Just nu👍

Uno :Dgalopperat tess :D

Igår (idag egentligen för jag skriver de på lördagen då de är förpublicerat) tog jag första galoppen på Tess, fem minuter galopperade vi på gräs/grusvägarna. Så kul att äntligen galoppera på henne igen. Hon har en bra galopp naturligt. Sen var vi och vägde henne och hon är alldeles för fet, 570kg.... Så hon ska ner typ 50kg nu. Vill absolut inte ha för stor belastning på hennes ben nu när hon har en gammal skada. Vi funderar på lite olika alternativ just nu hur vi ska banta henne. De går ju på bete alla tre men hon kan inte gå kvar där..
 
Aqua och Cazzilla var ute och joggades efter tävlingen. De kommer få ta det rätt så lugnt under veckan jag är borta. Pappa ska rida vissa dagar men sen får de vila helt också. :) Så får vi ladda om till Glommen istället, där jag ska hoppa alla tre dagarna.
 
När detta publiceras så är jag på Rhodos och ligger väl och solar. hihihi! Har inte förpublicerat några mer men uppdaterar kanske lite där nere ifrån!
 
Aqua från oxern där det blev lite vingligt. Har vi den galoppen så klipper hon bara till när vi ligger lite nära. Äntligen har jag hittat galoppen!!:) Då känns det som vi fightas tillsammans.
 

Tragiskt :(

Björbäck som skulle bli en av årets roligaste tävling blev bara tragisk och hemsk. Tjejen avled på sjukhuset senare och tävlingen helt inställd. Alla tankar till familj och vänner. Just nu känns det inte alls kul. Man läser om endel ridolyckor, men att vara med på så nära håll när olyckan skedde påverkade en helt på ett annat sätt.

Dag 2 björbäck

Cazzilla, reg 1,10 0+4 fel.
Mycket tittigare idag men hon var en helt annan häst än igår. Avspänd, hoppade väl och bjöd mot varje hinder. Vi gjorde vår bästa runda och det blir så mycket lättare att rida henne när hon är avslappnad. Tyvärr föll sista bommen i omhoppningen, stod i lite nerförsbacke och vi låg lite nära.
 
Ett språng från igår på den läskiga skylten. Hon kastade sig när jag skulle visa henne hindret, idag brydde hon sig inte om ett enda hinder. Hon behöver gå en lägre klass första dagen på ett meeting för att sen andra, tredje dagen slappna av. Detta var även hennes första gång hon tävlar två dagar på raken. :)
 
Superrundan idag!!
 
Aqua, reg 1,20 0 fel, tidshoppning, plac 15.
På Åby i 1,30 hittade jag verkligen galoppen. Så nu tänkte jag bara på galoppen på framhoppningen och det kändes riktigt bra. Jag gick in på banan och precis innan den före mig skulle starta gick en tjej omkull efter framhoppningshindret och fick hästen över sig. Tävlingen avbröts då tjejen var livlös och andades inte. Ambulansen kom och när de åkt körde de klart 1,20. Riktigt läskigt och jag blev själv lite skraj. Man visste ju inte fall hon skulle överleva eller dö där på framhoppningen...:/
 
Men iallafall, vi fick gå in på framhoppningen igen och ta några språng. Sen in på banan. Satte upp galoppen och allt flöt på, blev lite vingligt mot en oxer men annars nöjd. Aqua hoppade super!! Sen blev 1,30 klassen inställd som sagt. Flyttad tills imorgon kl 9 men den rider jag inte. Hoppar bara 1,25.
 
 
Nu ska jag packa inför Rhodos!! Åker till min pojkvän på väg hem från tävlingen imorgon och sen åker vi på natten till flygplatsen, så taggad!!!

130 inställd

Aqua blev 15 placerad av 80 starter🌟 1,30 blev inställd pga att en tjej skadade sig riktigt allvarligt under 120 klassen.. Usch riktigt hemskt.Duktiga

Cazzilla superfin i sin klass idag, en helt annan häst! Vår bästa runda men tyvärr föll sista bommen i omhoppningen.. Men är nöjd!

Aqua var felfri i 1,20 och vi blir nog placerade! Hade en bra galopp och hon hoppade super! :)Dag 1 i björbäck

Cazzilla hade ett ner i varje klass idag, spänd och lite tittig men hon fick inte chansen att springa förbi något. Hoppas hon slappnar av lite mer imorgon!
Innan avfärd idag :)

Dagen före tävling

Ridit Aqua och hade Tess i grimskaft i skogen! Skrittade mest men travade även lite.

