Smälter...så fin <3


Appis <3

Appis fyller 16 år idag! :) Tog en kort ridtur på henne i grimma och det tyckte hon var kul. Så kul att sitta lite på hennes rygg igen! Sen tricktränade vi lite! :)

lördag

Är i stugan just nu med min pojkvän. Har varit hos hästarna igår och borstat Nennad lite. Han har inte glömt bort hur man lyfter hovarna även fast vi inte gör det så ofta. :) Tog några bilder på honom men ska ta lite bättre idag, dock glömde jag systemkameran...så får ta med mobilen. Nu kollar jag young rider finalen från gbg horse show. Kul att dom visa lite därifrån, första året på hur länge som helst som jag inte är där. Nej nu börjar omhoppningen...
 
 

Härlig ridtur tidigare idag

Äntligen lite sol :)
hoppat

Har hoppat hästarna nu i em/kväll. Satte upp en studs, räcke och en oxer med bom före och efter.
 
Cazzilla var först ut och hon var pigg. Har inte kunnat trimma henne ordentligt de senaste eftersom hon fick ett sår vid hoven. Trimmade några dagar förra veckan men inte mer än så. Därför var hon ganska stel och olydig. Fick göra halt efter varje hinder. Men sprången var det inget fel på. Bommen före oxern gjorde jätte mycket och hon fick ihop sin galopp och hoppade jätte fint. Nästa helg ska vi ju debutera 1,10, hoppas jag får lite mer ordning på henne på marken tills dess. :p
 
 
Aqua hoppade jag efter det och vi tog lite högre språng upp mot 1,30. Det kändes bra och jag börjar bli mycket säkrare i anridningarna nu. Har haft jätte problem med det typ hela förra året men det börjar släppa nu. Hon hoppade jätte fint med och vi får jobba vidare på formen och bakbenen. :)

vill ha vår!

På söndag är det äntligen mars, en vårmånad. Jag längtar så mycket till våren nu, är trött på minusgrader och blåst. Vill ha sol och plusgrader. Hoppas på att det börjar gå mot det snart. Jag tycker faktiskt om våren väldigt mycket, man har kämpat igenom en kall vinter och äntligen får man lite värme och sol igen. Så härligt!!
 
Nu ska jag snart iväg och jobba, efter det ska jag rida Aqua i ridhuset (med dressyrspö!! :p) och Cazzilla får vila.
Bild från förra våren.

bushästarna

Vid påsk ska vi vänja av Nennad från Tess. Tess ska vi ta hem och sätta igång igen efter 2 års vila. Vi får se fall hon håller eller inte. Annars kanske hon bara kan ridas lite i skogen eller avlas på. Nennad ska gå med 2 andra unghingstar på ett ställe i Ullared. :) Det blir nog bra. Då har de gått lite över 8 månader tillsammans. Appis kan ju sen inte gå kvar själv så henne ska vi försöka låna ut som sällskapshäst eller skogsridning. Så om någon vill låna henne kan ni ju höra av er. ;)
 
Lite (många) bilder från helgen när pappa var nere och hälsade på hästarna (inga jätte rena hästar dock!:p). Jag ska ner till helgen och hälsa på dom, ska bli mysigt. :) Hoppas på sol och fint väder så jag kan ta lite fina bilder på honom när han är borstad och ren haha.
 

fin!

När vi kommit hem från tävlingen red jag Aqua en stund i ridhuset. Hade ett långt dressyrspö idag och då fick jag henne lite mer självgående och hon jobbade på bra bakifrån. Hade henne lite mer framför mig och formen var inte för låg. Vi jobbade med lite tempoväxlingar och rakriktning. Vi gjorde även små volter utåtställd så hon fick arbeta med innerbakben. I vänster gick det jätte bra men lite sämre i höger då höger bak är henne svaga ben. Ska jobba vidare med dressyrspöet då det blev stor skillnad och få henne ännu mer aktiv i samlingarna/små volterna. Hoppas att kunna stärka upp henne lite mer inför nästa tävling och även få en bättre galopp. Hon ska gå 1,20+1,25 i ljungby om 3 veckor. Kul. :)
 
 

spänd

Är inte jätte nöjd med tävlingen idag, vi gjorde dåliga rundor och fick ingen bra rytm eller galopp när hon var så spänd. Blev travhopp, korsgalopp och lite vingligt. Men hon vilade förra veckan och några denna så har inte riktigt kunnat rida igenom henne så bra som jag hade velat. Vi får trimma på tills nästa tävling som är om 3 veckor, då ska vi nog debutera 1,10. :)
 
En bild från framhoppningen.

