bra ridpass idag

Hästarna gick väldigt bra idag, alla fick gå ett trimpass och Chelsea fick galoppera över några låga hinder för att träna på lydnaden. De två senaste markarbetesträningarna har varit väldigt lärorika och jag rider nu hästarna på ett litet annat sätt. Bara små ändringar men som gör väldigt mycket. Allt känns mycket stadigare och hästarna jobbar bra. Började träna för min hopptränare för att träna hoppning, men har mestadels lärt mig hur man arbetar dom på marken. Men det är en väldigt viktig bit. Cazzilla har verkligen utvecklat sin hoppning nu när hon börjat arbeta bättre på marken. Ska bli spännande att tävla i helgen när jag jobbat de lite bättre nu.  
 
Tess och Aqua låg och vilade när jag kom idag. :)
 

dino februari

Hittade ett par ovisade bilder på Dino från i februari. Inga jätte bra då han inte ville stå still. Vill bara ta hem honom nu!! Vi har inte ens kunnat löshoppa honom. Vi kommer kunna ta hem honom nu i sommar så han kan gå på bete hos oss, men då måste vi ha en hagkompis (valack) till honom. Så om någon har en unghästvalack och behöver bete i sommar och senare lösdrift så finns det hos oss. :D
 
 

tränings-tisdag

Har som jag tidigare skrivit Chelsea i ett annat stall nästan granne med våran blivande gård. Så idag skrittade jag ner henne dit och sen red vi en på en plan yta. Tanken är att om ridbanan inte skulle vara klar när vi flyttar hästarna så ska jag ändå kunna trimma dom där. Funkade bra.
Chelsea kollar in nya ridbanan. 
Och här trimmade vi en stund.
 
Sen har jag varit iväg på träning med Aqua o Zilla. Aqua var först ut med markarbete plus att vi tog några språng. Idag behövde inte min tränare sitta upp utan hon tyckte vi jobbat på bra hemma under veckan. Traven är väldigt bra nu, men galoppen behöver förbättras mer. Aqua fick jobba ordentligt och blev trött mot slutet. Nya muskler att börja använda och stärka upp med den nya ridningen. Hon är en väldigt loj häst av sig själv och kommer aldrig kunna bli som ex. Chelsea. Men ju mer jag jobbar på kvickheten i bakbenen på henne, desto bättre blir det. 
 
Sen hopptränade jag Zilla och hon var ganska så stretig på marken. Hon blir alltid lite stretigare när vi är iväg så där kunde jag inte riktigt visa våra fina framsteg vi gjort haha.. Men däremot hoppade hon så fantastiskt fint!!! Nu hoppar hon väldigt, väldigt väl. Hon har blivit starkare och mycket mer försiktig. Första gången vi var och tränade tidigt i vintras kommer jag ihåg att hon klonkade i varenda hinder och hoppade väldigt ojämna språng (pga att hon var loj, lång och mycket mer i framvikt). Min tränare trodde inte hon var den försiktiga typen, men det har hon bevisat att hon är nu. Idag hoppade hon bra språng över alla hinder och det var bara att hänga med. Stor utveckling!!!
 
Har aldrig tränat för någon och fått så mycket resultat på så kort tid. Riktigt roligt att jag ser utveckling nu på både mig och hästarna. Nästa vecka är det Chelsea som får följa med, ska bli roligt! :)

shopping

Skulle bara in på Charlies på snabbis för att köpa nya skydd till Aqua och Tess som behöver ponnystorlek.... Blev lite annat oxå.
Ariatskor, mina andra är helt utslitna så det behövdes.
Veredus Carbon Gel skydd till Aqua och Tess.
Sporrar.
Gummistövlar som håller sig varma under vintern. Fel årstid att köpa dessa på kanske, men det var rea och det blir bra till i höst, nästa vinter.

tisdag

Många som skriver om gårdagens händelse under världscupen där hästen snubblar till på framhoppningen och ryttaren sköter det på ett dåligt sätt. Jag håller med och tycker verkligen inte det såg trevligt ut.... Sen undrar jag varför kommentatorerna slätar över det så? Detta var inte okej vare sig det kommer från en av världens bästa ryttare eller en amatör... Nog om det!
 
