hoppövning från clinicen

Igår jobbade jag hästarna över en övning jag fick med mig från clinicen. Han visade även den på förra clinicen så den måste vara bra. ;) 
Jag satte hindren helt ihop men på clincen var de lite mer isär. Anledningen, vårt ridhus är inte lika brett som Flyinges. Ska försöka förklara hur den går till. Börja i ex. höger varv på C-volten. Hoppa första hindret på C-volten, vänd höger och fortsätt till nästa, vänd höger och fortsätt till nästa osv..
Övningen är bra för att få hästen att följa yttertygeln, bra kommunikationsövning och man lär sig att se distansen i en kort sväng.
 
Gjorde den på både Aqua och Cazzillao ch vi har endel att finslipa på där om man säger så. Men kommer ihåg att jag gjorde den på Aqua förrförra sommaren och då var det riktigt svårt att få henne galoppera i så små svängar. Då hade jag långa sporrar. Igår red jag utan sporrar och hon galopperade genom svängarna utan problem. Så det har hänt endel. Men vi får träna på på denna nu, har lite att träna på gällande min avståndsbedömning oxå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0