hoppträning

Var som sagt och hopptränade Cazzilla hemma hos Ted. Förra året tränade jag bara Aqua för honom då Cazzilla vilade men nu kunde jag äntligen träna henne för honom. Han är jätte bra och förklarar och visar jätte bra. Första han la märke till var att jag satt ner lite för mycket. Jag har tidigare varit väldigt lätt i sitsen men nu när jag tränat för Anneli i Jkpg hela våren så är hon lite mer för att man ska sitta ner och då har det blivit så. Men han förklarade att man får mer energi i galoppen om man står upp och så sa även Lisen när jag tränade för henne. Så jag håller helt med att man ska stå upp men sätta sig ner innan svängen för att hitta rätt distans. Nog om det.
 
Vi jobbade lite i framridningen med galoppombyten, Cazzillas svaghet men fick med mig lite att jobba på där. När vi hoppade sen så kändes vissa delar väldigt bra och vissa delar lite vingliga. Ibland gjorde hon superfina språng och ibland blev det lite vingligt och sämre språng. Men är överlag nöjd. Vi hoppade bana på 1,10-1,20 och höjden är inga problem. Det är bara galoppjobb som gäller. Han tyckte jag skulle hoppa studs på en båge för att hon ska stärka upp sig och behålla samma galopp igenom studsen. Sen ska vi jobba på att bibehålla en rund galopp även när jag står upp.
 
Nu har vi två tävlingar framöver som håller på hela helgen, därför kommer jag inte kunna träna något. Men hoppas att kunna göra en eller två träningar till i augusti innan vi flyttar hem igen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0