Vår

Hästarna har det bra i solen och fick gå utan täcken när jag var där idag. Älskar att våren är påväg, man får så mycket mer energi då. :)


Fina😍

Precis hoppat aqua o zilla som var riktigt fina!! Kändes jätte bra med zilla. På aqua ändrade jag min ridning lite när vi höjde upp...men kändes bättre mot slutet. Hon hoppade super iaf, ville inte riva!!

Nu rider jag Tess på tur. :)tävlingar framöver

Idag skulle jag hoppat Aqua, känna på lite 1,30 språng inför tävlingen nästa helg men det var för mycket folk i ridhuset. Kan inte koncenterar mig när det är så rörigt och vill ha fullt fokus när vi ska känna på lite högre språng. Ska hoppa imorgon förmiddag istället, då ska även Cazzilla få hoppa lite. 
Har gjort lite ''Eamonövningar'' med Zilla igår och idag eftersom hon blivit lite ''låst'' i huvudet. Igår var det endel konflikter och vi ville inte alls samma sak, men det gäller bara att vara bestämd och envis. Idag var det knappt några konflikter alls och jag fortsätter träna på detta under hela veckan. Kan ju vara bra om jag kan rida/hoppa fram på söndag. :p
Sen har jag varit ute hos Appis och ridit henne en stund samt hållt lite träning för Smilla. Appis känns väldigt fräsch och det var roligt att rida henne igen. :)
 
 
Har tre tävlingar inplanerad framöver. Planerat lite halvt framåt också men detta är helt bestämt. Under dessa starter vill jag hitta min ridning och galoppen på Cazzilla. Hon ska slappna av och hoppas på att göra bra resultat. Med Aqua vill jag göra bra rundor i 1,30 klasserna samt rida lite snabbare i omhoppningarna.
 
Jfk på söndag. Zilla går 1,10,1,15, Aqua går 1,20, 1,30
Helgen efter åker vi till Ljungby på söndag. Zilla går 1,10, 1,20, Aqua går 1,20, 1,30.
3 veckor efter är det nationell tävling på Jfk igen. Zilla kanske startar en 1,20 då om allt går bra under de andra tävlingarna. Aqua går 1,20, 1,30. 
 
Tess har jag inget planerat med förrän i april. Kanske får in någon pay and jump om det passar. Annars blir det nog lite mer tävlingar framåt våren så får vi träna på hemma istället fram tills dess. :)

Kollar hoppning från Hbg👍motiverad

Jag har tre friska hästar som känns väldigt fina så här tidigt på året. Det känns som jag lägger jobb på rätt saker och det ger också resultat. För ett par veckor sen kändes det helt omöjligt med Tess, att jag aldrig skulle klara ut henne. Men nu finns det lite hopp iallafall, jag har verkligen hittat min ridning på henne nu den senaste tiden. Aqua känns jätte fin och jag är väldigt taggad över att göra bra ifrån mig på 1,30 nu i vår. Det är ett steg att ta från 1,20 till 1,30 men det är bara att nöta på dom klasserna nu så kommer det nog kännas bättre snart. Cazzilla känns också fin och förhoppningsvis kommer jag hitta lite bättre ridning på henne nu under våren. Får som sagt inte riktigt till det med hennes galopp, men med mycket hjälp av min tränare och fokus på rätt saker så kommer det nog släppa hoppas jag. Hoppas även att hon kommer släppa och bli avslappnad på tävling nu under året.
Snart har jag förhoppningsvis även en till häst att hoppa och tävla vilket kommer ge mig ännu mer rutin och språng i kroppen. Vi passar ihop och det kommer nog bli jätte bra. Nu ska vi bara få in en besiktning som jag verkligen hoppas ska gå bra. 
 
