Fredagsmorgon

Cazzi och Chelsea trimmade en stund på banan var. Båda kändes helt okej! 😃 Nu ska jag hem och packa, sen åka!träningspass

Har ridit Chelsea och Cazzilla på förmiddagen. Båda fick ett konditions/styrkepass. Red ut en sväng i skogen, sen galopperade jag runt våran lilla galoppslinga, travade upp för en lång backe. Det gjorde vi mycket hos Lisen när jag var där, så det är något jag tagit med mig. Sen avslutade jag med att hoppa en böjd studs tre gånger i varje varv, då blev de flåsiga och fick säkert lite mjölksyra. Föredrar böjd studs framför rak för då kan hästarna inte avlasta sin svaga sida utan de tvingas att använda den sidan.
Nu ska jag iväg och jobba till stäning, sen måste jag upp tidigt imorgon för att rida innan jag ska vara på vårdcentralen klockan 10. Ska göra någon hälsokoll typ så jag kan få börja övningsköra för C-kort. Sen åker jag och en kompis till Tylösand över helgen, roligt!! Vi kommer nog hem rätt tidigt på söndag så hästarna får bara en vilodag på lördag.

plan för resten av året

Tänkte skriva ner min plan med hästarna för resten av året. Vet ni hur bra det känns i min själ nu när jag har en prelimär plan haha? Jag är sån som vill ha allt planerat en bit fram i tiden annars blir jag stressad. Men mycket kan ändras men så här ser det ut just nu. Nu har jag två utomhustävlingar kvar. 
 
Eksjö 5-6 augusti, Chelsea och Cazzilla går.
Skyrup 26-28 augusti, alla tre går denna och Chelsea kommer debutera 1,25.
 
Sen några veckors tävlingsfritt, förhoppningsvis endel träningar då. Sen gör vi några inomhustävlingar under hösten. 
v. 37 Ljungby
v. 39 Halmstad
v. 41 Jönköping
v. 44 Jönköping
v. 45 Grevagården
 
Vet inte vilka dagar eller klasser ännu. Sen kommer det få en vintervila för att återhämta sig efter en lång säsong. Därefter sättas igång igen och börja träna inför nästa tävlingssäsong som jag tror kommer bli väldigt lärorik. Jag har under året/hösten satt en väldigt bra grund med tre hästar som kan gå 1,30 och därefter ta steget upp till 1,40 såsmåningom. Vill även åka på någon internationell tävling under året för att utvecklas mer.
 
Mål för resten av året:
Chelsea: debutera 1,25 och 1,30 med bra resultat. 
Aqua: kvala 1,40 och ev. göra en 1,35 start. 
Cazzilla: fortsätta rida 1,30 och göra bra rundor/en felfri runda. Hitta rätt bett att hoppa på.

chelsea blir tävlingsfin

Före:
Efter:

dagen

Ridit alla tre på tur idag plus en stund på banan. Släppte äntligen lite med Chelsea efter några dåliga pass. Har kommit nya avsnitt i ridpodden så lyssnade på det när jag skrittade ut. Bra inspiration inför ett pass på banan. :) Sen har jag klippt Chelsea och varit och köpt kavajen. Ska visa bilder i ett annat inlägg.
 

tisdag

Hästarna har fått nya skor idag, första skoningen i nya stallet även fast det är långt ifrån färdigt. Har även jobbat efter nästan 2 veckors ledigt, men jobbar inte så mycket nu de 2 första veckorna utan ska iväg över helgerna. Imorgon är jag ledig så ska försöka få mycket gjort, måste bla klippa Chelsea inför Eksjö nästa helg då hon blivit rätt långhårig. Hade velat klippa henne närmre tävlingen men finns ingen tid till det. Ska bli kul att tävla igen, snart inte tävlat på en månad och det är lite segt. Men jag hoppas hästarna ska vara i bra form. :)
 
Nej nu ska jag sova, ska försöka uppdatera lite bättre imorgon. 

