Aqua hoppning

Aqua var också jätte duktig när vi hoppade igår. Tidigare har hon varit ganska ''tråkig'' att hoppa hemma, hon är lite seg och är i och touchar. Nu däremot har jag fått en bättre galopp i henne, fått henne att vilja kämpa mer och även bytt till hackamore. Nu hoppar hon mycket bättre även hemma vilket också gör det roligare.
 
Hon var superfin när vi red fram, tempoväxlingarna börja sitta riktigt bra nu. Bara träna på och göra det ännu bättre. På tävling har vi haft rivning på oxerns bakbom på de två senaste tävlingarna. Hon släpper ner ett framben förtidigt. Det har kommit sen vi bytte bett (tror jag) så hittade en hoppövning här på min blogg faktiskt som jag lagt upp för många år sen, hääär! Hittade den på hippson, tipsad av en A-tränare. Tyckte att det lät lite läskigt att ha en sockerbit efter oxern, men problemt är ju att hon släpper ner ett framben för tidigt och sockerbiten skulle då motverka att hästen gjorde det. Så här ser den ut:

Oxern ska vara väldigt bred, bredare än hög. Sen hade vi sockerbiten nära oxern och en gång släppte hon ner frambenet för tidigt så då flyttade vi ut den lite och det hjälpte direkt.
 
Här gör hon den jätte bra. :)
 
Sen hoppade vi även ett räcke med en bom före som Cazzilla fick göra. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0