Cazzilla

Cazzilla var felfri i första 1,20, sen hade vi ett ner i grunden och omhoppningen i 1,20 på lördagen. På söndagen fick vi två ner i 1,25. 
 
Jag tycker att hon hoppade bäst första dagen. Då hoppade hon väl och bra på alla hindren. Under andra dagen kändes hon lite rörigare och var i ganska många hinder. Kom lite fort in i båda kombinationerna så vi fick ner b-hindren.
Sista dagen tänkte jag på att rida ihop henne mellan hindren så hon inte går så himla öppen i formen. Vi fick först 3a ner. Vi har en bra galopp genom svängen men sen börjar jag plocka bort den då jag dagen innan red iväg henne in mot kombinationerna. Så där blev språnget platt. Sen var det sex galopppsprång till 4an som vi oxå fick ner. Jag vet inte om hon tittade till på grinden som var under det hindret för det blir lite tjafsigt mot där. Efter det så började hon hoppa ordentligt och hon var inte i något mer. Fick ihop henne väldigt bra som jag inte fått tidigare. Så sista delen på banan var ju klart godkänt. Bästa hon hoppat någonsin kanske?
 
Hoppas att jag kan komma och träna lite senare i veckan, visa filmen och se om det är så här hon ska ridas. Det är en svår avvägning med att inte rida iväg henne för lång mot hindren samtidigt som jag inte får plocka bort galoppen. Sen får jag träna hemma med att hoppa låga hinder och ha kvar henne i en bra balanserad galopp/form både före och efter. Just nu känns det som hon bara kastar sig iväg i en obalanserad galopp efter varenda hinder. Men små små framsteg hela tiden, hoppas jag :D
 
Sista hindret hoppar hon superfint på. :)

chelsea

Tänkte skriva lite om varje häst efter helgens tävling. 
 
Chelsea har varit felfri i alla sina starter, 1,20, 1,20, 1,15. Precis utanför placering i båda 1,20 klasserna och i 1,15 knep vi äntligen en placering. Hon är mycket lättare att rida felfritt på än mina andra hästar. Hon kräver inte lika mycket ridning och hon behöver inte hela tiden engageras som de andra. Det svåra på henne är att hitta en jämn rytm utan att rida iväg henne eller bromsa. Tycker att jag börjat hitta lite bättre ridning under helgen och ju fler rundor vi gör desto bättre bli det. Bara att fortsätta hoppa 1,20 klasser nu tills vi blir stadiga och det känns superlätt. Försöka rida lite snabbare i omhoppningarna så jag själv får träna på det!
 
Hon ger verkligen en fantastisk känsla i hoppningen när hon hoppar så väl. 
 

trött

Avslutade helgen med ett ner på Aqua i 1,25 där jag backade mot en oxer... Cazzilla fick 3a och 4an ner. Men sen hoppade hon fint resten och jag fick ihop henne mycket bättre än igår. Idag var nog första gången hon verkligen hoppade, innan har det nästan känts som hon bara klivit över.
Ska skriva mer imorgon för nu ska jag sova. Ledig imorgon och det är välbehövligt efter tre dagars tävlande!
 

Felfritt

Chelsea felfri idag igen och vi blev placerade😃 Hon har inte rivit en bom på hela helgen, fantastisk häst!!!


andra dagen avklarad

Fick ett nerslag i 1,30 på Aqua innan. En liten touch bara... Känns ändå ganska stadigt och inte alls svårt (inte lätt heller) det flöt på bra och jag fegred inte. Bara hoppa på nu i 1,30 så kommer nog nollorna snart! Imorgon går Aqua och Cazzi 1,25. Chelsea 1,15. Ska försöka hålla ihop Cazzilla ännu mer mellan hindren och inte rida iväg henne så in i kombinationerna... Idag var hon lite spänd och hoppade inte alls lika bra som igår. Får se hur hon är imorgon.
 
Chelseas 1,20 runda från idag. Hon hoppar så fint och väl, lite mer ambitiös än mina andra två. Blir fortfarande lite av och på, hittar inte riktigt distanserna. Men det kommer ju fler rundor jag får på henne. Kvalade till 1,30 nu, faast det väntar vi med ett par månader såklart!

