onsdag

Godmorgon! Känner mig lite bättre idag så ska snart bort till hästarna och rida ut alla tre. Sen jobba hela em/kvällen. Igår bestämde jag mig för att sälja Aqua nu i höst. Det känns som det bästa beslutet för mig själv och min utveckling. Dessutom känns det väldigt roligt att hitta en ny häst att få utveckla och jobba med, med ännu mer kvalité. Jag får tänka på det istället, för det känns väldigt jobbigt att sälja henne. Ska lägga ut en annons så snart jag satt ett pris. Har aldrig sålt en häst tidigare så detta blir en ny upplevelse. 
 
Jag vet inte alls hur lång tid det tar att sälja henne (såklart), men jag har ändå anmält henne till samma tävlingar som de andra. Kommer nog bara hålla mig på 120-1,25 tills hon säljs, vill inte ha några krav utan bara ta med henne för att ha roligt! De närmsta tävlingarna är Ljungby och Halmstad. Ska bli roligt med inomhussäsong, tycker om variation.
 
 
 
 

tisdag

Fått orginalbilderna nu, så fina. Aqua var ju inte med i Eksjö så inga bilder på henne. Idag känner jag mig lite sjuk (halsont, hoppas inte jag får feber...) så har tagit det lugnt efter jobbet och bara vilat. Ska bort till hästarna en stund men låter dom vila idag. 

du blir aldrig bättre än din bästa häst

Det var verkligen så himla roligt och framförallt inspirerande att tävla i Skyrup. Även fast jag inte gjort super-resultat så fick jag iallafall rutin och inspiration. Det har varit 140-150 klasser att titta på på eftermiddagarna och man har fått se bra ridning. Alexander Zetterman var där alla dagar exempelvis. Denna sporten är svår, det krävs inte bara att du kan rida bra utan du måste också ha en häst som kan hoppa. ''Du blir aldrig bättre än din bästa häst'' stämmer väldigt bra och så är det tyvärr.
 
Jag är bara i början av vart jag vill ta mig men man måste göra små förändringar hela tiden för att ta sig närmre målet. Om jag ser tillbaka till vart jag var i början av året så har jag utvecklats så mycket, hela mitt tänk och min ridning. Val av tävlingar hade jag ingen tanke bakom tidigare men nu förstår jag hur viktigt det är att komma ut på större tävlingar och se bra ridning. Bara vara i en sån miljö. Även fast man kanske kommer sist eller hoppar den lägsta klassen, det är fortfarande utvecklande. Så nu blir det träning, träning, träning fram tills nästa tävling som blir inomhus om tre veckor. Cazzilla har varit väldigt spänd under inomhustävlingarna i våras, men det känns som hon utvecklats väldigt mycket under sommaren så nu hoppas jag att det ska ha släppt lite.
 
Chelseas 120 runda där vi var felfria och placerade. Kändes jättebra rundan igenom. :)

för att utvecklas

Jag har under en längre tid funderat väldigt mycket hur jag vill göra med hästarna och hur jag ska ta mig vidare. Både jag och hästarna har utvecklats väldigt mycket under året och jag har lärt mig massor. Cazzilla har verkligen tagit sig ett snäpp framåt och jag känner att det finns så mycket mer potential i henne. Chelsea har jag inte haft så länge men hon är en fantastisk tävlingshäst och det finns potential i henne med. Aqua har jag lagt ner massor med jobb på under året, hon har utvecklats ännu mer på marken och gjort fina felfria rundor upp till 130 i år. Men...nu kommer det tråkiga, jag känner att det finns en begränsning i henne där. Eller jag vet att hon kommer kunna gå 140 också men kanske inte så bra som jag vill och har mål för. För att vi ska kunna hoppa felfritt 140 så kommer det krävas otroligt mycket, både från mig och från henne. Hon är inte speciellt kvick eller har en lika stor vilja att hoppa felfritt som ex. Chelsea har. Men hon har ett stort hjärta och det hade tagit henne igenom banan. Men mina mål är högre än vad Aqua räcker till för.
 
