dagen

Många timmar i stallet idag igen, men skönt att kunna vara där när det är ljust. :) Började med att hoppa Tess, nu kan vi ju höja 10cm och hoppa 90cm. Nu börjar det äntligen bli lite språng. Hon var iallafall superfin och bjöd verkligen mot hindren. Ett bra tecken att hon verkligen vill hoppa. 
 
Sen red jag Aqua och Cazzilla i ridhuset. Aqua var lite stretig i högervarvet, hon var lite likadan i tisdags... Vet inte varför, hoppas det släpper tills imorgon och att det inte påverkar hoppningen. Cazzilla var fin, i galoppen gjorde vi små tempoväxlingar och det gjorde hon redan bättre än i tisdags. Jätte duktig. :) Sen har allt putsats, packats och hästarna har fått badas. Imorgon åker vi ganska tidigt, börjar redan vid 8. Så dags att sova snart, fick skippa halloweenfesten heheh. Men bättre att vakna pigg och taggad imorgon. :D
 
Film på en kort bana från idag. Hon hoppar så himla fint. Vilka hästar jag har alltså, alla är helt fantastiska! 

🌟🌟

Precis hoppat Tess och hon var så fin☺️ Bjöd på allt och hoppade super som vanligt! 😊 Nu börjar det äntligen bli lite språng när vi kan hoppa 90cm!! Nu ska jag rida Aqua.hästig dag

Pappa och jag var iväg och provade hästar på morgonen/fm. Tittade på en jätte fin 4-åring, som jag tyckte mycket om. Pigg, kvick, och rädd om sig. Det var så roligt att sitta upp på en pigg häst som bara ville framåt, det är viktigt att hästen vi köper ska vara pigg och en liten arbetsmyra. ;) Sen när vi ändå var där tittade vi även på en 5-åring, även den jätte fin men fastnade inte riktigt för den. Vi ska titta på fler hästar så vi har lite att jämföra med, så tanken är inte att köpa någon nu i år utan det får bli till nästa år. Så länge det inte dyker upp något jätte intressant som måste köpas direkt.
 
Sen när vi kom hem igen så hjälpte pappa mig att rida hästarna. Vi red ut Aqua och Cazzilla tillsammans och sen red pappa ut Tess medan jag klippte Aqua som blivit en björn haha. Nu är hon snygg och tävlingsfin igen. :) Imorgon ska jag hoppa Tess lite, Aqua och Cazzilla ska trimmas ett kort pass i ridhuset. På söndag är det ju äntligen tävling igen. :D
4åringen, den hade till och med rätt färg. Har alltid velat ha en skimmel hihi!

dagens pass

Alla hästarna har trimmats idag. Cazzilla var först ut (som vanligt) och hon fick ett riktigt styrkepass. Hon var jätte fin när jag red fram, i traven jobbade hon genom ryggen jätte bra och i galoppen jobbade vi på med lite tempoväxlingar. Nu gäller det bara att stärka upp bakbenen på henne så hon kan sätta sig lite mer. Hon börjar bli riktigt lösgjord och fin nu, fick en jätte bra känsla i handen. :) Vi hoppade fram på ett räcke med bom före och efter, hoppade upp till 1,20 utan problem. Sen avslutade vi med den böjda studsen vilket hon tyckte var riktigt jobbigt.
 
Sen red jag Aqua, även hon fick hoppa studsen. Red över lite låga hinder på långsidan som vi varierade galoppsprång emellan. Hon kändes väldigt fin idag, men fick inte riktigt igenom rakriktningen i högergaloppen. Hon är proffs på att slå om galoppen när det blir jobbigt. Får jobba vidare på de på lördag för imorgon tänkte jag bara jogga lite lätt ute.
 
Sen red jag Tess i skogen. Jobbade på rakriktningen och tempoväxlingar. Hon kändes fin och i skogen kämpar hon lite mer än på banan. Det är i högergaloppen på rakt spår som hon gärna vill bli lite vinglig och byta galopp.. Avslutade på banan och då var hon faktiskt lika fin där. Så ska jobba henne mycket ute nu för att stärka upp henne. Hon fick inte hoppa något idag då jag tänkte hoppa en kort bana på lördag och hoppa en studs. :)

onsdag

Hästarna har joggats i skogen idag. Skönt för dom att bara få ett kravlöst pass. De hade redan bitit sönder Tess täcke på två ställen, dock små hål men störk på ännu mer no bite. Hoppas det hjälper!!
 
Cazzilla kliar sig på precis allt som finns i hagen.. haha. Här på halmbalen... xD 

trim på låga hinder

Jobbade hästarna i ridhuset över denna övning som jag tycker är väldigt bra! (Gammal bild). 18 meter mellan allt och 5 normala galoppsprång eller 6 tillbaka.

Cazzilla gjorde den bättre än sist och idag kunde vi variera mellan 5 och 6 galoppsprång (sist red vi bara på 5). Hon jobbade jätte bra, väldigt mjuk och fin och jobbade bra under sig i galoppen. Tess och Aqua gjorde också den bra! :) Tess börjar bli bättre på tempoväxlingarna nu när hon blivit lite starkare, så vi kunde lätt variera mellan 5 och 6 galoppsprång. Imorgon tänkte jag rida ut alla!
 
Aqua och Cazzilla har bitit sönder Tess täcke ett par gånger nu... Har aldrig haft problem med det innan.... Men köpte detta som jag strök på och hoppas nu att de inte kommer vilja bita i täcket mera!! Strök på med händerna och det går inte bort även fast jag tvättat händerna ett par gånger. Fått det i munnen och blääää säger jag bara, hoppas hästarna tycker det är lika äckligt!!

snygga tävlingstäcken?

Igår hade hästarna sin vilodag och jag jobbade inte så blev en riktigt slappdag, men försöker bli helt frisk så det passade bra. Idag fick jag inte heller något jobb (pga höstlov brukar få jobb varje dag annars!) men hästarna ska ridas. Funderar lite vad jag ska göra.. Blir nog lite trim på låga hinder samt uppvärmning ute. Tess kommer jag försöka jobba ute så mycket som möjligt ett tag, då har hon mer bjudning och vill göra som jag vill. :) 
 
Sitter och letar snygga täcken som jag kan ha på tävling... Hade velat ha några som bara används på tävlingar/träningar. Har ni tips på några får ni gärna kommentera de! :)
 
Lite inne på detta kingslandtäcke, jätte snyggt men kanske vill ha något mer nytt!
 
