klättring

Var ute i skogen och klättrade Tess, blev ett bra pass för henne! Sen avslutade jag lite på banan när vi kom tillbaka, hon kändes lite bättre idag. De andra två vilade men fick komma in och äta havre och bli ompysslade. Lite segt nu när de tar det lugnt, men samtidigt skönt för jag har tröttnat lite på den lilla banan vi har här. Men snart flyttar jag hem hästarna och då har jag återigen stor ridbana och ridhus med massa hinder. :)
 
 

torsdag

Tess och Cazzilla fick komma ut i skogen och klättra en stund, sen trimmade jag Tess på banan. Hon var inte lika fin och lösgjord som i måndags men kan bero på att hon vilade igår och pappa red ut henne en stund i tisdags. Jobbade med att hon ska komma igenom sidorna och arbeta rakt. Kändes helt okej! Vill bygga upp henne nu så hon får muskler och blir stark i kroppen. Jobba över låga hinder och studs och sen väntar vi med hoppningen ett par veckor. Allt får ta sin tid.
 
Aqua skrittade jag ut en stund efteråt. Ett kort klipp från galoppen på Tess :)

Varberg

Är i Varberg och kollar 7 åringarnas 1,35 hoppning där Diamantino är med! Han var felfri på hinder men ett tidsfel...bomövning

Fick göra denna bomövning på senaste träningen. 4 bommar, på båge med 5,5 meter emellan. För att träna sitt öga och hitta takten. Ska göra den några gånger i veckan med varje häst.
 Här på filmen gör jag den men då har vi bara 3 bommar då banan är så liten. Sen är det inte exakt 5,5 meter mellan båda, den ena bommen har flyttat sig lite.

Tess, så fin 🌟

Var som sagt med Tess i ridhuset och hon var så fin. Även fast hon är väldigt svag fortfarande så känns hon redan nu riktigt fin. Tar ett mjuk stöd i munnen och är väldigt följsam. Vi jobbade med hennes svagheter och det blev ett väldigt bra pass för henne! På vägen dit vägde jag henne på kliniken och hon väger nu 518kg! Hon har nåt sin målvikt haha.

Sen joggade jag Cazzilla runt fälten. :)
Tess verkar trivas väldigt bra på micklemtränset, bättre än de andra två :)


vill veta...

Satt igår och läste igenom min blogg från när Tess sattes igång sist efter ledbandsskadan. Hon vilade då bara 3,5 månad sen var det läkt på ultraljudet (men hade säkert behövt mer tid), skrittades 8 veckor och sen började jag trava 2 minuter per vecka. Samma sak med galoppen, 2 minuter per vecka. När hon sen var igång började jag hoppa direkt och ganska mycket. Sen där efter blev hon ju halt igen och vi ställde av henne.
 
Nu har hon vilat 2,5 år. Vi har satt igång henne under 4 månader och nu ska jag inte börja hoppa direkt och mycket. Bara låga, låga hinder någon gång i veckan. Sen har hennes hov växt som den vill och vi har behållt vinklarna när vi slagit på skon. Förhoppningsvis hjälper det till så hon håller. Ni kanske märker att jag är väldigt otålig till att veta om hon håller eller inte... hehehe.. Vill veta nu!!
 
Annars hoppas jag att Dino hoppar minst lika bra eller bättre. :D

Nu ska jag åka till stallet. Ska åka med Tess till ridhuset för att kunna trimma på en större yta och på vägen ska hon vägas oxå. :) Cazzilla ska joggas och Aqua vilar.

första ''sprången'' på tess

Nu är Tess igångsättningsschema slut och idag skuttade vi lite. En litet hinder på 50cm haha. Hon har så mjuka språng och hon är en liten gymnast. Nu är det 1,5 vecka kvar till veterinärsbesöket och jag vågar inte hoppas på något innan dess. Men hon är fortfarande ohalt och känns fin i benen. Dessutom känns hon fräsch när jag rider henne, hon gör det jag ber om och protesterar inte. Det är oxå ett gott tecken.
 