Något annat roligt är att vi nästa vecka ska börja gräva för ridbanan på vår går samt vägen ner till gården. Innan vi flyttar hästarna måste vi ha ridbanan klar, för annars kommer jag inte kunna träna som jag vill. Men vi planerar att flytta hästarna om två månader. Det ska bli obeskrivligt skönt. Nu kan jag inte lägga den tid och jobb jag vill på hästarna pga det inte går att hoppa så mycket som jag vill i nuläget. Dels orkar jag inte dra fram alla övningar flera dagar i veckan och sen är det för mycket folk som inte kan ridhusreglerna. Blir så rörigt. Måste alltid planera hoppning på förmiddagen då det knappt är några som rider osv... Längtar såååå mycket tills jag har en egen ridbana full med hinder framme hela tiden. Kan hoppa och göra mina små övningar hur ofta jag vill. Kan rida vilken tid på dygnet utan att det är någon annan som man ska försöka samsas med. Får stå ut i två månader till, men sen så!!! Då ska jag träna för fullt och bli ännu bättre. Då har jag allt jag behöver för att kunna utvecklas till en ännu bättre ryttare. :) Längtar!!
 
Nu ska bara våren komma också. :)

felfri

Tess var felfri på hinder i sin klass idag, men vi fick ett tidsfel. Det var nog lite tajt maxtid då jag inte var ensam om att få det. Det kändes bättre idag, vågar flyta på lite mer och har en helt annan känsla än vad jag hade under slutet av förra året när jag tävlade henne ett par gånger. Nu känns hon mer säker! Dock fortfarande lite spänd och tittig, men det släpper ju säkert snart. Hade kunnat hoppa en runda till men nu vill jag inte stressa... Nästa gång få hon gå två rundor men det fick räcka med en idag! 
 
Var hemma redan vid 11, när hände de sist? haha så då red jag de andra två och fixade lite. Nu är jag redan hemma vilket är skönt. :)
 

tessan

Tess fick gå ett kort pass idag och hoppa några språng. Hon kändes jätte fin och jag börjar verkligen hitta min ridning på henne nu. Vi hoppade några språng på 1,10, första gången vi hoppar ett enkelhinder på den höjden och det fanns inga tveksamheter. Imorgon hoppar vi bara en 90 klass. Hoppas att jag kan och vågar flyta på lite i anridningarna, men vi får se hur hon är. Är hon spänd och springer iväg så får jag sätta ihop henne lite mer. Men är hon avslappnad så kan jag rida lite mer som jag gör hemma.
 
Hon hoppar så fint och enkelt. :)

hopp

Cazzilla fick hoppa samma övning som Aqua hoppade igår. Vi har haft lite konflikter i ridhuset efter tävlingen då hon bara ville ut ur ridhuset. Så fort det är något läskigt i ridhuset hemma nu så drar hon sig bara till dörren. Hon går inte fram för skänkeln och tar jag i tygeln till vänster eller höger så går det mer uppåt än åt sidan. Vet hur jag ska göra för att lösa problemet men det går ju inte över på ett ridpass precis. Men när vi började hoppa fick hon bjudning och slutade med det där. Så ska ha låga hinder framme i ridhuset som jag kan hoppa nu framöver så hon får mer bjudning. 
 
Eftersom hon varit så spänd i ridhuset hela vintern så lägger jag bara jobb på att hon ska slappna av just nu. Hon ska vara lösgjord och gå i en avslappnad form. Hon känns fin och det var länge sen hon var så här avslappnad trots att vi var själva i ridhuset till en början.
 

torsdag

Har jobbat hästarna lite idag. Pappa och jag var ute på tur med Cazzi o Tess först, sen avslutade vi en stund i ridhuset. Lägger mycket fokus på nu att Cazzilla ska vara riktigt lösgjord och inte låsa sig i bogarna. Hon ska vara avslappnad och galoppera/trava igenom hela kroppen. Jag får aldrig till hennes galopp, antingen blir den för kort och fjuttig eller så blir det bara för lång. Så nu försöker jag rida i en lite större galopp i vardagen utan att den blir lång. Hon ska galoppera igenom hela kroppen. 
 
Aqua fick hoppa en gymnastikövning inspirerad av Roffes clinic. Här har jag skrivit om den. Hon var riktigt fin, hoppade väldigt väl och igenom kroppen. Hon har streatat lite och hållt emot i högersidan, men det börjar släppa nu.
 