årets bästa tävling hittills

Tillbakablick till början på juni när jag var i Falbygdens och hoppade en nationell tävling, i strålande sol. Den dagen var det så roligt att tävla!!! Alla tre hästarna felfria i 1,20 och sen var Aqua felfri och 6a i 1,30. Hon var i sin toppform då, precis innan bäckenet började spöka igen... Min tränare var även där vilket var roligt. Jag fick hjälp med bangång, annars hade Aqua och jag aldrig lyckats att komma 6a i 1,30. :) Ska göra en lika bra tävling till under året!!

söndag

Så himla skönt att vara lite ledig, fantastiskt väder på det oxå. Önskar att det alltid skulle kunna vara sommar och varmt! Jag rider hästarna på kvällarna för det har varit för varmt på dagen.
 
Chelsea och jag fick mycket med oss efter markarbetesträningen i måndags, så nu blir det lite konflikter under ridpassen men förhoppningsvis släpper det snart och hon blir starkare i bakdelen. Aqua hålls bara igång lite lätt och Cazzilla jobbar på som vanligt. Nu kör jag lite mer styrka under dessa två veckor. Sen åker vi till Eksjö 2 dagar då det inte blev någon tävling i Varberg. Jag har planerat hela tävlingssäsongen resten av året och det är inte så många tävlingar kvar. Kommer göra två utomhus till sen är det inomhus som gäller. I år kommer jag lägga vintervilan tidigare än förra, då gjorde jag sista tävlingen i början på december men det blev lite kort om tid att hinna igång tills säsongen började igen. Så nu gör jag nog sista tävlingen i mitten på november, sen vintervila en kort period och sen sätter jag igång träningen för kommande år. Kan skriva lite utförligare i ett annat inlägg. :)
 
En härlig sommarkväll blev det ikväll. Vi grillade på gården, jag red under kvällen och sen tog vi och mockade hagarna. Några skopor iallafall, måste göras oftare.
Passar min systers hund ett par dagar. :)

makeover på bloggis

Funderar på att ta bort alla gamla inlägg från min blogg. Bara ha kvar de senaste året eller något. Jag har bloggat sen jag var typ 15år och mycket av det jag skrivit skulle jag aldrig skriva idag. Därför blir det fel om ni går tillbaka och läser det gamla. Men jag kanske ångrar mig? Kan man spara ner de gamla inläggen? Sen vill jag göra om hela designen men jag har som vanligt inget program att göra en fin header i. Tips på program?
Om jag löser designen och att ta bort gamla inlägg kommer jag nog börja blogga lite mer ordentligt igen.
 
Hittade en gammal ganska fin header, fast då hade jag ps. Nu har jag inte det längre.
 

inget varberg....

Blev inget Varberg för mig iår vilket var väldigt tråkigt, ser alla som åker dit. :( Men Aqua var ju ändå inte iform och Cazzilla kände jag mig inte helt förberedd med. Så jaja... Satt och trimmade hästarna under kvällen istället, tränar på för att vara i bra form till nästa tävling som blir i Eksjö. Satte upp samma övningar vi gjorde på träningen och övade på våra brister. Tänkte lägga in mycket styrka nu under dessa två veckor.
 
Sen har jag vart och kollat på en ny kavaj. Känner för en brun denna gång, men sen kom jag på att det kanske inte passar till min svarta hjälm? Vad säger ni, brun kavaj och svart hjälm? Har svarta stövlar med (förtillfället, tror jag ska köpa nya). Gillade iallafall kavajen väldigt mycket, den var bekväm, satt bra och snygg! Denna:

YEEY👍🏻


På första semineringen😃

min dag

Idag har jag bara spenderat dagen i stallet utan någon som helst tidspress. Bara chillat och gjort det jag skulle i min takt. Chelsea och Cazzi fick gå på en lång skritt-tur. De var säkert lite trötta efter två träningar. Glömde skriva att dom hoppade väldigt fint på träningen igår, fina bra språng. Så det var roligt. Sämre på marken dock, som vanligt. Får träna på mer. Sen friserade jag Cazzilla och flätade ner manen. Jag är lite dålig på att göra det där regelbundet, manarna är ofta lite för långa... Får bli bättre!
Aqua skrittade jag ut och sen red jag en stund på banan. Håller bara igång henne nu fram tills kiropraktorn kommer.
 