Snart 130

Chelsea felfri i 1,20 idag igen, en bra runda med bra flyt. Dock första utanför placering precis som igår. -.- 
Cazzilla rev b hindret i båda kombinationerna. Red iväg henne på en för stor distans i båda två. Hon fick inte riktigt plats ut då. Annars en helt okej runda!
Nu har jag promenerat med Aqua och snart ska vi hoppa en 1,30.😃Första dagen avklarad

Hoppat klart för idag och är påväg hem nu! Aqua har haft ett ner i både 1,20 o 1,30. Dock en jätte bra runda/känsla i 1,30 så jag är nöjd! 
Cazzilla och Chelsea felfria i 1,20 och båda satte var sitt kval till 1,30. Roligast var att Cazzi var nolla för som jag kämpat med henne! Äntligen lite resultat och det var en bra runda.
Imorgon går Aqua 1,30 och de andra två 1,20. Nationellt imorgon.Tävling imorgon

Hästarna ridna och alla kändes väldigt fina! Sen har jag fixat endel inför tävlingen imorgon. Hem och chilla nu tills jag börjar jobba vid ett till stängning. Hoppar inte förrän vid lunch/em imorgon så jag hinner sova ordentligt och fixa resten imorgon! Har en bra känsla inför helgen och jag är taggad!!😃ridbanan

Det går sakta, sakta framåt med ridbanan. Tar mer tid än vad vi trodde då vi beställt massa material som vi väntar på. Men vi gör allt väldigt noggrant då det ska hålla bra i framtiden under alla väder, även när det är minusgrader ute eller har regnat mycket. En bra dränering är väldigt viktigt. Så ''vi'' har grävt diken som det lagts rör i. Sen har ridbanan rätats upp så den är helt plan.
Grusen på bilden har börjats att läggas på, sen ska en duk över och likadan grus på igen, tror jag. Sen är det mer material som ska på innan själva topplagret eller underlaget som man pratar om ska på. Stor och bra blir den iallafall och jag längtar tills vi kan börja träna där. :D

fråga

Kan du inte lägga upp någon gammal film på Chelsea innan du köpte henne ?

Svar: Kan lägga ut några filmer från när Fredrik Spetz red henne tills hon var 5 år. Sen såldes hon till en annan tjej som ridit henne under två år innan vi köpte henne! :) Jag hoppas att kunna lära mig rida henne lika bra som Fredrik gör. Har har en bra galopp och en jämn rytm under hela banan. Det är det som är det svåra på henne. Kan lätt bli väldigt av och på, samt att hon är väldigt känslig för hjälperna. Så man måste vara väldigt försiktig oxå! När jag träffar honom på en tävling ska jag sno lite tips!! =)
 
 
Från Falsterbo kval 1 för 5åringar. Felfri och i kval 2 hade de 4 fel.
 
Chelsea har ett syskon som är e. Corlensky G som debuterade 1,50 under våren. Ser superfin ut. Fredrik sa själv att det är en av hans bästa hästar när vi pratade med han innan vi köpte Chelsea. Hittade en film här från förra hösten. Så fin!

tisdag

Under morgonen har både jag och hästarna svettats. Så skönt med lite sommarväder igen. Har satt upp övningen Roffe visade på sin clinic igen och tänkte köra den i ett par veckor. Den är väldigt stärkande för hästarna. Både Chelsea och Cazzilla tyckte den var väldigt jobbig, hoppas på att se en förbättring efter ett par veckor!
 

....

Var precis hos veterinären för att seminera Tess, men då hade seminet hamnat helt fel och kommit till Linköping... Ibland blir man trött asså... Hoppas de kan lösa sig under förmiddagen annars missar vi denna brunsten... aquas tävlingsträns

Äntligen fått tag i ett tävlingsträns till Aqua. Eftersom hon tävlas på hack blev det ett ihop-plock från olika märken. Och det tog ett tag innan jag hittade samma brun färg på allt. Men själva tränset kommer ifrån Equipe. Klinkers på pannband och nosgrimman (som jag då tagit bort), har beställt ett till sånt träns som ska få bli Chelseas tävlingsträns. Jätte fint är det!
Sen är det sidostycken med extra käkrem och tyglar från Dyon. Och själva hacket är från Lippo tror jag. Så fint! Ska fixa en bild när det sitter på i helgen. :)
 

måndag

Vaknade mycket piggare i huvudet idag, fått sova ordentligt och kom ändå upp i tid. Åkte med Tess till veterinären för en check och vi ska tillbaka redan imorgon för att seminera med Heartbeat!! Sen har jag ridit ut alla på tur och pysslat om de. Tog faktiskt med kameran idag och fotade lite. Borde kanske gör det oftare?
 
