Gym

Kondis och ridsport på tv!👍snart GP

http://www.svtplay.se/video/4910416/ridsport-sweden-international-horse-show/ridsport-sweden-international-horse-show-hoppning-1867
 
 

Morgontrim

Precis klar! Var ett kämpigt pass men det släppte mot slutet.😃 Just nu är hon ganska spänd och stretig men jag hoppas hon ska börja slappna av snart och jobba både rätt och avslappnat😃


torsdag

Hoppade som sagt Aqua och Tess på morgonen. Det gick väl sådär, jag var så seg och red dåligt. Känner också att det påverkade min ridning lite att Tess stannade på tävlingen vilket inte är bra. Jag måste fortsätta rida bestämt för annars kommer jag inte klara av henne. Hon är otroligt försiktig av sig och vill inte riva, såna hästar blir ofta lite fega. Därför krävs det att jag är bestämd på hinder så jag kan ge henne självförtroende. Vi hoppade iallafall runt en bana på 1 meter och det kändes bra. Kommer behöva lägga massor av tid på att hoppa sådana här banor nu, bara nöta och ge henne självförtroende. Samma på tävling, hoppa mängder av 1 meter klasser innan vi går upp till 1,10. Sen samma där. På nästa tävling kommer jag rida lite mer på säkerhet och lägga in ett extra galoppsprång på distanserna, och även på de första tävlingarna nästa år. Men sen vill jag bort från det så fort som möjligt, så snart hon blivit lite stadigare på tävling, då ska vi kunna gå på normala galoppsprång.
 
Aqua kändes bra, det är bra att jag har henne som ger mig självförtroende på hinder. Jag har nog inte hoppat henne sen tävlingen för 3 veckor sen (vi har bara jobbat över låga hinder) men hon var fin. Ska bli kul att tävla henne igen nästa helg. :) Nu är jag såååå trött, jobbat till sju. Imorgon ska jag trimma Cazzilla på låga hinder igen, men kommer göra det tidigt på morgonen innan jobbet så jag kan åka till min pojkvän direkt efter (han bor i Skåneee....).
 
Tar bort för många språng till den svarta oxern... Men annars bra!

Hoppning

Precis hoppat Tess på övningen nedan. Kändes bra! Nu är det Aquas tur.😊onsdag

Hej! Hästarna trimmades över övningen nedan imorse, samma som förra veckan. Cazzilla var först ut och hon kändes bra i början, sen ville hon inte alls i galoppen. Slängde bara med huvudet och jag fick ingen kontakt alls. Men efter lite travarbete blev det bättre och vi kunde sen hoppa ett hinder snett igenom, landa, hon väntade, flyttade undan för innerskänkel och gjorde ett rent byte. Flera gånger, så duktig. Detta kunde hon inte för två veckor sen, så det går redan åt rätt håll. 
 
Tess var lite sparkig till en början men sen gjorde hon övningen bra och hoppade jätte fint. Aqua var också väldigt duktig och kändes väldigt fin i traven. Lite trögare i galoppen men det får vi jobba vidare på imorgon, har inte trimmat henne sen i torsdags.
 
Imorgon ska jag hoppa Tess och Aqua. Cazzilla ska gå på tur för att vila kroppen men sen på fredag kör vi samma övning igen. :) Hoppas på att få lite ordning på grejerna inför 1,20 debuten nästa helg.

dagen

Idag var vi iväg med Cazzilla hos Victoria (Almgren), hon satte upp först och kände lite på henne, tog några språng. Hon sa att Cazzilla inte var den trevligaste hästen att trimma på (hehe) men hon gör hoppningen bra (nu har hon inte sett henne hoppa jätte mycket, men hon gör allt bra trots att hon är ganska grön fortfarande). Sen hoppade jag upp och red lite, fick massa tips hur jag ska jobba henne. Exempelvis måste hon lära sig att vänta efter hindren och runda sig för innerskänkeln innan svängen. Hon kan inte detta och det är därför vi haft problem med exempelvis byten tror jag. För just nu kastar hon sig bara in i svängen.
 