Sen trimmade jag igenom Cazzilla en stund på banan, hon kändes superfin. Nu jobbar vi på rakriktningen då hon gärna vill galoppera snett i höger galopp, samt tempoväxlingar och galoppombyten. Imorgon är det tävling för hennes del, 1m och 1,10. Hoppas på att få känna på lite ridbarhet inne på banan. :)
Flätade så att manen ska ligga på en sida!


tisdag

Red alla hästarna på morgonen/förmiddagen, skönt att ha allt klart så har man hela dagen framför sig. :) Aqua gick ute först men kändes lite sådär, så avslutade en stund på banan. Kändes inte heller hundra. Ska skritta henne imorgon i skogen och sen ut och galoppera på torsdag för att jobba med framåtbjudningen dagen innan tävlingen. Funderar även på att dressyrträna henne, men har inte tränat dressyr för någon här nere. Vet ni någon bra dressyrtränare i halmstad/falkenberg?
 
Cazzilla var nästa ut och hon var lite bråkig när vi skulle iväg, men sen släppte de. Hon var lite spänd i början men till slut slappnade hon av och kändes fin. Hon börjar kännas väldigt fin i munnen nu i galoppen, bra stöd och avslappnad. :)
 
Sist ut var Tess och vi travade 20 minuter ute vilket gick bra.
Aqua och jag på Åby
 

Härlig kväll

Alla hästarna klara för idag. De fick gå på banan och jobba låga hinder vilket gick bra. Imorgon ska de ut och galoppera på gräs/grusvägarna! :)ny vecka

Ser fram emot denna veckan. Ska tävla torsdag till lördag i Björbäck, hoppas att vädret är på vår sida utan regn då det är på gräs... Cazzilla går en lokal 1m och 1,10 på torsdagen. Sen går hon regional 1,10 på fredag där Aqua går 1,20 och 1,30. På lördagen går Aqua en 1,25 klass. Är jätte taggad, ska ta revanch med Cazzilla. Blir jätte bra att hoppa en lokal på torsdagen innan alla lastbilar har kommit. På fredagen blir det lite tittigare men då har hon redan varit inne på banan dagen innan. Aqua och jag gjorde ju en så bra runda i Åby så ska bara försöka rida likadant.
 
Tess ska travas 20 minuter, sista veckan med trav sen börjar vi med 5 minuter galopp. Hon ser fortfarande fräsch ut och har lonerat henne på hårt och mjuk underlag utan att se någon hälta. :) Sen på söndag åker jag utomlands med min pojkvän i en vecka. Ska bli så skönt!! Så jag ser fram emot denna veckan väldigt mycket. :D
 

Styrka

Har varit ute och skrittat backar, nu är vi på väg till banan för att hoppa studs :)felfria

Var som sagt på en pay'n jump med Cazzilla idag, pappa kunde inte följa med så fick åka själv med min icke hästkunniga pojkvän. Men det gick bra. :) Regnet öste ner och det blåste endel så man ville bara hoppa och åka hem... Vi hoppade två rundor och var felfri i båda, 90&1m. Så hon verkar inte tagit någon skada av gårdagen. Idag var hon som hon brukar. Hon gjorde byten och hoppade riktigt fin. Så är nöjd! Nästa helgen är det Björbäck som gäller och första tävlingen på gräs för i år. Cazzilla verkade inte bry sig om underlaget alls idag, skönt!
 
 

resultat åby

Cazzilla, ute.
Som sagt så blev det för svårt för henne idag. Jag trodde inte hon skulle bli så spänd och tittig som hon blev. Men jag tror garanterat att hon hade slappnat av om vi hade tävlat en runda till eller en dag till, men nu fanns det inga fler klasser för henne. Imorgon åker vi till en ridklubb här i närheten och hoppar en pay and jump. Så hon ska känna att det är lätt och få tillbaka självförtroendet. :) Dessutom är det på gräs med så då får vi tränat på de innan Björbäck som är nästa helg.
 
Aqua 1,20 8+4 fel (en totalfel).
En helt okej runda men rivningarna kom nog i samband med en lite spänd häst och lite dålig galopp. Hon har nog aldrig heller tävlat på en sån här spektakulär bana tidigare och därför hoppade hon lite spänt och dåligt. Vi fick rivningar som inte fanns någon anledning till då jag gav henne alla förutsättningar till att klara hindret.
 