Har lagt ut halm i hagarna då de tycker om att rulla sig där. :)
 
Testknoppade Aqua inför helgen!
 
Tessi <3 Har hittat en tjej nu som rider henne ett par gånger i veckan. Roligt för henne att få komma ut på några turer i veckan och även bli ompysslad. :)
 

cazzilla 1,20

Här kommer Cazzillas 1,20 runda. På förra tävlingen gick det inte alls bra, hon blev bara lång och stark för mig. Kunde inte galoppera genom svängarna utan att hon blev lång. Hon bytte inte galopp och vi fick onödiga rivningar. Nu har jag jobbat ihop henne ordentligt, jag har försökt engagera henne mycket mer hemma så hon vaknar till lite och börjar tänka själv. Igår fick vi inga problem med byten, hon hoppade väl och jag kunde galoppera genom svängarna. Så jag fick en väldigt bra känsla på henne mellan hindren. 
 
Sen red jag ju inte mitt bästa och jag körde på länghopp över oxern där... Sen debuterade hon 1,25 med gott självförtroende. Jag la henne för nära på två hinder så vi fick två ner under den rundan, men klart godkänt. Nästa helg skärper jag till mig. Då ska hon gå 1,20,1,20,1,25. :) 
 

dagen

Började dagen med att få till en bra 1,10 runda på Chelsea. Omhoppningen flöt på bra och vi fick framåtlägen, och det räckte till en andraplats! Roligt!
Sen vet jag inte vad som hände. Var så trött i huvudet, sovit för lite hela veckan och de två senaste nätterna nu så jag orkade inte hålla koncentrationen uppe. Jag kunde inte fokusera eller reagerade knappt inne på banan. Så jag strök sista rundan, sparar Aqua tills nästa helg och åkte hem. Jag tror ibland att jag kan klara av hur mycket som helst.... Men denna veckan kände jag att det blev för mycket. För ett par veckor sen jobbade jag en 40 timmars vecka. Mån-tors, tävlade fredag, lördag morgon, jobbade lördag em/kväll och sen upp tidigt på söndag för att tävla igen. Men då hade jag bara en häst med mig och då kunde jag hålla fokuset upp under den rundan. Idag hade jag tre hästar med mig och skulle göra sex starter, hur tänkte jag där? Men mitt huvud orkade inte, jag kände mig seriöst som en zombie... Försökte allt för att få mig pigg, motiverad och fokuserad. Men det gick inte, jag orkade inte. Jag har jobbat jätte mycket i veckan och hållt igång alla tre. Lägger ner tid på alla tre och en kväll var jag klar vid tio.. Måste börja planera bättre om jag ska få detta att gå ihop. Kan inte ta på mig hur mycket som helst och eftersom det är hästarna jag satsar på måste jag lära mig att säga nej till att jobba. 
 
Nästa helg åker jag till Vaggeryd fre-sön. Kommer bara hoppa 1,20-1,30 klasser så det blir inte jätte långa dagar. Så under veckan måste jag planera och sova ordentligt för att kunna göra bra ifrån mig där. Tänkte att jag kunde sova ut imorgon då jag är ledig, men måste till veterinären med Tess för hon började brunsta igår. Det blir heartbeat på henne, roligt!!
 
Inga katastrof-resultat idag men rundorna var inte bra. Fick en bättre känsla på Cazzilla, kunde galoppera genom svängarna, o om inte ryttaren klantat sig i båda klasserna hade iaf en varit felfri. I 1,20 försökte jag mig på längdhopp över en oxer, ja haha.. Brukar oftast må riktigt dåligt efter en dag med dåliga rundor, men inte idag för jag vet vad det berodde på. Jag kan så mycket bättre. Så nu är jag taggad inför nästa helg :)
Pappa glömde kameran till denna klassen och filmade med mobilen istället. Han måste missat att han har zoom på kameran....
 