Tävlat

Tävlat Cazzilla precis. Nolla i första klassen och ett ner på sista i grunden i andra, lite surt... Hon var ganska spänd i båda klasserna idag, litet ridhus och hindren kommer lite snabbare. Hon gjorde endel fina språng dock!Fredag

Jobbat 7-16 sen hoppade jag Cazzilla vilket gick helt okej! Hon hoppade fina språng som vanligt. :) Blir nog tävling på söndag för henne. Efter de red jag en annan häst i stallet och Aqua fick vila. Imorgon tänkte jag nog rida ut båda i dagsljus och äntligen har det tinat i marken. :) Nu är jag trött och har huvudvärk så ska väl sova om en stund. Vill vakna pigg imorgon :)
torsdag

Hopptränade Aqua i tisdags, skulle egentligen tränat Cazzilla men hon har fått ett sår ovanför hoven så hon fick vila istället. Med Aqua fick jag mycket hjälp och många nya tips. Gick helt okej på träningen men jag själv har en del att jobba med...
 
Kort klipp från sista linjen.
 
Nu ska jag iväg till stallet och rida Cazzilla om såret ser fint ut. I helgen ska vi ev. tävla två klasser i Värnamo. :)

4 fel igen

Ett retligt nerslag på första hinderet i 1.20, därefter en jätte fin runda. Aqua hoppade superfint! 4 fel i årets första fyra starter...hoppas det släpper snart. Film från 1.20.
 

På tävling

Aqua hade ett ner i 1.10 men en helt okej runda. Ska hoppa 1.20 sen!försöker bli frisk

Idag har jag inte gjort mycket, bara vilat för att bli frisk. Var i stallet en stund och red Aqua (endast för vi ska tävla på söndag) och efter det blev jag sämre.. Men ridpasset gick helt okej även fast jag inte riktigt orkade hela tiden. Tog av martingalet, kortade tyglarna och så in med bakbenen. Jag har tidigare försökte plocka upp formen på henne men då har hon blivit så tung i handen och det har känts som jag gjort fel. Men på senaste hoppträningen fick jag jobba just så och hon kommer vara tung i handen nu ett par ridpass men det kommer släppa ju mer hon kommer på bakbenen. Jag har blivit riktigt dålig på att ha korta tyglar på henne och då har hon bara blivit lägre och lägre i formen. Ingen bra kombination. Men kändes helt okej idag. Imorgon ska jag förhoppningsvis hoppa lite om jag inte är ännu sämre.
 
Har precis kollat lite på horse1, kollade George Morris clinicen som var väldigt intressant. Ska testa mycket på mina hästar och se vad som funkar. Han ville visa hur hans system ser ut och det ser väldigt avslappnat och harmoniskt ut för hästarna. Mycket innerskänkel upp till yttertygel. Aldrig dra i innertygeln. Mycket lätt sits och så tjatade han om att sitsen är viktigast. Jag måste skärpa mig lite och börja jobba mer på min egna sits. Rida mer utan stigbyglar, trampa ner hälen och få en bättre handställning. Den suger just nu. Skärpning helt enkelt.
 
Det är så kul att tävlingarna äntligen är igång. Jag hoppas att Aqua och jag ska hitta tillbaka till formen vi hade förra våren. Bara träna och tävla på nu. Cazzilla kändes så fin på framhoppningen inför 1m och inne på banan. Är så nöjd och om allt känns bra nästa tävling så hoppar vi nog 1,10 efter det. Hon är en helt annan häst nu än förra våren jag tävlade henne. Nu utvecklas hon och känns riktigt fräsch. Jag hoppas hon håller sig så så vi kan utvecklas på tävlingsbanan.
 
Aquas bakben ♥
 

sjuk

Nu har jag lyckats att bli sjuk, känt mig lite halvdålig i veckan och nu har jag fått feber. Inte så konstigt när man är med barn som snorar och hostar.. Hoppas bara jag har lite feber idag och är frisk imorgon. Så när jag äntligen tänkt gymma (har inte orkat/hunnit på en vecka) så blir man sjuk.. Ska väl bara ligga i sängen hela dagen, åka till stallet en stund men inget annat. Så därför när jag har så mycket tid tänkte jag skriva här lite, vet bara inte riktigt om vad....... En timme senare...vet fortfarande inte vad jag ska skriva om haha. Nu ska jag kolla film och äta.
 
 

tisdag

Igår hade jag världens huvudvärk efter jobbet så det blev bara lite skritt för hästarna. Idag har de vilat helt men jag har ridit en annan häst i stallet som jag ridit lite innan och ska rida lite nu då och då. Imorgon slutar jag redan vid 15 så då hinner jag rida ut innan det blir mörkt. Sen tänkte jag trimma och hoppa torsdag, fredag, uteritt lördag och sen ska Aqua tävlas på söndag. På torsdag kommer äntligen pappa (och mamma) hem från Thailand så slipper åka själv på tävlingen på söndag. :)
 
Nu är jag redan så trött, börjat 7.15 måndag o tisdag. Men imorgon har jag sovmorgon till 10. Skönt...
Cazzilla efter prisutdelning. :)
 

Resultat JFK dag 2

Idag har jag varit och tävlat med Aqua!
 