Jag köpte Aqua för snart 4 år sedan. Hon har tagit mig från 1 meter till 1,30 och gett mig så mycket självförtroende på hinder. Men nu känner jag mig klar på henne och jag vill vidare. Jag har inte råd att ha kvar henne för att bara tävla lite lägre klasser utan jag måste ta dom pengar till att köpa en ny häst att utvecklas med. Jag vet att Aqua kommer ha det minst lika bra hos någon annan ryttare som kommer få lika mycket glädje av henne som vi fått. Jag har aldrig sålt en häst och det kommer bli jätte jobbigt. Men tyvärr är det så i denna sporten att man måste sälja hästar ibland när man inte är gjord av pengar. Det känns ändå bra att jag känner mig så pass klar på Aqua nu, vi har hoppat felfritt 130 och nu vill jag hitta en ny häst med mer kapacitet att jobba med. 
 
Tanken har hela tiden varit att rida 140 på henne nästa år och sen sälja. Men nu vet jag inte fall jag vill det längre. Jag funderar hela tiden och antingen kommer jag försöka sälja henne redan nu eller så fortsätter vi och så säljs hon nästa år. 
Min fina stjärna ♥

skyrup dag 4

Sista dagen i Skyrup avklarad och Chelsea fick debutera 125. Vi fick ett nerslag på 2an, lite liknande som igår. Hon hoppade något flackt och rev med bak. Sen rev vi 3an med där jag tvekade lite på min distans, låg lite stort och var inte riktigt med i språnget. Annars kändes resten bra. Inte stort eller svårt.
 
Detta var sista utomhustävlingen för iår. Har varit jätteroligt att vara i Skyrup och tävla. Det har var lite tuffare banor än hemma då det var en nationell/elit-tävling. 130 här går inte att jämföra med en hemma. Det har varit 3-kombination i 120 klasserna som det nästan aldrig är. Jättebra att få träna på lite mer tekniska banor och få mer rutin på det. Nu blir det tre veckors tävlingsfritt innan vi gör första inomhustävlingen i Ljungby. Hemmaklubben har någon pay and jump veckan innan som jag nog ska hoppa hästarna på för att vara väl förberedd för första inomhusstarten.
 
Cazzillas 130 start från igår. En helt okej runda, 1,2,3 var lite sådär, red på 6 galoppsprång där jag planerat 7. Sen satte jag tillbaka henne rejält för att klara räcke, räcke kombinationen. Tappade som sagt ut henne på bågen (trippelbarr till räcke, bara det är en svårighet) och fick rida på så hon blev lång och flack. Annars tycker jag det flöt på ganska bra, en bra rytm även om jag hade lite svårt att hitta en bra distans till hindren. 
 
Snart hemma och då ska jag jobba till 22, ni kan ju gissa hur taggad jag är på det... 7 dagars jobb, 4 dagars tävlande och nu väntar 6 dagars jobb. Sen så hoppas jag det blir lite lugnare. hehehe...

Skyrup dag 3

Hoppat klart för idag. Aqua hade två ner även idag, hon känns så seg och långsam. Inte alls så pigg som hon brukar.
Chelsea hade ett nerslag, satte tillbaka henne lite för mycket på en båge annars hoppade hon superfint idag. Imorgon debuterar vi 125😃
Cazzilla var jätteduktig i 130, endast ett ner på en lång bana. Igår blev hon lite lång och låg så försökte verkligen få upp henne idag. Jag var lite sen att få med henne på en båge vilket resulterade i ett nerslag. Men vi tar små steg framåt hela tiden, snart kommer nollorna i 130 tror jag. Hittar mer och mer ridningen och nya bettet känns väldigt bra!
 

Dag 2 i Skyrup

Chelsea var lika fin som alltid och hoppade felfritt i 120 och 8 placerad. Kändes jättebra på novabettet med. Aqua hade två nerslag, hon var lite långsam i sina framben på ett och sen så missbedömde jag en linje och red framåt när det var ganska normalt.

