dagens ridpass

Idag var jag i stallet redan vid 9 och byggde fram övningen. Var själv så kunde fokusera på hästarna, men det rasade massa snö från taket och förstörde passen lite, speciellt för Cazzilla..
 
Aqua var först ut och hon var jätte duktig!! Vi har gjort denna övning för ett år sen och då gick det inte alls bra. Kunde inte ändra steglängden alls då. Idag red vi på både 5 & 6 galoppsprång utan problem. I höger galoppen var hon lite sne på linjen men fick henne noggorlunda rak, så får jobba vidare med det. Annars hade vi en bra rytm, galopp och hon kortade sig väldigt bra. Vi har tagit ett stort steg framåt med hennes galopp som är så entaktig...allt kämpade med tempoväxlingar har äntligen gett resultat. Men vi ska bli ännu bättre!!
 
(Har 18 meter mellan varje hinder, 5 normala och 6 lite tillbaka.)
 
Cazzilla fick bara gå på 5 galoppsprång och det blev nästan lite trångt för henne. Så fick sätta tillbaka henne. När hon inte var spänd för allt snöras så tycker jag att hon gjorde övningen väldigt bra, fick en bra känsla speciellt när jag kortade henne i höger galopp. I vänster galopp fick jag inget stöd alls så där försökte jag bara vända med ytter tygel och skänkel för att någon gång få henne att börja ta stöd där. Nu kände jag ännu mer vad vi måste jobba med. Men det går framåt iallafall. :) Till sommaren hoppas jag vi kan rida på både 5 & 6 galoppsprång utan problem.
 
Ska sätta upp samma övning snart igen och jobba dom. Tänk att så här låga hinder ändå kan ställa till det...jätte bra övning iaf. :D

Kommentarer
Postat av: Alva M

Hej! Ifall du vet vad lufthästar, fast det kanske du inte vet men iaf! Jag undar ifall jag får ha dina hästar cizzila och Aqua som lufthästar/låtasashästar? Man låtsas att man har en häst fast det är bara på låtasas. Jag har ettinstgram konto, ett luftdjurskonto. Men man får ju inte ta Google bildere och då letar jag efterjagar som vill låna ut sina bilder till mig😉❤️

2015-02-01 @ 14:59:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0