Om hon nu måste ställas av efter veterinärsbesöket kommer vi iaf kunna ha kvar henne då vi ska flytta. Vi har köpt lite mark utanför stan och ska bygga vår egna gård!! Äntligen!! Pappa och jag har drömt om det länge men vi har inte hittat något som passat. Mamma vill inte bo för långt i från stan, det ska vara tillräckligt med mark, allt ska inte behöva renoveras osv.. Men nu kommer vi kunna bygga upp vår helt egna gård exakt som vi vill ha den. Det ger oss massa nya möjligheter. Hade vi inte köpt marken och i framtiden behövt stalla in hästarna hos någon annan så hade vi inte kunnat ha kvar Tess. Det blir för dyrt. Men nu kommer vi kunna ha kvar henne i vilket fall. Om Tess inte håller så ska vi leta efter en ny häst, vill försöka ha 3 hästar i tävling för att kunna utvecklas ännu mer. Men jag hoppas verkligen att Tess kommer att hålla. :)
 
Oj nu kom jag in på något helt annat. Men här är en film från idag då vi skuttade lite. :)

så duktig idag. :)

Hemma från tävlingen nu. Hoppade en 1,15 idag igen och Cazzilla hoppade så fint. Men återigen klantar jag till det. Rider iväg henne lite på ett räcke där det blev lite struligt med galoppen i svängen. Så istället för att sitta kallt och vänta ut rider jag iväg. Ett litet pet på en annars lång 1,15 bana. Det var en A1a, där man först hoppar grunden och sen omhoppningen efter alla. Men hon var så duktig och hoppade så fint. Känns som hon utvecklas hela tiden. Fick även hjälp av Eamon på framhoppningen och han såg även rundan och gav mycket beröm till Cazzilla.
 
Cazzilla har iallafall gjort allt rätt i helgen, så duktig. :) Men jag är inget proffs, långt ifrån och gör fortfarande misstag. Så nu måste jag lära mig av dom och träna ännu mer.
 
Hon har nog inte gjort ett enda dåligt språng i helgen. :)
 

duktig häst

Idag var Cazzilla så fin och hoppade super. Lite tittig i båda klasserna men lyssnade bra framåt när jag la på skänkel. Men jag lägger henne alldeles för stor på samma hinder i båda klasserna så det blir omtramp. Jag tycker jag ligger bra men på filmen ligger vi alldeles för stort? Var någonting med de hindret, såg inte avståndet ordentligt. Grrr... Annars hade vi gjort två felfria rundor idag, för Cazzilla var inte i en bom... Nya tag imorgon då vi hoppar en klass.
 
Film från 1,15 klassen

tävling imorgon

Har spenderat dagen på stan i Halmstad med min pojkvän, lite shopping och mat blev det. :) Väl hemma sen var jag ute och sprang en sväng och sen iväg till stallet. Jobbade Cazzilla en stund ute och på banan. Nu har det varit fokus på att hon ska gå fram för skänkeln och det funkar riktigt bra nu. Hon brukar ibland bråka lite när man ska rida ut men när jag väl jobbat på detta så har hon snällt gått först nu. :) Pappa hängde med på Tess och Aqua vilade. Imorgon åker jag till Halmstad och hoppar två klasser med Cazzilla. Hoppas det ska gå bra!
 
Nu väntas en lite lugnare period för Aqua och Cazzilla (efter helgens tävling då). Aqua har bara joggats denna veckan och nästa vecka ska hon bara skrittas/gå i hagen. Cazzilla ska trappas ner nästa vecka och sen veckan efter det bara skrittas/gå i hage. Jag tycker det är bättre att lägga in lugnare perioder än att ställa av de. Nu har vi tävlat intersivt hela våren och även sommaren så det passar bra nu. Sen gör vi väl någon/några utomhustävlingar innan det är dags för inomhus.
 
Tess rids på som vanligt och ska bara tränas upp. :)

👌
snart fullt igång!

Sista veckan på igångsättningsschemat med Tess nu. Trodde inte att vi skulle komma så här långt men hon ser fortfarande fräsch ut. Nästa vecka kommer vi kunna börja skutta lite smått (om hon inte väger för mycket xD) och veckan efter det är det check hos veterinären.
 
Just nu försöker vi bygga upp hennes ryggmuskler då hon saknar muskler där. Så klättring, dressyrarbete och cavaletti kör vi på nu. Sen lite mer protein i fodret. :) Får se om det blir någon skillnad det närmsta.