Imorgon ska jag hoppa lite med Cazzi, kanske sätter upp övningen nedan för henne. Tess ska få ta några språng igen för att jobba på självförtroendet och titthindren. Sen tävling på lördag för henne! :)
Aqua idag, så duktig. :D

Vårväder idag😍

Titthinder

Hoppat titthinder med Tess precis. Kändes väldigt bra och hon fortsätter hoppa med gott självförtroende. ☺️ Nu ska jag rida de andra två på tur innan jag börjar jobba.Mys
Bra pass

Hade ett jätte bra pass på Cazzilla idag. Vi tog ett steg framåt igen. Hon har så mycket spänningar i huvudet och låser sig så fort man ska göra något. En galoppfattning eller ett byte. Men nu fick jag igenom henne och kunde påverka henne så hon inte blev spänd och låste sig. Vi gjorde dom bästa bytena hittills. :) Roligt! Aqua reds oxå igenom och Tess fick vila, hon får gå imorgon istället då jag inte är helt frisk än...


aqua p&j

När jag skulle hoppa Aqua igår blev det väldigt kort om tid då det var få starter och sen endel strykningar. Jag började hoppa fram på bett medan pappa lastade Cazzilla och sen glömde han ta med hacket till framhoppningen så fortsatte på bettet och det kändes bra. Aqua var riktigt pigg och hoppglad. Hoppade fina språng och ville inte riva. Så hon hoppade runt lätt och enkelt och det blev en felfri runda i 1,20. Tur jag avanmälde 1,30 för jag hade inte haft en chans att hinna och det hade bara blivit en massa väntan för funktionärerna. 
 
Men om två veckor är det en regional tävling på jfk så då ska jag nog hoppa 1,20, 1,30. :) 

cazzilla p&j

Cazzilla gick 1,10, 1,20 och var felfri i första klassen och hade ett ner i andra. Idag vet jag inte vad det var med henne. Red fram först i trav och då var hon jätte lugn, sen när pappa kom så ville hon bara ut från ridhuset. Så kunde inte rida fram alls mycket. Började hoppa fram lite själv i det andra ridhuset och sen när pappa kom igen blev hon likadan och ville bara ut? Så fick ingen bra framridning alls. Visste inte hur hon skulle gå på banan men gick in ändå. Väl där var hon som vanligt och gjorde det hon skulle. En jätte bra runda i 1,10 tycker jag. Lätt och enkelt.
 
I 1,20 sen var jag allra sist ut så då fick jag hoppa fram på ettan två gånger eftersom hon inte ville vara inne på framhoppningen. Sen hoppade vi hela banan och jag fick inte riktigt till ridningen. Mot slutet blev det lite bättre. Men vi hade inte dom bästa förutsättningarna idag men ändå gjorde hon det väldigt bra och det var ju faktiskt bara hennes andra 1,20. Idag kunde jag rida henne mycket bättre mellan hindren, fick till byterna i 1,20 och jag kunde jobba igenom henne. 
 
 
Till tvåan som vi rev tycker jag ändå att jag fick henne upp till yttertygeln i svängen men ändå fick hon inte höjd i språnget. Mot 3an och 5an kommer jag allllldeles förnära... Cazzilla kämpar allt hon kan för att klara det. :( Dom ska ju inte behöva ta i så dom kräks.... Resten kändes däremot bra.

Tess p&j

Tess var felfri i sina två klasser 80, 90. Kändes helt okej. Jag rider lite med handbromsen i men vågar inte riktigt flyta på än eftersom hon stoppade lite förra året. Men det känns att hon blivit bättre i dressyren för nu har jag henne lite mer ihop och i ramen. Får aldrig låta henne springa iväg utan hon måste gå i en bra balanserad galopp. Nästa helg ska jag nog åka till Värnamo och hoppa en 90 klass.
 