Tycker att detta fleecetäcket jag har är ganska snyggt. Isåfall hade jag bara kunnat köpa till till de andra hästarna, de måste ju ha likadana. ;)

söndag

Hästarna red jag ut imorse, alla tre fick värma upp i skogen och sen avsluta på banan. De var duktiga alla tre. :) Tänkte helt fel igår med att man skulle ställa om klockan, trodde man skulle förlora en timme så la mig lite tidigare för att orka gå upp imorse. Så vaknade jag pigg vid 7 haha. 
 
Nästa söndag är det tävling i Borås. Cazzilla ska gå 1m, 1,10 avd. B och Aqua går 1,20, 1,30. Ska bli jätte roligt och jag är så taggad. Hästarna känns fina och allt känns bra. Aqua och jag gjorde ju bra ifrån oss på förra tävlingen så det skulle bli kul att debutera 1,30 inomhus! Cazzilla börjar ju kännas väldigt bra så nu ska vi göra bra ifrån oss på de sista tävlingarna vi har kvar för året.

Tess hoppning

Tess kändes väldigt fin när vi red fram. Var lite mer glad till arbetet än dagen innan och bråkade inte emot när det blev jobbigt haha. Hon får som sagt mest hoppa serier just nu för att bygga upp sig, veterinären sa även att det var bra för ledbandet. Vi hoppade lite titthinder när vi hoppade fram och sen en serie. Nästa helg kan vi äntligen hoppa 90cm. :p
 
Här hoppar vi över en skylt hihi! Duktig. :)

Aqua hoppning

Aqua var också jätte duktig när vi hoppade igår. Tidigare har hon varit ganska ''tråkig'' att hoppa hemma, hon är lite seg och är i och touchar. Nu däremot har jag fått en bättre galopp i henne, fått henne att vilja kämpa mer och även bytt till hackamore. Nu hoppar hon mycket bättre även hemma vilket också gör det roligare.
 
Hon var superfin när vi red fram, tempoväxlingarna börja sitta riktigt bra nu. Bara träna på och göra det ännu bättre. På tävling har vi haft rivning på oxerns bakbom på de två senaste tävlingarna. Hon släpper ner ett framben förtidigt. Det har kommit sen vi bytte bett (tror jag) så hittade en hoppövning här på min blogg faktiskt som jag lagt upp för många år sen, hääär! Hittade den på hippson, tipsad av en A-tränare. Tyckte att det lät lite läskigt att ha en sockerbit efter oxern, men problemt är ju att hon släpper ner ett framben för tidigt och sockerbiten skulle då motverka att hästen gjorde det. Så här ser den ut:

Oxern ska vara väldigt bred, bredare än hög. Sen hade vi sockerbiten nära oxern och en gång släppte hon ner frambenet för tidigt så då flyttade vi ut den lite och det hjälpte direkt.
 
Här gör hon den jätte bra. :)
 
Sen hoppade vi även ett räcke med en bom före som Cazzilla fick göra. :)

Lördag

Har provat sadlar på Tess och Cazzilla nu på morgonen. Har haft min CWD på båda men den var lite för vid.. Men pessoan låg bra så får ha den nu ett tag på båda. CWDn + padd funkade bra vid enstaka tillfällen (tävling). CWDn är ju mycket skönare😃 Så får hoppas de växer i den sen.. 

Nu ska alla tre få en välförtjänt joggingtur i skogen efter att ha hoppat så bra igår!!🌟cazzilla hoppning ♥♥♥

Har jobbat stenhårt med Cazzillas galopp under varje ridpass och det känns som det bara blir bättre och bättre hela tiden, vilket även visades i hoppningen idag. Hon har nog aldrig hoppat så bra under tiden jag haft henne!! Vi hoppade ett räcke och en oxer med bom före som sist för det behöver hon verkligen träna på (att sätta under sig och hoppa runt). Sen en linje med 17,5 meter. Hon gjorde allt så himla bra och det är så roligt att se en utveckling när jag verkligen kämpar under varje ridpass. Nu är jag taggad på tävling nästa helg!!!! :)
 
Super fint språng på oxern!!!
 
Jätte bra linje!!
 
Ännu en jätte bra linje!
 
Visst hoppar hon så fint? Jag tror hon kommer hoppa ännu bättre med mer markarbete och styrka. Hon började öppna upp bakbenen lite mer idag och det hoppas jag hon kommer fortsätta med! :)

Så duktiga 🌟🌟

Hästarna har hoppat helt fantastiskt idag!! Så fina!! Ska skriva mer sen samt ladda upp lite filmer. :)tre hästar trimmade

Idag blev det som sagt bomarbete och jag hade framme två bommar på långsidan med 20 meter emellan (5 galoppsprång lite fram) och en upphöjd bom med en bom före och efter (2,5 meter) på voltspåret.
 
Cazzilla var först ut och när hon vilat så kan hon bli lite stretig och släppa stödet lite i bettet. Så la mycket tid på traven i början där jag ville ha henne följsam för mina tygeltag, kunna ställa inåt och utåt. Då blir det lätt att hon stretar emot och gör tvärt emot vad jag vill.. Blev bättre sen och i galoppen kändes hon väldigt fin trots vilan. Hon kom igenom i högersidan och jobbade jätte bra där. I vänstergaloppen hade jag velat ha henne ännu rakare så hon börjar jobba med sitt innerbakben vilket inte släppte helt. Över bommarna på långsidan skötte hon sig bra och det är så lätt på henne att bara kunna följa med i hennes galopp på fem fram (på Tess och Aqua får man rida för livet typ haha) och sen lätt kunna korta på 6 och 7 galoppsprång. Är det så det känns när man sitter på en häst med en riktigt bra galopp? Hehe, känns som vi tar ett steg framåt vid varje ridpass. Superkul!
 
Aqua var nästa och hon kändes väldigt fin i traven. I galoppen var hon lite seg till en början men efter tempoväxlingar började hon bli riktigt fin. Hon har nästan svårare att gå i en större galopp än i den korta så det jobbar vi mycket på nu, men hon har blivit så reglerbar nu bara de sista veckorna. Vi gjorde bommarna på långsidan väldigt bra och sist jag gjorde dom hade jag väldigt svårt att få fram henne på 5 galoppsprång. Det gjorde vi utan problem idag. :)
 
Tess var sist ut och det gick sådär... Hon var lite sparkig och i högergaloppen bråkade hon lite över bommarna. Förstår inte.. När jag tränade dressyr sist gick hon jätte fint och bråkade ingenting men när jag rider själv får jag inte riktigt ordning på henne. Vet inte om det beror på att jag får henne att jobba rätt direkt när jag tränar.. Jaja får träna på fram tills nästa dressyrträning som är om 1,5 vecka! Jag longerade henne både på hårt och mjukt underlag efteråt och då såg hon lika fräsch ut som vanligt.
 