Hästarna var duktiga igår. Tess utvecklas åt rätt håll och detta var vår första felfria i 1 meter sen mammaledigheten. Nu ska vi fortsätta med många 1 meter klasser i vår och förhoppningsvis få henne mer säker. Hon kan följa med på endel tävlingar som de andra ska gå men annars blir det pay and jump eller lokala när jag kan/hinner. Jag vill verkligen lägga denna tiden och försöka få det att funka då hon hoppar så fantastiskt fint. Chelsea var jätte duktig och så snäll att ha med på ''tävling''. Hon gjorde rundan enkelt och det kändes bra. Lydnad som behöver jobbas på bara! :p
 
Idag ska jag rida alla fyra. Chelsea ska få nya skor och under eftermiddagen ska vi iväg med Aqua och Cazzilla på träning. På lördag är det dags för tävling. Cazzilla ska debutera nationellt och det är här i Jönköping. Då hon har gått så bra här under de tävlingarna hon gjort så ska det inte bli några problem hoppas jag. Både Aqua och Zilla går varsin 1,20 klass.
Chelsea på framridningen igår. :)

Felfritt

Duktiga hästar idag på pay'n jumpen! Tess felfri i 90 och 1m, o Chelsea felfri i sin 1m. :)göteborgs trophy

Cazzilla var såå fin idag, kan verkligen inte tro att det är samma häst som för några veckor sen. Börjar släppa nu, hon är mer ihop och loss i sidorna. Ska ta med henne på träningen nästa vecka för att se så vi är på rätt väg.
 
Tess fick oxå gå ett pass och hon kändes fin. Ska bli kul att få komma iväg och hoppa henne imorgon. Nu kollar jag på svtplay från scandinavium. :) Spännande!
 

söndag

Precis kommit hem från Chelsea, ridit och fixat allt där. Hon fick gå ett pass på banan med låga hinder där vi jobbade på lydnaden. Hon kändes fin och lyssnade lite bättre idag. :) Imorgon är det dags för pay and jump med henne och Tess. Roligt! :)
 
Nu ska jag snart vidare till nästa stall och rida två stycken till. Aqua får vilodag idag. :)
Chelsea i hagen innan. :) 

intressant inslag :)

http://www.svtplay.se/video/7246291/ridsport-goteborg-horse-show/ridsport-varldscupfinalen-goteborg-1
 
 

onsdagshoppning

Hoppning stod på schemat idag för alla utom Tess eftersom hon hopptränade igår. Vi satte upp samma bana/övningar som vi gjorde på träningen igår. Tycker det kändes bra och det går åt rätt håll. En sak som jag gjort fel på är att när jag drivit på framåt så har jag inte fångat upp utan de har bara ökat farten och istället blivit lååååånga och mer på frambenen. Så det jobbar jag mycket med nu.
 
Cazzilla fick börja. Jobbade med att få ihop henne och mer på bakbenen. Få henne lite snabbare i takten och inte bli långsam i sina bakben. Hon är inte lika extrem som Aqua men ändå åt det hållet. När vi hoppade sen kändes det väldigt bra. Tänker hela tiden på att aktivera galoppen samtidigt som jag håller ihop. Skrev ju för ett tag sen efter ett hopp-pass att jag tyckte hon var lite loj men det var för jag inte aktiverade bakbenen. Men det gjorde jag idag!! Tycker det är stor skillnad nu efter förra träningen. Just nu blir hon lite stretig i handen men jag måste börja bakifrån med att aktivera hennes bakben och sen när hon blivit starkare så kommer hela formen bli stadigare. Men hon är mycket mer balanserad i sin galopp nu och det ser bättre ut! :)
 
 
Sen var det Aquas tur. Jobbade väl på samma sak men är ännu mer noggrann med att ha hennes bakben kvickare. Hela tiden få henne snabbare. Då blir det en helt annan form på henne och jag får absolut inte det där problemet med att hon krullar ihop sig. Hoppningen gjorde hon väldigt bra och väl, nu när jag aktiverar bakbenen. Annars blir hon lätt loj och touchar lite mycket. Men med bättre markarbete så blir sprången bättre. Pappa glömde filma henne. 
 
