tisdag

Cazzilla och Aqua rids på som vanligt, de känns fina. På torsdag ska jag iväg och hoppa de lite i ridhuset eftersom vi bara har en liten ridbana här och inga hinder. På söndag ska Aqua tävlas och på måndag ska Cazzilla tävlas. Sen ska vi även försöka få in att rida lite nere i havet någon dag, så hoppas på fint väder till helgen.
 
Cazzilla var på en hälsokoll igår hos Jonas och hon var super fräsch. Jätte kul att ha två friska och fräscha hästar. Det är aldrig kul med skador och har klarat mig undan det ett bra tag nu, hoppas det fortsätter så. Vi pratade även om igångsättning till Tess och hon ska skrittas igång nu i ca 2 månader. Hon har vilat i över 2 år nu och behöver mjuka upp alla leder osv... Efter de ska hon joggas igång lite lätt under en tid och därefter ser vi ju om hon håller eller inte. Annars får hon bli mamma. Antingen om vi behåller henne och tar föl eller om vi säljer/lånar ut. Det blir ganska dyrt att föda upp hästar om man inte har ett eget ställe. Men jag håller alla tummar på att hon funkar som ridhäst.

lastning

Film på när han lastas första gången. Tänk när han är äldre och man kan gå tillbaka och kolla på detta. Lastning kommer nog aldrig vara något problem iaf. :) Det ska börjas tidigt. Här är han lite över 8 månader. :)
 

Duktig bebis :)

Lasttränat våran lilla fölis idag och i lördags. Idag gick han in och vände flera gånger, så duktig! Lastat honom på de sättet jag lastar alla andra hästar. Här lyfter vi inte in. :p På fredag ska vi köra honom till nya stället han ska gå på, nervöst...


Hejdå appis! <3

Nu har appis åkt till sin nya familj. :) Hon ska utlånas på obestämd framtid! Hoppas allt fungerar nu och appis inte blir för pigg för dom. :pMorgontur
trimmat

Trimmade hästarna på lite små hinder idag. Red 5 galoppsprång på varje distans och när vi höjde upp lite red jag på 4. Aqua kändes bra, väldigt lätt att tempoväxla i galoppen och gjorde bra små volter. Cazzilla galopperade också bra och hoppade fint.
 
Denna övning gjorde jag i början. Sen höjde vi som sagt upp lite och då tog jag bort ett galoppsprång. Cazzilla hoppade väldigt fint och väl på dessa hinder. Aqua med faktiskt. :)
 
Nu ska jag sova, imorgon flyttar vi ner hästarna till sommarstugan över påskveckan.

Musik

Aqua och jag lyssnade lite musik innan dagens ridpass. Kanske därför hon var så taggad idag och kämpade på? :p får köra de innan tävlingarna. :Donsdag

Precis kommit hem från stallet, båda hästarna joggades i skogen. Aqua var först ut och hon kändes uppmärksam, framme och kämpade på bra. Jätte fin! Cazzilla kändes även hon bra, känns som det börjar hända lite med hennes galopp. Efter gårdagens träning känns det verkligen som vi är på rätt väg. :) Imorgon tänkte jag hoppa/markarbeta båda. Ska jobba vidare med det från träningen med Cazzilla och Aqua får jag se vad jag gör för övning med. Nu ska jag ut och springa, har hur mycket energi som helst idag. Kanske är för jag äntligen är helt frisk. Hade inte gjort något om det var lite varmare ute dock....
 