Den vanliga selfiebilden hahaha
 
Imorgon blir det hoppning, funderar lite på vad jag ska göra för övningar. Några teknikövningar blir det iallafall!

hålla på på heltid med hästarna

Hemma och vilar upp mig idag, men hästarna ska såklart ridas, de kan inte vila mer nu. Varje dag när jag vaknar och ska åka till jobbet så hade jag istället velat att ''jobbet'' innebar att jag gick ut och red mina hästar. Men pengarna måste ju komma in någonstans. Jag har aldrig velat jobba med hästar men ändå kan jag inte låta bli att känna så. Jag hade bara velat lägga alla mina timmar om dagen på mina hästar för att kunna utveckla mig själv och hästarna. Istället för att behöva lägga flera timmar på ett annat jobb och sen trycka in flera timmar med hästarna. 
 
Att kunna hålla på med hästar och samtidigt kunna tjäna pengar på det är jätte svårt. Det finns några olika alternativ att få det att gå runt. Man kan köpa och sälja hästar, gör man några bra affärer så kommer allt gå runt. Lisen är ju ett bra exempel på detta som verkligen lyckats. Blir så imponerad av henne att redan när hon var så ung kunde göra riktigt bra affärer och sen under åren gjort fler bra affärer. Det krävs nog både lite tur och ett bra öga för hästar som hon verkligen har. Nej hon är verkligen ett jätte bra exempel på detta.
 
Man kan ha hästar i träning och försäljning, det finns mängder av ryttare som har det på detta sätt. Men det är svårt att få det gå runt på detta sätt. Man måste vara duktig, göra bra resultat och få hästägare att vilja lämna sin häst hos en. Hålla träningar är ett bra sätt att tjäna pengar på. Vissa lever ju endast på att hålla träningar och man får bra betalt för det. Att driva ett inackoreringsstall är också ett bra sätt. 
 
Vill man rida och tävla men samtidigt tjäna pengar på det så blir det svårt. Men det är absolut inte omöjligt. Jag hade velat att mina dagar bara bestod av hästar och ridning där jag själv kunde fokusera mer på att utvecklas som ryttare och utveckla mina hästar. När vi flyttar till gården sen kommer det bli lättare för oss att köpa fler hästar och sen även sälja någon då och då. Det krävs att man gör det för att kunna få in mer pengar och även kunna satsa lite mer. Sen kommer allt bli mycket billigare att ha de hemma och pengarna som vi nu betalar för att stalla in hästarna kommer kunna gå till annat.  
 
Vad man än väljer att försöka tjäna pengar på så handlar de i slutändan bara om hur pass duktig man är på sin grej. Är man en duktig tränare får man många elever, är man en duktig ryttare får man hästägare att vilja lämna sin häst hos en eller är man en duktigt affärsmänniska så gör man bra affärer. Inte svårare än så, eller? ;) 

sjuuuk....

Blev ännu sämre under dagen så valde att ge hästarna en extra vilodag och vila upp mig under eftermiddagen. Skjuter fram planeringer lite så det blir bomarbete/låga hinder imorgon och hoppning på fredag. Under eftermiddagen har jag istället kollat massa gamla Volkswagen GP hoppningar haha... Nu är jag bara rastlös och hoppas på att vakna pigg imorgon.
 
Längtar redan tills nästa tävling med Tess som är om en hel månad.. Vi kommer dock göra en pay'n jump som stallet ordnar om 2,5 veckor. Men om en månad gör vi en start i 90cm och 2 veckor efter kommer vi starta både 90cm och 1m. :) Roligt!! Det blir sista tävlingen för året och sen hoppas jag på att allt fortsätter gå bra så vi kan börja tävla lite mer nästa år. :)
 

onsdag

Ångrar nu att jag tränade igår, har fått tillbaka halsontet och känner mig kass.. Men ska iallafall åka och jobba till fyra om en stund och sen ska jag rida hästarna. Hoppas på att inte bli sämre utan bättre under dagen. :)
 
Idag ska jag trimma alla tre i ridhuset över bommar och imorgon ska vi hoppa lite. Blir bra!
 

Dino sommar/vinter

 
 

två chilldagar

Nu får hästarna ta det lugnt i två dagar. Aqua och Cazzilla joggades i skogen idag medan Tess vilade. Imorgon blir det tvärtom. Pappa hjälper mig även med stallet, fodrar och rider Tess så jag får en helt stallfri dag. Händer inte ofta men passar ganska bra imorgon då jag jobbar till kvart i fem.. Zzzzzz. Men istället tänkte jag passa på att hinna med gymmet utan att behöva stressa sönder för att hinna med både gym och hästar utöver jobb. Har inte tränat på hela förra veckan då jag vart sjuk, så ska bli kul att träna igen. Löpning och styrka tänkte jag köra. :)
 
Resten av veckan blir det trim för fullt över bommar, studs och lite teknikövningar. Blandat med härliga skogsturer såklart. :) 
 
Kollat Volkswagen GP från Billdahl under kvällen, inspirerande! :)

cazzilla🌟🌟


resultat falbygden

Är sååå trött nu, att gå upp vid 6 när man inte är van vid det.... Är okej nöjd över dagen, det är 1,10 rundan jag inte är helt nöjd med.  Så skönt att åka på tävling med två lugna hästar som faktiskt kan stå på transporten när den andra hoppar (Aqua där får du minus;))....
 
Tess 80cm, 0 fel:
Första gången hon är ute på tävling på över 3 år. Försökte bara ha en bra galopp och så löste det sig. Hon stod emot ganska mycket men det kommer säkert släppa ju mer vi kommer ut. Men hon var jätte duktig. :)
 
Cazzilla 1m 0+0 fel:
Hade förbrett mig på att hon kunde bli väldigt spänd när vi kom in på banan. Men hon var väldigt lugn och avslappnad, lite mer uppmärksam på vissa hinder men stod inte emot. Vi gjorde en bra runda och inte så mycket att klaga på. Lite dålig galopp till de sista två i omhoppningen. Red långa vägar då det bara handlar om utbildning på Cazzilla just nu.
 
 
Cazzilla, 1,10 4 fel:
Denna rundan var både bra och dålig, mycket som är bra. Tog tillbaka lite för mycket på första distansen 2-3 på 5 galoppsprång så fick trycka på sista galoppsprånget. Sen hoppade hon super genom kombinationen. Till nästa distans sen så red jag iväg henne på 5an och så blev hon bara lång, på frambenen och hoppade ett flackt språng på 6an. Därav rivningen... Sista bågen gjorde vi bra. Så ett misstag in på distansen där men annars nöjd. Det är lite nytt för mig att rida i lite mer galopp och där gjorde jag misstaget att bara låta det gå iväg. 
 