Film från 90. Här var hon lite trött och då blev det lite vingligt mot hindren i högergaloppen där hon gärna vill skjuta ut bogen.

duktiga

Hästarna har varit jätte fina idag, felfria i alla klasser förutom Cazzillas 1,20 där vi hade ett nerslag. Så är nöjd! Ska skriva mer sen och ladda upp lite filmer. En bild från 1,20 med Cazzi. :)
 

lördag

Red Aqua och Cazzilla efter jobbet och pappa hjälpte mig med Tess då jag inte känner mig helt frisk. Brukar annars vilja rida hästarna själv innan tävling (eller pay'n jump som det är imorgon). Cazzilla kändes jätte fin, när jag är själv i ridhuset blir hon så spänd (som när vi hoppade i torsdags) men när det är andra hästar i ridhuset (som idag) är hon helt avslappnad. Känns som vi hela tiden tar ett steg framåt. :) Aqua var lite spänd men kändes ändå helt okej. Ska bli kul att hoppa imorgon och jag är taggad! :)
Btw så har vi bestämt oss för hästen jag provridit, så nu ska den ''bara'' besiktigas. Hoppas verkligen den går igenom, den passar verkligen min ridning. Blev ingen unghäst (det får bli nästa häst vi köper vilket inte blir än på ett tag) utan en lite äldre som kan hänga med Aqua och Cazzilla på tävling sen. Då kommer jag få ännu mer rutin och språng i kroppen. :)
Zilla i mantorp

tess hoppning

Lördag idag och jag ska snart iväg och jobba. Slutar fem och då ska jag vidare till stallet direkt och rida, packa lite och fixa inför pay'n jumpen. 
 
Här kommer några korta klipp på Tess från i torsdags. Hon var riktigt pigg och på tårna. Det märks att hon tycker om att hoppa men samtidigt så tror jag att alla skyltar och vattenmattan gör henne lite spänd också. Så ska dra fram det oftare för att hon inte ska göra en så stor grej av det. Hon sprang bara iväg efter hindren och fick ingen bra balans i henne. Det är jätte viktigt att jag håller ett jämt tempo och en bra balanserad galopp i henne för det är när hon springer iväg och blir obalanserad som hon blir osäker och inte vill hoppa av. Men nu börjar hon kännas väldigt säker på hinder och vi försöker hela tiden bygga upp självförtroendet ännu mer. Vill hoppa minst 10-20cm högre hemma än vad jag gör på tävling för att hon ska tycka det är enkelt på tävling sen.
 
Tre korta klipp som jag la ihop till en spellista. Kändes som jag hade lite bättre flyt denna gången och vågade rida på lite mer även fast hon var väldigt springig.

fredag

Vaknade upp med halsont idag, blööö... Hästarna har iallafall fått gå på tur, ganska så skönt väder och inte allt för kallt. Imorgon blir det trim i ridhuset och sen pay'n jump på söndag, roligt roligt! Nu ska jag powernapa innan jag ska åka och jobba hela kvällen. Hoppas på att bli lite piggare än vad jag är nu. Zzzzz...

aqua hoppning

Jag tycker Aqua kändes väldigt fin igår, hon hoppade väl och var framme. Gjorde allt bra och enkelt. Hoppade en bana på ca 120 och det kändes enkelt. Har ändrat så jag bara hoppar en 1,20 på henne på söndag. Har inte hunnit hoppa några 1,30 språng så väntar med att hoppa 1,30. Tar alltid det säkra före det osäkra.
 
En lite lägre linje.
 
Kort bana på ca 120. Tog en förhållning för mycket in i kombinationen, annars nöjd! Ni kan ju sänka ljudet på denna... hahah pappa försöker coacha...

hopptorsdag

Hoppade hästarna på morgonen/förmiddagen och sen dess har jag hängt med en kompis, älskar att vara ledig mitt i veckan. Hästarna var pigga och glada. Speciellt Tess som gärna drog iväg efter hindren och småbockade lite. Varken pappa eller jag minns att Tess var så pigg innan vi tog föl på henne haha... Och vi som tog en hingst med mycket motor till henne heheheh.. xD
 
Cazzilla var ganska spänd idag, väldigt tittig nere vid ena kortsidan där läktaren är. Så när jag hoppade ner mot den kortsidan hoppade hon lite spända språng men annars hoppade hon väldigt väl och runt. Hänt mycket på bara en vecka nu med markarbetet. Roligt! Hon går 1,10-1,20 på söndag. :)
 