Sist var det Chelseas tur. Detta är ju en heeeeelt annan häst än de andra. Väldigt känslig och pigg. Vet inte riktigt än hur jag ska jobba henne. Men försöker ha henne avslappnad i formen och att hon hela tiden väntar och inte springer iväg. Hon gjorde hoppningen bra men sprang gärna iväg efter hindren. Så nu blir det mängder med lydnad. 
 
Bromsar henne mot hörnen så jag slipper dra i henne för mycket. Första gången hon var i ridhuset och vi var iväg med henne. Men hon är så lugn och cool i hanteringen, underlättar väldigt mycket. :)
 
Fick hoppa in och jobba ikväll så ska snart iväg. Min lediga dag försvann haha..men värt! 

tisdag

Äntligen ledig idag, började dagen med att sova en timme extra, ta det lugnt innan jag satt igång med dagen. Sprang en runda på förmiddagen, sen vidare till Chelsea. Hon fick gå ett pass på fältet vilket gick bra, hon var väldigt lugn. :) Sen vidare till nästa stall där Cazzilla fick ett trimpass på banan, kändes väldigt fin idag. Fick med mig att jobba lite förvänd galopp med henne på förra träningen för att stärka upp henne och det gjorde hon väldigt bra idag. 
 
Sen åkte pappa och jag på träning med de två sista hästarna, Aqua och Tess. Aqua fick gå ett markarbetespass först där min tränare satt upp och visade. Blev stooor skillnad på henne och när jag satte upp sen kände jag hur hon kom mer på sina bakben. Måste få henne kvickare och mer ihop. Hon vill gärna ta långa kliv med bakbenen, bli lång och långsam. Så nu ska jag få henne kort och kvick i steget samt mer ihop. Lite samma tänk på Cazzilla. Sen hopptränade jag Tess och det gick oxå väldigt bra. Har henne mer framme för skänkeln nu och det kändes väldigt bra. Jätte bra träningarna och jag lär mig verkligen jätte mycket!! Så roligt att jag äntligen hittat en bra tränare som har väldigt mycket kunskap både i hoppningen och markarbetet och som är engagerad. :) och är på lite samma tävlingar.
 
Imorgon ska jag hoppa alla förutom Tess på morgonen. Ska köra Chelsea till de andra stallet och hoppa henne för första gången sen hon kom till oss. Har bara galopperat över pyttehinder under förra veckan. Roligt!
Från min härliga springtur imorse. :)

måndag

Jobbade väldigt mycket förra veckan så mina dagar innehöll bara jobba, rida, sova, jobba, rida, sova, kämpigt men kommer kännas bra när lönen kommer. Denna veckan jobbar jag lite mer normalt igen (tror jag haha) så det blir skönt. Imorgon ska jag iväg på träning igen, ska ta med Aqua och en till. Tror det blir Tess. Aqua ska gå ett markarbetespass eftersom det är det största problemet just nu. Sen ska Tess hopptränas. Under veckan ska jag köra Chelsea till det andra stallet för att miljöträna och hoppa lite mer ordentligt. På måndag nästa vecka ska vi åka på pay and jump och då ska hon gå en 1 meterrunda. Bara se hur hon är på ''tävling'' och så allt funkar. Tess ska oxå med och gå 90, 1m tror jag. :) Sen har jag tävlingar varje helg under hela april. Roligt!
 
Snart är mars över, känns som februari varade en evighet och nu är det snart april. Så skönt att våren snart är här på riktigt. Hagarna har torkat upp och hästarna har börjat få sommarpäls. :)

fredag

Igår red jag Chelsea på banan och tänkte hoppa några låga hinder. Hon var väldigt pigg redan från början, blev nog lite mer vaken av allt runtomkring så hela passet bestod av att bromsa haha.. Men roligt med en häst som verkligen vill arbeta! 
Tess fick markarbetas i ridhuset, och hon kändes helt okej! Jobbar som vanligt mycket med övergångar, tempoväxlingar och att hon ska vara framme för skänkeln.
 