1,10, 4 fel.
Denna runda kändes inte så bra. Hon var inte riktigt framme och kändes trög.. Jag red iväg henne på en linje där det var 6 galoppsprång. Så fick in 5,5 och rev.. Klantigt.
 
1,15, 4 fel.
Här kändes hon mycket mer framme och det flöt på lite bättre iallafall. :) Rev nr 2, vet inte riktigt varför. Hon var nog inte riktigt igång.. Men annars hoppade hon jätte fint!! Hennes bakben på oxrarna asså, så fina! Träffade min tränare och hon kollade filmerna. Så till nästa tävling (nästa söndag) ska jag försöka ha henne kvickare och upp med formen. Korta tyglarna!! Ska träna på det stenhårt nu i veckan.. Så ska vi göra ännu bättre rundor nästa helg. Kul att tävlingarna äntligen är igång igen.

Resultat JFK

Cazzilla skötte sig över förväntan. På framhoppningen har hon aldrig hoppat så fina och avslappnade språng, kändes verkligen super där. Sen var hon även lugn på tävlingsplatsen och allt, vilket hon inte var senaste pay'n jumpen.
 
95cm, 0+0 fel, plac 5a.
Hon var jätte spänd när vi kom in på banan. Kunde knappt rida runt för hon bara sicksackade sig överallt haha... Men tryckte henne över alla hindren och lät henne inte springa förbi något. Tyckte inte riktigt hon slappnade av igenom banan utan var fortfarande spänd i slutet.
 
1m, 4 fel.
Här kändes hon mycket mer avslappnad och hoppade mycket bättre. Rundan kändes jätte bra och hon var väldigt ridbar. Tog tillbaka henne på en linje och då blev hon lite kraftlös i galoppen så hon rev ett. Men annars kändes denna rundan mycket bättre än förra. :) Nöjd!
 

Sen har jag ridit Aqua, skrittade ut en sväng och sen red henne i ridhuset. Jobbade lite lösgörande och sen lite tempoväxlingar/samling i galoppen. Kändes bra faktiskt. Ska bli kul att tävla henne imorgon. :) Dock åker jag helt själv imorgon, hade med min syster idag. Men det ska väl gå bra ändå.

Nolla

Cazzilla dubbelnolla och placerad 5a i första klassen. Men jätte spänd så hoppas hon slappnar av i nästa klass!sovdags

Hästarna trimmades i skogen idag, båda verkade tycka det var kul att komma ut i skogen igen. Inte kunnat rida ut på hela veckan... Sen borstade jag lite extra på Cazzilla och putsade alla grejer. Imorgon går Cazzilla 95+1m och Aqua ska trimmas lite i ridhuset. Tävlingen börjar 8.00 och jag startar bland de första så dags att sova nu.. Inte jätte taggad på att gå upp typ 6 när det är minusgrader ute, men vad gör man inte för att ligga på topp i sommar :p
 

torsdag

Hej!! Har äntligen fått jobb efter en tids arbetslöshet. Många som sagt att det är brist på vikarier på förskolor så sökte det i december och i måndags fick jag äntligen komma på en introduktion. Blev inskriven redan dagen efter och har jobbat ons, tors och ska jobba imorgon. Ääääääntligen lite cash... Men hästarnas planering förstördes lite och igår fick de vila och idag trimmas i ridhuset. Hoppade Cazzilla några språng inför tävlingen vilket kändes bra. Aqua trimmades på små hinder och tyckte också hon kändes fin. Imorgon slutar jag tre så då tänkte jag försöka hinna rida ut båda innan det blir mörkt och kanske trimma Cazzilla inne lite inför tävlingen om hon inte känns fin ute. Sen väntar en hästig helg. Tävling både lördag och söndag, ska hjälpa till på tävlingen efter mina starter på söndag och sen på em kommer kiropraktorn och kollar hästarna. Pappa är i Thailand med så får köra själv och tack och lov att vi har fyrhjulsdriven bil nu annars hade jag inte kunnat åkt.....hörs imorgon!

jätte nöjd med hoppträningen

Har hopptränat Aqua idag för en ny tränare och jag är jätte nöjd. Aqua hoppade jätte fint och vi skötte oss. I början fick jag galoppera och försöka få upp formen lite på henne (hon har ju börjat krulla ihop sig) och även forma igenom henne i sidorna. När vi började hoppa sen så fick jag rida jätte mycket med yttertygeln. Är medveten om de sen innan men har slarvat lite/glömt bort. Men det blev en helt annan känsla då och det blev lättare att hitta distansen. Kändes väldigt bra faktiskt. Nu vet jag hur jag ska rida i helgen. Träning igen om 2 veckor och då får Cazzilla gå. :)
 