Nu måste jag lägga mycket jobb på markarbetet, förhoppningsvis få henne att sätta sig lite mer på bakbenen och komma ihop sig. Jobba mycket över låga hinder. Sen med hjälp av Victoria förhoppningsvis få henne att börja utvecklas åt rätt håll. Jag tror hon kan bli jätte bra för hoppa det kan hon, men jag är inget proffs och behöver rätt hjälp för att det ska bli bra. Victoria har tagit fram så många unghästar under alla år och hon är riktigt duktig. Så är jätte glad över att kunna få all denna hjälp nu och att jag hittat rätt hopptränare!! Nästa gång vi åker dit ska jag nog ta med mig både Tess och Cazzilla. :)
 
När vi kom tillbaka var det hoppträning i ridhuset så Aqua och Tess fick gå på tur, endast skritt då det är fruset i marken.. Hoppas på att det tinar eller kommer snö så man kan rida lite mer ute. :) Nu ska jag sova, upp och trimma alla hästarna över låga hinder imorgon innan jobbet! Träna på allt vi gjorde idag.

måndag

Mår mycket bättre idag, min lårkaka känns nästan inte alls längre men förkylningen är kvar. Har inte varit i stallet idag, utan bara jobbat.. Pappa har tagit hand om hästarna och ridit lite, alltid bra att ha hans hjälp. :) Imorgon ska vi åka med Cazzilla och träna, så hoppas på mycket hjälp igen. De andra hästarna ska också ridas på kvällen när vi kommit tillbaka. 
 
Jag längtar så himla mycket tills vi har vår egna gård. Just nu håller vi på att planerar hur allt ska byggas osv.. Det kommer bli så skönt att kunna ha stall med boxar där jag kommer kunna ha hästarna inne lite mer (ex. före tävling, innan/efter ridning/vid extremt dåligt väder osv..), bättre hagar där vi kommer ha uppgrusat kring matplatsen/vid grinden/utanför skjulet, stor uppvärmd sadelkammare, tvättrum/torkrum och allt. Det kommer underlätta så mycket och allt kommer bli mycket bättre för hästarna. Hästarna har det såklart inte dåligt nu men på vår egna gård sen kommer allt bli ännu bättre. Man längtar lite extra nu när det är kallare årstider, leriga hagar osv... Allt är så mycket krångligare nu än när det är sommar. När det är lerigt i hagen och man ska åka på tävling klockan halv sju på morgonen, då är det rätt skönt att kunna ha hästarna inne under natten så de får vila upp sig och kan hålla sig rena.
 
Här är en liten skiss på hur vi planerar att ha allt. Inte skalenligt och kommer säkert ändras lite.. :) Vi kommer planera allt så det ska bli lättskött och smidigt med allt från fodring/mocking till lastning vid dåligt väder. Kommer säkert bli väldigt fint och bra och jag ser fram emot nästa år då vi ska börja bygga. :)
 

quintess

 

söndag

Har åkt på en förkylning utöver min lårkaka jag fick igår... Så idag blev det ingen ridning utan bara fodring. Brukar annars rida dagen efter tävling men blev undantag idag. Nästa helg är det tävlingsfritt men förhoppningsvis kan vi åka till Victoria med Cazzilla under veckan så hon kan rida henne. Annars ska jag trimma på med hästarna och hoppa lite. Det vanliga. Ta några språng på Tess och känna att hon inte tappat självförtroendet efter tävlingen.
Två veckor kvar innan jag planerar att trappa ner på träningen och ge hästarna vintervila. Cazzilla kommer dock tränas på och kommer få ta det lugnt runt jul/nyår, inte lika lång vila eftersom hon vilade oplanerat i höstas.
 
 
Nu när vintern kommit har jag suttit och kollat massa vinterkläder/skor. Behöver verkligen varma skor och ett par termobyxor eller chaps som jag funderat på. Har ni tips på bra termobyxor, skor eller värmer långa chaps bra? Jag vill inte frysa i vinter...

resultat falbygden

Började med att trilla av på Tess på tredje hindret. Det blev totalt missförstånd där hon bjöd på fel hinder och sen var hindret plötsligt framför henne. Så hon nitade och jag flög av. Så jag efteranmälde till 1 meter trots att vi inte ''får'' hoppade det förrän nästa vecka och trots att vi inte ens tagit ett språng på 1 meter hemma än. Men hon kändes så fin på framhoppningen och det fanns inga tveksamheter. Inne på banan sen fick vi problem på linjerna. Jag ville driva på henne så hon skulle räcka fram på rätt antal galoppsprång men istället blev det att jag red henne ur balans och hon blev osäker och nitade. Jag flög av igen... hahah. På sista hindret. Trodde verkligen hon skulle hoppa där då jag först drev på henne och sen mötte upp lite. Fick en rejäl lårkaka så fick halta runt resten av tävlingen hehehe...
 
Nu vet jag inte riktigt hur jag ska rida henne. Jag har bara tävlat henne utomhus innan och då har man automatisk en större galopp och hon har nåt fram. Men inomhus kanske hon ska gå på ett extra, tills hon har mer rutin och vi kommit längre? Men samtidigt ska hon ju kunna gå på rätt galoppsprång nu om jag tänker rida på det när det blir högre sen. Jag vet inte riktigt, får fråga lite på nästa hoppträning. Kanske inte ska pusha på henne så utan istället bara flyta med. Försöka komma bra in på ett framåtläge... Så svårt. Hon är svår för att hon inte vill riva. Men det fanns inga tveksamheter från hennes sida på de andra hindren. Kändes jätte bra.
 