Sen åkte vi iväg och hopptränade Cazzilla och Aqua. Båda hoppade jätte fint, så det kändes bra, men det är mer markarbetet som jag måste förbättra. Båda måste komma mer på bakbenen och aktiveras hela tiden, så det är bara att jobba på. Cazzilla har verkligen stärkt upp sig över vintern, nu har hon blivit mer försiktig av sig och hoppar mycket bättre! 
 
Idag ska alla ridas på tur förutom Chelsea som får gå på banan igen tror jag. Försöka göra ett bättre pass än igår och hoppas att hon är lite lugnare. :)

Tränatränaträna!!

Har jobbat hästarna över låga hinder på förmiddagen. Jobbat på mina svagheter och tränat på att hoppa i en bra galopp. Med Tess har jag haft lite problem med linjer och att rida på rätt antal galoppsprång (lägger gärna in i ett extra), har iprincip inte tränat på det alls då det satt sig lite i mitt huvud. Men idag satte jag upp en linje med 17,5 meter och red på mina 4 galoppsprång, kändes bra!! Hade henne riktigt framme för skänkeln och då blir allt mycket lättare. 
 
Aqua och Zilla fick hoppa i en bra galopp och där tränade jag som sagt på mina svagheter. Sätta upp en bra galopp och sen fortsätta i den fram till hindret, inte börja plocka. Lätt hand och bara följa med. Imorgon är det som sagt hoppträning för dom båda och då ska jag rida i denna galoppen utan att börja plocka! Nu har jag ätit lunch och ska vidare till Chelsea, mocka/göra maten, sen jobba från två till stängning. Lååång dag idag som vanligt.
Härligt väder idag, Tess låg och vilade i solen. :)

lite bilder

Vi har som sagt börjat gräva för väg och ridbana på vår gård. Just nu kan vi inte fortsätta med ridbanan utan måste vänta tills det blivit torrt så vi kan lägga på material. Annars blir det inte bra. Vi bygger en ordentlig ridbana som ska funka året runt. Måtten blir 25x60 meter. :) Vi hoppas att ridbanan ska bli klar innan första maj, men det beror helt på vädret. Vi planerar ju att flytta dit hästarna innan första maj, så då underlättar det ju om man har en ridbana. Blir lite svårt att träna ordentligt annars. 
 
Tog lite bilder när jag var där idag och kollade lite. :)
 
Ridbanan.
 
Bra dränering på ridbanan.
 
Ridbanan och väg/gårdsplan på högersidan. Stallet ska vara framför ridbanan där det inte är grävt just nu.
 
Grävt för vägen och bakom där ska vi ha lösdrifter.
 
Gårdsplan och lösdrifter bakom som går ner till träden.
 
Här ska vi grusa upp några rasthagar som inte kan bli leriga. Här har vi även plats för ev. ridhus i framtiden. :)
 
Tror det kommer bli jätte fint och bra när allt är klart!! :) Till hösten ska ridbanan, lösdrifter, stallet och min lägenhet vara klar. Och huset under uppbyggnad!

dagen

Har skrittat ut Chelsea idag tillsammans med en tjej i stallet. Hon skötte sig jätte bra! :) Aqua och Tess red pappa och jag ut tillsammans på grusvägarna, blev ett lagom pass med lite galopp i backar. Cazzilla fick vila. Imorgon ska jag jobba Aqua, Tess o Zilla över lite låga hinder, Chelsea vilar. På torsdag är det hoppträning och Aqua o Zilla får följa med. :) Krävs lite planering för att få ihop ridning av 4 hästar samt jobb, så nu planerar jag hela veckor istället. Varit lite dålig på det och bara planerat någon dag iförväg. Men känns bättre att göra upp en veckoplanering så man får in så mycket varierad träning som möjligt!
 
