att tro på sig själv

För två månader sen hade jag ett väldigt bra självförtroende och trodde verkligen på mig själv. Nu har det försvunnit helt. Några saker som gjort det senaste att jag ''tappat'' det helt. Jag tror aldrig jag har haft så här dåligt självförtroende som nu, tidigare. Jag har alltid trott på det jag gör. Det är svårt att sitta och trimma när man inte tror på det man gör, det blir inte bra då. Vad man än gör, vare sig det är rätt eller fel så måste man tro på sig själv. Det gör jag inte nu. De senaste veckorna har ridpassen hemma inte alls varit bra, jag har bara suttit och velat och funderat över om jag verkligen gör rätt nu. Jag tror jag haft två bra ridpass de senaste veckorna och det var i torsdags, hästarna var så fina. Men annars så har det inte alls gått bra. Därför känns det som jag står still, jag kommer ingen vart. 
 
Jag är rädd för att inte utvecklas, det är något jag helst vill göra hela tiden. Det går såklart upp och ner hela tiden men jag vill fortfarande lära mig saker på vägen. Därför har jag börjat fundera mycket på fall jag verkligen kommer kunna bli så duktig som jag vill utan att jobba hos någon duktig ryttare. Kommer jag att utvecklas och ta mig dit jag vill genom att rida hemma och sen träna någon gång i veckan/varannan vecka? Om jag bara ägnar 6 månader av mitt liv i något professonellt stall så kommer jag att lära mig massor som jag inte kan lära mig här hemma. Jag känner att om jag ska göra det så är det nu jag ska göra det. 
Men samtidigt så fungerar det ganska så bra nu. Jag jobbar vid sidan av hästarna och tjänar bra så jag kan tävla mer. Jag har tre bra hästar som jag kan utvecklas på. Vi har vårt egna ställe som gör att jag kan träna precis när jag vill och har en fin ridbana med hinder. 
 
Jag vet att jag har utvecklats massor under året. I början av året ville jag inte ens gå in i en 1,30 med Aqua för jag var rädd för att det skulle kännas stort. Nu rider jag 1,30 på två hästar, snart tre. Jag har fått mycket mer rutin på tävling och blivit mer säker på hinder. Blivit bättre på omhoppningar och ridit endel felfria rundor. Jag tror att jag bara är inne i en svacka just nu. Det känns som stått och stampat på samma ställe i flera veckor. Anledningen till detta är att jag inte tränat så mycket, inte tävlat så mycket, Aqua har inte varit helt 100 och jag har hoppat 1,20 med Chelsea nu sen i maj. Jag vill vidare med henne nu. Det tar tid att lära sig rida och bli duktig, jag har många år kvar. Men här och nu känns det som allt jag gör bara blir fel, jag vet inte riktigt hur jag ska rida och jag tror inte på mig själv. Jag är säker på att detta kommer släppa så snart jag kommer igång och tränar lite mer samt gör bättre resultat på tävlingar. Jag har höga mål och jag blir aldrig nöjd men jag har också en vilja att ta mig dit jag vill. Så därför måste jag nog jobba med mitt självförtroende nu, tro mer på mig själv och ta mig ur denna svackan. Ladda om inför nästa tävling istället och försöka göra det bättre. Ska kolla på bra rundor från tävlingar och försöka hitta tillbaka dit. Jag vet att jag kan!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag känner igen den känslan! Den är överväldigande vissa dagar.. Men det är bara att gråta ut och ta nya tag! :)

2016-08-08 @ 20:31:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0