Tränat!

Vart i Glommen (där vi tävlade i helgen) och tränat för Eamon på morgonen med Cazzilla. Fick mycket hjälp och mycket att jobba på. Det största problemet är att hon inte går fram för skänkeln. Så det tränade vi på. Sen hoppade vi lite på gräsbanan oxå! Han trodde att Cazzilla inte var riktigt framme varken fredagen eller lördagen, så när hon sen inte ville vara med mer på söndagen så kunde hon springa förbi hindren eftersom hon inte var framme för skänkeln. Sen sa han att det är väldigt tittigt i Glommen och många hästar stannar där som inte brukar göra det. Så jag tycker ändå vi gjorde bra ifrån oss. Men nu blir det träna på och så hoppar vi två dagar i helgen i Halmstad. Då ska hon vara framme för skänkeln. :)

Även de andra två ska vara framme för skänkeln. Så när vi kom tillbaka red pappa och jag ut på de andra och tränade på det. Lätt att glömma bort och något man måste träna på varje dag!

Så söta kattungar det är i stallet. :)

Aqua 125

 

Glommen dag 3

Ingen bra dag idag. Aqua gick först 1,30 på morgonen och vi hade två nerslag. Hon har inte känts helt hundra efter hon vilade under Falsterbohelgen (hon blir lätt låst i bäckenet, speciellt av att vila) så fick inte igenom henne i markarbetet under veckan och var tveksam till att starta i helgen. Men tyckte ändå hon hoppade bra igår så valde att åka idag oxå. Men nu fick jag inte alls fram henne och hon var lite trög som hon lätt blir, hon hoppade även lite snett på framhoppningen. Annars hoppade hon bra inne på banan men var som sagt lite trög. Hon får tävlingsvila nu ca en månad, tänkte egentligen hoppa någon dag i Halmstad nästa vecka men struntar i det. Vill att hon ska vara på topp om jag ska starta. Hoppas kiropraktorn kan komma och kolla på henne snarast oxå..
 
Cazzilla då? Hon var fortfarande lite spänd igår och stod emot lite, men hoppade ändå allt. Idag blev hon helt låst inne på banan. Sprang förbi hinder och vi blev uteslutna. Oftast brukar lite gröna hästar gå sämst första dagen, lite bättre andra och bäst sist. Så jag hoppades att hon skulle slappna av idag men istället blev hon bara spändare. I Björbäck slappnade hon av redan andra dagen, men i Glommen är det mkt tittigare. Tog några språng på framhoppningen när jag kom ut från banan och då hoppade hon super och avspänt. Inga försökt till att springa förbi... Detta är den svåraste och tittigaste banan hon gått på och går inte att jämföra med banorna hemma runt Jönköping. Men jag blev själv ganska förvånad när hon sprang förbi hinder nr 1 idag. Det kanske blev lite för mycket för henne att gå tre dagar på raken.. Vet inte. Nästa helg hoppar vi två dagar i Halmstad på en lite mindre tävling med inte alls så tittigt, så det ska nog gå bättre. Sen ska hon oxå få tävlingsvila i en månad. :) Då kan hon smälta allt hon gjort nu under våren/sommaren.
 
 
Tycker pannbandet var riktigt fint som jag köpte i Falsterbo. Sen har jag även köpt detta snygga Dyontränset, älskar de. :)
 

cazzilla debut 1,15

Hon hoppar runt hela banan jätte fint och med luft. Men på ett helt vanligt räcke så hoppar hon lite sämre helt plötsigt. Kanske måste hjälpa henne lite mer på räcken för det är oftast de hon river. Annars känns allt så enkelt på henne när man styr på ett hinder. Hon hoppar så lätt. Hade hon känts helt avslappnad idag tänkte jag debutera 1,20 imorgon. Men eftersom hon fortfarande stod emot lite så känns det dumt att debutera.
 

cazzilla 1m


Glommen

Hej! Inte orkat uppdatera på ett par dagar xD Men just nu är det tävlingshelg i Glommen. Går helt okej än så länge, det är väldigt, väldigt tittigt här med ovanliga hinder!