Chelsea fick en ny grimma idag, ska nog köpa likadana till de andra tre oxå. :)

måndag

Har varit hos Chelsea nu på förmiddagen. Vi red ett pass på ridbanan idag igen. Väldigt lugnt eftersom hon är under uppträning. Försöka lära känna varandra lite mer och så gjorde vi endel övergångar och jobbade på liksidigheten. På besiktningen rapsade veterinären tänderna på henne eftersom det behövdes och jag tycker hon känns väldigt fin i munnen nu. På provridningen var hon lite ryckig med huvudet, men det kanske berodde på att vi skulle hoppa. :p Känns bra iallafall.
 
Nu har jag ätit lite lunch och ska nu vidare till nästa stall. Alla tre ska ridas ut en sväng. :)
Chelsea igår. :)
 
 

söndag

Sååå sjukt trött nu. Gick upp halv sex, sen var vi hemma från tävlingen ganska så tidigt. Då har jag ridit Chelsea (vilket gick bra!), ridit Tess och mockat/gjort maten i båda stallen. Aqua fick gå en promenad. Jag är inte så nöjd resultatmässigt med dagen, men samtidigt var det ganska svårt. Maxat och hindren kom snabbt, många relaterade avstånd och Cazzilla gjorde det bra.
Det blev en bra lärorik tävling. Fick som sagt mycket hjälp av min tränare och det är ju bra när man kan få hjälp även på tävling. Så nu måste vi (jag) träna mer på att hitta rätt galopp på både Aqua och Cazzilla samt träna på att också fortsätta i den galoppen fram till hindret. Känns bra att ha två hästar i 1,20 nu och att Cazzilla tagit steget från 1,10 till 1,20 nu utan några som helst problem. Känner att mina hästar är i liiiiite bättre form än vad jag är. De känns jätte fina! Jag som måste träna på ännu mer.
 
Nu kollar jag på en klass från Borås. Inte hunnit se någonting under helgen. Så nu har jag massa hoppning att kolla på. Så inspirerande. :)

På väg hem

Två ner i 1,20. Fick jätte bra hjälp av min tränare på framhoppningen. Måste ha mer galopp och ha henne mer aktiv. Det var därför nerslagen kom, för att jag har för dålig galopp i henne genom svängarna. Bara hem och träna!! Hon hoppade jätte fint iallafall!!! 4 fel

Cazzilla var väldigt spänd i 1,10 och det var mycket att titta på. Ett ner fick vi. Hoppas hon slappnar av lite till nästa klass! :)flytt

Idag har vi bara flyttat massa grejer till nya lägenheten, det har tagit hela dagen. Så nu är nästan allt på plats och inatt sover vi vår första natt här. Så skönt att bara ha 3 minuter till Chelsea och typ 7 minuter till de andra hästarna. Innan har jag haft 15 minuter dit och 15 minuter hem, en halvtimme extra är ganska mycket varje dag. Onödig tid... 
 
Har bara ridit Cazzilla idag, jobbade henne en stund i ridhuset och hon kändes väldigt fin. Det har släppt ännu mer denna veckan, roligt!! Imorgon åker vi som sagt till Ljungby och tävlar, hon går 1,10 och 1,20. Sin andra 1,20! :) Aquas sår är mycket bättre och jag tror nästan jag kan rida henne lite imorgon. Tess fick vila då jag verkligen inte hann rida och Chelsea fick oxå vila då hon blivit lite svullen vid sårsticket efter att hon vaccinerades på besiktningen. Hon var lite öm där över. Men imorgon hoppas jag det är bättre så vi kan rida en stund. :) Har varit och borstat på henne nu på kvällen och bara umgåtts. Mysig häst och tycker redan om henne väldigt mycket!
 
Nu måste jag sova, upp halv sex imorgon då det börjar 8.... Tur vi är hemma tidigt!!
 