 
Sen hoppade Cazzilla 1m avd. B och det kändes så lätt efter att ha krigat runt med Tess samma bana haha. Hon var jätte fin och vi var nolla. I 1,10 hade vi två ner men hon hoppade mycket bättre och med mycket luft. Första nedslaget kom i kombinationen där det blev jätte vingligt in med korsgalopp, och sen en liten touch på nästa oxer. Men hon hoppade mycket bättre än hon brukar och jag tycker jag hade henne bättre på bakbenen här och vi gjorde till och med galoppombyten!! Tack vare träningen i tisdags. Bara träna på så kommer nog nollorna även i andra klassen. 
 
 
En tävling kvar om två veckor... Blir nog att vi åker till Mantorp då pappa jobbar utomlands samma vecka som Åstorp. Då är tanken att alla tre ska med. :) Sen blir det tävlingsvila ett tag...

Kylan är här...

Första dagen med minusgrader här i Jönköping och jag ångrar redan att jag är anmäld till tävling imorgon. Skämt och sido, jag behöver ett par riktigt varma skor... Någon som har tips på det? Idag har jag ridit Tess o Zilla i ridhuset en kort stund, båda var väldigt på tårna så inga bra ridpass. Kanske är kylan som gjorde att de var lite extra taggade idag🙈 Hoppas att de är lite lugnare imorgon, annars får jag hålla i mig. Ska bli kul att tävla Tess igen, andra tävlingen för oss. Hoppas hon har lite mer bjudning denna gången 😃

Igår fick hon bli tävlingsfin💕 Torsdag

Idag fick Cazzilla jobba en timme i ridhuset, hade dressyrspö så jag direkt kunde driva på bakbenen när hon blev långsam. Märker nu att jag varit för mesig vid henne... I början blev hon lite tjurig när jag ville att hon skulle jobba ordentligt, men sen kämpade hon på jätte bra👍 Vi jobbade på allt, öppnor i trav och galopp, tempoväxlingar, övergångar, galoppombyten.. Allt som får henne att arbeta med bakbenen. Sista galoppen kändes väldigt bra, då slappnade hon av. Hon blir lite spänd när man kräver lite av henne. 

De andra två fick oxå gå i ridhuset! Passande då det regnar ute...dagens ridpass

Dagens övning, 21 meter mellan allt både bågar och linjen. Samma övning vi gjorde igår på träningen. Sex galoppsprång tillbaka.
 
Tess var först ut och kändes helt okej. Fin i galoppen och lite stretig i traven. När vi gjorde övningen sen gjorde hon den väldigt bra, lite struligt i början när hon skulle byta galopp på bågen då hon gärna blir lite sparkig. Men sen började hon landa i rätt galopp och det gick bättre. 
 
Aqua fick oxå göra samma övning. Kändes väldigt fin. Jobbade mycket öppna i galoppen, rakriktning, tempoväxlingar och övergångar. Cazzilla joggade jag ute och imorgon ska hon få gå i ridhuset. Ska försöka göra alla övningar Victoria tipsade om för att få henne mer på bakbenen. Sen ska vi träna galoppombyten. :)
 
Nu har jag precis kollat klart Volkswagen GP finalen. Roligt och spännande. Ni kan se den här:

onsdag

Igår var vi som sagt hos Victora och hopptränade. Jag har inte riktigt varit nöjd med någon hopptränare här hemma och om jag ska träna för någon vill jag känna att tränaren är engagerad och går att diskutera med. Jag fick så mycket hjälp igår, när jag sa att Cazzilla inte kunde byta galopp la vi tid på detta trots att jag red i grupp. Hur många tränare gör annars det? Så jag är supernöjd!
Victoria trodde inte att Cazzilla var ett hopplöst fall hehe men hon behöver ridas om och stärka sig. Vi har ju haft så mycket problem med hennes korsgalopp men nu äntligen har det släppt och jag kan börja jobba henne ordentligt. Blir ju superbra att låta Victoria sitta upp på henne nu nästa vecka så jag får så mycket hjälp som möjligt. Sen kan jag lägga ner mycket tid under vintern för att få en mycket starkare och mer balanserad galopp tills nästa år. Det behövs innan vi kan göra 1,20 bra.
 