 
 

tränat

Hopptränat Cazzilla idag, red själv så då kunde vi fokusera på Cazzillas problem. Det blev mycket dressyrarbete i början med övergångar och forma igenom henne. När vi väl började hoppa fick jag sätta tillbaka henne innan varje sväng och tillslut kom hon tillbaka själv och började göra rena galoppombyten. Vi hoppade inte många språng men det kändes bra. Nyttig träning där vi tog många steg framåt och nu vet jag ännu mer hur jag ska jobba henne. :)

När vi kom tillbaka red jag Aqua en stund i ridhuset. Jobbade med övergångar, tempoväxlingar, öppnor, rakriktning. Ja det vanliga och hon kändes fin. Hon börjar komma upp mer med huvudet nu och jag tror och hoppas att hon är mer på bakbenen. :)
 
Inte nu till helgen men helgen efter det är det tävling för båda. Ska bli kul och hoppas jag har lite mer ordning på båda och mig själv. :p

tröttt

Jag är så trött nu så jag knappt orkar skriva något här. Men är nästan frisk så har jobbat och ridit. Imorgon ska jag iväg och hoppträna Cazzilla. Längtar till fredag då vi åker ner till sommarstugan med hästarna över påsken. Under vecka ska vi göra massor av grejer, så fullt upp. Appis åker redan nästa helg så henne ska jag fixa fin innan hon lämnar. Nennad ska flyttas, Tess ska flytta hem till Jkpg, jag ska tävla osv... Händer en del. :) Nu ska jag sova, jobba imorgon igen. Zzzzzzzzzz

Lördag


Blev sjuk som jag trodde och har därför inte kunnat rida varken igår eller i torsdags. Men pappa håller igång de!👍 nu är jag i sommarstugan och har vart och hälsat på hästarna här nere. Ska bara chilla resten av helgen och hoppas på att bli frisk!!

torsdag

Igår hade jag bara tänkt jogga hästarna lite men ville jobba vidare med alla problem som uppstod på träningen. Cazzilla fick gå ute i skogen först och sen avslutade jag lite lösgörande arbete på banan. Hon kändes fin i skogen men sen på banan ville hon göra lite som hon själv tyckte. Kanske lite träningsvärk från dagen innan.. Aqua gick bara i skogen och vi jobbade på tempoväxlingar och övergångar. Hon kändes helt okej! När jag samlar så glömmer jag bort att sluta om med skänkeln för att behålla energin så de tränade jag på.
 
Idag har jag känt mig lite sjuk igen. Halsont och huvudvärk. Hoppas inte jag får feber oxå. Därför passar det bra att låta hästarna vila. Men imorgon efter jobbet tänkte jag trimma på med liknande övningar från träningen i tisdags. :)
 
 

hoppträning

Hopptränat båda två idag. Var lite mer markarbete och det var såklart kämpigt för Cazzilla. Men Aqua kändes mestadels bra. Tappade lite självförtroendet på tävlingen sist med båda men trots det kände jag mig ändå ganska säker i anridningarna. Aqua hoppade fint och gjorde övningarna bra men vi har ändå en del att jobba med. Hennes huvud börjar komma upp mer och jag jobbar med det varje ridpass. Även att jag ska bli mer upprätt och sitta ordentligt....
 
Cazzilla var det som sagt kämpigt med men det blev bättre ju mer vi hoppade. Det är ju samma jobb med båda, de måste upp på sina bakben.. Men Cazzilla är det lite jobbigare med då hon slår om till korsgalopp så lätt samt att hon är stel.. Men det blir nog bra tillslut trodde min tränare. ;) Ska åka och träna henne nästa tisdag hemma hos min tränare istället. Det är bara träning varannan vecka där jag står.
 

hästarna 13 mars

Lite bilder från i fredags. Pappa skrittade Tess på banan och de andra två gick (sprang) lösa. Film längst ner på Nennad. :)
 
 
Här hoppar han över en bom. Han tyckte det var jätte kul och blev väldigt busig haha.. Vi har inga löshoppningsgrejer där men ska väl försöka fixa ihop något till påsk så vi kan få se något språng iaf. :)

måndag

Red båda hästarna innan idag, uppvärmning i skogen och sen en stund på utebanan. Båda gick bra och Cazzilla kändes mjukare än vanligt i galoppen. Jag jobbar bara med lösgjordheten på henne nu... Kiropraktorn knäckte loss henne för ett par veckor sen och då var hon väldigt stel i halsen. Har stretchat halsen varje dag genom att locka med godis på sidorna och det har hjälpt jätte mycket. Igår var kiropraktorn här igen och det hade blivit mycket bättre. Hon är en stel häst men med mycket lösgörande arbete och stretching kommer hon nog bli mjuk någon gång. :) Imorgon ska båda hopptränas, ska bli jätte kul.
 