Chelsea

Nu tänkte jag skriva om vår nya häst Chelsea. Hon är ett sto född 08 e. Careful - Ampere. Gick Falsterbo med Fredrik Spetz som femåring med 0+4 fel. Sen såldes hon och tanken var att hon skulle fortsätta tävla men har bara gjort några få starter de senaste två åren. Hon har ett syskon som gått svår hoppning med flera placeringar under förra året som 8 åring. Mamman blev tyvärr skadad som unghäst och har bara stått som avelsto.
Denna hästen är lite piggare och känsligare av sig än mina andra, jag tror det passar min ridning mer. Mycket kvickare och mer rädd om sig i sin hoppning men samtidigt ärlig på hinder. Väldigt snäll och lugn i all hantering och verkar vara en väldigt trevlig häst. Ska bli jätte kul att få lära känna henne lite mer. 
 
Just nu är hon inte fullt igång, behöver mer muskler och bättre kondis. Så det ska vi börja jobba upp nu. Sen ska vi ut och hoppa lite små klasser till en början.
 
Första provridningen hoppade jag bara en kombination och ett räcke. Några högre språng tog vi också. Som ni ser är hon lite tunn i sin muskelatur.
 
Andra provridningen hoppade vi en kort bana lite lägre eftersom hon inte är fullt igång.

fredag

På morgonen var jag först hos Chelsea och fixade allt. Ingen ridning idag utan lät henne bara vara i hagen, hon är jätte lugn, inte alls påverkade av miljöbytet. 
 
Sen åkte jag till de andra hästarna. Skulle jobba Cazzilla över några låga hinder i ridhuset men då det var massa snöras gav jag upp efter fem minuter... Gick till utebanan och red bara på fyrkantspåret. Jobbade övergångar i mängder och tempoväxlingar. Hon galopperar fint nu men det är i just övergångarna hon blir stretig. Till slut blev hon jätte fin! Bästa övergångarna hittills. 
Tess fick ut och galoppjobba på grusvägarna. Hon var riktigt pigg och det blev ett bra och härligt pass i solen. Sen har jag jobbat kväll. Imorgon ska jag rida Chelsea lite lugn för första gången hemma och sen rida Tess och Cazziii. Aqua får nog vila även imorgon..

torsdag

Igår när jag skulle ta in Aqua var hon väldigt ovillig att ens röra på sig. Gick jätte konstigt och nåt gjorde väldigt ont. Upptäckte sen ett sår långt upp på frambenets insida som svullnat upp. Veterinären kom ut och det var inte så allvarligt, bara att det gör väldigt ont. Inte alls djupt. Idag var hon helt ohalt så det blev mycket bättre på bara några timmar. :) Hon kommer inte kunna följa med till Ljungby på söndag, men förhoppningsvis är hon bra på några dagar bara. Förstår dock inte hur hon kunnat få det såret, det enda jag kan komma på är att hon rivit sig själv med brodden där.... Oturligt nog.
 
Idag har vi varit i Mantorp och besiktigat hästen jag provridit två gånger. Allt gick bra och efter en noggrann besiktning fick hon följa med oss hem. Hon var jätte lugn när vi kom till stallet! Chelsea heter hon och är 8 år e. Careful - Ampere. Vi kommer inte ha henne i det stallet vi har de andra hästarna utan hon kommer stå på gården bredvid vår (framtida) gård. Fick inte ihop det med stallplats på de andra stället så vi fick ta ett annat alternativ. Dock handlar det bara om ett par veckor då vi snart kommer flytta hästarna till våran egna gård. Så fram tills dess kommer jag få åka mellan två stall. Men till helgen flyttar vi till en lägenhet som vi hyr på en gård 5 minuter från där Chelsea står/vår gård så då kommer det bli väldigt smidigt ändå. Knappt 10 minuter till de andra tre hästarna oxå. Men såklart längtar jag tills vi kan flytta hästarna till vår egna gård. Just nu väntar vi in rätt väder så vi kan lägga på material på ridbanan. Sen ska vi bygga några uteboxar under påskhelgen, sätta upp hagar, fixa med vatten och el och sen kan vi flytta dit hästarna. Spännande!
 
Chelsea på första provridningen. :)

😃

Hästen vi provridit gick idag igenom besiktningen och nu är hon framme i sitt nya stall😃 ska skriva mer om henne sen!