Sen berättade jag även att hon går mycket bättre i första klassen. Vissa hästar blir lite mer uppmärksamma i första klassen och blir då räddare om sig. I andra klassen sen så blir det mer avslappnade och kanske inte hoppar lika väl. Sen kan hon bli trött oxå. Jag tror detta är en kombination. Både trötthet och att hon blir mer avslappnad. Så jag ska fortsätta med två klasser ändå och försöka tänka på att det bara handlar om utbildning. På tävlingen i helgen ska jag tänka på att rida henne väl, jobba henne mellan hindren med byten och allt som vi gjorde på träningen. Hon kommer gå två stycken avd. B klasser.
 
Nu ska jag snart till stallet och rida. Aqua och Tess ska få jobba en liknande övning som vi gjorde igår och Cazzilla ska joggas ut. Antar att hon har endel träningsvärk idag för igår fick hon verkligen jobba. :)

Hopptränat

Tess och Aqua gick på tur idag. Sen har jag varit iväg hos Victoria och hopptränat Cazzilla. En super träning där jag fick massor av hjälp. Största problemet är att hon är så svag i sin galopp och är för mycket i framvikt. Därför hon blir lite lång och flack i vissa språng. Vi fick även träna på galoppombyten där vi till slut kunde göra ett par stycken. Ska åka ner nästa vecka igen så ska Victoria sitta upp på henne. Hoppas att kunna bättra galoppen mycket nu under vintern, för om vi ska kunna hoppa högre och felfritt i framtiden behövs en mer balanserad galopp!Trött...

Efter krig med klippmaskinen i 2 timmar blev äntligen Cazzilla klar..... Red alla tre i ridhuset innan jag klippte zilla. Tess gav en fantastiskt känsla i galoppen, såå fin! Cazzilla jobbade på bra och galoppen blir bara bättre och bättre. Vinters jobb kommer fokuseras på att bygga upp en stark galopp. Aqua kändes oxå fin och inget stretande idag.😃 Imorgon är det dags för hoppträning!utveckling

Satt och läste lite inlägg från början av året (bästa med en blogg är att man kan gå tillbaka och läsa precis allt!) och vilken utveckling både jag och mina hästar har gjort. Största utvecklingen måste ha varit efter sommaren. Jag var inte alls nöjd över året och gav mig fasen på att jag skulle bli bättre. Började träna på rätt saker samtidigt som jag kunde börja hoppa Tess vilket har gett mig mycket. Ska skriva ett eller flera inlägg om detta. :) Kolla bara filmen nedan, från början av året. Går inte ens jämföra med nu. Vart är galoppen????
 

söndag

Idag har Aqua och Cazzilla kollats av kiropraktorn. Båda var låst i bäckenet vänster sida och hade lite spända bakknän. Cazzilla knäcktes loss i halsen oxå vilket är bra för henne. Aqua har ju varit lite stretig i högervarv nu i ca 2-3 veckor så jag hoppas det ska släppa nu. Annars har hon samtidigt känts väldigt fin. 
 
På tisdag ska jag iväg och hoppträna med Cazzilla vilket ska bli roligt! Har inte hopptränat sen i slutet av sommaren då det inte känts rätt med någon tränare här hemma. Hoppas på mycket hjälp och att Cazzilla sköter sig bra. :) Till helgen är det tävling och denna gången får Cazzilla bara gå en 1,10 klass, hoppas på att göra den bra och felfritt. Tess följer oxå med och går 90cm (blir ''debut'' haha). Efter det återstår bara en tävling men alla tre ska starta då, vet inte vart det blir än... Sen är det vintervila och ladda upp inför nästa år. Jag är redan så taggad och har kollat lite tävlingar haha (kan inte propparna bara komma ut så man kan planera klasser och hästar?? hehe). Måste bli bättre på att bestämma vilka tävlingar jag ska åka på och vilka klasser som ska startas. Nu hade jag verkligen velat starta en 1,30 klass till med Aqua för det gick så bra, men med dålig planering och lite ovetande om att det skulle gå så bra nu i höst så blev det kanske den sista förra helgen. Jaja....
 
Imorgon väntas trim av hästarna och Cazzilla ska klippas så hon är fin till träning och tävlingen. Tess måste även hon klippas i veckan då hon ser ut som en nallebjörn i pälsen. Men sen klipper jag inget mer för detta året.... :p

Gym💪😃
ledig helg

Blev ingen tävling idag vilket faktiskt känns skönt. Inte haft en ledig tävlingshelg på jätte länge och att hålla på med hästar som är typ ett heltidsarbete och sen jobba vid sidan av är jobbigt. Skönt att bara få en lugn helg där även hästarna tar det lite lugnt. 
 