Jag tycker vi gjort många framsteg sen förra tävlingen för 2,5 månad sen och då har vi inte hunnit träna så jätte mycket. Kan nu bryta av och rätta galoppen jätte fort utan problem, något som jag tränat jätte mycket på. Jag rider i en mycket bättre galopp och så har jag utvecklat hennes galopp lite samt språnget. Som sagt har vi inte kunnat träna jätte mycket men nu såå, nu ska vi träna massor. :) Hoppas på lite mer förbättring tills nästa tävling som är om 2 veckor.

Tävlat klart

På väg hemåt nu! Cazzilla var felfri i 1m och hade ett ner i 1,10 vilket var helt mitt fel. Men hon har hoppat super, mycket rundare språng och varit avslappnad. Hon har ändå inte vart ute på 2,5 månad! :) Nu har vi 2 veckor på oss att jobba mer på galoppen och sprången innan vi tävlar i Borås. 
När vi kom imorse var det -2 grader, brrrrr.... Men sen blev det så här skönt! :)


Tess felfri i sin runda😃
Tävling imorgon

Haft en em/kväll i stallet. Alla hästarna har blivit ridna, Tess och Cazzilla har blivit badade och tillfixade. Putsat samt packat allt. Nu ska jag strax sova, måste upp lite innan 6 imorgon då tävlingen börjar 8 och vi har en timme dit. Men kommer nog glatt stiga upp eftersom jag sett fram emot denna tävling länge. :D Uppdaterar mer imorgon!
fler hästar nästa år

Det är så roligt att ha tre så fina hästar att jobba med nu. Alla är dock väldigt olika och behöver olika träning, men väldigt utvecklande för mig som ryttare. Perfekt att ha Aqua som ger mig självförtroende till tusen som jag sen kan överföra till både Cazzilla och Tess. Cazzilla är väldigt modig men under Glommen sista dagen ville hon ju helst ta sitt och dra där ifrån ungefär haha. Så väldigt viktigt att jag är bestämd inne på tävlingsbanan och har gott om självföroende att ta till. Tess är väldigt rädd om sig vilket gör att hon kan bli lite feg och då är det ju viktigt att jag själv aldrig blir osäker. Det svåra med hästar som är rädda om sig är ju att det kan bli väldigt osäkra ibland, så då måste man bygga upp ett självförtroende hos dom.
 
Nästa år kommer jag ju att ha en till häst att börja jobba med, vår egna uppfödning Dino. :) Vi kommer ta hem honom på hösten och då ska ha ridas in vilket ska bli väldigt spännande. Jag ska försöka göra jobbet själv men kommer ta hjälp av Eamon om jag inte klarar av det. Första hästen jag kommer rida in någonsin och jag kommer göra som jag lärt mig när jag haft praktik hos Eamon. Dino verkar ha ett väldigt bra psyke så jag tror det kommer gå väldigt okomplicerat, men man vet ju aldrig med hästar.
 
Utöver det så letar vi redan nu efter en till unghäst som vi tänkt köpa under nästa år. Eftersom vi flyttar till egen gård så kommer allt bli mycket billigare och vi kommer kunna ha fler hästar. Nu vet vi exakt vad för häst vi letar efter och om man nu ser tillbaka till när vi köpte Aqua så är det ungefär tvärt emot henne som vi nu letar efter (minus hennes inställning till hinder dåråå :p). Letar efter en häst mellan 4-6 år, den ska vilja jobba och ha mycket framåtbjudning, kvick, en bra galopp samt en bra inställning. Gärna att mamman har presterat bra. Detta är ju inte helt lätt att hitta en sån häst och helst ska den inte gjort för mycket resultat då den stiger väldigt mycket i pris då. Det spelar liksom ingen roll om hästen gått Falsterbo eller Breeders... Jag har redan sett ett par intressanta hästar både på annons och på tävling. Dock är ju de flesta hästarna man ser på tävling inte till salu... Vi ska åka och provrida ett par så snart vi får tid, det gäller att ta god tid på sig och inte stressa. Vi planerar ju inte att köpa något förrän nästa år ändå. :)
 
Bild från när vi provred Aqua för snart 3 år sen. Oj så länge vi haft henne nu!! :)

tess hoppning

Tess gör ju hoppningen så enkel och det är ju bara att pricka hindret så hoppar hon väl och felfritt hur man än kommer. Iallafall på denna låga höjd. Nu vill man bara höja upp!!! Vilken väntan... Men två veckor kvar tills vi kan hoppa 90cm. Yeyyyy!
 
På Tess är det mest dressyrarbete, få henne att börja arbeta med bakbenen och bli liksidig. I hoppningen försöker jag mest hoppa studs och serier för att stärka upp henne. :) Sen kommer vi ju börja åka ut lite på tävlingar nu så hon får miljöträningen och när vi hoppar högre sen är det nog mycket jobb med hennes självförtroende tror jag. 
 

hoppningen igår

Igår hoppade jag alla tre som sagt. Tess och Cazzilla fick hoppa enkelhinder med bom före och en serie. Aqua fick hoppa igenom serien ett par gånger.
 
Började med Cazzilla och oj så bra övning för henne, kommer göra detta jätte ofta nu. Hon är väldigt lång i kroppen, behöver komma under sig med sina bakben och hoppa ett runt språng. Nu är hon inte under sig och språnget blir då långt istället och hon är i och touchar. Men med en bom framför får hon verkligen sätta under sig och hoppa ett runt språng. Blev jätte stor skillnad. I slutet fick jag även henne att sätta sig lite på bakbenen men det var väldigt jobbigt och hon kom inte riktigt i sin rätt där. Men hon kämpar ju på och vill göra rätt så jag tror att vi kommer kunna göra en jätte stor utveckling med hennes galopp och språng i höst. :)
 
Fint språng på räcket.
 
Ännu ett fint språng på räcket, men till oxern sen så blir hon lång och låg i svängen och språnget blir mer framåt än uppåt. Tog om det, kortade upp tyglarna och jobbade henne igenom svängen och vilken skillnad på språnget. Tyvärr missade pappa att filma haha!
 