Tisdag

Har ridit två bra pass på Tess igår och idag. Tränat på de som vi fick med oss från träningen. Kändes bra idag, stor skillnad sen igår. Hoppade även några språng med!

Aqua och Cazzilla har joggats på utebanan igår och idag. Snöras i ridhuset och de blir så spända då. Helt okej underlag ute och de verkade glada att slippa ridhuset. Kändes fina!filmer

Cazzilla:
 
1,10, 0+0 fel, placerad.
Rundan kändes bra, ibland hamnar jag i den korta galoppen men annars flöt det på ganska bra. Drog ner lite på svängarna i omhoppningen och det räckte till sista placeringen. :)
 
1,15, 0+4 fel.
Eftersom hon antingen kan bli lite loj eller superspänd till andra klassen satte jag lite mer tryck i henne. Hon hoppade super på framhoppningen med bra tryck i bakbenen. Rundan är jag nöjd med, hittade bättre framåtlägen här och allt flöt på mycket bättre. Tycker det är en helt annan balans i galoppen nu mellan hindren, fortfarande lite stretigt mot vissa hinder som vi får jobba på. Nerslaget kom nog av att jag tog ett framåtläge och hon blev lite flack samt att jag fick rida på lite mot hindret innan och då blir det lätt lite obalanserat efteråt. Men hon hoppar jätte fint och mycket mer väl nu. Roligt! :) 
 
Aqua:
 
1,20 4 fel.
Kändes som en ganska slarvig runda. Lite obalanserat och bara slarvigt. Rättade exempelvis inte galoppen efter 6an. Samma nerslag som på Cazzilla, framåtläge och hon blev flack. Beror nog på att galoppen var lite i obalans. Nya tag till nästa helg då det är mer fokus på att göra en bra runda än att rida fort.

dagen

Är väldigt nöjd med Cazzilla idag. Har lagt ner väldigt mycket jobb och analyserat väldigt mycket under de senaste två veckorna. Det har verkligen gett resultat idag. Galoppombyterna, som jag kämpat med så mycket börjar äntligen fungera lite. Vi hade en mycket bättre rytm och galopp, så det kändes jätte bra. Har ju inte riktigt hittat rätt galopp på henne men nu fick vi ett mycket bättre flyt. Roligt!! Hon gör dessa klasser så enkelt men man ska inte skynda på, allt får ta sin tid. Valde lägre klasser idag då det bara är andra tävlingen för året plus att det var regionalt. Nästa helg är jag anmäld till en 1,20 med henne, känns bra inför det.
 
Med Aqua kändes det sådär. Det var en A:0a och jag försökte rida lite fortare. Men allt blev bara väldigt slarvigt. Jag tycker att min ridning blir så slarvig när jag ska försöka rida fort, men det kanske är för att jag måste öva mer? Nerslaget vi fick var in i kombinationen, blev lite flack och jag skulle hjälpt henne mer där. Hade verkligen hoppats på en felfri runda, så det kändes lite surt. Nästa helg så rider vi 1,20 och ev. 1,30. Då ska jag fokusera mer på att göra en bra 1,20 runda, få en bra känsla inför 1,30, istället för att försöka rida fort. Dock är det en A:0/A:0 så då blir det bara ett par hinder som jag ska försöka rida lite fortare på.
 
Dags att sova, så skönt att vara ledig imorgon. Bästa med mitt jobb, att jag får vara ledig mitt i veckan. En tävlingsdag tar på krafterna och då är det skönt att vara ledig dagen efter. Men har mycket att göra ändå, alla ska ridas och jag ska packa allt inför flytten som sker i helgen.
 