Igår hoppade jag lite och Tess fick jobba genom en serie/fyrkombination. Hon tyckte det var jobbigt! Igår kunde jag äntligen få henne att jobba upp till ett stadigt stöd på yttertygeln och sluta hänga i inner (eller jag slutade hänga i innertygeln). Helt plötsligt fick jag kontakt med bakbenen och kunde börja jobba henne på ett helt annat sätt. Det går verkligen framåt och hon känns så fräsch! Riktigt roligt. :) Nu är det bara ett problem kvar, hon är fortfarande för tjock... Hoppas hon blir smalare nu under vintern när det blir lite kallare. Hehe!
 

onsdag

Har spenderat ett par timmar i stallet efter jobbet och sen åkte jag direkt till charlies som hade annordnat en föreläsning med Johanna Lassnack som driver ryttarinspiration. Ni har säkert hört talas om henne/det. :) Tycker hon sa mycket bra som jag tar med mig där ifrån. Ex. för att utvecklas måste vi göra förändringar. Det räcker med små förändringar, som att rida utan stigbygar 10 minuter per dag för att få en bättre sits. Eller att rida 10 gånger över en bom varannan dag för att få en bättre avståndsbedömning. Men vi har inte riktigt lika mycket fokus varje dag, vi rider inte vårt bästa varje dag. Om vi hade haft vår tränares ögon på oss varje dag hade vi kämpat mer än vad man kanske gör själv. Där känner jag igen mig väldigt mycket och där måste jag bli bättre.
 
Går lite segt med Grevagården oxå, händer inte mycket på reservlistan... Om jag inte kommer med så måste jag planera om lite, vill verkligen rida en större tävling till med 1,30 klasser... Så isåfall siktar det mot att vi åker några dagar till Åstorp istället. Men vi får se.
 
Shoppade lite på charlies, lite nödvändigheter till vintern. :)

planering

Nu är det inte långt kvar på detta året, har funderat lite över hur hästarna ska få gå fram till årets slut samt när första tävlingen ska göras.

Aqua: Ska ev. gå en lite större tävling till på fredag (Grevagården) och sen avslutar vi med en lite mindre tävling i början på december. Under tiden ska vi bara trimma på och jobba ännu mer på bristerna. Efter sista tävlingen ska en hälsokoll göras hos veterinären och därefter blir det vintervila ett par veckor. Under januari sen blir det uppträning igen och tanken är att göra första tävlingen i februari. Under våren vill jag hoppa många 1,30 rundor och förhoppningsvis bli stadiga där.
 
Tess: Hon ska göra två tävlingar till detta året. Mest för miljöträningens skull. Ska fortsätta stärka upp henne med serier, studs och lägga mycket tid på markarbetet där vi har mycket jobb kvar. Efter sista tävlingen i december ska även hon kollas hos veterinären så allt ser bra ut med henne gamla skada. Sen blir det ett par veckors vintervila. Vill inte planera för långt fram på henne för man vet ju tyvärr inte hur mycket hon håller för än....
 
Cazzilla: Hon kommer också göra två tävlingar till och förhoppningsvis ska vi kunna göra dessa bra. Kommer fortsätta lägga mycket tid på att stärka upp henne på marken, utveckla hennes galopp och bakbensaktivitet. Hoppa mycket serier och studs, intervallträna så hon får upp en bra kondis. Vi tappade en hel del nu under hösten då hon fick vila ett par veckor. Så tanken är att bara ge henne en kort vintervila efter sista tävlingen i början på december för att sen starta första tävlingen redan i januari, försöka komma ifatt det vi har tappat. Vill under våren försöka få henne stadig i 1,20 klasser och ge henne ännu mer rutin på tävlingar. 
 

Just nu

Tess käkar mat och jag ligger i halmen.👍 hästarna ridna och nu är det bara mockning kvar!
Aqua resultat JFK

1,20, 0 fel, första utanför placering:
Fokus på galoppen och vi hade en bra galopp genom hela banan. Fick framåtlägen hela banan runt och det kändes väldigt bra. Aqua lekte runt banan och hoppade med god marginal på alla hindren. Tror nog aldrig hon hoppat så fint! Makalöst vad hon hoppar när man väl får fram det. Ville bara göra en bra runda med en bra galopp och vi fick ändå en hyfsat bra tid vilket tyder på att vi hade en bra grundgalopp. :) Superfin!!!! 
 