Aqua nationell 1,30 debut, 4 fel.
Här la jag upp galoppen väldigt mycket och tänkte bara på att galoppera. Vi satte en jätte bra runda med ett litet pet. Kom aningens för nära på ett räcke. Men detta är det svåraste vi gjort (mycket mer maxad än den i vaggeryd) och vi klarade det ändå bra. :) Så är nöjd med denna rundan. Hittade en väldigt bra galopp så det enda jag ska tänka på nu är galoppen, galoppen, galoppen!!
 

Nationell 1,30 debut

Aqua avslutar med att debutera nationell 1,30 med ett litet nedslag! Vi hade en riktigt bra galopp och allt flöt på så är jätte nöjd med den rundan. Ute

Dagen börjar inte så bra, Cazzilla var först ut och det blev alldeles för mycket för henne. Hon var jätte spänd på framhoppningen och blev mötesskygg. Hon har inte vart de sen de första pay and jumpsen vi vart ute på. Så redan där blev det för mycket. På banan sen sprang hon förbi och vi kom inte runt. Jag får ta på mig detta, trodde hon var redo för de men det var hon inte. Nu får vi ta ett steg tillbaka och hoppas att detta inte förstörde för mycket. :)

Får ladda om med Aqua istället! :)måndag

Var fem timmar i stallet idag... :) Red alla tre, friserade/tvättade benen och svansarna på Aqua och Cazzilla/putsade/packade osv... Aqua trimmade jag först på banan, hon var väldigt framme för att vara henne och kämpade bra. Hennes galopp börjar bli väldigt reglerbar nu. Kan galoppera väldigt sakta och sen galoppera på. Vill nu kunna göra tempoväxlingarna snabbare och i mer balans. Hon kändes fin!!
 
Cazzilla var nästa och hon var såååå fin. Kunde galoppera henne i balans varv på varv med ett stadigt stöd i yttertygeln. Kan korta och länga. Känns som det äntligen börjar släppa nu. Har kämpat så mycket med hennes galopp och äntligen, äntligen börjar det släppa. Hoppas att kunna få in samma galopp imorgon på tävlingsbanan. Tess var sist ut och denna veckan är det 15 minuters trav på henne. Vi travade ute på gräs/grusvägarna.
 
Nu har jag precis varit ute och sprungit 5km. Ska hästarna kämpa och svettas ska även jag. ;) Vi åker väldigt tidigt imorgon, då det börjar redan vid 8. Men allt är klart så det är bara att lasta och åka. Cazzilla går en 1,10, första gången hon går rakt in i en 1,10 klass. Aqua går 1,20 och 1,30 om allt känns bra. Lite mer spektakulär bana imorgon men det ska nog gå bra. Ska bli kul att tävla på åby. :)
Aqua ville inte vara med på bild... haha

Dagens ridning

Aqua och Cazzilla fick gå på tur i skogen idag, mestadels skritt. Tess red jag först på grusvägarna och sen avslutade jag en stund på banan. Hon börjar acceptera arbete lite mer nu. :) Imorgon ska jag trimma igenom aqua och zilla inför tävlingen, sen ska de friseras, tvättas och allt ska putsas. Blir en lång dag i stallet, men vad gör de när man är ledig? :)

Aqua innan idag! Ibland så får jag för mig att linda... xD 
 

Söndag

Hästarna färdigridna för idag! :)lördag

Hästarna är nerflyttade och verkar väldigt glada att få äta gräs hela dagarna. Får se hur länge jag kan ha dom på gräs, eller ha Tess på gräs för det är hon som lätt blir fet. För lätt, räcker med att hon tittar på maten. :p
 
Red alla imorse, Cazzilla och Aqua reds ute på gräs/grusvägarna och sen avslutade på banan. Tess reds bara på gräs/grusvägarna. Perfekt att trava/galoppera igång henne där nu! :)
 
 

flyttar imorgon. :)

Har ridit lite idag (som vanligt) och sen fixat inför flytten imorgon. Ska flytta ner hästarna till stugan. :) Mockat ur vindskyddet så det är rent och fint när vi kommer tillbaka. Ska köra ner Tess imorgon förmiddag och sen köra ner de andra två när pappa slutat jobba. Vi har ju tre hästar men bara en 2-hästars transport. haha! Så det får bli två turer.
 
Jobbade min sista dag idag på ett tag, vilket är sååå skönt. Tröttnat på de jobbet... Ska försöka hitta något annat till hösten förhoppningsvis, eller något mer. Så man slipper jobba på olika förskolor varje dag.... Men eftersom jag är ledig över sommaren ska jag lägga jätte mycket tid på hästarna och jag håller alla tummar för att Tess håller sig fräsch.
 