Zombie

Tävlat idag! Blev tvåa i 1,10 på Chelsea. Resten av dagen har jag inte mått så bra och red därefter... Hästarna har iallafall känts jätte fina, o alla nerslag har berått på enbart mig. Fick en mycket bättre känsla på Cazzi idag med, så äntligen ett steg framåt!!jobb inom hästbranchen

Har ni kollat? En kort ''serie'' om hur hästbranchen ser ut. Jag vet inte vad jag ska säga, det är hemskt att det ser ut så här men jag har oxå varit där och jobbat för knappt några pengar. Jag ville ju utvecklas och lära mig. Och skulle jag vilja jobba med hästar nu så hade jag inte tackat nej pga dålig lön eller ingen försäkring. Så är det ju. Men jag försöker hela tiden se det så att det inte är ett jobb, utan en utbildning och en plats man lär sig på. För ska man komma någon vart genom att jobba med hästar så är det så här det ser ut. Är man ute efter att tjäna pengar så ska man jobba någon annastans. Tycker det lät ganska bra för henne med 6000kr vitt och träningar/stallplats/boende utöver det! Finns ju så mycket värre ställen... 
Men skulle jag jobba med det igen så ska det vara en plats där jag utvecklas och lär mig, jag skulle aldrig slita så igen utan att få någonting ut av det.
 
Jag kan förstå att det förekommer svarta löner osv i mindre stall men det jag inte förstår är hur stora tävlingsstall i Sverige inte alltid ger vita löner och dessutom väldigt dåliga löner. Jag jämförde min nuvarande arbetsplats på Konsum (där jag tycker man tjänar rätt så bra) med ett stort tävlingstall i Sverige. Om man jämför omstättning vinst osv... så handlar det om helt andra siffror i tävlingsstallet. Och såklart handlar det om helt andra pengar när man köper topphästar än när man köper in varor. Det är en lite mer jämn ekonomi på konsum än vad det är när man driver ett tävlingsstall. Men jag tycker ändå det är ganska konstigt..... Om man har en omsättning på tiotalsmiljoner men ändå inte ''har råd'' att ge vita löner/högre löner. Är det bara för att det är så här hästbranchen ser ut? Eller är det en del i det hela att tävlingsstall omsätter så mycket pga ''utnyttjande'' av arbetskraft? Kommer det någon gång ske en förändring?

nytt

Fått tag i ett sånt svett-täcke jag letade efter för ett tag sen, tycker det verkar vara bra så beställer nog ett till! :) Så har alla varsitt!
 

Sista hästen

Kvällspass! Övningen jag gjort de senaste är två låga hinder på en linje, ca 19 m. Hästen ska gå kvar i samma galopp och hålla 6 jämna språng i balans.


redan nästa helg

Kom fram till att redan nästan helg är det sista helgen i maj. Som de senaste åren har jag åkt till Vaggeryd och Elithoppet och kommer såklart åka dit i år igen! Sen är det redan juni. Ibland går tiden verkligen så sjukt fort. Känns som vintern var jätte lång och nu har våren bara swishat förbit.....
Aqua och jag debuterade 1,30 där förra året!

måndag

Regnigt, kallt och blåsigt idag. Har varit och ridit nu på morgonen/förmiddagen. Förra veckan trimmade jag inte så mycket utan det blev mer styrka och galoppjobb. Denna veckan trimmar jag inför söndagens tävling i Gislaved. Cazzilla har känts väldigt fin både igår och idag så jag hoppas vi är på rätt väg nu. Den förvända galoppen satt idag i båda varven trots att jag inte tränat på det på ett tag. Så det betyder att hon blivit stadigare! Hoppas på att kunna få in en träning under veckan, annars får jag trimma på själv här hemma.
 
Hoppas verkligen på bättre väder i veckan, men blir så trött och omotiverad när det är kallt och jäkligt. Hallå det är ju vår nu? Näää nu måste jag åka till jobbet, stänger idag. Tur man har ett inomhusjobb i detta vädret. 
 

Ridbanan in progresshingstar

Som sagt ska vi betäcka Tess nu och förhoppningsvis får vi ett föl nästa år. :) Har lite funderingar på hingst, och ett alternativ är Corporal. Men då han satsar mot OS iår så finns det bara fryst från honom (om jag fattat det rätt) vilket gör det svårare att få dräktig. Corporal är e. Cardento. 
 
En annan hingst som jag sett mängder med fina avkommor ifrån är Heartbeat. 
 
Vill ha en hingst som är ganska tuff på hinder och inte för rädd om sig som Tess är. Den måste vara ganska stor och mycket motor i sig. Vi har pratat med Tess's uppfödare och han skulle fundera lite. Så får vi se vad han kommer med för tips! Vi är ju inte jätte insatta i aveln så bäst att rådfråga de som kan då så det blir så bra som möjligt! Roligt att redan ha en avkomma efter henne att få börja jobba med redan i höst. :) Det tar ju så långt tid när man föder upp en häst men tiden går fortare än vad man tror....

lite tankar

Vilket långt inlägg det blev då heheh...
 
