äntligen hos hästarna <3

Idag har jag äntligen varit hos hästarna och ridit. Var där från efter lunch fram till tio.. hehe!
 
Red igenom Cazzilla en kort, kort stund då vi skulle iväg på kvällen för hoppträning hos Ted. Ville mest bara känna lite på henne eftersom jag inte trimmat henne på över en vecka och pappa mest bara joggad henne. Hon har såklart tappat lite men nu får vi trimma på ordentligt. Sen var vi som sagt iväg på träning men det skriver jag om i nästa inlägg.
 
Tess red jag ut en sväng och sen avslutade vi lite på banan. Vi galopperade över bommar för första gången och det kändes bra. Men det är mycket jobb med henne. Får börja om från noll, att hon ska ta bettet och bli lösgjord i sidorna. Nu är vi uppe i 10 minuters galopp och om 3 veckor är hon fullt igång. Då kan vi även börja små skutta lite ooooomm magen försvunnit. Hon fick ju på sig en munkorg nu när jag var borta och även fast hon inte går med den hela tiden så har hon faktiskt blivit lite smalare under jag varit borta. Får åka och väga henne i veckan igen och kolla om det stämmer. :) Vill absolut inte hoppa med övervikt på henne, gör allt för att hon ska hålla som hopphäst igen. Men i början av augusti ska vi på en koll hos veterinären så då vet vi lite mer hur det ser ut. Men det vi kan se just nu är ju ingen hälta på varken hårt eller mjukt underlag. Och det är ju positivt. Men inga stora förhoppningar än..
 
Sen fick Aqua sig ett pass ute där vi jobbade med galoppen. Hon var riktigt pigg och rejsade iväg av sig självt. :) Imorgon ska jag trimma henne lite på banan samt galoppera ute. Ska försöka ändra vardagsarbetet på henne nu. Ha minst 3 galoppass ute i högre tempo för att få igång henne. Galoppen är viktigast, hon måste vara framme på tävlingsbanan för att vi ska kunna göra bra och felfritt ifrån oss.
Bild på tess mage, den har absolut minskat! :D
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0