Sen gick Cazzilla en 130, ganska så svårt och stort. Hon hoppade super på framhoppningen och hittade en helt annan ridning. Vi fick a och c ner i trekombinationen annars felfritt och det kändes okej. Jag hittade som sagt en bättre ridning på henne. Imorgon går hon 130 igen!

Nu kollar vi 140 sen är det 150 oxå! Superväder!
skyrup

Idag har det varit sjukt varmt, över 25 grader. Man ska inte klaga men det var fööör varmt. Hästarna verkar dock inte bry sig. Jag hoppade 1,20 på Aqua och Cazzilla idag med ett ner på båda, samma hinder åkte ner. Kom förnära båda gångerna. Testade nya bettet på Cazzi och det kändes bra, måste dock ha mer galopp imorgon och mjukare hand. Fick inget bra flyt idag alls, förutom sista delen på Cazzis runda, så ska försöka hitta bättre ridning/flyt imorgon.
Så fint här, trimmade Chelsea under kvällen när det blivit lite svalare. Hon var fin och riktigt taggad, ska bli kul att starta henne imorgon. :)
Godnatt!!

inspirationsinlägg om stallet

Nu tänkte jag skriva om hur jag/vi tänker att vi ska ha stallet. Det är ganska ''litet'' (beror på vad man jämför med men mina hästar går ute dygnet runt och har inte så stort behov av boxar varje dag och vi ska inte ha några inackorderingar), tre stora boxar och en jättestor fölbox. Sadelkammare, foderrum, stor spolspilta och en gång med solarium. Sen har vi ju två uteboxar oxå. Totalt fem hästar just nu (snart sex när Appis kommer hem i höst, kanske inte nämt det). Om vi i framtiden har fler hästar är tanken att bygga uteboxar bakom stallet.
 
Jag sökte runt lite för att hitta inspiration till hur vi vill ha det, hoppas det är okej att låna bilderna. Vi har bestämt oss för att mura boxarna (eller vi har redan börjat!) och vi ska inte ha något galler förutom på fölboxen ifall vi har en tokig häst i framtiden. Hittade denna bild på ydregrindens hemsida där vi även kommer köpa boxdelar ifrån och tyckte teglet var riktigt snyggt. Vi kommer dock ha betångväggar som ''mellanväggar'' och tegla ''frontväggarna''. Tror vi valt dom dörrarna som det är på bilden fast utan gallret då. Att få tag i rätt tegel verkar dock vara ganska svårt, så vi får se vad vi får tag i tills slut. Men vill väldigt gärna ha lite mörkare som detta.
 
Sen kommer vi lägga tegel på ovansidan av betångväggarna som på bilden nedan.  
 
Spolspiltan ska vara kaklad, vi har två fönster i den samt att den är väldigt stor och rymlig. Underlättar väldigt mycket med bra ljus och plats.
 
I sadelkammaren ska vi ha en vask, bra tvättmaskin, plats för att hänga upp täcken för torkning och såklart all utrustning. Jag tycker denna lösningen ser både praktisk och snygg ut. Så på ena sidan vill jag ha sådana skåp med hyllor över. Jag hoppas även att vi ska få plats med ett litet bort i mitten.
 
Solariumet ska få en egen gång där jag kan torka hästarna lite snabbare efter jag badat dom eller för att få värme på musklerna. Jag vet inte vad ett solarium kostar men jag hittade en artikel på hippson med någon som byggt ett med grislampor. Så det finns nog billiga lösningar till ett bra solarium. :)
 
Vi har faktiskt kommit ganska långt med stallet, inneväggarna är klara och nu håller vi som sagt på med boxarna och även taket. Men prio ett är att bli klar med det som behövs för att få det godkänt, för innan dess får vi inte ha hästar där. Sen får vi ta sadelkammaren och resten senare. Kom gärna med mer inspiration till ett bra, snygg och praktiskt stall!

påväg!