Cazzilla gick 1m och 1,10 igår. Ville hoppa en låg klass först för att hon skulle få komma in på banan och se alla läskiga hinder. När vi lastade av henne och jag skulle rida fram till första klassen blev hon så spänd. Mycket hästar, en läskig skrittmaskin och högtalarna som lät konsigt. Men hon slappande av sen. På banan var vi felfria och hon försökte inte springa förbi något. I 1,10 sen kändes hon lite väl avslappnad och inte riktigt framme. Skulle haft mer galopp och väckt upp henne. Kändes lite som hon tagit ut sig på morgonen när hon blev så himla spänd. Det blir så mycket för henne... Vi fick ett ner på ett läskigt hinder där det var en låda under som hon hoppade lite spänt över. Idag debuterade vi 1,15 och det gjorde hon jätte bra. Men vi fick här även ett ner på det otittigaste hindret på banan som hon hoppade lite dåligt på. Annars hoppade hon allt annat superfint!
 
Aqua gick en 1,20 igår. Fick hjälp på Eamon på både framridningen och framhoppningen. Superhjälp där jag fick igång galoppen bra. Kändes jätte bra på framhoppningen. Inne på banan sen hoppade hon lite spänt och trögt. Tittade t.o.m till på vattenmattan. Vi fick ett ner på b-hindret i kombinationen. Skulle rätat upp mig mer. Men annars hade jag en bra galopp! Idag gick hon en ganska svår och maxad 1,25. Hon hoppade mycket mer avspänt idag vilket gjorde att hon hoppade super. Men jag red dåligt på en linje. Kombination in där vi kom lite fort in, så det blev trångt och hon hoppade lite mer uppåt en framåt på oxern ut och räckte inte över. Sen var det sex galoppsprång fram där jag satt och sov och inte galopperade henne framåt så fick in 6,5 och rev. Annars kändes resten jätte bra. :)
 
Imorgon går Aqua en 1,30 på morgonen, sen går Cazzilla en 1,10 på em. Ska ladda upp lite filmer sen.
 
När jag kom imorse och skulle plocka in hästarna låg alla tre och sov. ♥ Blir alltid så glad av att se hästarna ha det så bra ihop. De får gå ute i stor hage dygnet runt tillsammans. :)

alla ridna!!

Hemma igen efter att ha ridit alla tre. Värmde som sagt upp ute och sen jobbade jag de en stund på banan.
 
Aqua var först ut (som vanligt!) och det som vi tappat lite under jag var utomlands är rakriktningen. Så fullt fokus på det idag. Hade två låga hinder på långsidorna där jag jobbade med att hon skulle vara rak både innan och efter. Sen fortsatte jag med att rida henne lite mer innåtställd i vänstervarv och lite mer rak/utåtställd i högervarv. För att jobba på liksidigheten. Det blev ett kämpigt pass och även fast det inte kändes jätte bra så kommer det nog ge resultat imorgon. :)
 
Sen var det Cazzillas tur. Hon var superfin. Hon verkar funka bra med att vila sig i form. :p Men även här jobbade jag mycket rakriktning och det kändes väldigt bra. Hon var mjuk i sidorna, galopperade rakt och stadigt. Ingen korsgalopp alls idag. Lite sämre på med byterna... Men hon gjorde ett väldigt fint byte iaf, även hon fokuset mest låg på rakriktningen idag.
 
Sist ute var Tess och hon kändes fin. Hon fick oxå jobba på rakriktningen samt lösgjordheten. Kändes fin men lite seg.. Däremot tycker jag hon känns väldigt fräsch, denna och nästa vecka sen är hon fullt igång. :)
Jag och Tess på tävling för länge, länge sen. :D

Trim inför tävling

Kunde aldrig åka till ridhuset idag då det var bokat för ridläger... Istället har de fått värma upp ute och sen har vi avslutat på banan. Nu sitter jag på sista hästen!! :) Dagen

Red hästarna på förmiddagen! Alla tre jobbades ute lite lätt efter tre dagars vila. Imorgon tänkte jag köra till ridhuset med Aqua och Cazzilla för att kunna rida på en större yta. Ska väl jobba över lite låga hinder med. Kunde tyvärr inte åka och rida på Glommens bana då den var stängd inför tävlingen. 

