så duktiga :)

Hästarna var såå fina och duktiga idag. Jag har sånt bra flow i ridningen nu. Aldrig gjort övningen nedan så bra som idag och då är det första gången jag skuttar Cazzilla på ca 2 månader. Men har verkligen fått ett bättre öga för avstånd samt en stadigare sits och då blir det lättare att jobba hästarna.
 
Cazzilla var först ut, utöver övningen drog jag fram skyltar och två bommar snett igenom så vi kunde träna lite galoppombyten samt tittiga hinder. Hon fick gå allt på 5 normala galoppsprång och det gjorde hon väldigt bra, även fast det kan bli lite trångt för henne med hennes enorma galopp. Jag fokuserade mest på att bara ha henne avslappnad och lydig. Sätter man lite tryck i henne så blir hon lätt spänd och springer mest. Så försöker fokusera på detta nu och allt eftersom sätta mer tryck i henne. :) Hon bytte galopp över bommmar, landade i den galoppen jag bad om (för det mesta, hon har lite svårare att landa i vänster galopp) lyssnade snabbt tillbaka osv... Jätte duktig. :)
 
Sen var det Aquas tur. Under uppvärmningen gjorde jag mycket övergångar mellan alla gångarter för att få henne vaken och lydig på mig, sen tempoväxlingar för att få igång hennes bakben. Aqua gjorde 5 galoppsprång väldigt bra så vi avancerade lite med att variera mellan 5 och 6 galoppsprång. Det kändes också väldigt bra. Det svåra på henne var att rida på 6 galoppsprång tillbaka först och sen snabbt komma igång och gå på 5. Då var hon lite trög och stod emot för skänkeln men sen lyssnade hon fint. Hon var väldigt framme idag och galopperade på bra. :)
 
Har 18 meter mellan alla hindren. 
 
Tess rider pappa i skogen senare idag. Men på söndag ska jag hoppa lite med henne och även de andra två. :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0