lång fråga och långt svar

Hej! 

Spännande med Dino och den tävlingssäsong du haft. Stora framgångar helt klart! 
jag har en del frågor om hästarna och avel. 
Vad är tanken med Dino i framtiden? Ska han säljas eller kommer du behålla honom som en möjlig framtida tävlingshäst? Av det du sett av honom hittills, hur skulle du beskriva honom? Är han en framtida tävlingshäst inom hoppning? 
Hur går det med Aqua, är hon såld? Vad var tanken hos hen som köpte henne, ska hon fortsätta tävlas? Bli avelssto? 
Rids Tess något nu? Kommer du behålla henne i framtiden som avelssto? På vilken nivå är hon ridbar idag? 
Var är Appis och vad gör hon? Du skrev för länge sedan att du aldrig vill sälja henne, är det fortfarande din avsikt med tanke på de möjligheter ni nu har med gården, lösdrift hemma? Har du några tankar på att även betäcka henne? 

Tack för svar! Det är så spännande att följa din resa med hästarna :) 

Hanna
 
Svar:
Tack så mycket! Tanken med Dino är att han ska tävlas och förhoppningsvis visa fin kvalité och kapacitet. Jag skulle beskriva honom som en väldigt okomplicerad häst med bra psyke. Jag har ridit ut korta rundor i skogen utan problem och då har han haft ryttare på sig 10-15 gånger. Han är väldigt avslappnad vilket är en stor fördel. Vi har inte löshoppat honom så mycket än, bara låga hinder men förhoppningsvis hoppar han bra och tanken är att han ska bli min framtida tävlingshäst.
 
Aqua är fortfarande kvar, hon var såld till en junior men de drog sig ur. Nu hoppas jag att hitta en bra hem till henne där någon vill tävla lite lägre klasser för att sen kunna ta sig uppåt på henne. 
Tess rids tyvärr inget nu, när min medryttare slutade hittade jag ingen ny och har inte orkat ta tag i det. Hade gärna haft någon som bara pysslade om henne samt red lite lugnt i skogen. Om Dino visar fin kapacitet så kanske vi behåller henne och avlar lite till, men annars kanske vi säljer henne. Man kan tyvärr inte ha hur många hästar som helst. Hon kan ridas som vanligt men inte hoppa skulle jag tro (endast låga). Det var när vi hoppade lite högre och mer intensivt som hon blev lite halt igen. Detta läkte snabbt men hon skulle inte hålla för högre klasser ändå så därför valde jag att sluta tävla henne.
 
Appis har varit hemma ett tag men nu är hon utlånad som sällskapshäst till en 2 mil härifrån. När jag fick hem henne var hon inte fräsch och valde därför att ställa av henne helt och bara ha henne som sällskapshäst. Hon kommer aldrig säljas men vi kan inte ha hästar hemma som bara går då det tar förmycket onödig tid. Vi måste lägga tiden på de hästar som rids och tävlas, (undantag för Tess som är dräktig, men hennes avkomma kommer vi inte ha hemma sen när den kan skiljas ifrån Tess). Kommer nog aldrig betäcka henne då hon inte har så mycket kapacitet.
 
Roligt att du tycker det. Under nästa år kommer det ske mycket förändringar, den enda hästen jag vet att jag kommer ha kvar att tävla är Chelsea. Sen kommer det ev. två nya hästar, men mer om det då. :) Att lägga tiden på rätt hästar för mina ambitioner är något jag lärt mig under året och det är det som jag måste bli bättre på.

Kommentarer
Postat av: OutletShop.se

Bra jobbat!

2016-12-02 @ 21:50:15
URL: http://outletshop.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0