Sju dagars jobb i streck avklarat, så skönt! Har även under dessa dagar tävlat en förmiddag, hållt igång dom som vanligt, förberett inför denna tävling och så vidare... :) Nu är vi på väg ner till Skyrup, det är riktigt varmt och vi kommer nog få jättebra väder. När vi kommer fram ska alla ridas en kort stund, allt ska packas upp osv... Imorgon börjar inte tävlingen förrän 11 och då går Aqua och Cazzi en 1,20 klass. Chelsea hoppar första klassen på fredag. :) Aquas blodprov så även fint ut så det beror nog på ''pälsbytet''. Får välja klasser efter hur hon känns och ge henne extra mat och b-vitaminer.
 

tess fortfarande dräkig :D

Idag har vi ultraljudat Tess då det gått 45 dygn nu efter senaste semineringen. Och hon var dräktig!!! :) Jag hoppas på ett sto denna gången.... När vi ändå skulle dit tog vi med Aqua och seminerade henne, nej skoja! Vi tog med henne för att ta ett blodprov då hon känts lite tröttare den senaste tiden. Så det får vi svar på imorgon. Dock tror jag att hon är lite tröttare pga att hon fäller/ska sätta vinterpäls. Hon var nämligen extremt känslig när jag klippte henne under kvällen, det brukar hon aldrig vara. Tänkte inte alls på detta förrän nu ikväll, så ska köpa b-vitamin till henne imorgon och öka på fodret. 
 
Imorgon ska jag jobba till 13, sen ska jag rida alla tre, klippa Cazzilla och packa nästan allt då vi åker på onsdag em och jag jobbar på morgonen/förmiddagen. Så fullt upp. Men det ska bli jätteroligt att tävla i Skyrup, ska nog bli fint väder med. Hoppas det ska gå lite bra oxå... :) Men hästarna känns fina.
 
(Har köpt bilderna men inte fått orginalbilderna än, så lånar dessa så länge).

Söndag

Var och hoppade en 110 klass på Aqua imorse, hade ett ner. Fick inte rätt på galoppen i svängen och stressade mot hindret så hon hoppade flackt. Annars en bra runda. Dock känns hon så seg och har ingen aning om varför. (Gammal bild).torsdag

Halloj, halloj. Just nu håller vi på för fullt med stallet, börjat mura boxarna och bestämt vilka dörrar, tegelstenar och galler vid ska ha. Kan skriva ett inlägg och visa lite bilder hur vi (jag;) tänker. Just nu är det lite kaos på jobbet och jag vet redan nu att jag tagit på mig förmycket. Men jag ska få ihop det... Kommer jobba sju dagar i streck nu, även tänkt få in en tävling på söndag och sen jobbar jag fram till ett på onsdag innan vi åker ner mot Skyrup. Ska även hålla igång hästarna så de ska vara på topp under nästa vecka. :)
Ska upp tidigt imorgonbitti och rida hästarna innan jag börjar vid tio, sen jobbar jag till sju och när jag kommer hem vill jag se OS finalen, i efterhand tyvärr... Menmen, det är så spännande. All in asså, vilken häst. Kommer ihåg när jag hjälpte Peder hoppa när jag bodde på Grevlunda. Allan (som han kallas) hade inte tävlat på ett tag och var ganska långhårig och såg inte mycket ut för världen. Men jäklar asså, han kunde hoppa. Det såg så lätt ut och han hoppade så väl. Hoppas att han ska hamna i toppen imorgon, det är dom så värda. 
 
Här är ett klipp från träning i tisdags. :) Godnatt!

