kvällstrim

Åkte upp lite senare på kvällen och red hästarna i ridhuset. Hade det helt för mig själv, med musik på och lite små hinder framme. Då funkar det helt okej att rida ändå trots minusgrader och snö utanför. :)
 
Aqua var först ut och hon kändes inte alls bra. Eller jag la ett helt ridpass på att fokusera på helt fel sak. Jag måste ju jobba med rakriktningen i galoppen så hon börjar jobba med höger bakben. Så hon kändes bara framtung och krullade ihop huvudet. I slutet sen började jag jobba med rakriktningen och då kändes hon lite bättre. Ska låta henne bara gå ute i skogen nu ett par dagar (hoppas på bra underlag!) där jag bara ska jobba med rakriktningen. Så hon arbetar med båda bak lika mycket. Hon har mycket mer bjudning ute och är lättare att jobba. Tror hon tröttnat lite på ridhuset nu, blivit lite för mycket ridning där för hennes del.
 
 
Någon som jobbade på bättre var Cazzilla. Vi tar oss verkligen framåt under varje ridpass. I traven kändes hon väldigt fin, jobbade avslappnat och balanserat. Galoppen gick helt okej, det går verkligen framåt där. Dessutom kunde jag gå ner till trav några steg och hon slappnade av direkt. Innan var hon så spänd och springig. Det största problemet är hennes vänstersida som hon inte bär upp till ett stöd på yttertygeln. Så där lägger jag mycket fokus. Vi hoppade ett lågt hinder på volten mycket bättre än sist. Hon är så rolig att jobba med. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0