Gott nytt år

Började nyårsafton med att släppa ut de två hästar som står inne nu (den nya och Tess), mockade och åkte vidare för att jobba till 15. Nu ska jag fixa mig inför fest hela kvällen, ska på en hemmafest vilket jag tror kommer bli kul! Hästarna får vila idag och det passa ju bra när jag jobbat. Jobbar även imorgon på kvällen men ska nog rida innan. :) Av någon anledning får jag sån motivation vid nyår, nytt år och nya mål. Chelsea och Aqua ska igång för tävlingssäsongen som börjar om 4 veckor och det ser jag fram emot. 2016 har varit ett bra år med hästarna och både upp och ner för mig själv. Men sånt är livet! Gott nytt år på er läsare och hoppas ni får en trevlig kväll/natt!
 
Ett hopp från igår då han var så duktig! Ingen tänkbar outfit, mysbyxor gummistövlar och rosa väst. Skulle bara förbi på kvällen då jag legat med feber hela dagen men piggnade till och red ett kort ridpass. 

Kvällshäng med unghästarna

Så roligt med unghästar, de visar framsteg hela tiden.😁 Nigini hoppade fina språng ikväll och pappa testade rida Dino för första gången. Jag vill ha fler unghästar att jobba med och rida in. Så roligt 😁


På äventyr


Juldagen

Nigini har varit duktig och hoppat denna lilla bana nedan idag. 😃 Rider mest ut nu, tränar på sidvärtsrörelse på grusvägarna, galoppfattningar och får gratis bjudning! Brukar avsluta en stund på banan oxå. Rider han 3-4 dagar i veckan, blir ungefär varannan dag!

 

Nu kan jag lära han som treåring de Cazzilla fick lära sig som åttaåring då jag fick bra hjälp för första gången med markarbetet. En bra utbildning är viktig! Kommer ihåg när min tränare sa att Cazzilla bara lägger sig i svängarna, dom måste runda sig för innerskänkeln innan svängen och det kan hennes treåringar... Allt kommer bli mycket lättare om de får rätt utbildning från början, det var därför Cazzilla hade så svårt för byten eftersom jag inte balanserat upp henne innan svängarna. Men med hårt arbete så löste sig det med! För ett år sen kunde hon inte byta alls och nu innan hon åkte hem satt pappa och gjorde byten på henne. :) Nigini verkar dock ha lite lättare för sig, han är lite mer balanserad och verkar inte ärvt den där korsgaloppen. Han är helt okomplicerad på hinder hemma hittills. Idag var det både vattenmatta med vatten i, skyltar och sockerbitar! :) Snart får vi åka och träna så han får lite miljöträning.

 

Jag har äntligen köpt mig en ny mobil, efter att det gick så dåligt i Halmstad i höstas bestämde jag mig för att tröstshoppa en iphone 7 plus (skoja!). Men beställde en då kort därefter, men fick den inte förrän någon vecka sen. Så nu kan jag ta fina bilder och kommer säkert blogga lite mer. :) Nu ska jag snart jobba kväll, sen blir det en utgång och sen jobb imorgonkväll igen. :):):)

 

Min stjärna 🌟🌟


God jul😊

Igår jobbade jag hela dagen, sen åkte jag förbi hästarna på kvällen för att mysa lite med dom. Så låg alla stona i skyddet och hade det bra😍 De andra två var oxå nyfikna och ville mysa när jag kom!


Nu ska jag ta en jul-ritt med pappa, ska rida Chelsea! Det var längesen nu så det blir kul!😊


Såhär får det gärna vara resten av vintern

 

Måndag

Ridit ut nigini på tur på förmiddagen, vi var ute själva idag och det gick bra! Lite hemlängtan hade han men han var duktig. 😊 Ledig idag så ska iväg och shoppa lite julklappar snart, jag har helt missat att det redan är 19 december idag, allt går verkligen i ett. Försöker jobba så mycket som möjligt nu när de andra hästarna tar det lugnt och det inte är några tävlingar!På tur

Med nigini, pappa och Aqua innan idag! Han var duktig😊


fin vinterdag

Idag har det varit fint väder och jag hade stått ut vintern om det var så här varje dag, haha. Jag har varit ledig så var där vid lunch. Nigini fick ta sina första språng och det gjorde han okomplicerat. Tog fram vattenmatta och skyltar, ska ha med så mycket tittigt som möjligt redan från början, då blir det ingen stor grej av det. Han är så lyhörd, longerade lite över vattenmattan innan jag hoppade upp och han lyssnar väldigt bra på mig. Så duktig och rolig att jobba med. :) Har bara ridit han i drygt en vecka nu.
 
Två små språng. 
 
Nu ikväll har jag varit på julbord med jobbet, trevligt! Imorgon jobbar jag 10-18 så det blir vilodag för Nigini. :)

ny klippmaskin

Har äntligen köpt en ordentlig klippmaskin. Köpte en Mooser Avalon för ett par år sen när jag bara hade en häst, den funkade bra då. Men nu har jag lite fler hästar och de har björnpälsar så då orkade den inte. Köpte mig en ordentlig från DeLaval. Tog ungefär hälften av tiden att klippa en häst och jag är riktigt nöjd!! :) Den funkar nog inte att klippa ansiktet men har ju kvar min gamla tills vidare. Annars tänkte jag köpa ännu en till som man bara har till ansiktet/benen och sälja den andra. Har ni tips på någon?
5000kr men helt klart värt det!

