resultat jfk

Chelsea:
 
Kunde inte rida varken på torsdagen eller fredagen innan tävlingen då det kom massa snö och hästarna hade inga sulor. Hovis skulle kommit i torsdags men fick förhinder. Så hon var väldigt pigg och då blir hon oxå ganska så tjafsig i handen, men det gick ju bra ändå.
 
1,20 0 fel och placerad 5a av över 70 starter.
Vi gjorde en bra runda men det började dåligt då jag fick in ett extra på första distansen. Då kom jag även ur rytmen till nästa hinder där det blev för många galoppsprång innan, så där tappade vi massa tid, vilket var synd. Annars hade det nog räckt till en vinst. Men sen flöt resten på väldigt bra.
 
1,30, 4 fel, placerad 6a.
Banan var inte helt lätt, det var bara 3 nollor. Rev hinder nummer två där vi kom lite för nära. Det var en distans på 6 galpppsprång, lite tillbaka men jag red på lite för mycket. Men jag känner mig inte helt säker på dessa höjder med Chelsea, det är ändå bara vår andra 1,30. Förra gången fick jag ju prestationsångest... Resten tycker jag var bra, blev lite trångt på andra distansen oxå, skulle hållt ut bågen, men det löste hon bra. Tycker hon hoppat riktigt fint i båda klasserna, luftigt och med bra självförtroende. Så duktig.
 
Cazzilla:
 
1,30, ute.
Med Cazzi gick det inte lika bra. Först hade vi en riktigt dålig framhoppning där de bara togs hinder hit och dit. Jag var först av alla där inne men ändå lät de inte mig hoppa klart. Blev riktigt irriterad, så fult. Men det hade inget att göra med hur det gick inne på banan sen, på framhoppningen hoppade hon väldigt fint och avslappnat. Men sen när jag väl kom in på banan och fattade galopp var det som att sitta på en helt annan häst. Hon blev spänd och sprang mest. Hoppade dåligt och jag fick göra halt, lägga en volt. Till slut fick vi för mycket fel så blev ute. Hade verkligen inte väntat mig henne så spänd, hon har gått bra och avslappnad på JFK tidigare i år. Så blev förvånad, annars hade jag aldrig valt att gå rakt in i en 1,30. 
 
Hon startade sist av henne och Chelsea så hon fick hämta Chelseas pris. :)
 
Till helgen blir det årets sista (stora) tävling. Åker fredag till söndag till Grevagården. Kommer hoppa en klass per dag 1,20, 1,30 och 1,25. Hoppas på att sitta på en mer avslappnad Cazzilla då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0