hindren. Fanns inte mycket att klaga på. Så nu hoppas jag att det ska gå bra i Lidköping så jag får en bra känsla inför Danmark. Känns så skönt att åka dit med min tränare, så det kommer nog gå bra då hon är en jättebra hjälp. Och om det går dåligt, så är jag iallafall en erfarenhet rikare. 
Min fina stjärna <3

Duktig

Vart och tränat med Chelsea idag och det gick sååå bra! Hon hoppade fantastiskt och det fanns inga tveksamheter. Hon tyckte nog inte om Halmstads ridhus, får se nu hur hon går i helgen i Lidköping. Men det ska nog gå bra. Sen åker vi till Danmark nästa vecka, ska bli så kul!!!Efter dagens tur💕
💕💕
då var man hemma igen

Äntligen hemma igen, hästarna blev så glada av att komma ut i hagen. De sprang runt och rullade sig flera gånger. Så härligt att få se dom lyckliga efter en tävlingshelg. :)
 
Som ni säkert förstår är jag inte alls nöjd med helgen med Chelsea. Men hon är svårare inne och saknar rutin tror jag. Sen är Halmstads ridhus lite speciellt med glasfönster där solen ligger på. Men vi har ändå gjort helt okej rundor, förutom 1,30 där jag red pissdåligt och sen idag kändes det som att det satt i lite i henne. Hon sprang förbi ett hinder. Nu vet jag inte hur jag ska göra, ska iallafall träna och sen kanske att jag struntar i Lidköping om 2 veckor och istället hoppar en lokal tävling. Jag ska nog även byta bett då hon känts lite stum på novabettet. Gäller att backa nu och inte fortsätta så här, hon är försiktig och känslig så det är lätt att ''knäcka'' en sån häst. Är väldigt rädd om henne. Vi var redo för 1,30, vi hoppade runt allt bra men eftersom jag blev så nervös så stressred jag och jag kunde inte hålla ihop det. Fick total block i min hjärna mot sista hindret. Glömde andras och ta det lugnt. Bara lära sig och gå vidare, även om det känns som ett misslyckande och jag hatar det.
 
Lätt att glömma bort att Cazzilla har varit så duktig, väldigt jämn och hoppat fantastiskt. Satte sin första nolla i 125 idag. I våras var hon som jag nämt tidigare väldigt spänd men nu har hon inte varit det. Lite spänd första dagen bara. Det känns verkligen som hon utvecklats mycket under sommaren för nu går hon in och presterar, innan kändes det mest som hon tyckte det var jobbigt på banan. Har bara hoppat en klass per dag med henne under en tid nu då jag känt att hon inte orkat mer mentalt, men snart kanske hon är redo för 2 klasser under en dag. Idag kändes hon väldigt fin, blev taggad när vi kom in och kämpade runt bra! Hon hoppar kombinationerna så fint nu! Jag fick en bra känsla och nu ska jag bara fortsätta rida och stärka henne så här så hoppas jag att nollorna kommer i 1,30 oxå.
 
Den här rundan var bra för självförtroendet!! Kändes så bra, stor skillnad sen Ljungby! Duktig cazzi!

Duktig cazzi🌟🌟

Efter en dålig helg med Chelsea så avslutar Cazzilla felfritt i 125🌟🌟 Det!! kändes bra!halmstad dag 2

Blandat resultat idag. Chelsea och jag har haft en väldigt bra säsong utomhus men nu märks det att hon saknar rutin inomhus. Hon är svårare att rida och det går inte lika mycket på räls som det gått utomhus. I 1,20 så fick vi ett nerslag på ett smalhinder och sen fick jag lägga en volt då hon inte riktigt hade fokus på en kombination som kom kort ur sväng längs sargen. Tänkte sen på att ställa henne lite inåt så hon såg hindret i tid.
I 1,30-debuten sen så kändes det bra på framhoppningen men när jag väl kom in på banan så blev jag ganska nervös och stress-red. Vi hoppade runt med ett nerslag då vi kom förstort in på kombinationen. Sen mot sista slutar jag rida och hamnar på ett mellanläge två gånger så resultat blev ute. Sen hoppade jag det igen och red ordentligt. Vet inte vad som hände men jag brukar aldrig göra sånna misstag...brukar inte komma tokfel. Tror jag fick prestationsångest inför debuten och red därav väldigt mycket sämre. Men jag hoppas inte detta ska påverka henne, nu får man snabbt backa lite och gå ner i klasserna. Därför hoppar vi en 1,15 imorgon och jag hoppas hon ska gå in med bra självförtroende ändå.
Jag har hittills aldig ridit med sporrar på henne, men idag kände jag att jag ville ha lite extra när det blev större. Men samtidigt inte ändra något inför debuten. Så därför valde jag utan sporrar. Men ska testa tävla på de imorgon så jag är van och kan använda de i nästa 1,30. 
 
Cazzilla hoppade en 1,30 runda, hon var väldigt duktig. Inte alls spänd som igår. Vi fick ett ner på smalhindret, vet faktiskt inte varför. Hon blev lite lång och hindret var svårt (många som rev det idag, även jag på Chelsea). Skulle hjälpt henne lite mer. Men annars gjorde hon överlag väldigt fina språng banan runt. Jag tycker det är stor skillnad på henne på bara två veckor. Hon är stadigare mellan hindren, mer ihop och mer ridbar. Imorgon går hon 1,25.
 
Jag är verkligen inne i en svacka nu, i våras/somras gick det väldigt bra. Men nu går det väl sådär. Men jag hoppas det ska gå bättre ju fler inomhustävlingar vi gör.

RSS 2.0