 
Ett språng på 120
 
Skriver om de andra två i ett annat inlägg imorgon. :)

onsdag

Hade ett jätte bra ridpass med Cazzilla i ridhuset nu ikväll, kändes väldigt fin mot slutet och ganska så stadig på yttertygeln. Aqua fick gå på tur i mörkret och Tess vilade. Igår gick Tess o Cazzilla på tur och Aqua trimmades. Sen var vi iväg och provade hästen igen och det kändes lika bra. :) Imorgon ska jag hoppa någon kort bana och kanske ta några högre språng inför pay'n jumpen.
 

lång dag

Jobbade väldigt länge idag, halv åtta till sex... Sen var det träning med Cazzilla kvar över sju och för att hinna rida Aqua innan så var pappa snäll och gjorde iordning henne (har bara ca 5 min till stallet från jobbet, väldigt smidigt när schemat är lite tajt). Så jag hann rida ett bra pass, lite stretig men det släppte rätt så bra. Ska fortsätta trimma lite imorgon igen. Sen dressyrtränade jag Cazzilla och det kändes bra. Fick lite nya övningar att jobba med och det var stor skillnad sen sist (innan jul). Fick dock inte riktigt samma känsla som igår, men jag vet hur jag ska komma dit! 
Pappa var med att tränade för första gången med Tess vilket gick bra. Nu ska jag sovaaaaa, är ledig imorgon så ska upp tidigt och rida hästarna innan vi åker och provrider hästen igen vid lunch. Ska hoppa en lite längre bana med lite mer tittiga hinder. Roligt. :)
Bildbrist.... Var jätte kallt ute idag, nu vill jag bara att det ska gå mot vår. :(

fullspäckad vecka

Nästa vecka har jag både träning, provridning, en pay'n jump inplanerad och några dagars jobb. Bytte falbydens mot Jönköpings pay'n jump istället. Mycket närmre och smidigare då de inte har någon uppstallning i falbygdens och Aqua är ju väldigt strulig att ha med när Cazzilla är med. Dessutom kan jag även hoppa Tess, inte riktigt hittat någon pay'n jump till henne då jag antingen jobbar eller tävlar de andra. Har tänkt rida 80, 90 på Tess, 1,10, 1,20 på Cazzilla och 1,20, 1,30 på Aqua. Detta kan dock ändras men är anmäld till det iallafall. Känner att både Cazzilla och Tess behöver komma ut så mycket som möjligt nu för att få mer rutin och slappna av på tävling. Aqua behöver jag bara träna på att ha rätt galopp och rida bra till hindren (de behöver jag på de andra två med såklart). 
 
Väldigt motiverad just nu och det känns som hästarna och jag utvecklas åt rätt håll. De känns väldigt fina så här tidigt på året och jag ser fram emot tävlingssäsongen väldigt mycket. 
Tess genom serien.

framsteg

Aqua och Cazzilla kollades av kiropraktorn idag. Han tyckte Aqua hade musklat på bakdelen och ryggen endel sen sist vilket jag inte tänkt på förrän han sa detta. Min ändrade ridning måste gjort att hon jobbat bättre på bakbenen och då byggt muskler där. Inga stora grejer men måste börja stretcha och massera lite bättre för båda var lite spända på olika ställen.
Sen blev det trim i ridhuset över låga hinder. Cazzilla började komma till sin rätt i torsdags och nu idag så gjorde vi ännu mer framsteg. Blev en helt annan galopp och lösgjordhet i henne. Så hon var jätte duktig. Nu hoppas jag att det fortsätter i denna riktningen så jag kan utveckla galoppen ännu mer på henne.
 
Pappa var med och då fick jag lite på film. Precis när han skulle börja filma rasade det ner massa snö och Cazzilla kastade sig så jag åkte av. Sen efter det var hon lite spänd på vissa delar av ridhuset men jobbade ändå på bra.
 