Sen skulle mamma och pappa hem för att skriva kontrakt (berättar mer om de sen) och då följde jag med för att hjälpa de som har appis. Hade lite lektion och satt upp lite själv. Gick jätte bra. :) Så nu är vi på väg tillbaka. 

Dino <3


shopping i falsterbo

Utöver massa roliga hoppklasser och lite fest så blev det även endel shopping. Kollade lite schabrak men antingen var de inte så roliga eller så låg de på uppmot 1000kr och det räcker inte min budget för känner jag... Men blev en sadeljord för ett bra pris med bra läder. Ett par dyontyglar till ett dyonträns jag köpt på nätet nyligen, tyglarna var jätte sköna! Och sist ett pannband. Sen köpte jag även en tävlings/träningsshorta som jag kan visa sen. :)
 
Annars är jag inte så där jätte mycket för att shoppa på mässor. Alla montrar har typ samma sak och det finns hur mycket saker som helst. Så man vet ju knappt vad man ska börja...
 

Slut för i år

På väg hem från en lyckad helg i Falsterbo. Igår kväll hade ett gäng från stallet bokat bord för buffé i VIP-tältet och det var väldigt trevligt! Idag sov jag lite extra efter att ha kommit hem sent igår, men har sett 6-års finalen och sen GPn som var väldigt roligt!! Många svenskar som var med och gjorde bra ifrån sig. Imorgon blir det att trimma hästarna med ny motivation! :)
Lunatic tackades av!! 

Kollar derby 👍👍
Ny dag i Falsterbo

Snart börjar kvalet till GPn!@falsterbo
hej

I förrgår trimmade jag alla hästarna, värmde upp ute på grusvägarna och avslutade på banan. Aqua och Cazzilla fick hoppa studs på båge. Har bra varierat underlag här nere även fast ridbanan är i minsta laget. Grusvägar, gräsvägar, skogen och banan. Alla tre kändes helt okej, men Tess lossnade äntligen och kom fram till handen och tog ett stöd. Kändes jätte fin, hon är väldigt okomplicerad. Sen longerade jag henne på hårt underlag och hon ser fortfarande så fräsch ut, riktigt roligt. :)
 
Igår skrittades alla tre ut i skogen där de fick klättra i backar. Ganska chill..
 
Idag fick alla värma upp ute och sen avslutas på banan. De kändes lite bättre än i tisdags. :) Aqua och Cazzilla fick även hoppa studs på båge igen. Tess var på vägning och hon hade gått ner!! Hon ser mycket smalare ut nu redan på en vecka.
 
Imorgon åker pappa och jag ner till Falsterbo och stannar tills på söndagen. Vi ska äta buffé med några från stallet på lördagen. :) Men vädret verkar inte vara på vår sida. Förra året var vi nere och badade på kvällen och det var riktigt varmt!! Blä på detta sommarväder... Hästarna får alltså 2-3 dagars vila. Men sen blir det fullt trimmande inför Glommen, vi ska även försöka åka dit någon dag för att rida runt lite där och hoppa några små hinder. Det är väldigt tittigt där så det är för att hästarna ska vänja sig lite ((förhoppningsvis(mest Cazzilla)).
Två bilder från Björbäck. Den sista är precis, precis innan olyckan hände.

quinis

Lite fler bilder på vår fina snart 1 åriga hingst. Han fyller år om 9 dagar. :D
 

Quins Diamond ♥♥♥

Vad mysig han är!! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 

Så fin!😍😍😍😍

Kommer fler bilder sen😍😍😍

Dino

Fick en bild skickad på Dino och hans kompisar igår. Ser ni vilket fint ställe han får växa upp på? :) Får gå tillsammans med en unghingst och en ungvalack och busa. Idag ska vi åka och hälsa på honom, ska ta massa bilder då. :)
Han är den ljusbruna. Har inte sett honom sen i våras så nu kommer man ju knappt känna igenom honom med den ljusbruna pälsen. :p
 

Träningsvärk

Efter en veckas ridvila för mig och 4 pass igår så har jag liteeee träningsvärk idag... :p Man tappar mycket snabbt! Nu sitter jag på första hästen, Aqua! Vi ska värma upp ute och sen trimma och hoppa studs på banan. :)hoppträning