1,30, 4 fel:
Rev första hindret, tog en förhållning för mycket, skulle vågat flyta på mot ettan istället bara. Sen la hon en bakutspark men det blev ändå rätt på distansen mellan 1an till 2an. Resten av banan var bra men skulle efter både tvåan och kombinationen kickat igång galoppen för den tappade jag lite. I svängen mot sista linjen så hade jag bra galopp och då fick vi ett fint läge och Aqua hoppade super. Blir lite för mycket framåt mot 3an och lite bromsarläge mot 5an bara för vi tappar galoppen i svängen. Det behövs ännu mer galopp när det blir 1,30. Men Aqua hoppade jätte fint och det känns som hon gör det väldigt enkelt. 
 
Det är inte helt enkelt att hoppa 1,30 inomhus på Aqua, hon är en svår häst som kräver sin ridning. Kändes lättare utomhus. Men det är bara göra fler rundor i 1,30 så kommer det gå bättre, måste lära mig rida i en bra galopp.. Så synd att vi kommit igång så bra i slutet av säsongen, nu åker vi ev. till Grevagården på fredag (ligger som reserv) och hoppar 1,20 och 1,30. Men det blir sista 1,30 rundan för i år. Så får vi satsa på att samla rutin i 1,30 nästa år. 

Cazzilla resultat JFK

1m, 0+0 fel:
Jätte fin i denna klassen, något tittig på vissa hinder (kombinationen) men lyssnade bra på mig så vi tog oss runt utan problem. :) Bra med sina framben och hoppade väl.
 
1,10, 8 fel:
I denna rundan blev hon lite hängades med frambenen på räckena. Rev på två distanser, två räcken. Hon var inte alls lika på hugget och ville vara felfri. Har fått denna känslan på många tävlingar nu att hon faktiskt går mycket bättre i första klassen. I andra klassen blir hon lite loj... Ska åka och träna nästa tisdag så ska diskutera detta då. Mycket möjligt att hon kanske är en sån häst som bara ska gå en klass på tävling? Aqua är tvärt om, går alltid lika bra eller ännu bättre i andra klassen.
 

Tess🌟💕

Jobbat halva dagen och sen hann jag rida ut både Aqua och Cazzilla innan det blev mörkt. De joggades en stund i skogen. Nu har jag precis trimmat Tess i ridhuset och hon var jätte duktig.😊 När hon väl börjar jobba rätt så ger hon en sån bra känsla! Idag satt halvhalterna i galoppen jätte bra. Så duktig 💕 Vilken skillnad på bara en vecka.lång tävlingsdag igen....

Kom precis hem, nu är man trött. Cazzilla hade två ner i 1,10, inte vad jag väntat mig. Hon kändes lite trött. Kanske hon bara ska gå en klass? Då hon alltid går bäst i den första.. Ska ev. åka och hoppträna henne nästnästa vecka så får fråga lite hur jag ska göra med henne då.
 
Aqua var riktigt fin!!! Hon hoppade fantastiskt i 1,20, vi var felfria och första utanför placering, grrrr... Men tänkte inte på att rida fort utan bara göra en bra runda med bra galopp. I 1,30 rev vi första hindret men felfria resten och här hoppade hon lika fint. Inte många felfria i denna klassen... Hade mycket bättre galopp idag och Aqua hoppar tusen gånger bättre då. 
 
Nu ska jag kolla bron, bästa med söndagar!! :D Får se om jag orkar uppdatera något mer ikväll annars skriver jag mer imorgon. :)
 

Duktig💕

Cazzilla var felfri i 1m, nu hoppas jag att hon ska vara lika fin även i andra klassen!☺️Tävling imorgon👍

Hästarna är trimmade i ridhuset idag, bara en kort stund tills de kändes bra. Imorgon ska jag ha bra galopp på Aqua och jag hoppas Cazzilla går lika bra i båda klasserna. JFK är ganska tittigt med mycket skyltar men det är bra miljöträning för Cazzilla. :)
Tess❤️ som får stanna hemma imorgon. Två veckor kvar tills nästa tävling med henne.😍

Skynda långsamt

Alexander Zetterman hade en clinic i Halmstad för ett par veckor sen, hittade en kort intervju på svtplay. Som precis alla säger så ska man ta det lugnt. Slow is fast. Alla toppryttare säger det, mina hopptränare säger samma sak, ta det lugnt och stressa aldrig. Varför ska man stressa upp i klasserna, allt kan bli så fel och en häst kan bli förstörd för all framtid. Jag tar hellre det för lugnt, hoppar några extra låga klasser för säkerhetens skull innan jag tar steget upp till en högre klass. Jag är ingen proffsryttare och då tar hellre jag det lite lugnare istället för att riskera något så hästen tappar självförtroende och vi får backa tillbaka. 
 

torsdagens pass

Hästarna fick jobbas över lite hinder idag, bara lågt, max 1m för alla tre (90cm för Tess). 
 