Tänk när vi kan hoppa i denna galoppen, då kommer det bli helt andra språng. Kommer nog dröja ett tag tills vi får till det på tävling men det är inte omöjligt. Nu jobbar jag mycket med att hon ska följa yttertygeln vilket hon inte gör än, då kommer allt bli ännu stadigare. Imorgon ska vi träna dressyr! :)
 
Pappa red Tess och Aqua fick gå på tur då det föll ner massa snö och hon var jätte spänd. Får trimma henne imorgon.

hoppning

Hoppning blev det som sagt idag. Gick sådär. Jag var lite ofokuserad, Aqua var stel och Cazzilla var spänd. Men Tess kändes bra trots en slarvig framridning. De fick hoppa en serie, tre studs, ett galoppsprång räcke, ett galoppsprång oxer. Hade tre meter mellan studsen, 6,5 meter till räcket och 7 meter till oxern. 
 
Cazzilla var som sagt lite spänd och hoppade inte sina bästa språng. Sen drog hon även lite till höger genom serien, detta kom dock mot slutet, annars hade jag lagt upp en bom på högersidan som hjälper hästen att hålla sig rak. 
Här drar hon lite till höger över oxern.
 
Tess kändes som sagt fin och hoppade med gott självförtroende genom serien. Så till slut låg räcket på 1,10 och oxern 1 meter. De högsta språnget vi någonsin tagit(?) eller iallafall efter skadan. Det känns som vi börjar hitta varandra mer och mer och hon litar på mig. Nu känns det inte lika hopplöst längre.
 
 
Aqua var som sagt lite stel och stretig. Hon har varit det sen tävlingen (skulle trimmat igenom henne i måndags...) men jag hoppas det släpper snart. Sen kommer även kiropraktorn på söndag så det hjälper väl till lite oxå. Men hon hoppade igenom serien bra men touchade lite väl mycket och jag fick inte alltid till hennes runda språng...

torsdag

Igår intervalltränades Aqua och Zilla, de blev inte så flåsiga så de har nog rätt bra kondis ändå. Men ska ändå lägga in intervallpass nu i ett par veckor framåt. Tess jobbades över låga hinder och fick även jobba på tempoväxlingar och verkligen sätta sig på bakbenen. Hon kändes fin. :) Idag blev det tvärtom, Tess gick på tur med pappa och jag trimmade de andra över låga hinder. Cazzilla kändes väldigt fin idag, börjar komma mer och mer rätt nu. Aqua var lite stel och stretig, så får jobba vidare med det imorgon. Då ska alla hoppas på fm/dagen innan jag jobbar em/kväll. 
Sen var vi och provred hästen och den passade verkligen mig, kändes jätte bra. Pigga och känsliga hästar passar min ridning bäst. Vi ska prova den igen och så får vi se vad det leder till. 

lång dag

Har som sagt varit iväg hela dagen idag. Först till Ullared för att hälsa på Dino och så skulle han verkas. Såklart in på Gekås en stund (som vanligt) för att köpa lite välbehövliga grejer. Sen åkte vi vidare ner mot landet för att kolla på en häst. Den hoppade väldigt fint men var väldigt svag och obalanserad för sin ålder, så vi får tänka lite på det och ev. provrida igen. Vi kom hem när det blivit kolsvart och ridhuset var bokat under kvällen så hästarna fick vila. Men det passade bra efter tävlingen. Imorgon ska jag intervallträna Aqua och Zilla sen ska Tess trimmas lite. 
Under veckan ska vi provrida en till häst, lite äldre än vad vi tänkt oss men det är verkligen den typen av häst jag letar efter och jag tror den kan passa mig. Ska bli spännande och jag ser jätte mycket fram emot det!! :)
 

Duktig

Tog in Dino från flocken, nu står han själv i stallet och han är helt lugn!! Han är ju lugnare än vad Aqua är.😝 Han fick på sig ett schabrak för första gången och nu väntar vi på hovis så han ska få sina fötter verkade.intervaller

Märkte att hästarna blev lite flåsigare än vanligt under tävlingen igår och kommer nu lägga in ett intervallpass i veckan ett par veckor framöver. Även tänka på att klättra lite mer i backarna när jag rider ut på tur (vi har väldigt bra backar i skogen intill). Så redan idag fick Tess intervallträna ute i skogen eftersom hon inte tävlade igår. De andra två fick gå på tur och tog båda två samtidigt eftersom jag mest tänkte skritta och vädret var inte det roligaste. Båda var pigga och glada iallafall. Tänkte köra ett intervallpass imorgon om jag hinner, vi ska åka till Dino så ska han verkas och sen även kolla på en häst. Så jag vet inte riktigt när vi är hemma än.
 