På kvällen sen så var pappa och jag och träffade de som ska låna appis samt kollade på stallet. Ligger precis utanför Jönköping, jätte litet stall med bara 3 hästar och lösdrift. Ska låna ut henne till en familj där de ska rida i skogen på appis. Kommer bli jätte bra! Hon flyttar i samband med att vi tar hem Tess, vilket blir efter påsk ungefär. Hoppas allt funkar jätte bra och att hon får stanna där länge. :)
 
Appis, Tess och Nennad verkades ju i fredags. Han är jätte duktig nennad på att lyfta hovarna men sen tar tålamodet slut så då blir han lite hoppig. Men han skötte sig jätte bra. Vi började ju lyfta hovarna ganska snabbt efter att han fötts och det är inga problem nu. Bara att han inte orkar hålla upp dom hur länge som helst. :p
 
Kommer lite fler bilder i nästa inlägg samt en kort film när han hoppar över en bom. :)
 

quins diamond 13 mars 2015


Båda hästarna ridna👍
Fredag


Hästarna har blivit verkade och sen har vi tagit lite nya bilder på nennad :) Lägger ut några sen...

Just nu
lite att jobba med

Hästarna har fått sin vilodag idag, men jag själv har varit på gymmet och kört kondis. Löpningen börjar gå bättre och jag har som mål att springa 5km på 25 minuter typ i sommar.. :) Får väl se hur det går med de...
 
Igår satt jag och kollade massa filmer från förra våren/sommaren på Aqua när hon gick så bra. Insåg vad som är skillnaden mellan då och nu---> hennes huvud och stöd. Då gick hon med nosen framme och ett jätte stadigt stöd i handen. Bakbenen drev på energi fram till handen. Nu krullar hon ihop huvudet och när jag lägger på ben så dör hon efter ett galoppsprång, för att energin hamnar i handen/på frambenen då huvudet är alldeles för ihopkrullat. Hon behöver komma fram med nosen och mer på bakbenen. Har bytt tillbaka till de bettet jag red på då och ska jobba på med formen. Igår när jag red så bad jag pappa filma lite så jag kunde se vart huvudet befann sig. Märkte att så fort huvudet krullade ihop sig så ''dog'' hon i sin galopp. Blir att trimma på så här nu och så får jag se fall vi är på rätt spår eller inte.
 
Här ser man jätte tydligt på att nosen hela tiden är framme till ett stadigt stöd i handen. När jag tar en halvhalt så dör hon inte och krullar ihop huvudet, utan hon sätter under sig istället. Super hoppar hon också. :D

vår!!!

På fm red pappa och jag ut en sväng på hästarna i skogen i de fina vädret. Sen avslutade vi lite på banan. Den har äntligen torkat upp och nu ser jag fram emot att jobba hästarna där istället för ridhuset varje gång. :)

appis :)