måndag

Blev kallt och minusgrader inatt så hästarna var lite spända av det idag. Men Nigini var duktig ändå och galopperade över upphöjda bommar. Just nu rider jag bara honom, har ändå valt att ge Aqua lite vintervila nu runt jul/nyår. Så sätter jag igång efter nyår och då ska även Chelsea igång igen. :) Denna veckan kommer förhoppningsvis den andra hästen som jag ska ha ett tag, det är en äldre som kan gå samma tävlingar som Chelsea. Hoppas att det blir bra. Men den ska ridas så då kommer jag ha två iallafall, segt med bara en 3 (snart 4)åring som bara rids korta pass några dagar i veckan. Längtar så mycket tills vintern är över, tävlingssäsongen är igång och det är ljust på kvällarna. Jag hatar mörkret extremt mycket.....
Haha Nigini var lite spänd de första ridpassen och gjorde lite bus...så gjorde en fin bild på snap

Bebishästarna

Dom trivs så bra ihop😊


Dino film

Har nu ridit in Dino, första hästen jag rider in. Han är väldigt lugn och okomplicerad, man blir nästan glad när han busar till lite. Hade önskat mer bjudning men det kommer väl sen när han förstår lite mer. Nu ska han få vila igen och sen rider jag lite framåt våren, vila över sommaren och sen hoppas in på hösten. Så är min plan. Pappa filmade lite när jag galopperade över en bom idag, tyvärr mörkt och dålig kvalité. Men lägger ut den ändå. :)
 

en liten update

Just nu när det inte är några tävlingar så försöker jag jobba så mycket som möjligt istället. Därför har det blivit sämre uppdatering då det helt enkelt inte hänt så mycket. Men här kommer en liten update om hur det ser ut.
 
Aqua - Tänkte ge henne vintervila men valde ändå lägga ut en annons. Fick lite svar och har en provridning inbokad idag. 
 
Chelsea - Har trappats ner och nu går hon bara i hagen ca 2 veckor till. Jag tror det är bra för hennes kropp och psyke att få en paus då hon är en stressad individ. Hon behöver varva ner och lägga på sig.
 
Dino - Är nu inriden som var målet, kommer rida något mer pass och sen får han vila. Men löshoppas ska han göras någon dag när vi har tid.
 
Nigini - Han har vilat sen i maj och ska nu sättas igång. Jag ska hoppa in han under vintern, sen får han en paus innan vi sätter igång till våren igen för att starta lite tävlingar.
 
Det är dom hästarna jag har hemma just nu plus Tess som då är dräkig. Tanken är att under vintern hitta en häst till som är lite äldre och kan gå samma klasser som Chelsea. 
 
Dino och Nigini. Han är ett år äldre än Dino men dom är typ lika stora. Dom är väldigt lika men sen har dom ju samma morfar oxå. :)
 
 

att lägga tiden på rätt hästar

Under året har jag utvecklats väldigt mycket, har lärt mig vad som är viktigt att fokusera på! Jag började året med Aqua, Cazzilla och Tess. Senare insåg jag att Tess inte kommer hålla och valde då att ta föl istället. Av en slump kom jag över Chelseas annons och det kändes väldigt bra från första provridningen. Dock trodde jag inte att det skulle gå så bra som det gjort. Efter sommaren insåg jag själv att jag känner mig klar med Aqua och en försäljning kommer innebära att jag kan köpa en ny häst med mer kvalitéer för mina ambitioner.
 
Jag fortsatte med Chelsea och Cazzilla under hösten, kände ändå att det fanns mer potential i Cazzilla. Jag tänkte att jag ger henne året ut och får vi se om hon utvecklats. Efter Grevagården ville jag bara ge henne en paus och sen starta några tävlingar nästa år för att en paus kanske hade gjort att hon ''blommat ut''. Jag ville hela tiden ge henne mer tid och jobb, men valde ändå att sluta nu. Eller hade inte andra pushat på mig i de beslutet så hade jag fortsatt i år och dar. För jag har alltid trott på henne, aldrig känns något högt eller stort på hennes rygg. Under ett 1 år har jag fått jättebra hjälp och hon har utvecklats så mycket. Kommer ihåg första gången jag tränade med henne för min tränare, det var katastrof. På sista träningen hoppade hon fint, landade i balans, gjorde byten rent osv... För 1 år sen kunde hon inte byta galopp, hon landade inte i balans. Men nu måste jag inse att det räcker inte....
 
Istället har jag fått hem hennes avkomma e. Nintender. Han blir 4 år nästa år och det känns kul att få börja med något nytt. En nästan orörd unghäst där jag med min kunskap tillsammans med min tränare kan utbilda den. När Cazzilla kom till mig hade jag inte denna kunskap, hon skulle precis fylla 7år, aldrig startad och jag hade ingen riktigt bra hjälp. Jag har lärt mig mycket och det får jag bara se som något positivt. Även om det nu känns som jag gett upp på henne så måste man ibland ta såna beslut.... Nu ska jag istället lägga den tiden på hennes son som kommer få en ärlig chans från början.
 
Supertråkigt att lämna tillbaka Cazzilla, hon är en väldigt mysig, personlig och social häst. Även om hon många gånger gått mig på nerverna. Men nu ska hon bli mamma igen. Tack till Cazzis ägare för att fått låna, utbilda och tävla henne. Och för denna chans att nu utbilda hennes son. Jag har även fått en till fantastisk möjlighet, men mer om det när allt är klart och hästen står i stallet. :)

ny polle

Igår kom en ny häst till oss och en åkte. Kan ni gissa vem detta är? Roligt med en ny och det behövs för att hålla motivationen uppe nu när det inte är några tävlingar. Berättar mer imorgon!
 

RSS 2.0