Det är väldigt viktigt att ha hästarna i bra fysik form för att de ska kunna prestera så bra som möjligt. Ännu viktigare är det på lite segare hästar som Aqua, så henne är jag extra noga med att ha bra fysik form på. :)
Ska ta nya bilder på honom också såklart! :)
 

flytt

I höstas sålde vi vårt hus och vi kommer att flytta nu i mars. Eftersom vi inte ens börjat bygga på vår lilla gård än kommer vi behöva flytta emellan. Vi hade lite svårt att hitta något till en början då det nästan är helt omöjligt att hitta något i Jönköping nu.. Men av en tillfällighet så fick vi tag i ett hus på en gård av en bonde som vi köpt havre av i ett par år. Detta ligger bara några hundra meter/någon kilometer från där vi ska bygga gården. Så när vi flyttat hästarna dit kommer det bli jätte nära och det kommer även bli mycket närmre till stallet där vi har hästarna nu. I samma veva fick jag även jobb i en matbutik i närheten också. Lämnade in ett cv av en ren slump och fick jobb direkt, ibland har man en väldans tur. Dessutom så trivs jag väldigt bra! :) 
 
Nu längtar jag bara efter att vi ska börja bygga!! 
Cazzilla igår. :)
 

resultat jfk

Lång tävlingsdag med nästan 300 starter. Hjälpte till från 8 imorse tills att jag var tvungen att hämta mina hästar och var hemma lite efter åtta. Nu är jag trött, men är som tur ledig imorgon, så skönt! Lite tävlingsresultat:
 
Cazzilla 1,10, 0+0 fel.
Ganska så spänd men hoppade ändå runt bra och gjorde många fina språng. :) Kom perfekt på 10an i framåtläge där hon hoppade så fint, så ska egentligen alla anridningar se ut.. Hon tappade en framsko innan 8an men det märktes inte.. Tog långa svängar i omhoppningen då hon var lite spänd så utanför placering. 
 
Cazzilla 1,15, 8 fel.
Hon var fortfarande väldigt spänd i denna rundan, nästan ännu spändare. Det stod några skyltar vid sidan av kombinationen som hon tittade till på och tänkte först springa förbi. Men fick över henne men med ett nerslag. Sen gick väl resten helt okej, fick ingen bra rytm... Rev sista oxå, hon hoppade mig ur sadeln på hindret innan så jag kom lite obalans och red på lite på nästa. En liten touch med bakbenen. Men väldigt fina språng här med. Dock inte min bästa ridning om man säger så.
 
Aqua 1,15, 0+4 fel.
Kändes väldigt bra med henne, kom bra till nästan alla hinder förutom 7an och 10an där jag la in ett extra. Annars flöt det på väldigt bra. Red på lite snabbare i omhoppningen då det är något jag vill bli bättre på under året. Så nu måste jag träna på det. Tyvärr föll sista bommen... Lite surt, annars hade vi kommit sjua..
 