Sitter och maila massa filmer på Appis till de som blivit intresserade av att låna henne. Då hittade jag denna gamla mysiga film när vi galopperar i havet. Appis är en så mysig häst och jag blir alltid lika glad av att rida henne. Får rida henne lite under påsk när vi är i sommarstugan och hoppas att hon hamnar nära Jönköping så jag kan hälsa på och rida henne då och då. :)
 

tävlingshelgen över

Cazzilla var som sagt felfri i båda klasserna idag men det viktigaste var att hon var avslappnad redan i första klassen. Lite korsgalopp blev det och även något travhopp men annars så var hon avslappnad och tittade inte på något. Nöjd med henne, hon skötte sig så bra. :) Med Aqua igår så är jag inte lika nöjd. Red först en 1,20 tidshoppning och tänkte svänga lite. Det gick väl bra men in i kombinationen (som många rev) blev hon lite låg i formen och ouppmärksam. Sen blev det ett onödigt omtramp. I 1,25 klassen rev vi nr 2, hade för dålig galopp från start och fick in ett extra på första bågen men resten helt okej och felfritt. Min andra 1,25 men det är inget att skylla på, tycker ändå inte att jag borde ridit så dåligt och slarvigt. Hade nästan lite prestationsångest igår, tänkte för mycket på resultat istället för att rida som vanligt...
 
Red ut Aqua efter jag tävlat Cazzilla idag för att jogga lite. Testade att rida på det tjockare tvådelade bettet som jag tävlade på förra året. Bytte till ett smalare i höst då hon blev så enormt framtung men tycker hon känns lite tom på det och får inte alls samma stöd. Men idag kändes det bra iaf, hoppas hon inte blir för tung på detta nu utan behåller huvudet uppe och stödet ''långt fram''. Har ingen tävling nu på 4 veckor, åker ner till sommarstugan över påsk och då tänkte jag tävla där. Helsingborg och Styringe blir det. Får träna på tills dess och även lägga in en dressyrträning. :)
 
Film på Cazzilla från 1m idag. (yt stängde av ljudet..)

På väg hem

Cazzilla var avslappnad i båda klasserna idag, ingen tittighet alls. :) Vi var felfri i båda klasserna men utanför placering i 1m då jag red långa vägar. Kul att hon äntligen börjar slappna nu och att det går framåt. :)dålig dag

Faaaaasen, idag gick det ingeee bra asså.. Ingen bra känsla och jag vet inte riktigt. Lång väntan mest hela dagen och jag red urselt. Laddar om inför lokal imorgon med zilla istället. Då ska jag rida bättre även fast det är lågt... Känns skönt att det inte är tävling på 4 veckor efter denna helg, då hinner vi träna mer jag och Aqua. Ska nog byta bett med och fiffla lite.. Längtar tills utomhussäsongen med henne oxå, lite mer hennes grej.

fredag

Tillbringat ett par timmar i stallet efter jobbet. Båda fick gå ute i skogen och de kändes bra. Aqua trimmades lite extra inför tävlingen imorgon och hon kändes fin. Sen har jag putsat och tvättat ben och svans på Aqua samt friserat lite. Nu ser hon ut som en tävlingshäst igen haha, hoppas hon håller sig någorlunda ren inatt, nu har jag hagen äntligen torka upp så förhoppningvis. :) Hoppar de två sista klasserna imorgon så behöver inte åka jätte tidigt, tack och lov. Min tränare är även där så kan nog få lite tips med banan osv... Nu har vi haft 4 fel i de första starterna i år så imorgon hoppas vi på felfritt och bra rundor. :D Hörs imorgon!
 
Aqua tävlingsfixad.

Dags för två skogsturer!
onsdag

Började med att rida ut Cazzilla en sväng i skogen. Hon var riktigt pigg men samtidigt lydig. Det var riktigt fint väder, härligt!
 
