hur vi gjort vår utebana

Nu ska jag skriva ett inlägg om hur vi gjort vår ridbana. Vi har haft en som har grävt och lagt på allt material förutom topplaget/underlaget. Och sen en som blandat till underlaget och lagt på. Vi litar på dom och hoppas banan kommer funka året om utan att bli för hård, blöt eller mjuk.. De olika grusen som lagts på kallas för något men det vet jag inte vad det heter, så kallar allt för grus haha.
 
Först så har vi grävt ur och grävt diken. Det gjorde vi i vintras. Då såg det ut så här, lite halvdålig bild.
Lite bättre bild.
 
Sen har det lagts på någon sand för att räta upp den så den blir plan. 
 
Sen har det lagts på större grus och rör i dikerna.
 
Därefter en duk och mindre grus över.
 
Här är drängeringen klar och sen kom ridunderlaget.
 
Klart!
 
Nu låter det som detta gått jätte snabbt och enkelt. Men det är sjukt mycket material som lagts på. Det har åkt lastbilar med släp i flera dagar och lämnat av olika material. Mellan de olika materialen lagts på har det även packats till ordentligt.
Jag vet faktiskt inte riktigt vad det är för ridunderlag som lagts på. Det är någon grus blandat med träflis för att det ska behållas fukten i det. Många utebanor blir väldigt hårda på sommaren men det hoppas jag inte våran blir. Sen ska den inte blir för blöt vid regniga perioder och på vintern ska den heller inte frysa. Vi får se hur den håller helt enkelt! Nu måste vi iallafall vattna eller hoppas på regn (vilket kommer i veckan) för att det var väldigt torrt när det las på. Sen får jag inte longera och vi måste harva den varje dag. Detta är för att underlaget ska sätta sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0