Var som sagt och hopptränade Cazzilla hemma hos Ted. Förra året tränade jag bara Aqua för honom då Cazzilla vilade men nu kunde jag äntligen träna henne för honom. Han är jätte bra och förklarar och visar jätte bra. Första han la märke till var att jag satt ner lite för mycket. Jag har tidigare varit väldigt lätt i sitsen men nu när jag tränat för Anneli i Jkpg hela våren så är hon lite mer för att man ska sitta ner och då har det blivit så. Men han förklarade att man får mer energi i galoppen om man står upp och så sa även Lisen när jag tränade för henne. Så jag håller helt med att man ska stå upp men sätta sig ner innan svängen för att hitta rätt distans. Nog om det.
 
Vi jobbade lite i framridningen med galoppombyten, Cazzillas svaghet men fick med mig lite att jobba på där. När vi hoppade sen så kändes vissa delar väldigt bra och vissa delar lite vingliga. Ibland gjorde hon superfina språng och ibland blev det lite vingligt och sämre språng. Men är överlag nöjd. Vi hoppade bana på 1,10-1,20 och höjden är inga problem. Det är bara galoppjobb som gäller. Han tyckte jag skulle hoppa studs på en båge för att hon ska stärka upp sig och behålla samma galopp igenom studsen. Sen ska vi jobba på att bibehålla en rund galopp även när jag står upp.
 
Nu har vi två tävlingar framöver som håller på hela helgen, därför kommer jag inte kunna träna något. Men hoppas att kunna göra en eller två träningar till i augusti innan vi flyttar hem igen.
 

äntligen hos hästarna <3

Idag har jag äntligen varit hos hästarna och ridit. Var där från efter lunch fram till tio.. hehe!
 
Red igenom Cazzilla en kort, kort stund då vi skulle iväg på kvällen för hoppträning hos Ted. Ville mest bara känna lite på henne eftersom jag inte trimmat henne på över en vecka och pappa mest bara joggad henne. Hon har såklart tappat lite men nu får vi trimma på ordentligt. Sen var vi som sagt iväg på träning men det skriver jag om i nästa inlägg.
 
Tess red jag ut en sväng och sen avslutade vi lite på banan. Vi galopperade över bommar för första gången och det kändes bra. Men det är mycket jobb med henne. Får börja om från noll, att hon ska ta bettet och bli lösgjord i sidorna. Nu är vi uppe i 10 minuters galopp och om 3 veckor är hon fullt igång. Då kan vi även börja små skutta lite ooooomm magen försvunnit. Hon fick ju på sig en munkorg nu när jag var borta och även fast hon inte går med den hela tiden så har hon faktiskt blivit lite smalare under jag varit borta. Får åka och väga henne i veckan igen och kolla om det stämmer. :) Vill absolut inte hoppa med övervikt på henne, gör allt för att hon ska hålla som hopphäst igen. Men i början av augusti ska vi på en koll hos veterinären så då vet vi lite mer hur det ser ut. Men det vi kan se just nu är ju ingen hälta på varken hårt eller mjukt underlag. Och det är ju positivt. Men inga stora förhoppningar än..
 
Sen fick Aqua sig ett pass ute där vi jobbade med galoppen. Hon var riktigt pigg och rejsade iväg av sig självt. :) Imorgon ska jag trimma henne lite på banan samt galoppera ute. Ska försöka ändra vardagsarbetet på henne nu. Ha minst 3 galoppass ute i högre tempo för att få igång henne. Galoppen är viktigast, hon måste vara framme på tävlingsbanan för att vi ska kunna göra bra och felfritt ifrån oss.
Bild på tess mage, den har absolut minskat! :D
 

Helloooo

Hej!!
Tänkte bara uppdatera lite snabbt! Vi har det jätte härligt med fint väder. :) Hört att det är bra hemma nu oxå. Hästarna mår bra hemma och Tess har fått på sig en munkorg så hon inte kan äta ihjäl sig.... längtar efter hästarna, ska bli kul att komma hem sen och träna mot nästa tävling som är i Glommen :)

Bild från faliraki Beach som vi var på häromdagen!RSS 2.0