Har ett kort filmklipp från sista banan. Tack Julia att du kunde filma. :D
(stängde av ljudet)
 
Cazzilla red jag i ridhuset innan träningen. Jobbade vidare på bommarna och hon var i början ganska sparkig. Men sen släppte hon igenom och då slutade hon med det. Över bommarna så kunde vi inte behålla vänster galopp utan hon bytte till höger nästan hela tiden. Så det måste vi träna på. Tyckte hon blev helt okej mjuk och fin i slutet. Får trimma på fram tills tävlingen. :)

ser fram emot tävlingsåret 2015

Jag är såååå taggad inför tävlingssäsongen detta år. Jag har lagt ner mycket mer tid än jag tidigare gjort på hästarna. Har kunnat skita i att rida vissa dagar för jag inte orkat eller att det varit för kallt. Medan jag nu ser varje pass som en möjlighet att utveckla hästarna och mig. Jag har en plan hela tiden för varje vecka och när det ska tävlas. När jag rider två hästar klockan nio på kvällen för jag varit borta över helgen eller när det är svinkallt ute så tänker jag bara att det är dessa pass som räknas. Det är dom som kommer visa resultat på tävlingsbanorna i år.
 
Det är också skönt att ha hästarna fullt igång redan nu och de känns i hyfsad fin form. Jag kommer rida 1,20 på Aqua redan på andra tävlingen (förra året hoppade vi inte 1,20 förrän i maj). Mitt mål med henne är att starta minst 1,30 i år, även 1,35. Rida lite mer för att vinna och bli riktigt sammansvetsad med henne. Förra året hade jag planen att försöka kvala in till Falsterbo också och jag får se fall jag ska försöka kvala eller inte. Då gäller det att man är snabb i 1,20/1,25 klasserna. Med Cazzilla så vill jag bara ge henne rutin och få henne lika ridbar på tävling som hemma. Så kommer vi nog kunna hoppa 1,20 klasser i år.
 
Det är viktigt att sätta mål så man hela tiden har något att sträva efter. Jag har satt ganska höga mål i år jämfört med tidigare, men de är fortfarande rimliga om jag verkligen kämpar. Jag tror det är viktigt att sätta upp höga men ändå rimliga mål för då ser man inte det som jobbigt att rida vissa dagar när man inte orkar, utan att man istället ska ta ännu ett steg mot sitt mål. Jag prioriterar hästarna på ett helt annat sätt än tidigare och som jag skrev innan så räknas varje pass. I år ska bli ett riktigt bra tävlingsår med bra rundor, (topp)placeringar och debuter. Jag är inte bra på att rida för en topplacering men det är något jag ska bli bättre på i år. Även om jag i slutändan ändå prioriterar en bra runda.
 
Förra året tog jag lite för många vita rosetter...
och lite för få färgade rosetter...

heeejjj

Jag har varit borta över helgen hos min pojkvän och därför inte skrivit något. Hästarna har fått vila två dagar och så har pappa motionerat dom en dag. Det gjorde nog hästarna gott med en lugn helg då det gått rätt intensivt nu i 1,5 vecka. :)
 
Idag fick båda hästarna gå i ridhuset. Jobbade med två bommar på långsidan (18meter emellan). Aqua kändes lite okänslig och seg i början (hon har säkert gått in i ett ''chillmode'' efter den lugna helgen :p) men sen blev hon väldigt fin! Vi varierade mellan 4 och 7 galoppsprång på de 18 metrarna. Riktigt bra för att vara Aqua och hennes galopp har utvecklats enormt på bara några veckor. Det kommer göra gott för hoppningen. Hade velat att hon släppt igenom lite mer i högergaloppen (blivit rakare) men det får vi jobba på imorgon. Cazzilla fick gå samma sak. Hon var rätt stel i början och när jag väl kom åt henne sparkade hon/slog bakut. När jag väl började galoppera gick en propp i ridhuset och det blev kolsvart... Ingen kunde fixa det på ett tag så jag travade henne lite och sen skrittade av. Ska jobba henne likadant imorgon och hoppas att jag får igenom henne lite bättre då.
 
Imorgon har jag fått en plats på hoppträningen och ska testa en ny tränare som kommer till där hästarna står uppstallade. Av det jag har sett verkar hon bra och jag hoppas jag tycker det imorgon också. Jag tror det lutar mot att jag tar Aqua så får Cazzilla gå nästa gång. Sen är det tävling i helgen oxå för båda, så fullt fokus nu på att få det mjuka, reglerbara och lydiga. :)

RSS 2.0