Efter Drammen så har jag funderar väldigt mycket hur jag ska kunna lyckas ta mig dit jag vill. Jag är inte nöjd med att rida 1,30 lite halvdant utan jag vill ta mig upp i klasserna och göra det bra. Jag var ju iväg hos Lisen och Peder för snart två år sen. Men då var det inte rätt tid eller rätt ställe för mig. Att komma dit och se hur ett professionellt stall fungerar var jätte nyttigt, lärde mig mycket runtomkring. Men för att kunna utveckla min ridning var det inte rätt ställe.
Många väljer den vägen att åka utomlands för att jobba, lära och utvecklas. Men är det verkligen den enda vägen? Jag har funderat många gånger på det, att bara åka iväg ett par månader för att se, lära och utvecklas. Men jag tror inte att jag hade trivts med det. Jag har inga problem med att arbeta hårt, men jag hade saknat allt här hemma... Man måste kanske offra vissa saker i sitt liv för att komma dit man vill, men är det verkligen värt det? När jag var på Grevlunda saknade jag ''det vanliga livet''. Det går ju liksom inte att kombinera ett hästjobb med ett vanligt liv, om man inte har turen att bo i närheten. Vilket jag inte har.
Vissa har turen att växa upp i en hästfamilj där föräldrarna tävlat på hög nivå under många år. Där får man redan från början lära sig och utvecklas. Jag har inte haft den turen, jag har fått börja från noll och det känns som jag bara är en ynka liten bit på vägen. Ju mer man lär sig desto mer förstår man hur lite man kan.
 
Jag har just nu tre bra hästar där jag kan utveckla min ridning på, men räcker det? Jag sitter hemma och trimmar mina hästar själv, åker på träning någon gång i veckan och sen tränar jag själv hemma igen. Räcker det verkligen för att utvecklas? Jag vet att alla inte tar den vägen att åka utomlands, man kan lyckas att utvecklas på andra sätt också. Men ibland känns det som det inte räcker för att ta mig dit jag vill. Det är svårt när man inte har ögonen på sig av någon annan mer en knappt någon gång i veckan. Jag tränar och tränar, men om jag inte tränar på rätt saker så är det bortkastad tid. Ungefär så känns det. 

Detta inlägg skrev jag efter Drammen. Sen satt jag igår och kollade igenom min blogg och kom in av en slump på ett inlägg jag skrivit om Jens Fredricsson's clinic vi var på under en höst. Alltså finns det någon mer inpirerande människa än han?? Så här hade jag skrivit:
 
''Han fortsatte att berätta om när han gick från att vara bra till att bli mycket mycket bättre. Han gick och pratade med en mental coach (kommer inte ihåg vad han hette..) och ville att han skulle skriva ner hur en dag ser ut för honom och även berätta vad det är i det han gör som är en satsning. Det var nästan inget, kanske 10%. Sen skulle han ringa upp sina förebilder och fråga dom samma sak. Bla Ludger Beerbaum. Deras satsning låg på 90%. Då förstod han att han inte hade satsat tillräckligt. Men samtidigt tänkte han bara på alla problemen som fanns. Ex. att man ''måste'' flytta utomlands för att komma någon vart. Och där tog han upp en viktig grej. Man kommer ingen vart med att se problem utan man måste se möjligheterna. Man kanske inte har alla möjligheter i världen, man kanske inte har samma möjligheter som en annan person har men då får man hitta andra möjligheter. Man måste skita i problemen och bara tänka positivt. Alltså sitter det mesta i huvuvdet, mycket sitter i huvudet!! Den mentala biten. Han berättade om en tjej han hade hjälpt tidigare i veckan, suttit upp på hästen och visat. När hon sen själv satt upp på hästen och skulle då berätta om hon kände någon skillnad sa hon bara något drygt. Där har vi ett exempel på att man inte kommer någon vart med den attityden. Dels för man då inte kan ta åt sig av kritiken (vilket är jätte viktigt) och vilken tränare vill lägga ner jobb på en sån person?''.
 