OS 👌🏻👌🏻👌🏻
träningstisdag

Har varit iväg och tränat med Cazzilla idag. Fått testa ett bett som jag ridit på en gång tidigare, jag tyckte det kändes lika bra idag. Hon verkar trivas med det och jag kan galoppera på samtidigt som jag håller ihop henne. Så nu ska jag bara testa det på tävling oxå, man vet ju aldrig hur det kan kännas då. På de två senaste tävlingarna har jag inte haft ett bra bett till henne och därför har det inte alls känts eller gått bra. Så nu ser jag fram emot tävlingen nästa vecka. 
Har inte tränat på en månad, det har känts som jag stått still och att det inte hänt något. Men jag känner ändå att jag tränat på rätt saker, min sits har blivit så mycket bättre då jag ridit varje dag, varenda häst utan stigbyglar. Cazzilla kändes även fin men jag måste överdriva ännu mer. Det blir aldrig tillräckligt, så allt jag gör måste jag ta ett snäpp till. Som vanligt åker jag från träningen med en bra känsla, inspiration och lite mer självförtroende. Nu känns allt inte helt hopplöst längre.
 
När jag kom hem från träningen red jag ett galopp-pass i skogen på Chelsea, hon var riktigt pigg. Har även bytt bett på henne då hon inte alls verkat trivas på ett två-delat. Så nu rider jag med novabett och hon verkar mer nöjd i munnen nu. Blir även första tävlingen med annat bett på henne nästa vecka. :) Aqua fick vila helt.

Cazzilla 130 🌟


måndag

Red alla tre på förmiddagen/under dagen. De fick trimmas på banan och kändes fina. Aqua har tappat lite under sin lugna period, så under förra veckan blev det mest galopp-pass i skogen för att få upp flåset igen. Nu under denna veckan blir det mer trimpass.
Ska kanske åka och hoppa en klass på söndag med henne, måste bara få ihop det då jag jobbar hela helgen. Men hade velat komma ut en gång innan Skyrup då vi inte tävlat sen i början på juli. Om 1,5 vecka åker vi dit, var lite osäkert om jag kunde få ledigt först men det löste sig till slut. Måste dock jobba när vi kommer hem på söndagen, lär vara död då men men.. Ska tävla torsdag till söndag men hästarna går olika dagar för att kunna hoppa passande klasser. Så de går tre klasser var. Hoppas på en bra och lärorik helg. Har tränat stenhårt nu! ;) Känns som jag inte tävlat alls mycket de senaste, så segt när det går långt mellan tävlingarna...
 
Har suttit och kollat på sadelkammare för att få lite inspiration till vår när vi ska inreda den. Jag är så dålig på inredning...men jag hoppas jag ska kunna inreda den snyggt och praktiskt!! :)
Lånade några bilder från google.
 

OS!!

Slutade jobba tre idag, lagom till OS-hoppningen började. Ska kolla ett par timmar innan jag ska rida hästarna.😃lördag

Vad dåligt jag är på att uppdatera....Men jag rider som vanligt och jobbar. Roligt att Aqua är igång igen och nu rider jag mest ut i skogen för att få lite mer framåtbjudning i henne.
Det har gått från sommar till höst över en natt och det har regnat en hel del...Så nu får jag skaffa bra regnkläder eftersom det blir första året på länge utan ridhus. Nu är det bara att ge sig ut. Pappa har börjat invändigt med stallet nu, roligt när man ser lite mer hur det blir när väggarna kommer upp. Här nedan är vår spolspilta. Sen kommer vi ha en stor sadelkammare och ett foderrum. Ska visa mer bilder sen i ett annat inlägg. :) Nu ska jag åka och rida, börjar jobba klockan 14.
 

Måndag

När det gått dåligt på en tävling får man bara träna ännu hårdare.💪🏻att tro på sig själv

För två månader sen hade jag ett väldigt bra självförtroende och trodde verkligen på mig själv. Nu har det försvunnit helt. Några saker som gjort det senaste att jag ''tappat'' det helt. Jag tror aldrig jag har haft så här dåligt självförtroende som nu, tidigare. Jag har alltid trott på det jag gör. Det är svårt att sitta och trimma när man inte tror på det man gör, det blir inte bra då. Vad man än gör, vare sig det är rätt eller fel så måste man tro på sig själv. Det gör jag inte nu. De senaste veckorna har ridpassen hemma inte alls varit bra, jag har bara suttit och velat och funderat över om jag verkligen gör rätt nu. Jag tror jag haft två bra ridpass de senaste veckorna och det var i torsdags, hästarna var så fina. Men annars så har det inte alls gått bra. Därför känns det som jag står still, jag kommer ingen vart. 
 