Började med Aqua och eftersom jag hade för dålig galopp under helgens tävling var det fokus på just det idag. Kändes bra och vi hoppade en kort bana med en bra galopp. Hon hoppade jätte fint. På marken kändes hon både finare än någonsin samtidigt som hon är lite stretig. Nu galopperar hon samlat med tryck i bakbenen utan att varken bli långsam eller trippig. Detta gjorde hon så bra idag, avslappnat och med eget driv. Men sen så blir hon ibland lite trög framåt och lite stretig. Hoppar helgens tävling nu och om allt känns bra så åker vi till Grevagården nästa fredag. Annars skippar jag Grevagården så får kiropraktorn kolla på henne. Vill inte gå in i en nationell 1,30 om hon inte känns hundra på marken. :)
 
Cazzilla var nästa och hon fick hoppa fram på ett räcke med bom före. Hon gjorde jätte fina språng och det känns som hon utvecklas för varje hoppass. Sen hoppade vi banan vilket hon också gjorde väldigt bra och hoppade fint. Känns bra inför helgen. 
 
Tess var sist ut och hon ger en överlägsen bäst känsla. Vilken fantastisk liten häst vi fick tag i för 5 år sen, nästa häst vi köper ska ge denna känslan. Hon är riktigt framme för skänkeln, tvekar inte på något och gör fantastiska språng efter språng. Även fast hindren bara ligger på 90cm. Ska bli roligt att hoppa högre sen om några månader. Efter dressyrträningen i måndags så har jag fått lite mer vägledning hur jag ska jobba henne, så nu kommer det bli skillnad på henne. På bara några ridpass tror jag hon kommer utvecklas mycket och börja jobba ordentligt. Nu har hon gått tre bra pass i ridhuset denna veckan så nu blir det lite lugnare över helgen för henne.
 

Just nu👍
två frågor

Så men andra ord åker du runt och provrider andras hästar bara för att få rutin? Jag skulle bli väldigt upprörd om någon gjorde så mot min 4-åring. Förklara gärna om jag missuppfattat :)
 
Svar: Hmm, vet inte om du missförstod men vi har inte bestämt oss för den 4-åringen. Att köpa en häst är mycket pengar och såklart vill vi prova ett par stycken för att till slut köpa den hästen som vi tror mest på/passar min ridning bäst. Jag tycker inte man ska välja första bästa utan prova några fler för att kanske bli mer säker på den första, eller så kanske man hittar en annan som passar bättre. Men varför skulle vi lägga massa tid och pengar på att åka och provrida ointressanta hästar? Vi provrider bara dom vi är intresserade av. Hoppas du förstår lite mer nu.
 
Jag har inte varit inne speciellt mycket på över ett halvår men har nu hittat tillbaka. Men jag har inte lälst något om Appis på länge? Var är hon? Hur mår hon?
 
Svar: Hon är utlånad till en barnfamilj lite utanför Jönköping. Nu går hon mest skogsturer men rids lite på banan ibland. Hon var nyligen med på en liten pay and jump oxå. Hon har det jätte bra. :) Har varit ute och hjälp tjejen som rider henne ett par gånger.
 
Appis. :)

lite uppdatering

I måndags red jag igenom Aqua en stund i ridhuset efter lite skritt/trav i skogen. Jobbade bara på att få henne släppa igenom där hon stretat emot, tycker hon kändes bättre än förra veckan. Hon fick ett lagom pass och det kändes bra. Igår skrittades hon ut barbacka och idag tänkte jag trimma en stund igen. Bara jobba på att få henne att släppa igenom och inte rida för länge. Vi ha henne mer lösgjord på marken till helgens tävling än jag hade förra veckan, skulle lagt mer tid på detta när hon blev lite stretig.. Man kan inte träna så mycket under veckan när tävlingarna kommer så tätt, så nu blir det bara att ha henne fin på marken.
 
Tess dressyrtränade jag i måndags. Blev en bra pass och fick mycket nytt att jobba med. Tess fick verkligen jobba ordentligt passet igenom trots att vi inte gjorde övningarna speciellt bra men hon är ju så svag. Dags att få henne börja jobba med sina bakben och få en stadigare form. Jag tycker hon är så svår att rida, hon är väldigt svag och ostadig just nu och proffs på att smita undan arbetet. Men under träningen fick jag stundstals en väldigt bra känsla i handen. Igår fick även hon en skrittur barbacka i skogen så idag är det trim för henne igen.
 
Cazzilla joggades i måndags och vilade helt igår. Som sagt så hinner vi inte träna så mycket under veckan nu när det är tävling på söndag igen. Men tänkte lägga in ett intervallpass i skogen idag då hon lätt blivit flåsig nu och tappat lite under tiden hon vilade. Sen ska jag bara rida igenom henne fram till tävlingen.

