tragglar på

Trimmade både Aqua och Zilla i ridhuset idag igen, dagens övning blev två låga hinder snett igenom (som på en åtta). 
 
Cazzilla - Detta är jätte nyttigt för henne då hon behöver lära sig att landa och vänta på mina signaler. Istället springer hon mest iväg och hamnar då i obalans. Började med att sakta av till skritt tills hon lyssnade. Sen räckte det med att sakta av till trav och tills slut kunde jag fortsätta i en balanserad galopp. Dock så gjorde jag inga galoppombyten efter hindren i börja då det lätt blir att hon kastar sig in i dom själv, hon väntar alltså inte på min signal. Men när hon väl börjat lyssna på mig gjorde vi ett par byten. Jätte duktig! Hon gör fortfarande en väldigt stor grej av byterna, men jag hoppas det släpper snart. Bara att traggla på denna övningen nu flera dagar i veckan så har jag nog snart en mer lydig och balanserad häst som kan byta rent.
 
Aqua - Hon har ju inte alls samma problem, hon är mycket mer balanserad så hon gjorde övningen väldigt bra. I vänstergaloppen ger hon en fantastisk känsla och det känns som jag kan samla hur lätt som helst utan att hon tappar tryck. Har ett väldigt bra stöd på ytter och det känns väldigt bra! I högergaloppen blir det inte alls samma känsla, inte alls samma stöd eller bärighet. Beror nog på att hon är lite mer sne där och lite stelare. Ska trimma barbacka senare i veckan och hoppas att få igenom det, känner mycket bättre hur hon jobbar när jag rider utan sadel.
 
Aqua har fått gå utan täcke ett par veckor nu då hennes päls växte ut så mycket så hon inte behövde täcke mera. Nu har hon ännu mer päls så det får bli en klippning i veckan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0