söndag

Hästarna har blivit kollade av kiropratorn idag. Lite små grejer som fixades till men annars var de fina. Så de fick vila idag. Nu är det bara att trimma på fram tills nästa tävling som är om 2,5 vecka, då på Åby travbana. Ska jobba mycket med låga hinder och försöka få lite mer ordning på Cazzillas galopp.
 
Känner mig jätte motiverad efter helgens tävling, att ha debuterat 1,30 som var ett mål för i år känns jätte bra. Nu vill jag fortsätta rida 1,20-1,30 klasser och göra det bra samt försöka rida lite snabbare i omhoppningar. På Cazzilla är ju målet att debutera 1,20 under sommaren när hennes galopp blivit bättre. Hoppa kan hon men hon måste bli starkare och stadigare i galoppen, innan dess känns det inte som något idé att gå upp en klass. Då blir det bara ännu svårare för oss.
 
Aquas 1,20 från i lördags. Ett litet nedslag på en annars bra runda. Kom lite nära där och hon touchade bommen. Det är såna här ryttarmissar jag vill förbättra... Det var en totalfel, därför rider vi omhoppningen oxå trots nedslaget.
 
Ska ladda upp någon runda på Cazzilla oxå! :)

4 fel

Ett ner i dagens 1,20 klass på Aqua. Men annars en bra runda!! Vi kom lite nära på en oxer och den bommen föll.
 

resultat vaggeryd dag 1

Åkte hemifrån 6 imorse och kom hem för en stund sen... Puuuh, vilket lång dag. Gick bra att ha med båda hästarna och de var faktiskt ganska lugna! Lite resultat från dagen...
 
Cazzilla:
 
1m, 0 fel.
En bra runda och det kändes bra! Inte så mycket mer att säga om de.
 
1,10, 0+4 fel, plus något tidsfel i omhoppningen.
Kändes bra här med men tappade lite galopp och rytm när jag bröt av till trav och rättade galoppen. Vi rev första i omhoppningen där jag fick rida på lite och hon blev lite flack. Inte helt nöjd med denna rundan, kunde gjort det bättre..
 
Aqua:
 
1,20 felfri på hinder men något tidsfel.
En tidshoppning men jag planerade att ta långa vägar och bara rida en bra runda inför 1,30 debuten. Kunde kanske haft snäppet bättre galopp men annars kändes det bra. Så bestämde mig för att debutera 1,30. :)
 
Debut 1,30, 0+5 fel.
Rundan kändes bra och det var en bra bana att debutera på. Inte jätte maxat! Satte alla distanser på rätt antal galoppsprång och red enligt min plan. Blev lite för snabb på 11an i omhoppningen där jag först tänkte ta bort ett galoppsprång men fick lägga in ett i sista sekund. Därför kom vi för nära och hon rev. Fick även ett tidsfel, var ganska tajt tid i omhoppningen.. Men är jätte nöjd med debuten! Vi var väl förberedda och Aqua gjorde det lätt och enkelt!
 
 
Imorgon går Aqua en nat 1,20. Cazzilla stannar hemma, inga passande klasser för henne imorgon!
 

Debuterat 1,30

Ett ner i omhoppningeni 1,30 debuten!! :) Hon var även felfri på hinder i 1,20 klassen!Aquas tur

Aqua knoppad och klar inför 1.20. :) Cazzilla hade ett ner i omhoppningen i 1.10. Men en godkänd runda!På tävling✌️

Cazzilla felfri i dagens första klass 1m :)Tävling imorgon

Har trimmat hästarna på låga hinder i veckan och nu känns de bra inför tävlingen. Har bytt dag på Aqua så båda hästarna åker med imorgon. De kan ju bli lite struliga när vi delar på dom men nu vet vi ju om det och har även box under dagen. Så hoppas det ska gå bra ändå. De får lära sig helt enkelt :) 