Sen var jag hemma en stund, men blev rastlös så åkte tillbaka och harvade banan/byggde upp massa övningar och kvällsfodrade. Riktigt fint och varmt väder idag. :) Imorgon blir det antingen att vi åker till Falkenberg eller så trimmar jag väl hemma. Hoppas på det första! 

onsdag

Har tränat två dagar nu med Chelsea och Cazzilla. Fått med mig massor att jobba på. I måndags blev det markarbete och igår hoppning. Inte blivit så mycket träning under juni-juli då det vart så mycket tävlingar men under augusti blir det lugnare så då blir det mer träning.
Ligger fortfarande som reserv till Varberg, tredje resev  och det borde falla bort några på 100 stycken. Jag missade anmäla mig med några få minuter och detta gjorde alltså att jag hamnade långt ner på reservlistan. Men alla vill väl åka dit och hoppa på den fina banan. Måste iallafall veta imorgon då vi åker ner till sommarstugan och stallar upp där. Kan ju inte kasta oss iväg på fredag morgon då det är för långt att åka. 
 
Igår fick Dino komma ut på bete med en jämnårig hingst. Ihopsläppet gick bra och de verkar trivas ihop.
 

Morgontur på Aqua😃
söndag

Blivit dålig uppdatering det senaste men allt har gått i ett. Först var det Falsterbo, var där torsdag till söndag och det var riktigt roligt. Detta året blev det mer fest än häst haha... Brukar annars åka ner med pappa och så bor vi hos några bekanta som bor fem minuter från horse showen. Brukar gå ut en kväll. Men nu åkte jag ner med lite kompisar, bodde på campingen och festade varenda kväll. Men roligt hade vi!!
 
Sen när jag kom hem jobbade jag till onsdag, sen har jag äntligen nästan 2 veckors ledighet vilket är så skönt. Men blir väl inte jätte mycket ledigt ändå då jag förmodligen ska tävla hela helgen i varberg (inte kommit med än...). Imorgon och på tisdag ska jag träna, Chelsea och Cazzi får följa med. Sen i helgen är jag som sagt anmäld till Varberg, men jag missade anmäla med några få minutrar så hamnade väldigt långt ner i reservlistan. Nu ligger jag väl 10nde reserv eller något, så hoppas att jag kommer med. Isåfall tar jag med Chelsea och Cazzi, så går dom 1,20, 1,20 och sen final 1,25 om jag kommer dit. Aqua får stå över även denna tävling. Idag har jag varit i stallet hela dagen, utan att behöva stressa eller något. Skönt!
 
Dino, stallet/lägenheten och Aqua. Vi har kommit en bit nu, men det är en lång bit kvar. Men fint blir det!
Dino ♥ När han blivit bra från hovbölden ska vi åka och löshoppa honom (vi har inget staket runt vår ridbana än).
 

dino är hemma ♥

I fredags skulle vi ta hem Dino, dagen innan fick vi ett sms om att han vart lite halt under kvällen. När vi kom dit var han jättehalt i skritten (och tyvärr hade dom bara låtit han gå ute vilket inte var så kul..). Men vi åkte till närmsta veterinärklink för att kolla upp detta. De hittade ingen hovböld så vi röntgade men inget hittades där heller. Så vi fick åka hem utan att veta vad det var men förmodligen en hovböld. Litar inte på den kliniken överhuvudtaget och de kändes så oproffsigt när de kollade på röntgenbilderna då det inte verkade ha någon som helst koll. Men vi var ju tvunga att åka. Veterinären tyckte vi skulle vänta 2-3 dagar och låta de läka ut själv men igår blev han ännu sämre så vi fick ta ut en veterinär under kvällen. Hon hittade tillslut hovbölden även om han inte reagerade på visitertången. Så nu blir det box/sjukhage i 2 veckor med gips. :( Hans hagkompis skulle kommit i fredags så skulle de gå på bete tillsammans men det får vi skjuta på nu. 
 
Men hur duktig är han inte? Han har gått på lösdrift hela sitt liv, blivit lite hanterad. Men går på transporten, åker i sammanlagt 3 timmar utan att röra sig (aldrig åkt innan). Sen kommer vi hem och han är hur lugn som helst. Han verkar inte fattat att han är hingst då han inte brytt sig om mina ston. Han står på en gård med bara ston haha. Han står i utebox själv med mina ston en bit utanför. Men är helt lugnt. Så duktig, vilket psyke han har, tackar Tess för det. :) Roligt att han är hemma nu! Och han har växt så mycket under våren och blivit riktigt fin. Ska ta bilder på han någon dag.Tävlade igår

Igår var vi (bara över dagen) på Åby med Cazzilla och Chelsea. Har inte kunnat förbereda mig speciellt bra inför den tävlingen. De fick vila nästan hela förra veckan när det var Falsterbo men så blir det ibland. Detta märktes tydligt på Cazzilla då hon var riktigt stökig. 