Och då kom jag på mig själv att jag precis tänkt i samma banor som Jens gjort. Jag ser bara problemen och inte möjligheterna. Jag har fantisktiska möjligheter nu. Jag har tre bra hästar som har kapacitet för minst 1,40, jag har mitt egna ställe där jag äntligen kan träna precis hur jag vill. Jag har börjat träna för en jätteduktig och engagerad tränare som gjort att jag utvecklats massor de senaste. Jag får chansen att följa med henne på tävlingar och på så sätt kunna lära mig mer. Jag kan åka på de tävlingar jag vill trots att det kostar mycket pengar. Jag har tre friska hästar. osvosvosv... Det finns saker som skulle göra att jag utvecklas ännu mer men nu måste jag se möjligheterna jag har och göra det bästa av det helt enkelt. Inga negativa tankar, bara positiva. :)

ledig torsdag

Igår 19.00 satt jag som alla andra som ska till Åby travbana i juni på tdb och skulle anmäla. På 2 minuter tog alla permanenta boxar slut och jag fick mina tre. Fick gå ifrån på jobbet för att anmäla annars hade jag inte fått någon box haha. Ganska konstigt system det här. Ser iallafall fram emot den tävlingen väldigt mycket. Kommer hoppa där 3 dagar och det blir årets första lite större tävling. Viktigt att välja lite större tävlingar för att utvecklas tror jag! Förra året var vi där en dag och Cazzilla tyckte inte alls om det. Hon blev extremt spänd och hoppade igenom hindren, så vi fick förmånga fel och blev uteslutna. Denna gången kommer vi stalla upp och vara där dagen innan tävlingarna börjar. Så kommer kunna trimma dom och visa miljön lite. Det ser ju lite annorlunda ut med travbanan runt själva tävlingsbanan. Men Cazzilla har utvecklats massor gällande tävlingsbiten sen förra året, så det ska nog gå bra!
 
Igår fick hästarna hoppa studs och träna styrka/kvickheten. Dom var duktiga. Idag tänkte jag ut och galoppera Aqua för att få upp flåset och Cazzilla ska trimmas. Chelsea vilar. Ska testa ett nytt bett på Cazzi idag, hoppas det känns lite bättre. Nästa helg är det tävling i Gislaved på söndagen, då blir det debut på både Cazzi och Chelsea. Vi kommer inte kunna låna lastbilen då så kommer få åka med två transporter. Någon som hyr ut sin?? :)
Sist vi var på Åby, jättefina stallar där!

Stryka imorgon

Förberett inför morgondagens övning med studs på rakt och böjt spår, travhoppning, cavalettibommar osv... Så det är bara att hoppa på imorgon, så skönt att kunna ha hindren framme hela tiden med olika övningar!!

någon som vill rida tess?

Letar efter någon som vill rida Tess några gånger i veckan. Hon blev halt i slutet av mars, som sen gick snabbt över. Vi kollade henne hos veterinär och hon var helt ren på böj och sen lite halt på volten på hårt underlag. Det var på samma ben som den gamla skadan. Så hon kommer inte hålla för att tävla högre klasser. Men för ridning i skogen, något pass på banan och hoppa låga hinder är inga problem. Hon blev halt efter att jag hoppat henne på utebanan på förra stället, den är ganska så hård och då fick hon en lättare ''stukning''. Nu är hon bra igen och behöver komma igång. Vi ska betäcka henne nu men vill ändå att hon ska hållas igång så länge som möjligt. Känns tråkigt att bara låta henne gå i hagen, vill att någon ska pyssla om henne och rida henne ett par pass i veckan. :) Hon är världens snällaste och helt okomplicerad. Någon?? :)
 

härlig dag

Har varit nästan hela dagen hos hästarna. Vart och köpte lite nya grejer och satt upp. Blev jätte bra. Sen har jag ridit på tur och när jag kom tillbaka så hoppade jag några språng med Aqua och Cazzilla i grimskaft för skojs skull. Pappa filmade något klipp, länkar från instagram. :) Ingen träning imorgon så får träna på själv denna veckan. Får som sagt bli lite studshoppning, klättring och galoppjobb.
 
 
 
 

Testar våra nya hinder lite😊🙃

Ett filmklipp publicerat av Isabella Fransson (@iisabellaf) Maj 9, 2016 kl. 10:49 PDT


motiverad efter tävling

Ny vecka och jag känner mig alltid lika motiverad efter en tävling, vare sig om det gått bra eller dåligt. Förra veckan jobbade jag nästan 40 timmar, höll igång tre hästar, tävlade en dag, var i värnamo och tränade två hästar och på det var jag sjuk oxå. Är fortfarande sjuk men denna veckan jobbar jag lite mer normalt och det är tävlingsfritt i helgen. Tänkte lägga in lite klättring och studshoppning under veckan nu när det är en tävlingsfri vecka. Förhoppningsvis blir det en träning oxå!
Idag är jag ledig, så skönt att kunna vara ledig efter en tävlingsdag. Ska åka bort till hästarna om en stund, lägga mig och sola, sen rida ute alla tre. Pyssla om dom lite osv... :) Sen kanske träffa någon kompis i em. Blir en chill dag i vilket fall.

resultat bankeryd aqua

1,20, 0 fel.
Tänkte att jag skulle rida lite snabbare i denna rundan, men så när jag börjar så blir det bara fel. Såg inga avstånd och vi fick ett omtramp på tvåan. Så fick rida lite lugnare. Felfritt blev det iallafall och Aqua hoppade väl! Utanför placering.
 