Imorgon ska jag rida bra och fokuserat!! Inget slarv... Vi är där för att träna och bli bättre. :)hoppträning

Idag har jag jobbat Aqua över små hinder. Ett räcke på volten med bom före och efter samt tre räcken efter varandra med 13 meter emellan (3 normala galoppsprång). Det kändes faktiskt rätt så bra och Aqua kändes fin! Sen hopptränade jag Cazzilla. Vi hoppade bana och jag är helt okej nöjd. Hon hoppade väldigt fint, men måste tänka mer på att ha henne på yttertygel i svängarna upp mot hindret. Får inte glömma det på tävlingen på fredag.
 
Igår fick jag något ryck och skrev ner vad jag måste förbättra, vad Aqua måste förbättra och Cazzilla. Kan publicerar det någon dag. Jag har kommit fram till att jag håller för mycket i hästarna. Innan har jag alltid haft en väldigt mjuk och försiktig hand. Men nu de senaste, från typ i vintras när Aqua började krulla ihop sig så så har jag börjat hålla för mycket. Exempelvis på Cazzilla när jag ska jobba henne i galoppen, då springer hon bara mer och jag drar mer i tygeln. Det blir bara dragkamp av allt och hon kommer mer på frambenen. Så där måste jag göra en halvhalt med sitsen/sen handen om det inte hjälper och sen lätta!! Jag glömmer att ge eftergift. Så det ska jag fokusera väldigt mycket på nu. Sen även hoppa mycket låga hinder. Jag är inte nöjd med min prestation och då måste jag ju träna träna träna för att bli bättre. Och det ska jag göra nu!!
 
 
 

måndag

Aqua skrittades/joggades lite i skogen, Cazzilla trimmade jag igenom på banan efter en veckas break och Tess skrittades i skogen. Tess ska börja travas i slutet av veckan, hela 5 minuter. Så kul. Sen ökar vi 5 minuter i veckan, så trav under hela juni och i juli börjar vi galoppera. Sen ska hon väl vara igång i augusti om allt ser bra ut. Vilket jag verkligen hoppas.
I veckan ska jag bara trimma hästarna inför tävlingarna i helgen. De ska vara lydiga, avslappnade, mjuka och på sina bakben. :) Sen har jag kommit fram till att jag måste ha mer låga hinder med i det vardagliga arbetet på banan. Dels för att träna mitt egna öga och känsla men även träna hästarna på de. Så det ska jag börja med nu. Vart alldeles för dålig på de det senaste. När Tess sen ska börja galoppera kan jag lägga in bommar i arbetet med henne oxå och på så sätt får jag en häst till att träna mitt öga på. Det ska verkligen tränas upp nu!
 
 
 

dåligtttttt

Hej!! Var några dagar sen jag uppdaterade här. Har iallafall ridit som vanligt och idag var jag iväg med Aqua och hoppade en 120. Ibland gör man bra rundor och ibland dåliga, men idag var det en riktigt dålig runda. Eller mitt mentala var inte riktigt där jag ville. På första hindret kom vi katastrof-fel (så trött på mig själv att jag gör såna misstag allt för ofta) och efter det hindret ville jag bara utgå. Jag vet inte varför, men jag kände bara att jag redan misslyckats... Men jag red vidare och jag hade iprincip redan gett upp, så den rundan kan vi styrka.... Jaja, jag tänker inte älta detta mer (redan gjort det hela dagen) och bara träna vidare. Nästa helg ska jag tävla fre-sön, Cazzilla är anmäld till fredagen och Aqua till lördagen och söndagen. Nu ska jag bara träna vidare i veckan och skärpa mig på tävlingsbanan nästa helg.

torsdag

Trimmar på hästarna varje dag, Aqua fick idag hoppa en låg bana. Kändes bra men vill ha henne mer på bakbenen, högre form och lättare i handen. Måste jobba mycket mer på de och fokusera mer på de. Nu ska jag bara rida henne lite lugnt i skogen imorgon och sen trimma igenom henne en stund på banan på lördag. På söndag går hon ju en klass bara. Cazzilla gick i skogen idag och tänkte fortsätta med de resten av veckan. Vill ge henne en liten paus från allt arbete och trimma på nästa vecka igen, passade bra eftersom hon inte tävlar i helgen.
 
