onsdag

Har trimmat båda hästarna i ridhuset. Cazzilla var först ut och det enda jag jobbar med henne nu är att hon ska ta inner skänkel upp till ytter tygel. Det sa Peder att man ska utgå ifrån. Hon tar inte min innerskänkel och jag får inte alltid ett ärligt stöd på ytter. Sen att hon ska vara avslappnad hela tiden, hon blir pigg, spänd och springig i galoppen så där får jag hela tiden gå ner i trav och få henne att slappna av igen. I galoppen till slut gjorde hon några helt okej varv. Försöker få henne att galoppera med sina bakben fram till en stadig hand, inte det lättaste. Men det kommer, hon har utvecklats så mycket det senaste. Traven känns iallafall stundtals väldigt fin. :)
 
Aqua jobbade jag rakriktning på. Hon är mer slingrig och mjuk i sidorna, Cazzilla är spikrak och stel haha. Behöver hitta ett jämnare stöd i båda tyglarna då hon hänger lite för mycket i höger tygel (jag gör det). Sen jobbade vi med tempoväxlingar i galoppen, tyckte det gick väldigt bra. Försöker först få henne i en bra och stor galopp fram till handen och därefter tempoväxlar jag lite. Kändes bra.
 
Sen har jag varit iväg och gymmat med en kompis. Nu ska jag inte sluta efter en månad som vanligt. Utan köra på och hoppas det kan ge resultat, speciellt i ridningen. :)

Kommentarer
Postat av: Fia

Hej! Har du både hopp och dressyrsadlar till dina hästar? Varför/varför inte? Fin blogg!! :)

2015-01-08 @ 06:41:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0