Är helt okej nöjd med dagen, första tävlingen för året och hästarna känns fina. Nästa tävling blir om två veckor på Falbygdens, då kommer nog Cazzilla vara lite mer avständ och sen är det inte alls lika tittigt där. Har anmält mig till 1,10 och 1,20 med båda, får se om det blir några ändringar men tror jag rider dom klasserna. Blir att träna på tills dess. Har så lätt att lägga in ett extra galoppsprång på zilla då hon har sån reglerbar galopp speciellt dom gångerna jag tappar galoppen i svängarna (ex på 4an i 1,15). Så det måste jag träna på, rida i en större galopp.. 

lördag

Alla hästar ridna i ridhuset, Aqua och Cazzilla trimmade jag och pappa red Tess. Båda kändes fina och Cazzilla var väldigt avslappnad idag. :) Sen har jag friserat och gjort de fina inför imorgon. Lite osäker över hur Cazzilla kommer reagera, det har varit 2 månaders uppehåll nu och hon kommer säkert vara lite spänd och tittig. Men det känns ändå som hon har så pass mycket rutin nu så det kommer säkert gå bra. Under dessa två månader har det hänt mycket och jag ser fram emot att tävla igen. :D
 

tessi

Kort film på tess när vi hoppade bana sist. Hon får bara hoppa väldigt lågt nu och så bygger vi upp självförtroendet hela tiden förhoppningsvis. Försöker hela tiden rida i en balanserad galopp och i ett jämt tempo till hindret för att göra henne mer säker. Aldrig pusha på henne mot hindret. Kanske skulle haft lite bättre galopp så vi hade haft ett lite bättre flyt på hindren.
Tycker hon hoppade väldigt fint, sista räcket speciellt.
 

hoppning

Hoppat hästarna på morgonen/förmiddagen. Lite banhoppning fick det blir idag. Aqua och Tess kändes fina, Cazzilla var också fin och avslappnad när jag red fram. Så tänkte att jag äntligen skulle få ett avslappnat pass på henne men så kommer det lösa springande hästar utanför och så var passet förstört... Fick inte ut så mycket mer av det sen mer än spända språng och dragkamp. Men hon känns annars fin och jag är taggad för tävling på söndag. :)
Nu har hästarna det bra i solen. Ska snart iväg och jobba em/kväll. Imorgon ska jag klippa Zilla och göra henne tävlingsfin och sen ska alla få gå på tur.

tisdag

Hästarna har fått gå på tur idag i regn och blåst, mindre roliga ridturer.... Hoppas på lite bättre väder snart....

-

Ibland funderar jag på vilka som brukar läsa min blogg, ni är ändå ett par stycken. I helgen senast så träffade jag en som sa att hon läste min blogg. Jag tror att det mest är såna som vet vem jag är/känner mig men kul i vilket fall att ni läser. Lite läskigt dock att vara för personlig när man har endel läsare men jaja. Dålig uppdatering från min sida just nu då mitt förhållande tog slut förra veckan. Alltid jobbigt när sånt händer. Hade ett distansförhållande i 1,5 år och det var ett väldigt pusslande med att få ihop tävlingar och att hinna träffas på helgerna samt jobb. Så det känns skönt att jag kan tävla när jag vill och vara med mina vänner mycket mer. Men det går väl över snart hoppas jag. Är väldigt glad att jag har mina hästar i såna här lägen. De ger mig alltid massor av kärlek och motivation i vardagen. ♥♥♥
 
Hästarna känns väldigt fina, det är svårt att trimma hästarna och veta exakt vad man ska jobba på men efter clinicen så känns det iallafall som jag jobbat hästarna lite bättre än innan. På lite mer rätt saker. Aqua börjar kännas väldigt fin, hon har utvecklas väldigt mycket de senaste veckorna.
Har trimmat hästarna i ridhuset idag över låga hinder, Cazzilla gjorde väldigt fina byten med lite mindre hjälp från min sida. Kommer såklart ta ett tag tills de sitter helt men vi får träna på. I helgen är det som sagt dags för årets första starter, Cazzilla går 1,10, 1,15 och Aqua går en 1,15. Det är så roligt att alla tre känns väldigt fina så tidigt på året, känns som både jag och hästarna utvecklats väldigt mycket sen förra året. Tess får vänta lite tills hon får starta, men måste nog hitta någon pay and jump vi kan åka på snart. Vi hittar varann mer och mer hela tiden, så det känns dags för en pay and jump snart. 
I helgen var jag i Ullerad och gick på gekås med ett par kompisar. Vi var även förbi och hälsade på Dino <3

RSS 2.0