En jätte fin bild från helgens 125, ska köpa den så kopierade bara rakt av nu... :p
Startnr 29 - Isabella Fransson - Aquatini (62) - Hästnr 45 - Jönköpings FK

tess, aqua, cazzilla

De tre hästarna jag har att rida nu är alla efter Quite Easy, de är ston och alla bruna. Haha! Vad är oddsen liksom? Av någon anledning har jag kommit över Quite Easy hästar. Förrförra sommaren var det tanken att jag skulle låna en annan Quite Easy avkomma (men den var inte frisk!) så även där kom jag över en..
 
Tog en öronbild på alla hästarna för ett tag sen, kan ni se vem som är vem? :p

lugnt

Alltid lite lugnt efter en tävlingshelg vilket är skönt. Cazzilla vilade helt och Aqua skrittade pappa ut och jag hängde med på Tess. Sen avslutade vi lite på banan och jag jobbade Tess i skritt. Denna veckan blir det nog ganska lugnt för Cazzilla, ingen träning eller tävling. Aqua ska trimmas på på små hinder och sen går hon en 1,20 klass på söndag.
 
Tog en bild på Tess idag, hon har börjat få lite muskler nu över ryggen. Där var hon väldigt muskelfattig innan. Men nu har vi skrittat 1,5 månad med lite klättring och det har gett resultat. Än så länge ser hon fräsch ut när hon springer i hagen. Nu har hon även fått på sig ett par framskor. När hon gått utan skor under hela ''mammatiden'' så har hovarna skapat egna vinklar för att kompensera ledbandsskadan. Så nu behåller vi dom vinklarna och hoppas på att det ska hjälpa till att hålla henne frisk. Om 2 veckor ska vi börja jogga. :D
Inte bästa bilden när Aqua står bakom men men.
 

resultat gislaved

1,20, 4 fel:
En bra runda men ett litet litet nedslag där jag tappade lite galopp och kom för nära..
 
1,25, 4 fel:
Denna rundan kändes ännu bättre och vi hade bra galopp. Ett retligt nedslag här med på en oxer, vi kom lite nära och så räckte hon inte över... Men vår tredje 1,25 så får ändå vara nöjd.
 

4 fel

Ett litet retligt nedslag i första klasen 1,20... Zzzzz. Ska hoppa 1,25 om en stund!


resultat aneby

1,05, 0+0 fel och en fjärde placering:
Rundan kändes lite av och på och vi hittade inget riktigt flyt. Jag kortade ner svängarna lite i omhoppningen och det ledde till en fjärdeplats.
 
1,10, 4 fel:
På framhoppningen här hoppade hon fantastiskt. Men återigen inne på banan fick vi inte till det. Hade henne inte riktigt mellan hand och skänkel idag, samt lite dåligt på bakbenen. Vi rev ett räcke på en båge där hon blev lite tom i galoppen när jag tog tillbaka henne.
 
Har inga filmer från idag, kameran var inte hemma och mitt minne på mobilen var fullt!