Jag är rädd för att inte utvecklas, det är något jag helst vill göra hela tiden. Det går såklart upp och ner hela tiden men jag vill fortfarande lära mig saker på vägen. Därför har jag börjat fundera mycket på fall jag verkligen kommer kunna bli så duktig som jag vill utan att jobba hos någon duktig ryttare. Kommer jag att utvecklas och ta mig dit jag vill genom att rida hemma och sen träna någon gång i veckan/varannan vecka? Om jag bara ägnar 6 månader av mitt liv i något professonellt stall så kommer jag att lära mig massor som jag inte kan lära mig här hemma. Jag känner att om jag ska göra det så är det nu jag ska göra det. 
Men samtidigt så fungerar det ganska så bra nu. Jag jobbar vid sidan av hästarna och tjänar bra så jag kan tävla mer. Jag har tre bra hästar som jag kan utvecklas på. Vi har vårt egna ställe som gör att jag kan träna precis när jag vill och har en fin ridbana med hinder. 
 
Jag vet att jag har utvecklats massor under året. I början av året ville jag inte ens gå in i en 1,30 med Aqua för jag var rädd för att det skulle kännas stort. Nu rider jag 1,30 på två hästar, snart tre. Jag har fått mycket mer rutin på tävling och blivit mer säker på hinder. Blivit bättre på omhoppningar och ridit endel felfria rundor. Jag tror att jag bara är inne i en svacka just nu. Det känns som stått och stampat på samma ställe i flera veckor. Anledningen till detta är att jag inte tränat så mycket, inte tävlat så mycket, Aqua har inte varit helt 100 och jag har hoppat 1,20 med Chelsea nu sen i maj. Jag vill vidare med henne nu. Det tar tid att lära sig rida och bli duktig, jag har många år kvar. Men här och nu känns det som allt jag gör bara blir fel, jag vet inte riktigt hur jag ska rida och jag tror inte på mig själv. Jag är säker på att detta kommer släppa så snart jag kommer igång och tränar lite mer samt gör bättre resultat på tävlingar. Jag har höga mål och jag blir aldrig nöjd men jag har också en vilja att ta mig dit jag vill. Så därför måste jag nog jobba med mitt självförtroende nu, tro mer på mig själv och ta mig ur denna svackan. Ladda om inför nästa tävling istället och försöka göra det bättre. Ska kolla på bra rundor från tävlingar och försöka hitta tillbaka dit. Jag vet att jag kan!

dålig dag

Hade tre ner med båda hästarna. Chelsea gjorde jag en ganska så bra runda på men skulle nog haft henne lite mer framme och aktiv. Ett onödigt nerslag där hon tittade till in i kombinationen och sen ett onödigt nerslag där efter. Men annars en bra rytmisk runda där allt flöt på och jag red lite snävare svängar. Denna gången misslyckades jag men nästa gång kanske går bättre. Jag vill ju bli bättre på att rida fort och då måste man våga misslyckas....
Cazzillas runda var inte så bra, hon blev bara låååång och seg. Jag hittade ingen rytm och allt blev bara av och på. Hade inte ett optimalt bett heller. Men ska träna nästnästa vecka och då ska jag testa det bettet jag hopptränade på senast. Då kändes det ganska så bra. Jag red på ett vanligt tränsbett idag men jag behöver nog något skarpare i hoppningen så jag kan sätta bättre galopp i henne utan att hon blir lång. Har ridit på ett kulbett nu men det tycker jag inte funkar så bra längre så måste hitta ett annat. 
 