Förstår inte varför jag inte gjort dessa övningar tidigare, gjorde det jätte mycket på Appis som behövde få ett rundare språng och bli kvick i frambenen. Det är så roligt att jobba med Cazzilla för hon gör allt väldigt lätt och har en fantastisk galopp. Lätt att korta och länga. Men det är mycket jobb med den, men sen när hon börjar komma rätt så kommer allt bli så mycket bättre. :)

Duktiga😍

Hoppat hästarna under eftermiddagen, de var jätte duktiga! De fick hoppa en serie och enkelhinder med bom före. Ska skriva mer om det imorgon samt ladda upp lite filmer. :)
dressyrtränat

Både Tess och Cazzilla fick dressyrträna idag, båda skötte sig bra och jag kände att jag var på rätt väg med båda. :) Skriver upp här vad jag behöver jobba på med båda så jag inte glömmer bort..
 
Cazzilla var först ut och hon var jätte duktig. Men hon är ganska oliksidig. I vänstervarvet vill hon göra sig väldigt sne, sätta in innerbakben och skjuta ut bogen. Så där måste jag rida henne väldigt rak både på rakt och böjt spår. I högervarv vill hon gärna lägga sig på min innerskänkel och inte forma igenom sig. Men till slut kom hon igenom jätte bra och kändes väldigt fin. :) Nu ska jag lägga ner så mycket arbete på henne galopp och verkligen få den bra och det kommer göra så stor skillnad. Bara att träna på. 
 
Tess var jag lite rädd för att hon skulle vara oren, då min dressyrtränare ser varenda litet orent steg hästen tar. Men hon såg jätte fräsch ut, skönt!! Hon är ganska ostadig än så länge, men så snart jag får henne att arbeta mer med bakbenen kommer allt bli mycket bättre. Ska rida öppnor för det tycker hon är så jobbigt, i vänsteröppnan måste jag passa så jag inte tappar bogen och att hon bara böjer sig i halsen. I högervarvet (och vänstervarvet, men mest höger) måste jag passa så hon inte sätter in sitt högerbakben. 
 
Allt handlar ju egentligen om att få de liksidiga, att de ska arbeta med alla ben lika mycket samt få de att arbeta med sina bakben.
Tess efter dressyrträningen. Äntligen kom skären idag så jag kunde klippa klart Cazzilla. Sen friserade jag både Tess och Cazzilla samt flätade ner deras manar så det ligger snyggt på söndag. ;) Imorgon ska jag hoppa alla tre efter att de fått nya skor. :D

tävlingar resten av året

Cazzilla var så duktig idag, aldrig galopperat så stadigt och balanserat. Det märks att hon tycker det är riktigt jobbigt då men hon kämpar på. Tess var lite sparkig och bråkig, skönt att det är dressyrträning imorgon. :p 

 Har gjort upp en tävlingsplanering för resten av året för alla hästarna. Aqua kommer gå några 1,30 och jag hoppas att kunna göra dessa starter både bra och felfritt. Cazzilla vill jag bara få avslappnad och ridbar inne på tävlingsbanan. Får jag det så ska vi debutera 1,20 och hoppas på att göra några felfria ritter. Tess ska bara få komma ut lite och hoppa låga klasser, få lite miljöträning.. Målet med henne är att hon ska hålla såklart. ;) Dessa tävlingar har jag kvar:

- Falbygdens 18 oktober. Cazzilla gör sin första inomhustävling för hösten och tävling på 2,5 månad. Hon går 1m, 1,10. Tess gör tävlingsdebut på banorna igen och går 80cm. 
 
- Borås 1 november. Cazzilla går 1m, 1,10 och Aqua går 1,20, 1,30. 
 
- Jönköping 8 oktober. Cazzilla går 1m, 1,10 och Aqua går 1,20, 1,30. Kommer inte kunna starta Tess då det inte finns någon 90cm klass för henne (hon får inte hoppa högre än så än!). Men på lördagen 7 oktober har stallet jag står i en liten pay and jump. Så då tänkte jag hoppa Tess en eller två rundor på 80, 90cm.
 
- Veckan efter är det tävling på Grevagården. Jag vet inte fall jag kommer åka dit med Aqua, upptäckte ganska sent att det inte fanns några mer tävlingar med 1,30 klasser efter denna.. Så är anmäld dit men ligger som reserv ganska långt ner... Men isåfall hoppar vi 1,20, 1,30.
 
- Mjölby 22 november. Cazzilla går 1,10, 1,15. Tess hoppar 90cm.
 
- Sista tävlingen blir i Mantorp 6 dec, då ska både Aqua och Cazzilla med. Aqua får avsluta tävlingssäsongen med två låga klasser, 1,10, 1,20, eller bara 1,20. Cazzilla kommer gå 1,10 och förhoppningsvis debutera 1,20. Finns det möjlighet kommer även Tess följa med och gå 90, 1m. :)
 
Ska bli så roligt och jag hoppas att kunna göra dessa tävlingar bättre än vad jag gjort under tidigare av året!
 

Dagens ridpass

Lite lätt trim i ridhuset idag för Cazzilla och Tess😊diamantino

Vi följer Diamantino (som vår uppfödning är efter) hela tiden, försöker alltid åka och titta när han tävlar på nära håll. Tycker han ser jätte fin ut och han är ju än så länge bara 7 år men har många felfria i 1,40. Spännande att se vad Dino blir för något, Tess är ju väldigt kvick och rätt om sig. Diamantino har en fantastisk galopp och ridbarhet. Så snart de har byggt ridbana på stället vi har Dino på måste vi åka och löshoppa honom. :)
 
I helgen tävlade han i Billdal, här en 1,35 som han var dubbelfelfri i. 

ny rolig vecka

Ligger hemma och är sjuk idag, blev sjuk under fredagsnatten... Skönt ändå att vara hemma idag efter en lång tävlingshelg, de andra hästarna som skulle ridas och under lördagen var jag även ute med ett par kompisar och gick hem lite senare än planerat. Men så blir det ibland. 
 
Denna veckan har jag sett fram emot så länge, för på söndag ska Tess göra tävlingsdebut på banorna igen. :D Cazzilla ska även med. Tess går 80cm och Cazzilla 1m, 1,10. :) Så taggad för det nu när det gick så bra i helgen med Aqua. Under veckan ska jag även träna dressyr med Cazzilla och Tess. Aqua kommer få ta det lite lugnare ett par dagar innan vi laddar inför nästa tävling som är i Borås om 3 veckor, då gör vi debut i 1,30 inomhus.

JFK dag 3

Nationel 1,25, 0+4 fel, 13 placerad. A:1a.
Detta var en A:1a där man först hoppar en lite längre grund och sen hoppar omhoppningen efter alla. Grunden gick över 11 hinder, 14 språng, där både två och tre kombination var med samt distanser hela tiden och hinder som kom fort efter varandra. Svåraste banan vi någonsin hoppat tror jag. Men vi går in och sätter en nästan perfekt runda. Aqua var riktigt framme och ville inget annat än att vara felfri. Förutom att jag kom lite kort in i båda kombinationerna så är jag verkligen så nöjd, jag red så jävla bra. Från start till mål. Bästa rundan jag någonsin gjort och jag tog ett stort steg framåt idag!!
 