Båda klara

Aqua var riktigt fin idag, jätte bra igång med sina bakben och lätt i handen! :)


Cazzilla först ut👍

Fredag

Är i sommarstugan nu med min pojkvän. Varit här sen i onsdags. Innan jag åkte red jag hästarna i skogen och igår hade de sin vilodag. Ska snart åka hem för att rida och förbereda inför morgondagens tävling. Det är jätte fint väder med sol och värme, nu längtar jag till sommaren och alla tävlingar här nere!!hoppat och hoppat

Hoppade Aqua innan träning och det gick helt okej. Hon kändes lite seg men hoppade många fina språng. Cazzilla hopptränade jag sen och vi hoppade en lång bana. Kändes faktiskt bra och hon hoppade jätte fint. Hon har utvecklats så mycket, det får man inte glömma bort. Ju bättre och starkare galoppen blir nu desto bättre kommer allt bli. Bara att kämpa på. :)
 
Har tyvärr ingen film...

en liten fundering

Hej!! Som jag skrev innan så fick Aqua ut och rejsa i skogen. Blev lite som intervaller och hon blev riktigt flåsig. När vi kom tillbaka så tog jag bara några låga språng på banan då det stod hinder framme. Hon var pigg och hoppade väl. Jag trodde faktiskt inte att det skulle göra så stor skillnad på henne att vara ute och rejsa. Men nu känns hon mycket mer aktiv hela hon samt att hon hoppar mycket mer väl och anstränger sig istället för att toucha bommarna. Hoppas det håller i sig! :) Cazzilla fick också gå i skogen, ett liknande pass som Aqua men med lite mer tempoväxlingar. :) Hon kändes fin. Imorgon ska vi hoppträna!
 
När jag kom hem från stallet gick jag ut på en powerwalk (kan ju inte träna nu när jag är förkyld..). Lyssnade på ridpodden samtidigt, även fast jag lyssnat på de tidigare. Lyssnade ''sitsen'' och lite på ''hoppning''. Jens pratar mycket om att man ska fokusera mer på presationen än resultatet när man tar fram en ny häst och även när man rider äldre hästar. Men då börjar man fundera över varför vi kvalar unghästar på resultat och inte på en prestation? Varför har man inte någon form av stilbedömning när man ska kvala till falsterbo eller breeders istället för att kvala på resultat. Det finns jätte många duktiga ryttare som kvalar dit på rätt sätt men det finns också många som gör det på ett dåligt sätt. Och tyvärr så är det ju på hästens bekostnad. Samma sak är det ju faktiskt när man rider äldre hästar och det ser totalt livsfarligt ut vissa gånger och man rider en alldeles för hög klass än vad man ''borde''. Tyvärr så blir det ju hästen som får en dålig upplevelse. Jag kan tycka att jag gick upp i 1,20 klasserna lite för fort på Aqua och vi gjorde inga bra rundor där efter att vi precis debuterat. Även fast det bara handlade om något nedslag så var rundorna inte bra. Därför gick jag ner i klasserna igen och red några 1,10 för att hitta en bättre ridning för att sen gå upp igen. Både prestationen och resultatet blev ju tusen gånger bättre. För mig handlar det inte om att bli placerad i varje start utan jag vill lära mig rida (sen är det ju alltid extra roligt med en placering!) och göra bra rytmiska rundor som ser/är bra ut! Det är mitt mål. För att sen i framtiden kunna rida både bra och snabbt.
 
 

Dags för lite rejs i skogen på Aqua :)
söndag

Blivit sjuk igen, det är verkligen nackdelen med att jobba på förskolor. Men har ridit igenom hästarna nu ikväll en stund i ridhuset. Testade ett rakt bett på Cazzilla men det verkade hon inte trivs med, så ska väl testa vidare. Men annars kändes hon fin och galoppen börjar verkligen ta sig nu. Aqua kändes också mjuk och fin trots två dagars vila. Lite seg i bakbenen men det får vi trimma på nu i veckan. Nästa helg är det tävling och därför ska vi trimma på nu ordentligt i veckan och Cazzilla ska även gå en hoppträning. :)
 
 

fysvecka

Hästarna har verkligen fått en vecka med stärkande pass. Därför får de nu både fredag och lördag till att bara gå i hagen. På söndag tänkte jag rida igenom dom lite lätt. Nästa vecka är det mest trimma igenom inför tävlingarna i helgen och känna att de är lydiga, avslappnade och mjuka. :) Aqua går 120, 125 och Cazzilla 1,05, 110. Dock på olika tävlingar, vi ska testa snart att ha med båda på samma tävling. Får se hur det går.,.. haha. Det får bli på Åby travbana i mitten på juni.
 