Aqua kollades av kiropraktorn idag så nu ska hon igång efter sin lilla minisemester. Hoppas att hon ska kännas bättre nu. Ska mest rida ut nu första veckan och sen arbeta lite mer på banan nästa. 

boxar i stallet

Efter tävlingen släppte jag ut hästarna och åkte hem och sov lite. Var ganska så trött... Sen åkte jag tillbaka nu ikväll, pappa och jag mockade hagarna. Sen tog jag in hästarna vid halv elva, putsade och packade om. Jag har dom inne när jag tävlar för att de ska få vila upp sig och hålla sig rena. Har en bra känsla inför imorgon, tror Cazzilla kommer gå snäppet bättre då hon alltid går bäst när hon bara går en klass. 
 
Pappa och jag diskuterade vilka boxar vi ska ha i stallet. Jag har alltid velat ha boxar utan galler där hästarna kan ha bra kontakt med varandra även fast de står inne. Vi kommer ha fyra boxar i stallet, en stor fölbox och tre mindre. En box kommer vara med galler, vilket blir fölboxen ifall vi behöver ha en häst mer instängt någon gång. Men resten kommer vara helt öppna. Vi funderar på att mura boxarna, så som Lisen och Peder har. Väldigt fint var det. Så ska det bara bli snyggt oxå på den boxen som har galler runt sig. Har några bilder från när jag var där, inga jättebra, men man ser ju lite hur dom gjort boxarna. Dock ska ju väggarna på sidorna inte vara så höga och sen ska det vara öppningsbara fönster i alla utan den som är mot min lägenhet. 
 
Anledningen till att jag inte vill ha galler är för att de ska kunna ha mer kontakt med varandra. Så här stod Aqua och Cazzilla innan vi åkte iväg till Åby för några veckor sen. Detta är våra två uteboxar vi har förtillfället.
 
Ja fortsättning följer!!

så fina ♥♥


resultat eksjö dag 1

Känns som jag inte tävlat på jättelänge, men det var ju bara 3 veckor sen. Var i stallet strax efter 6 och knoppade hästarna. Borde bli bättre på att knoppa dom inför tävling. Fina blev de iallafall. :)
Chelsea:
 
1,20, Ackumulator, felfri och 7a:
Chelsea var pigg och taggad som vanligt. Vi gjorde en helt okej runda, felfritt och klarade jokerhindret. Ganska så bra tid trots att jag inte tänkte på att rida jättefort. Imorgon ska jag försöka rida lite snabbare.
 
'
 
Cazzilla:
 
1,20, Ackumulator, felfri, utanför placering:
Cazzilla skötte sig bra i denna rundan, hoppade runt felfritt och enkelt. Struntade i jokerhindret eftersom jag mest ville ha en bra runda inför 1,30. Så därför kom vi utanför placering då vi inte fick ''fulla poäng''.
 
1,30, WR, 8 fel.
En WR i denna rundan, det var en lång bana på 11 hinder 14 språng med både två och tre kombination (första gången vi hoppade det på tävling). Jag tycker vi gjorde en bra runda, för det var ingen jätte lätt bana och det svåraste Cazzilla gått. Ett nerslag på 6an, ett räcke där vi kom lite nära. Sen ett onödigt nerslag på näst sista hindret där jag red en slarvig väg, såg ett läge och sen svarade hon inte riktigt framåt. Så det blev vingligt och stort. Annars är jag nöjd med rundan! :) Imorgon hoppar vi bara en 1,30.

torsdag

Igår var jag som sagt på Liseberg med ett par kompisar och hästarna fick vila. Var riktigt kul, men regnade endel på eftermiddagen och nu känns det som jag kanske blivit sjuk. Hoppas inte! Sen jobbade jag till 18 idag och efter det har jag ridit Chelsea och Cazzilla. Två riktigt bra pass på båda och de var väldigt fina. Har verkligen fokuserat på min sits nu och idag kändes det jättebra. Chelsea jobbade nog bästa någonsin sen hon kom till mig och Cazzi var oxå fin. Känns bra inför tävlingen, ska bara rida en kort stund på banan imorgon plus en sväng i skogen, sen tävling lördag och söndag. Hoppar två 1,20 klasser på Chelsea och Cazzilla går 1,20, 1,30, 1,30. Lite segt att bara rida 1,20 på Chelsea, känns som vi kan det nu...men de hade inte 1,25. Blir förhoppningsvis 1,25 debut på nästa tävling! Men jag är superduper rädd om henne, så no stress.
 