I omhoppningen sen fick vi ett ner, inte riktigt samma känsla och vi kom lite fort på en oxer så hon hoppade flackt. Men det spelar ingen roll, för grunden var så bra. Detta var vår första nolla i 1,25 och vår första placering i en nationell klass.

Placerad i 1,25

Ett ner i omhoppningen men slutade på en 13onde plats! :) så kul!Såååå bra

Gjorde precis min bästa runda någonsin på Aqua, i en lång, svår nat 125!!!! Felfria och vidare till omhoppning som är efter alla hoppat. :Dtess serie

Tess fick hoppa en serie. Känner att det ger mer att jobba henne genom studs och serier nu än att hoppa runt låga banor på 80cm. Hon behöver stärkas upp. Det går verkligen upp och ner med Tess, ena dagen tycker jag hon känns super fräsch och andra dagen undrar jag varför vi gett oss in på detta, hon kommer ju aldrig kunna hålla?? Hahah... Men så länge hon är ohalt på det hårda underlaget så behöver jag inte oroa mig, lättare sagt än gjort...
 
Men igår fick jag en bra känsla, hon jobbade bra och var väldigt pigg. Hoppade väl igenom studsen utan att bli speciellt ansträngd (vilket är ett gott tecken!) och jag kan inte begära mer. Jag är lite fundersam över att hon helst väljer att landa i vänstergalopp, men tänker inte lägga mer fokus på det. Hon får landa i vilken hon vill så länge hon byter till rätt galopp. 
 
Första gången stod hon emot lite genom serien.
 
Men sen var det inga problem. :)
 
Om en vecka är det tävlingsdebut, wiiiiii. :)

cazzilla hoppning

När jag tävlat klart hoppade jag både Cazzilla och Tess. Cazzilla är fullt igång nu så idag hoppade vi för första gången på ca två månader. Det känns verkligen att jag har utvecklats sen jag hoppade henne sist. Jag har mycket bättre galopp, jag ser avstånd bättre och har fått en mycket stadigare sits, speciellt när jag står upp. Alla ridtimmar på olika hästar över hinder har gett resultat. Så roligt! Nu kan jag ge hästarna bättre förutsättningar för att hoppa bra oxå. :)
 
Cazzilla kändes fin, inget tittig alls trots att hon inte hoppat dessa skyltar sen innan sommaren. Hon har tappat lite kondis och styrka men jag tror det går snabbt tills hon är tillbaka igen. Har jobbat stenhårt med att få henne lydig och det har blivit mycket bättre, hon måste kunna sakta av till trav direkt för att byta galopp tills hon lärt sig det. Tror vi är på god väg med markarbetet nu!! :)
 
En kort spellista med några klipp, har inget program så jag kan klippa ihop de till en film..

JFK dag 2

1,20, 4 fel:
Idag kändes det mycket bättre men tyvärr ett nerslag. Hon var mer framme med nosen och verkade trivas mer när vi inte hade kedjan. Så rundan var mycket bättre där vi galopperade enda fram till hindren och kom bra på alla. På hinder nr 2 som var en oxer kommer vi något stort men just då börjar hon bajsa och bromsar haha... Så fick ner bakbommen där... Nu får hon aldrig stanna och bajsa hemma längre om hon blir bromsig på banan. Sen vet jag inte om det var därför hon rev, har märkt att hon hoppar lite rundare på hackamoret nu och behöver komma intill oxrarna lite mer för att räcka över. :)
 
Imorgon hoppar vi en 1,25. Då ska både nollan och rundan sitta!! :)

JFK dag 1

1,20, 0+0 fel, utanför placering.
Imorse trimmade jag Aqua en stund, just för att hon lätt kan bli lite seg första starten på helgen. Jobbade med att hon skulle vara framme och lyssna på min skänkeln, hon kändes fin och framme. :)
På tävlingen sen kändes hon inte alls så seg som hon lätt kan vara och det kändes som passet på morgonen gav resultat. Inne på banan hoppade hon super, superfint!! Tror aldrig hon hoppat runt en banan så väl. Hon verkar verkligen trivas med hacket. Vi hade bra galopp i svängarna men sen tappade jag galoppen mot hindren och det blev lite för mycket back. Hon krullade även ihop huvudet lite... Jag har kedja på hackamoret men hon verkar tycka det är lite obehagligt så nu har jag satt på ett ludd. Hoppas hon ska tycka det känns lite bättre och våga ha nosen framme lite mer. 
 
Imorgon ska jag inte backa mot hindren utan hålla galoppen. Försöka ha nosen mer framme och få ett bättre flyt. :) Vi hoppar en 1,20 även imorgon.

Helgens första start

Aqua var felfri i 120 klassen idag! Inte bästa känslan, blev lite av och på... Men hon hoppade superfint. :)

Nu ska jag jogga Tess i skogen. Cazzilla red jag imorse och hon var superduktigt ☺️dagen innan tävling

Har ridit alla tre hästarna idag samt badat och fixat Aqua inför helgen. :) Tess fick jobba ett hårt pass i ridhuset med låga hinder. Den vanliga övningen med tre hinder, 18 meter emellan. Hon gjorde den jätte bra, varierade mellan 5,5 5,6 6,5 och 6,6 utan problem. Jobbade mycket med att hon skulle vara framme och inte få börja bli långsam bara för det blir jobbigt. Varit lite dålig på att ha henne framme för skänkeln men idag kändes det bra. Cazzilla joggades en stund i skogen och Aqua skrittades ut. :) 
 
Tävlingen börjar nio imorgon, men det är 100 starter innan min klass så det börjar väl framåt 12 skulle jag tro. Ska rida Aqua en stund på morgonen, sen hinna med att rida någon mer innan putsning och packning. 10 minuter till tävlingsplatsen, såååå skönt. :) Imorgon börjar vi med att hoppa en 1,20 klass. Det är ganska tittigt på Jfk så Aqua kan säkert vara lite spänd så får hjälpa henne lite extra i sprången imorgon. Så hon hoppar ordentligt. :p
Tessiii <3 1,5 vecka till start för henne.... :D
 

söndagens hoppning Aqua

Red fram med bett och sen när jag bytte till hackamore tyckte jag hon blev väldigt tom och krullade ihop sig. Den känslan vill jag inte ha och bytte därför tillbaka till bett. Blev väldigt fundersam över hur jag ska göra i helgen på tävlingen. Kändes ju så bra i Halmstad... Tror jag kommer testa hoppa fram på hack men känns det inte alls bra så får jag byta tillbaka till bett innan jag går in på banan. Rider alltid fram på bett i vilket fall.
 