Ska väl oxå hålla igång min egna träning, har försökt hinna träna så mycket som möjligt nu med jobb och hästarna, så har blivit tre gånger i veckan. Då springer jag 5km eller 3km lite snabbare. Men nu kommer jag ju kunna träna mer. :) Mitt mål är att kunna springa 5km på 25 minuter, men känner att jag har en bit kvar dit. Springer nu 5km på 31 minuter och sprang nu i veckan 3km på 17 minuter. Har aldrig löptränat så här ordentligt tidigare men tycker det är kul att springa och vill bli bättre. Sen kom jag på att jag borde styrketräna oxå för ridningensskull så har börjat med de igen. Det är dock inte lika kul... :p
Två bilder från ett ridpass för typ tre veckor sen. :)
 

onsdag

Har ridit alla tre hästarna idag. Tess fick skritt/travjobbas i ridhuset en stund. Första passet jag jobbar henne lite mer ordentligt, hon tycker det är väldigt jobbigt men så rolig att trimma på henne igen. Bara 2,5 vecka kvar till vi kan galoppera
 
Aqua fick gå i skogen med fokus på framåtbjudning. Försökte hela tiden påminna henne varje gång hon blev lite loj i sin rörelse, hon måste bli mer aktiv. Annars var hon taggad faktiskt och kämpade på bra. :)
 
Cazzilla gick som sagt ett pass med bomarbete på banan. Vi tog verkligen ett steg framåt idag. Tänkte hela tiden innerskänkel till yttertygel och äntligen började jag få henne i lite arbete. Kändes nästan stadig i galoppen ett par gånger hehe. Sen gjorde hon galoppombyte när jag bad om de...målet är ju att de ska sitta bättre på nästa tävling som är på tisdag. Hon var iallafall super duktig och det ska bli kul att tävla nu när galoppen blivit snäppet bättre sen sist.
 
Ett klipp från träningen igår.

Sista hästen idag

Cazzilla är taggad för lite bomarbete på banan! :)Ridit, hopptränat

Hopptränat Aqua precis vilket gick bra! Hoppade bana och det kändes bra. De andra två är oxå ridna. :) Eftersom Aqua har fått svettas lite så ska jag oxå få svettas lite på en springtur när jag kommer hem. Äntligen lite sommarvärme!!!trim

Igår jobbade jag hästarna över låga hinder igen, båda kändes fina. Aqua fick jobba mycket på tempoväxlingar i galoppen och Cazzilla fick träna på att vänta på låga hinder samt forma igenom sig i sidorna. Det är så stor skillnad på deras galopp. När jag vill korta Aquas galopp innan hindret så händer det inte så mycket, men när jag sen satt upp på Cazzilla så kände jag vilken skillnad det är. Och hur mycket lättare Cazzilla har att korta sig. Nu har hon blivit så stadig och stark i galoppen att man kan börja använda henne register. Det kommer underlätta mycket i hoppningen.
 
Äntligen lite sommarvärme också och det var härligt att trimma hästarna. Nu ser jag fram emot sommaren så mycket med alla tävlingar och härliga ridturer.
 

jobb i ridhuset

Hästarna har fått gå i ridhuset idag då det regnat typ hela dagen... Satte upp en övning med låga hinder. Aqua kändes fin i traven men inte riktigt lika bra i galoppen, hade velat ha henne lite mer fram till handen samt mer tryck i galoppen. Släppte lite mot slutet. Cazzilla slog om till korsgalopp ungefär hela passet. Sen springer hon på så mycket när de är låga hinder så det blev en himla massa halter och till slut väntade hon bra. Får träna mer på de! Imorgon ska de få gå i skogen och sen avslutas lite på banan. Hoppas dagens kämpande ska ge resultat imorgon. :)
 
Hade 18 meter på linjen, 5 normala eller 6 tillbaka.
 

måndag

Ridit alla tre hästarna idag. Tess fick skrittjobbas i ridhuset och så travade vi 5 minuter. Hon är såklart väldigt svag och tycker allt är lite jobbigt nu men det släpper väl om ett par veckor.
 
Aqua skrittade jag ut i skogen och sen red jag igenom henne en stund på banan. Cazzilla gick ett liknande pass. Vi tränade på galoppombyten på banan sen och fick hjälpa till med spöet för att få henne byta. Till nästa tävling ska galoppombyterna funka.
 
Tess får stå för dagens bild. Nu när vi börjat trava längtar jag bara tills vi kan börja galoppera... Tänk om hon är helt igång och funkar som ridhäst i augusti. Då kan vi även börja hoppa och sen tävla... :)
 

RSS 2.0