Stallet.
Stallet och lägenheten. Nu börjar det bli mörkt tidigare på kvällarna.....hatar det.

nya kavajen

Tänkte visa min nya kavaj. Har fortfarande inte bestämt mig om jag ska behålla den. Den är jätteskön och snygg men något konstig passform över axlarna. Fast det är bara om jag sträcker armarna rakt upp och det gör man inte när man rider hahah... Det är en pikeur. Har ingen passande tävlingsskjorta, fult när det röda syns från den jag har på mig och den andra är alldeles för ''puffig''. Ska köpa en ny men har inte hittat någon snygg.
 
Vad tycker ni?
 
Sen köpte jag även nya bruna stigbyglar från prestige, har inte köpt nya efter att jag köpte ny sadel. Hade en svart sadel innan och har alltså haft svarta stigbyglar till denna. Har alltid haft stigbyglar från prestige och de har hållt i alla år, så kan verkligen rekommendera dom. Även fast priset ligger på lite över 1000-lappen.
 
Nu ska jag bara köpa nya tävlingsskydd och ett snyggt martinal/förbygel, sen har jag hela min tävlingsoutfit klar! :)

tävling i helgen :)

Red hästarna på förmiddagen som vanligt när jag jobbar stängning. Under hösten/vintern kommer jag uppskatta stängningspassen för det är så mycket smidigare/skönare att vara i stallet på morgonen/förmiddagen. Chelsea fick ett ordentligt pass då hon mest sprang och inte lyssnade alls igår. Jag fick en bra känsla till slut och jag hittar mer och mer knappar hela tiden. Cazzilla testade jag ett nytt bett på, vanligt tre-delat lite smalare med D-ringar. Kändes faktiskt väldigt bra, så jag ska nog tävla på det i helgen. Hon släpper fortfarande stödet i landningen men det handlar nog om mer markarbete bara. Jag själv red utan stigbyglar och tränade min sits, den är ursel just nu och det känns som jag bara drar/håller balansen i tyglarna... Så jag får träna på!
 
Ska rida hästarna på tur imorgon, sen får de vila på onsdag då jag ska till Liseberg, på torsdag trimpass och sen tävling i helgen. Har inte tävlat på jättelänge(?) så det ska bli roligt! :D På förra tävlingen hade jag inte de bästa förutsättningarna med Cazzilla så det ska bli kul att starta henne nu när jag tränat ordentligt innan. Ska till Eksjö och hästarna hoppade väldigt fint där sist. Chelsea tog även en placering. Visste ni att Chelsea tagit minst en placering på varje tävling vi gjort enda sen vi köpte henne i mars? Fantastisk häst!!! Man går aldrig ut från banan besviken.

1 augusti

Har varit iväg under helgen, en kompis och jag bodde på Tylösand hotell och hade det trevligt! När jag kom hem igår byggde jag om till en bana och hoppade Chelsea och Cazzi. Det gick sådär, jag känner mig ringrostig och red inte alls bra. Chelsea var pigg och lyssnade inte. Cazzilla hoppade bra men jag har inget bett alls att hoppa på nu. Svårt att mixra själv så det jag hoppade på igår var hackamore och det funkar bäst just nu. Hon blir inte störd i munnen och fokuserar bättre på hindren. Kan inte träna under veckan heller för annars hade jag kunnat testa bettet jag tränade på sist.. Menmen...I helgen är det tävling så får testa hacket helt enkelt. Ska ta några låga språng idag igen för att få lite mer språng i kroppen innan tävlingen.
 
Har haft en bra sommar och gjort många roliga saker men nu ska det bli skönt att bara vara hemma och träna, fokusera på hästarna. Snart kan Aqua komma igång med. Vill träna så mycket som möjligt i höst, känner att det blivit för lite av de i sommar och för mycket tävlingar.
 
Kort klipp från igår.

RSS 2.0