4 fel

Aqua hade ett ner i sin 120 klass. Strök 130 då det inte kändes helt bra! Ingen idé att stressa, vi har en lång säsong framför oss och detta var bara första riktiga tävlingen.☺️Duktig🌟

Cazzilla felfri och placerad i 1,10, ett litet ner in i kombinationen i omhoppningen i 1,15. Men hon hoppade super och galoppombyterna satt, så jag är nöjd!! Stor skillnad sen förra tävlingen. Nu ska vi hämta Aqua!☺️lördag

Har varit iväg och hopptränat idag, Tess fick följa med då de andra ska tävla imorgon. En bra träning med mycket hjälp med problemen som uppstod. Måste vara lite mer bestämd, ha henne mer framme för skänkeln och jobba vidare med de vanliga övningarna på marken. Tess kommer ju tyvärr lite i andrahand eftersom hon inte kan gå samma tävlingar som de andra två och när jag inte tävlar jobbar jag på helgen. Men framåt våren när det är lite fler tävlingar/pay'n jumps så hoppas jag att kunna komma ut på lite fler. Nu har jag inget planerat förrän i april, hoppas dock på att komma iväg på något innan dess. Nästa träning som jag hoppas blir om två veckor ska jag ta med mig både Aqua och Cazzilla om det funkar. :) 
 
Sen har jag ridit de andra två en stund i ridhuset, kändes helt okej. Cazzilla var inte lika fin som igår, lite stretig och inte riktigt framme. Men byterna satt bra iallafall. Imorgon är det som sagt tävling och jag börjar dagen med att hoppa två klasser på Cazzilla. Ska rida noggrant, försöka ha henne avslappnad och tänka på att det är utbildning. Vill göra bra rundor och ha en bra galopp. Sen på em och kvällen blir det Aquas tur, vill göra bra rundor och rida lite fortare. Kommer bli en lång dag imorgon så dags att sova nu, tur jag är ledig på måndag. ;)

Duktig!!!

Precis ridit Cazzilla! Hon var så fin!! Balanserad galopp med vikten på bakbenen, och då blev ju galoppombyterna hur lätta som helst!! Bästa passet hittills.😃😃onsdag

På förmiddagen red jag två bra och ganska jobbiga pass på Aqua och Cazzilla. På Aqua blev det ett barbackapass eftersom jag tycker att jag kan jobba henne bättre då. Blev fokus på att hon skulle sätta under sig i galoppen och inte hänga sig framåt i tygeln, samt massa rakriktning i högergaloppen där hon galopperar snett. Kan inte ens fatta galopp utan att hon sätter in ena bakbenet. Så det måste vi jobba mycket på nu. Känner i benen att jag ridit barbacka nu, hej träningsvärk imorgon!
 
Cazzilla fick jobba mycket tempoväxlingar i både traven och galoppen för att hon ska komma ihop mer och under sig med bakbenen. Tror problemet med att jag inte får den energin i galoppen som jag vill är för att hon är för lång och loj. Kändes bra mot slutet och fick en väldigt bra galopp i henne! Imorgon ska dom få komma ut och skritta bort träningsvärken, så jobbar vi på lite lätt under fredagen och lördagen inför tävlingen. Är taggad. :)

hoppningen igår

Tog några språng igår på tävlingshöjden med både Aqua och Cazzilla.
 
Med Cazzilla kändes det jätte bra. Fick henne avslappnad och upp på yttertygeln i svängarna. Då blev det bättre språng. Kändes som jag hade en bra galopp och hon hoppade bra. Men sen kollar jag på filmen och så ser det lite lojt ut, borde nog ha ännu mer galopp i henne genom svängarna. Inte fortare utan mer energi bara.
 
 
Aqua hoppade så fint igår, med bra tryck i sprången och ville inte riva. När vi höjde upp till 1,30 så ändrade jag ridningen lite, vill inte komma fel på ett 1,30 hinder. Blev lite av och på i anridningarna istället för att bara våga flyta på. Men har inte hoppat högre hinder sen senaste 1,30 starten så det tar väl lite tid att vänja sig vid den höjden. Men är fortfarande anmäld till 1,30 på söndag, då ska dock allt stämma i 1,20, på framhoppningen till 1,30 och känns det inte bra inne på banan så är det ju bara att utgå.  
 
3 klipp på Aqua! :) Hon är en fantastisk häst, river hon så blir hon aldrig rädd för hindret utan tar bara i ännu mer nästa gång. 

RSS 2.0