Iallafall, bom före hindret verkar vara en väldigt bra övning för Aqua. Hon blir mer uppmärksam och kvick, vilket hon behöver bli. Så ska hoppa det väldigt mycket nu och hoppas på en förbättring. :) Hon var annars lite mer ambitiös än vanligt, hemma brukar hon hon inte göra mer än vad hon behöver och toucha endel. Men om jag kan få henne att kämpa mer hemma kanske hon kämpar ännu mer på tävling och hoppar med mer marginal.
 
 
Fail in... Hon blev så tom och fick inte alls fram henne. Men sen hoppar hon noggrant ut! :) Lite dragandes till höger dock.

blööö dag i stallet nr 2

Ironiskt (på ett dåligt sätt) att jag skrev igår och hoppades på att det inte skulle vara så mycket folk i ridhuset under eftermiddagen idag. Nää men det visar sig att det är halvbokat för dressyrträning (utan att fått veta det i förväg) så fick bygga bort mina hinder. Så trött över att sånt här hänt mig ex antal gånger och att jag alltid måste flytta på mig. Speciellt idag när jag ska tävla Aqua i helgen och verkligen hade behövt jobba henne över den övningen. Hann bara rida Cazzilla innan jag fick bygga bort....
 
Men Cazzilla var väldigt fin i galoppen idag, det är lätt att det blir dragkamp på henne. Men idag släppte det verkligen igenom och hon galopperade så fint. :) Nästa onsdag ska vi ev. träna dressyr, så hoppas jag får mycket hjälp då! Aqua trimmades en stund och kändes fin. Imorgon ska hon bara skrittas ut och återhämta sig. På fredag hoppar vi en klass så då tänkte jag trimma henne en stund på morgonen innan vi åker så hon förhoppningsvis kan vara lite mer vaken även under den första starten på helgen. :)
Mellis påväg till stallet i bilen. Man måste vara effektiv. ;)
 

Sitter på första hästen👍
blööö dag i stallet

Skulle klippa Cazzilla men efter halva henne så blev skären bara segare och segare så jag gav upp. En halvklar klippt häst, yeey... Sen skulle jag rida henne en stund i ridhuset över lite bommar och låga hinder men det gick inte bra alls. Jag var ofokuserad och jobbade henne inte ordentligt så det blev inget bra pass alls. De andra två hästarna reds ut (pappa hjälpte mig med dom :)) medan jag klippte. Imorgon tänkte jag dock jobba hästarna över låga hinder och hoppas på att få till bättre pass. Nu jobbar jag till fyra imorgon (blää) men får hoppas att det inte är så mycket folk som tänkt rida i ridhuset imorgon, har haft väldigt tur med de under hösten. Eget ridhus nästan varje ridpass.
 
Men jag kan inte sluta längta tills vi flyttat hästarna till vår egna går där vi kommer ha egen ridbana med hinder som står framme hela tiden (slipper bygga fram/bort flera gånger i veckan...). Säkert nämnt detta ett par gånger nu haha.
Saknar fina Dinooo :)

måndag

Hästarna har fått gå i skogen idag, ganska lugnt allihopa. Aqua fick avsluta en stund på banan då jag tyckte hon kändes lite stel när vi var i skogen. Kändes väldigt fin sen. :) Imorgon tänkte jag klippa Cazzilla, hon har fått massa päls så det behövs. Aqua ska bara skrittas ut en runda, Cazzilla jobbas lite i ridhuset över bommar och Tess ut i skogen för klättring och galopparbete.

Film på Tess från igår. Hon kändes väldigt fin när jag red fram och i själva hoppningen också. Hon var nästan lite rejsig haha. Gott tecken. :) Ny månad och nu har vi höjt hindren 10 cm till och nu är vi uppe på 80 cm. Segt och man vill bara hoppa högre... :p 
 

cazzilla igår

Cazzilla var en aning piggare igår än i fredags. Vet inte om det beror på att hon vilat dagen innan eller om hon blir lite spändare av att vi inte var ensamma i ridhuset. Vi jobbade mycket på övergångar och galoppombyten över bommar, som vanligt. Sen hade jag en övning med låga hinder, tre efter varandra med 18 meter emellan (samma som i fredags). Hon var ganska springig där till en början men när jag hade en lite lättare sits blev hon mycket lugnare. Vet inte om hon tycker det blev mindre jobbigt då eller om hon blir lite pushad framåt av min lite starkare sits...
 
Iallafall så är det precis sånt här arbete Cazzilla behöver. Låga hinder där hon ska vänta, vara lydig, avslappnad och lära sig byta galopp. 
 

läggdags

Så roligt det var att hoppa i em/kväll. Hästarna skötte sig bra och det kändes helt okej. Blev som sagt lite styrkeövningar samt teknik. Men mer om det imorgon... Har några filmer på varje häst som jag laddat upp.
 
Övningarna. 4 kombination för styrkansskull och bom före ett räcke och en oxer för att hjälpa till i språnget.
Tess :)
 

två roliga veckor

Ser framåt emot de två kommande veckorna. Nu till veckan kommer Cazzilla övergå till full träning vilket ska bli väldigt roligt att ha henne igång igen. Till helgen ska jag starta Aqua tre dagar på hemmaklubben. Ser fram emot det. Veckan efter det ska jag tävla både Cazzilla och Tess i Falbygdens. Cazzillas första inomhusstart och hennes första tävling på 2,5 månad.. För Tess blir det hennes första tävling sen hennes långa uppehåll. Ska bli riktigt roligt och jag ser fram emot det så himla mycket. Vilket ni nog förstår. :D
 
Under veckorna bli det självklart massa roligt trim för att bli ännu bättre samt lite träningar. Kul att ha tre hästar fullt igång för träning och tävling nu.
Bild från DMet.
 
Ska snart åka till stallet för att hoppa hästarna. Det blir nog lite teknik/styrkeövningar idag. Cazzilla får jobbas över några låga hinder likt i fredags. :)
 
 

Fler läsare

När jag började uppdatera lite mer har lite fler läsare hittat hit, jätte roligt! :) Hoppas det fortsätter så. 

Kolla så söt Tess blev i detta rosa pannband😍 Passade henne jätte bra!

så duktiga :)

Hästarna var såå fina och duktiga idag. Jag har sånt bra flow i ridningen nu. Aldrig gjort övningen nedan så bra som idag och då är det första gången jag skuttar Cazzilla på ca 2 månader. Men har verkligen fått ett bättre öga för avstånd samt en stadigare sits och då blir det lättare att jobba hästarna.
 