onsdag

Red hästarna imorse/på förmiddagen. Båda fick gå ett trimpass på småhinder, ganska lugnt då de kändes lite trötta i musklerna efter gårdagen. Måste testa lite andra bett på Cazzilla och förhoppningsvis hitta något hon trivs på, nu är hon ganska orolig i munnen hela tiden... Efter stallet stressade jag iväg till jobbet och när jag slutat åkte jag vidare till gymmet och sprang 5km. Mina dagar går i ett kan man säga. :p Imorgon börjar jag 7 och jobbar till 13, sen ska jag rida hästarna i skogen. De ska få gå ganska lugnt. :) Nu ska jag sova... hörs!
 

fina hästar

Idag hoppade jag en 5-studs med hästarna samt ett högre räcke. Båda skötte sig jätte bra. Cazzilla har aldrig släppt igenom så mycket i högersidan som hon gjorde idag, hon blir verkligen mer och mer lösgjord hela tiden. Hon hoppade studsen bra och sen ett 1,20 räcke utan problem. 
Aqua var på hugget och jobbade på bra. Hon har verkligen blivit mer aktiv och hoppade väl igenom studsen. Även på räcket så tog hon i och touchade nog inte en enda gång som hon annars brukar göra. Superfin! 
 
 
Så fina!! Ska bli en rolig utomhussäsong med båda. :)
 
Imorgon börjar jag inte förrän 11, så tänkte vara i stallet på morgonen och trimma båda på små hinder. 

måndag

Hästarna har fått klättra idag, både i skritt och galopp. De blev flåsiga så det var nog ett bra pass! Imorgon är det dags för studshoppning. :)
 
Har helt glömt bort att lägga ut denna filmen från i påskas när pappa och jag red i havet. :) Riktigt härligt.

Cazzilla
bilder från bankeryd

Fick jätte fina bilder av Erica Tominc som fotade i Bankeryd förra helgen. Bara på Aqua dock, ingen som fotade på lördagen. Alltid kul med bilder. :) Nästa vecka är tränings och tävlingsfri. Så därför tänkte jag hoppa studs och klättra lite med hästarna. Aqua ska även ut och rejsa i skogen. Jag tror och hoppas att det gör henne mer vaken. Så är de fit for fight igen helgen efter det då det är tävling igen. :)
 

resultat Grankärr

1m, 0+0 fel:
En bra runda, kändes lätt och enkelt. Hon hoppade fint och var väldigt ridbar. Lyssnade fram och tillbaka. Ganska korta avstånd, 24 meter på en distans och trångt i kombinationen. Men det löste vi. :)
 
1,10, 1 tidsfel:
Här kändes hon nog ännu finare och hoppade väl. Väldigt ridbar och lyssnade väldigt bra på mig. Hennes galopp har utvecklats så mycket de senaste. Kan sätta ihop henne nu utan att det blir korsgalopp vilket underlättar väldigt mycket i anridningarna.
 
Känts bra hela dagen. Hittat bra distanser och det har känts väldigt enkelt. Cazzilla hoppar bara mer och mer väl hela tiden och 1,20 debuten känns inte allt för långt borta!
 

Tävlat :)

Har vart i Grankärr med Cazzilla idag, hoppade 1m och 1,10. Felfria i 1m och felfri på hinder i 1,10 men ett tidsfel? Jag red normala vägar och jag var inte ensam om att få de. Tycker det var för tajt maxtid på en lokal. Men det spelar ingen roll. Cazzilla kändes väldigt ridbar och hoppade jätte fint så det var kul. Hennes andra 1,10 och är felfri. :)RSS 2.0