1,25, 0+0 fel, placerad 3a.
Kändes lite bättre i denna rundan men inte alls samma flyt som vi hade i Eksjö. Kanske beror på att denna banan är lite mindre och att det är lite svårare att galoppera på då. Men rundan kändes okej. I omhoppningen snävade jag ner lite men jag kunde ändå galopperat på mer. Sen glömde jag först vart sista hindret i omhoppningen var, glömde banan två gånger igår?? Så där tappade vi galoppen.
Aqua hoppade väldigt fint här med! Nästa tävling hoppar vi nog 1,30 igen om det känns bra! :)
 

resultat bankeryd cazzilla

1,15, 0+4 fel.
Denna rundan kändes inte alls bra. Galopperade inte alls genom svängarna, galoppombyten satt inte, inget flyt alls. Men hon hoppade bra. Nerslaget kom av att jag glömde bort banan lite och vi kom inte alls bra till ett räcke. 
 
1,20, 8 fel.
Denna rundan kändes väldigt bra. Fick ett bra flyt och Cazzilla hoppade bra. Men två bommar åkte ner. Vi kom lite stort på ett räcke så språnget blev flackt och sen rev hon med bak på sista oxern. Vet inte varför. Kanske att jag behöver aktivera henne lite mer under banans gång. Men största jobbet ligger nu på marken. Ska nog testa ett lite skarpare bett, nu blir hon bara stark och jag får inte alls ihop henne. Rider alltid och har alltid ridit mina hästar på vanliga tränsbett. Jobbet är ju fortfarande detsamma men ett skarpare bett kan vara till en hjälp. Ska förhoppningsvis åka och träna med henne nästa vecka så då får vi testa ett annat bett. Det är Cazzilla jag behöver mest hjälp med nu. Det är mycket arbete kvar på marken, men förhoppningsvis så släpper det lite snart! Nästa tävling ska vi nog debutera 1,25. Hon kan behöva ta i lite haha...
 
Börjar på hinder nr 5.

resultat bankeryd chelsea

Chelsea gjorde återigen två felfria rundor. Kändes jätte bra och vi debuterade även 1,15 idag!
 
1,10, 0+0 fel.
Kändes bra igenom och inget att klaga på. Hon hoppade fint! Red lagom i omhoppningen men vi kom utanför placering.
 
1,15, 0+0 fel, 7 placerad.
Kändes bra i denna rundan också, red lite snabbare i omhoppningen och det räckte till en placering. Nästa tävling debuterar vi 1,20. Roligt!

bra dag

Hästarna har varit duktiga idag!! 4 av 6 rundor felfria. Chelsea felfri i 1,10, 1,15, Cazzilla hade ett ner i omhoppningen i 1,15, sen hade vi två nerslag i 1,20. Två nätta pet och resultatet stämmer inte överens med känslan. Aqua var felfri i 1,20 och 1,25 där vi kom 3a!! :) Ska skriva lite utförligare sen. Nu ska jag göra ingenting! :)
 

tävling imorgon!

Ska åka på en liten regional tävling imorgon med alla tre. Chelsea går 1,10,1,15, Cazzi 1,15,1,20 och Aqua 1,20,1,25. Vädret är ju fantastiskt för en utomhustävling, så det kommer nog bli roligt! :)
 
Två klipp från i fredags när jag provhoppade hindren. :)
 

Härlig dag!!

Fick hindren idag så har monterat dom och provhoppat lite. Nu längtar jag bara efter att banan blir klar!! Försökt få lite ordning i vårt utestall med. Blev jätte bra och det funkar bra över sommaren. Nu ska jag träffa lite kompisar och vi ska ut på piren ikväll. Älskar vädret och älskar att vara ledig!!! 