Aqua resultat borås

Jag är så otroligt missnöjd med Aquas rundor... Jag hade alldeles för dålig galopp och jag borde faktiskt kunna detta nu. Måste sätta upp en bra galopp innan start och sen kicka igång den efter varje hinder. Men jag gjorde inte de under dagen och jag vet inte varför. Kom på mig i 1,30 klassen att ha lite bättre galopp och då gjorde vi halva rundan bra tills jag glömde banan och började styra mot helt fel hinder... Det blev en lååååång dag, vi åkte hemifrån strax innan 7 och åkte ifrån Borås vid 19? Jag tror inte jag kan hålla fokuset uppe så länge. Jag är orutinerad, inte van att tävla så många klasser eller så pass långa dagar. Det var mycket väntan och det tror jag påverkade mig. Jag blev slarvig, glömde banan trots att jag gick igenom den precis innan start och ofokuserad. Får ta med mig detta till framtiden och inte anmäla mig till en dag med ca 330 starter där jag hoppar från start till slut. Då blir det inte ens kul, man tappar fokuset, tagget och allt. Hade jag vetat detta hade jag bara anmält Cazzilla till 1,10 tex..
 
Även fast man bara vill lägga sig ner och gråta så är det nya tag som gäller. Nästa tävling är på söndag på JFK. Hoppar från start till slut även på denna tävling. Men nu kan vi åka hem emellan klasserna och byta hästar. Så då ska jag lägga tid på att ladda om mellan hästarna och göra Aquas rundor bra. Hitta fokuset igen. Ska även försöka få loss henne lite bättre i markarbetet under veckan, hon kändes lite stretig förra veckan som sagt och det skulle jag lagt mer tid på. Ska rida igenom henne en stund i ridhuset idag och känna hur hon känns. Hoppas det släpper, annars kommer kiropraktorn om 2 veckor så det känns skönt.
 
Kort klipp från 1,30 rundan. Måste säga att det var en ganska stor 1,30 för att vara regional, ganska maxat. Fick igång galoppen lite bättre efter 4an men ändå för dålig galopp!!! Vi gjorde några bra språng då men sen glömde jag banan efter 9an och det blev helt fel. Styrde på ändå (skulle lagt en volt) och det blev ännu ett nerslag. Aqua är verkligen en fantastisk häst att lära sig på, hon är svår samtidigt som hon ger mig självförtroende på hinder till tusen. <3
 
Nu ska jag snart åka till stallet. Ta hand om mina fina hästar och dressyrträna Tess lite senare. :)

cazzilla resultat borås

1m, 0 fel:
Rundan kändes bra och hon var avspänd. Tittade till på något hinder bara. 1 meter känns lite lågt nu, så efter helgens tävling är jag bara anmäld till 1,10 och uppåt.
 
1,10, 4 fel:
Här vet jag inte riktigt vad som hände. Kom in på banan, hon var lika avspänd som förra klasser. Styr mot första hindret och så försöker hon springa förbi? Nu har jag henne mer framme för skänkeln än tidigare så hon fick ingen chans att springa förbi. Fick ha lite mer ben om henne resten av banan och då blir hon lätt lite framtung. Rivningen kom på 3an, en distans på 6 galoppsprång. Blev att jag fick pusha på henne då hon stod emot men skulle samtidigt försökt hålla ihop henne så hon inte blev lång och rev. Hoppade resten av banan bra men stod fortfarande emot. Jag är ändå nöjd med min egen ridning här, jag kunde inte göra så mycket mer än att ha henne framme för skänkeln och ta henne runt hela banan. Vi kunde likaväl blivit ute om hon inte varit framme ordentligt. 
 
Vet inte alls varför hon blev så bromsig i 1,10 klassen. Det var likadant sista dagen i Glommen, då hoppade hon enormt spänt och sprang förbi hindren. Det enda jag kan tänka mig är att hon blir mentalt trött. Lång dag och Aqua stressar ju upp både henne och Cazzilla när vi delar på dom. Till helgen åker vi mellan tävlingen med båda hästarna så då kommer Cazzilla åka själv, hoppas hon är bättre i andra klassen då.  

Snart hemma...

Vilken lång dag, åkte hemifrån lite innan sju och nu är vi snart tillbaka i stallet. Sjukt mycket starter... Det har gått både bra och dåligt, ganska nöjd med Cazzillas rundor men på Aqua hade jag dåligt galopp ännu en gång. Grrrr.... Det gör mig väldigt missnöjd för jag borde veta detta nu. Får skriva mer ikväll eller imorgon om rundorna. Blev en lärodag idag...RSS 2.0