I första klassen var hon bara extremt spänd, förra gången vi var på Åby stallade vi upp och då red jag även henne dagen innan tävlingen började vilket gjorde att hon var avslappnad i första klassen. Trodde inte hon skulle bli så spänd eftersom vi var där för en månad sen. Men men, då föll såklart några bommar (två i grunden och två i omhoppningen). Sen hoppade vi 1,30 oxå och hon var mer avslappnad där men väldigt stökig. Hade lite problem med bytena och hon var inte alls i balans eller inom ramen. Två bommar ner i grunden och sen ett tidsfel i omhoppning. Helt okej på en så stökig runda. Ett tecken på att hon hoppar så mycket bättre i 1,30. Ska testa lite andra bett för nu blir hon så tjafsig efter hindren, ett bettbyte löser inte problemet men det kan vara en hjälp. Ska ner och träna nästa vecka oxå så ska se vad min tränare säger.

Chelsea var riktigt taggad och hoppade superfint! Felfri och 20 plats av 96 starter i 1,20. 😃
 

Första hästen i stallet😃

imorgon!

Ja då åker jag och två kompisar ner till Falsterbo. Ska bli så roligt!! :D Kommer fyllas med massor av inspiration, shoppa, festa och bara ta det lugnt. När jag kommer hem sen jobbar jag tre dagar, sen är jag ledig i nästan två veckor, då ska jag tävla och förhoppningsvis kunna åka ner till min tränare ett par dagar. Mina hästar kommer få ta det lite lugnt under de dagar jag är borta (undra hur många hästar i landet som inte rids under Falsterboveckan :p) men pappa lovade att rida några pass så de hålls igång. På måndag kommer det ut en kiropraktor, en vi inte haft innan. Hoppas han kan hjälpa till med Aqua. :)
 
Från förra året vi var där. Minns att pappa satt och budade på marken då, när vi var på väg hem sen så ringde mäklaren och sa att vi vann budgivningen. Nu ett år senare är vi igång med stallet och lägenheten, ridbanan och hagarna är klara. :) Undra vart vi är om ett år.

seminerat

Nu är Tess seminerad med Heartbeat! Första försöket och man kan ju alltid hoppas på att det tar sig. När jag var där så hoppade Tess på min tå och jag fick svinont och svimmade nästan..... Så pappa fick hämta oss sen och nu blev det ingen ridning idag. Har vilat en stund nu och ska iväg och jobba efter lunch. Tror inte den är av men helt svullen och värker. Var det tvunget att hända nu när jag ska till Falsterbo i övermorgon.... :( Jag hoppas det går över fort...
 
Här är Chelseas sista runda från Björbäck. Red henne inte alls bra i helgen. Framhoppningen var förutom sista dagen en stor pöl och hon hatar vatten. Så hon gick inte fram alls där. Sen kommer jag in på banan och då bara springer hon för jag inte fått henne lydig under framhoppningen. Men sista dagen gick hon som vanligt när jag red fram och då gjorde jag halter hela tiden och sen lyssnade hon bra inne på banan. Har dock fördålig galopp.

bilder från björbäck

Har haft en bra helg i Björbäck, som sagt var det typ inga starter alls och inga uppstallningar. Så det var helt dött där på kvällarna men lugnt och bra för hästarna. I lördags hoppade jag min sista start vid halv elva och sen bara, jahapp vad ska vi göra nu hela dagen. Men vi åkte och köpte kött, engångsgrill och grillade mat! Det blev som en liten minisemester och det behövdes!
Idag känner jag mig pigg. Hästarna har varit duktiga och det har gått helt okej. Även fast det regnade alla dagar utom söndag så höll sig ändå gräsbanan bra, släppte i någon sväng men det kunde varit mycket värre! Lite tråkigt bara att Aqua inte kändes helt hundra, hon har varit jätteseg under veckan och nu vet jag ju vad det beror på. Hoppas på att hinna fixa till henne innan nästa tävling eller nästnästa!!
 