Monterar hinder😃😃😃
träningen igår

Igår var jag på träning med Cazzi och Chelsea. Min tränare red Cazzi först och sen red jag en stund. Bara markarbete som är det stora jobbet just nu. Så nu har jag endel att jobba på. Första gången jag var där med henne och min tränare red var det katastrofalt dåligt, nu har vi ändå kommit en bit och nu måste vi arbeta vidare ännu ett snäpp. Få ihop henne mer är väl det jag ska fokusera mest på. I Eksjö red jag henne ganska så lång och öppen, inget jag tänkte på förrän min tränare sett filmerna och sa det. I Aneby red jag henne mycket bättre och hade henne mer ihop, inte alls så lång och öppen. Ska tänka på det under helgens tävling, rida henne noggrant mellan hindren (och snåla in lite på vägarna så jag inte får tidsfel bara för att jag skolar henne inne på banan haha).
 
Sen hopptränade jag Chelsea och det gick bra. Hon var väldigt lydig och lugn, fick sätta igång galoppen lite på henne tom. Men jag såg inga avstånd till hindren, jobbigt när man har sådana dagar... Hoppas det känns bättre på söndag!! På fredag kommer hindren jag beställt, så då måste dom provhoppas lite. :) Har en kort film på Chelsea från träningen, lägger upp den i detta inlägg senare när jag fått upp den på yt. 
 

Tränat!

Hästarna var duktiga och jag fick med mig mycket hem att jobba på😃


Igår😊
:):):):)

Känns så himla skönt att äntligen ha sitt egna ställe med hästarna, även fast den första tiden kommer innebära lite sämre förutsättningar tills ridbanan är helt klar. Har under vintern inte kunnat träna mina hästar som jag velat, när jag tänkt hoppa så har det vissa dagar varit så rörigt att det knappt gått att rida. Det har varit väldigt frustrerande... Hade vi inte köpt vårt egna ställe så hade en flytt varit ett måste i vilket fall. Ett ställe med mer inrikning på hoppning där hindren står framme hela tiden och en bättre träningsmiljö för det jag vill. Så just nu känns det väldigt bra!
 
Hästarna trivs också med en lugnare miljö. Det märks verkligen, Aqua har varit lite uppstressad så fort någon häst lämnat hagen, men nu verkar hon mycket lugnare. Det känns bra att vi nu har bra hagar och staket med bra el i, för det har varit något som inte fungerat riktigt. Cazzilla skadade ju sig i höstas pga det. Men nu så känns det som vi har minimal skaderisk när vi har bra staket, bra el och hästarna går tillsammans två och två. 
 
Kommer kunna ta in hästarna lite mer i box, vi har två uteboxar tills stallet är klart. Så kommer kunna ha iallafall två inne innan tävling för jag tror det är bra för de att få komma in och vila upp sig lite. Om det är regnigt och blåsigt osv... Eller om jag bara vill ta in dom lite. :) Kan göra exakt vad jag vill och jag bestämmer helt själv heheh! Några bilder från idag. :)

söndag

Kom hem från Drammen igårnatt så åkte hem idag på förmiddagen. Har varit väldigt roligt att vara med och se hur en internationell tävling går till. Sett lite bättre ridning och gått några banor. Nästa år ska vi kanske åka dit och tävla, de har väldigt bra klasser med start från 1,10. Så det skulle passa bra! :) Det har även gått väldigt bra för min tränare så då blir det såklart extra roligt!
Har ridit hästarna idag. De trivs så bra på vårt ställe, väldigt lugna och harmoniska! Chelsea har lagt på sig lite, hon går på fri tillgång på ensilage och massor av gräs. På förra stället så var nog energin ganska så låg i ensilaget, för hon la inte på sig något. Men nu har vi bättre ensilage och mycket gräs. På bara en vecka så ser hon rundare ut (tess med...). 
 
Blev ett pass på gräsbanan för Chelsea o Cazzi. Aqua gick på tur. Mycket att jobba på nu på Cazzilla. Hon måste komma ihop mer men samtidigt galoppera framåt och bli mer balanserad. Det är därför vi får nerslagen, för hon blir för lång och strulig med galoppen. Hoppas jag kan få lite bättre ordning på det snart. Ska åka och träna på tisdag så ska min tränare rida henne lite och visa hur jag ska jobba henne. Ser fram emot det!!
 
Pappa tog lite bilder idag, men det blev bara på Cazzi. Tycker hon ser ganska så trevlig ut på bilderna. Nu i veckan kommer nog hindren jag beställde!!! :D
 

RSS 2.0