Cazzilla var först ut, utöver övningen drog jag fram skyltar och två bommar snett igenom så vi kunde träna lite galoppombyten samt tittiga hinder. Hon fick gå allt på 5 normala galoppsprång och det gjorde hon väldigt bra, även fast det kan bli lite trångt för henne med hennes enorma galopp. Jag fokuserade mest på att bara ha henne avslappnad och lydig. Sätter man lite tryck i henne så blir hon lätt spänd och springer mest. Så försöker fokusera på detta nu och allt eftersom sätta mer tryck i henne. :) Hon bytte galopp över bommmar, landade i den galoppen jag bad om (för det mesta, hon har lite svårare att landa i vänster galopp) lyssnade snabbt tillbaka osv... Jätte duktig. :)
 
Sen var det Aquas tur. Under uppvärmningen gjorde jag mycket övergångar mellan alla gångarter för att få henne vaken och lydig på mig, sen tempoväxlingar för att få igång hennes bakben. Aqua gjorde 5 galoppsprång väldigt bra så vi avancerade lite med att variera mellan 5 och 6 galoppsprång. Det kändes också väldigt bra. Det svåra på henne var att rida på 6 galoppsprång tillbaka först och sen snabbt komma igång och gå på 5. Då var hon lite trög och stod emot för skänkeln men sen lyssnade hon fint. Hon var väldigt framme idag och galopperade på bra. :)
 
Har 18 meter mellan alla hindren. 
 
Tess rider pappa i skogen senare idag. Men på söndag ska jag hoppa lite med henne och även de andra två. :)
 

God morgon!

Legat i sängen framför datorn sen halv sju imorse och käkat frukost. Har gått från kvällsmänniska, hata att gå upp tidigt och helst sitta uppe halva natten, till morgonmänniska, lägga mig i tid och vakna pigg vid halv sju. Nu bara älskar jag att chilla länge på morgonen. Ledig idag så tänkte snart åka till stallet och trimma hästarna över låga hinder (Aqua och Cazzilla). Tess får en extra lugn dag i skogen. Har en känsla av att Cazzilla kommer vara överlycklig över att få skutta lite igen men det är så kul med arbetsglada hästar. :) Tänkte sätta upp övningen nedan, inte gjort den på jätte länge.
 

bli en bättre ryttare del 3

Något mer jag måste bli bättre på som ryttare är att prestera på tävlingar. Jag har väldigt svårt att göra allt rätt på tävlingar... Blir ibland för nervös, stressad, får prestationsångest, glömmer bort saker eller rider bara annorlunda. Jag har svårt att prestera under press och är rädd för att misslyckas. Något jag måste jobba på. Det går väldigt upp och ner. Vissa tävlingar känner jag mig inte alls nervös och vissa är jag jätte nervös och vill bara inte misslyckas.
 
En tävling i våras fick jag sån prestationsångest så jag halvkraschade i första hindret och rev det och efteråt kände jag mig riktigt dålig. En annan runda nu i slutet av sommaren så rev jag ett hinder tidigt på banan där jag blev passiv och efter de nedslaget så kändes det som jag än en gång misslyckats, men då kunde jag trycka undan de känslorna snabbt och fortsätta rundan runt. Under DMet hade jag jätte svårt för att prestera, jag var ganska nervös, visste att jag inte fick riva något hinder för att komma i toppen och under finalen så blev allt bara fel. Jag ville för mycket och kunde helt enkelt inte prestera under den pressen. Under en tävling i somras fick jag inte rätt på Cazzillas galopp och blev stressad i svängen iom detta vilket ledde till ''hetsridning'' och ett nedslag.
 
Någon som känner igen sig i detta? 
 
Jag lyssnade på ridpodden om mental träning där Alexander Zetterman gästade och skrev ner några saker där ifrån.
 
- När man går och lägger sig dagen innan tävling ska man bestämma sig för vilken känsla man ska vakna upp med på tävlingsdagen. Kanske vill du ha den känslan du hade när du gjorde en riktigt bra runda? Fokusera på det istället för att ligga och oroa dig hela kvällen/natten för hur det ska gå.
- Om man känner sig nervös ska man istället tänka att det är bränsle för kroppen. När man blir så nervös att man undrar varför man gör detta så ska man tänka att det är nu jag kommer prestera som bäst.
- Se i bilder hur du hoppar runt banan. Detta är något jag måste bättra mig på. När jag går banan så tänker jag alltid, här kommer jag säkert börja bromsa in i hindret, eller här kommer vi riva osv.. Istället ska jag tänka att vi hoppar runt banan perfekt och felfritt. Något jag börjat med även när jag rider till vardags.
- Le mycket, det påverkar en positivt.
- Andas och ta djupa andetag.
 
De var de saker jag tyckte var bra och tog med mig. Jag testade detta i helgen när jag tävlade i Halmstad och det funkade väldigt bra. Av någon anledning var jag inte så nervös och jag red faktiskt bra och fick en bra känsla. Det kändes riktigt bra precis innan jag skulle in på banan i 1,20 klassen för framhoppningen gick väldigt bra.
 
För att bli bättre att prestera på tävlingar ska förutom göra sakerna ovan bli noggrannare med att gå igenom banan flera, flera gånger. Hur banan går, skriva ner antal galoppsprång på distanserna, vilka vägar jag ska ta, vart jag ska börja galoppera innan ettan, vart jag ska rida framåt, vart jag ska sitta upp, vilka hinder jag ska visa hästen osv.. Jag måste bli noggrannare med att ha en plan och kunna den utantill. Precis innan jag går in på banan ska jag gå igenom min plan och sen rida efter den.
 
Har även skrivit ner några saker som jag måste tänka på med varje häst på tävling. Ex. Aqua, sätta upp en bra galopp, kicka igång henne efter varje hinder, rida framåt på distanserna. Eller med Cazzilla, visa henne några hinder när jag kommit in på banan, känna att hon är riktigt framme för skänkeln på framridningen, sitta upp lite på distanserna. Det är lätt att glömma bort när man går från olika hästar vad som behövs göras. Ibland glömmer jag bort att rida framåt på distanserna på Aqua, eller att sätta upp galoppen. Därför skrev jag ner dessa saker i mobilen så jag bara inte kan glömma bort det inne på banan.
 
Vad gör ni om ni blir nervösa inför en tävling? Om ni känner er dåliga efter en start? Har ni oxå svårt att prestera på tävling? Tell me!! Vill få massa tips för att bli bättre själv. :D
 

RSS 2.0