Här kommer lite bilder. :)
 
- 2 prisutdelningar
- 1 till placering
- En bra 1,30 debut
- Cazzilla har hoppat bättre än någonsin
- Och så lite dålig ridning på det som det alltid blir

Stallet

När vi kom hem åkte jag med Tess för att kolla hur hon låg till med brunsten. Sist vi skulle seminera så skickade stuteriet vårt paket fel så då missade vi en brunst. Sen kom hon inte i brunst och nu fick vi spruta igång henne i torsdags innan vi åkte. Det hjälpte och på tisdag blir det seminering!!! Hoppas det tar sig på första försöket.. :)

Hänt lite med stallet under tiden vi vart iväg, imorgon börjar de med taket!! Så stort det blir!!På väg hem

Chelsea och jag satte äntligen en bra runda och kom 6a. Kändes bra.
Sen hoppade Aqua och Cazzilla 120, Aqua låste sig över en oxer och rev med bak. Aldrig hänt innan så det beror nog på låsningen, hon brukar alltid öppna upp fint med bak. Annars en helt okej runda.
Cazzilla var jätte fin idag med men jag red dåligt in i kombinationen, kom alldeles för nära. Så ett ner oxå. Lite segt för hon hoppade väldigt bra idag. 

Men alla hästarna har tagit varsin placering och Cazzi har gjort en bra debut så en helt okej tävlingshelg. Nu blir det lite lugnt under veckan, på torsdag åker jag till Falsterbo!!! Så taggad!!!kiropraktor???

Någon som läser min blogg och har tips på en bra kiropraktorn runt Jönköping (eller längre)? Vår kiropraktor kommer bara någon gång i månaden (bor i Skåne) och nu över sommaren vet jag inte om han kommer alls. Skulle behöva gå igenom Aqua så snart som möjligt när vi kommer hem så vi inte missar några tävlingar.
Kvällstur :)

bra dag

Aqua var felfri i 120 och kom 4a. På Chelsea kom jag lite snett in i kombinationen i omhoppningen så vi missade b-hinder, fick lägga en volt och sen hoppade hon felfritt resten. Hon blir lite springig på gräset (om jag inte inbillar mig) och svårare att hitta en bra rytm på. Men imorgon går vi ner och hoppar 1,15 så hoppas på att göra en bra runda då. :)
 
Sen debuterade Cazzilla 1,30 och hoppade så himla fint. Vi fick ett nerslag in i kombinationen där vi kom lite stort och fick bakbommen på oxern. Skulle ridit lite mer på innespår på bågen då det var lite långt på 7 galoppsprång. Men är nöjd! Innan har hon bara klivit över men nu började hon hoppa lite och jag tror hon gör sig mer rättvis när det blir högre. :)
 

björbäck dag 1

Igår kom vi ner till Björbäck under eftermiddagen/kvällen. Red alla en kort stund så de fick röra på sig och se sig omkring. Idag har alla gått en 1,20 klass. Aqua och Chelsea hade två ner. Aqua kändes väldigt seg och hade lite svårt att samla sig/sätta under sig. Så har hon känts hela veckan. Tror kanske det är bäckenet som blivit lite låst efter att hon stod inne mycket under Åby. Det var länge sen hon kändes så här, hon har varit väldigt fin nu under många månader. Så att hon fick stå still så mycket under Åby kanske gjorde att hon blev lite låst. Promenerade ändå mycket med dom men kanske hade behövt jogga henne en stund varje kväll. Ska hoppa en 120 klass imorgon, känns det inte bra då så får hon bara gå 120 under helgen.
 
Chelsea hoppade fint på framhoppningen men jag tror det är första gången hon gick på gräs. Blev lite orytmiskt och hade lite fördålig galopp. Så fick bakbommen på en oxer och sen rev vi sista linjen, ett vanligt räcke. Framhoppningen är på grus och sen kan man ta ett räcke på en gräsplätt innan man går in, men jag gjorde inte det. Så ska göra det imorgon och hoppas även att hon känns lite bättre när hon varit inne en gång.

Cazzilla var jättefin, klippte till i varje språng på framhoppningen. Fin hela banans gång och vi gjorde en bra felfri runda. Red ganska så normalt men det räckte ändå till en placering (fick tyvärr ingen film..). Roligt att jag äntligen börjar hitta ridningen på henne nu, kändes lätt och enkelt. Imorgon debuterar vi nog 1,30 om jag inte hinner ångra mig. :)
 

RSS 2.0