Sen fick Aqua markarbetas i ridhuset med lite små hinder. Jobbade med öppnorna, tempoväxlingar, lösgjordhet och små volter i galoppen där hon får sätta sig på baken. Kändes helt okej! :)
 
Sen fick hästarna äntligen nya skor så nu är det fixat inför helgens tävlingar.. Aqua somnade och stod och vinglade som om hon blivit drogad haha.. Brukar inte ta in dom så ofta i stallet längre eftersom jag har deras lösdrift precis utanför ridhuset samt smidigt att rida ut i skogen därifrån oxå. Så då gör jag bara iordning där istället och när de väl kommer in i stallet verkar de faktiskt tycka det är väldigt skönt att bara stå och hänga lite. :) Imorgon tänkte jag rida ut Aqua och trimma i ridhuset. Cazzilla går bara i ridhuset, ska jobba på lösgjordheten.

stjärna

Hopptränade Cazzilla idag, vi hoppade bana! Fick mycket hjälp och sista rundan hoppade hon riktigt fint. Fick mycket lovord. Behöver bara jobba med markarbetet nu samt att hon ska slappna av på tävling. Så länge hon är spänd tyckte hon jag skulle hoppa 90-1m och när hon väl hoppar på tävling som hemma kan vi gå upp i klasserna. Klokt. Behöver inte stressa när hon bara är 8 år. Fick en riktigt bra känsla sista rundan och vilka språng, tyvärr ingen film, såå synd.. Pappa är i USA och jobbar, men det lär väl inte vara sista gången hon hoppar så här. :)
 
Aqua red jag en sväng i skogen. Var sol när jag åkte upp men det ändrades snabbt till snö och hagel... Vi jobbade iallafall på med öppnor och tempoväxlingar. Kändes fin. Imorgon ska jag jobba henne lite inne. Nu är jag trött efter att ha jobbat, gymmat och ridit 2 hästar. Tur jag börjar 9 imorgon....
 
Längtar till utomhussäsongen. Gör 3 tävlingar till inomhus, sen är det bara utomhus som gäller. :D

måndag

Kom hem från stallet för en stund sen, sitter och käkar frukost/lunch. Hovis kom aldrig imorse, grrrr.. Men hästarna är ridna iaf. Cazzilla gick i skogen som uppvärmning sen körde vi en rejäl genomkörare i ridhuset. Har börjat jobba henne ännu mer för innerskänkel, att hon inte får ligga på den och måste forma igenom sig. Så idag gjorde hon jätte fina öppnor och jag fick ett stöd i höger tygel som jag typ aldrig fått innan. Riktigt fin! I galoppen så var det sådär till en början. Men sen red jag öppna i trav halva långsidan och sen fattade galopp ur det, galopperade andra långsidan och sen trav igen. Om och om igen. Då kändes det faktiskt helt okej. Hon har en så lång kropp och behöver komma igenom sidorna för att komma ihop sig. Hennes stora svaghet men det kändes verkligen som vi tog ett steg framåt idag. Imorgon ska vi hoppträna så då hoppas jag att jag får endel hjälp med hur jag ska jobba henne.
 
Aqua gick ett pass i bara skogen. Jobbade tempoväxlingar i galoppen och öppnor i traven. Det vanliga och hon kändes fin! Inte fått något jobb idag så istället tänkte jag ''plugga'' till högskoleprovet som jag inte börjat med än... och även dra till gymmet senare.
 
Här syns det hur stor han blivit, snart är han 8 månader. Gud vad fort det går. :)

söndag

Hemma igen och har precis sett världscuphoppningen på svtplay. Imorgon ska hästarna skos kl åtta och om jag inte får jobb efter det så ska båda ridas ut och trimmas lite när vi kommit tillbaka (annars får jag rida på em). Cazzilla ska hopptränas på tisdag och sen är det tävling i helgen med båda hästarna. Kul. :) Har fått jobb tis-fre redan och har rätt chilltider så ska försöka hinna/orka gymma ett par dagar. Har varit sjuk länge nu men äntligen efter en lugn helg så känner jag mig frisk!! :)
 
Var kul att äntligen få träffa resten av hästarna igen. Inte långt kvar nu tills hästarna ska skiljas åt och Tess ska sättas igång. Hoppas verkligen att hon håller och att vi kan komma tillbaka på tävlingsbanan igen. Hade vart så kul! Nu är det dags att sova....
 

RSS 2.0