inspirationsinlägg om stallet

Nu tänkte jag skriva om hur jag/vi tänker att vi ska ha stallet. Det är ganska ''litet'' (beror på vad man jämför med men mina hästar går ute dygnet runt och har inte så stort behov av boxar varje dag och vi ska inte ha några inackorderingar), tre stora boxar och en jättestor fölbox. Sadelkammare, foderrum, stor spolspilta och en gång med solarium. Sen har vi ju två uteboxar oxå. Totalt fem hästar just nu (snart sex när Appis kommer hem i höst, kanske inte nämt det). Om vi i framtiden har fler hästar är tanken att bygga uteboxar bakom stallet.
 
Jag sökte runt lite för att hitta inspiration till hur vi vill ha det, hoppas det är okej att låna bilderna. Vi har bestämt oss för att mura boxarna (eller vi har redan börjat!) och vi ska inte ha något galler förutom på fölboxen ifall vi har en tokig häst i framtiden. Hittade denna bild på ydregrindens hemsida där vi även kommer köpa boxdelar ifrån och tyckte teglet var riktigt snyggt. Vi kommer dock ha betångväggar som ''mellanväggar'' och tegla ''frontväggarna''. Tror vi valt dom dörrarna som det är på bilden fast utan gallret då. Att få tag i rätt tegel verkar dock vara ganska svårt, så vi får se vad vi får tag i tills slut. Men vill väldigt gärna ha lite mörkare som detta.
 
Sen kommer vi lägga tegel på ovansidan av betångväggarna som på bilden nedan.  
 
Spolspiltan ska vara kaklad, vi har två fönster i den samt att den är väldigt stor och rymlig. Underlättar väldigt mycket med bra ljus och plats.
 
I sadelkammaren ska vi ha en vask, bra tvättmaskin, plats för att hänga upp täcken för torkning och såklart all utrustning. Jag tycker denna lösningen ser både praktisk och snygg ut. Så på ena sidan vill jag ha sådana skåp med hyllor över. Jag hoppas även att vi ska få plats med ett litet bort i mitten.
 
Solariumet ska få en egen gång där jag kan torka hästarna lite snabbare efter jag badat dom eller för att få värme på musklerna. Jag vet inte vad ett solarium kostar men jag hittade en artikel på hippson med någon som byggt ett med grislampor. Så det finns nog billiga lösningar till ett bra solarium. :)
 
Vi har faktiskt kommit ganska långt med stallet, inneväggarna är klara och nu håller vi som sagt på med boxarna och även taket. Men prio ett är att bli klar med det som behövs för att få det godkänt, för innan dess får vi inte ha hästar där. Sen får vi ta sadelkammaren och resten senare. Kom gärna med mer inspiration till ett bra, snygg och praktiskt stall!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Åå vad roligt att få bygga eget! Håller själv på att bygga om våran laudgård och ska också göra tegel på boxfrontar 😍

2016-08-28 @ 17:23:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0