2015

Det närmar sig slutet på 2015 och snart går vi in på 2016. Detta året har varit väldigt lärorikt, jag har lärt mig väldigt mycket under året och hela tiden försökt testa nya grejer. Tagit så mycket hjälp som möjligt av tränare som passar mig. Största skillnaden har nog skett i höst, både jag, Aqua och Cazzilla har utvecklas väldigt mycket. Jag själv la mer tid på min sits, min avståndsbedömning och att lära mig prestera under press. Började tänka lite mer på den mentala biten. Med Aqua så fick jag mycket hjälp av Eamon under slutet av sommaren vilket gjorde att jag fick en helt annan galopp i henne, samtidigt bytte jag även till hackamore och dom små ändringarna gav väldigt mycket resultat. Jag har lagt ner mycket jobb på Cazzilla men tyvärr på fel saker under året, det är inte förrän nu jag fått rätt hjälp med henne på marken och det blev snabbt skillnad. Sen har hon fått väldigt bra rutin under året som gör att hon kommer kunna följa med på samma tävlingar som Aqua nästa år. 
 
Största skillnaden tills nästa år att ju att vi kommer börja bygga på vår hästgård och sen kunna ha hästarna hemma. Planen är att bygga stallet och ridbanan först för att kunna flytta dit dom så tidigt som möjligt. Kommer vara mycket lättare att träna hästarna då man har hinder framme hela tiden och det blir automatiskt att man lägger mer tid på att jobba över låga hinder än vad man gör nu. Nästa år kommer vi även försöka hitta en lovande unghäst och Dino ska komma hem efter sommaren och inridning ska påbörjas. Roligt!! Ser fram emot nästa år väldigt mycket. :) 
 
Dino från i somras <3

årets tävlingar

Ska sammanfatta årets tävlingssäsong i ett inlägg, skriva om dom starterna som jag är mest/minst nöjd med/lärorikast/debuter osv.. Jag tycker hösten har gått bäst och nu den senaste månaden har det släppt mycket med Cazzilla tack vare att jag hittat rätt hopptränare.
 
Här nedan är den bästa starten under hela året. Min bästa runda men även den svåraste banan jag ridit. Jätte nöjd!
 

Tisdag

Slog på Cazzilla skon och sen tog vi ett trimpass i ridhuset. Lösgörande arbete och hon kändes fin trots en veckas vila!☺️ Skönt att inte ha tappat allt iaf!
 Köpte detta ländtäcke när jag var i Ullared och hälsade på Dino. Kommer såklart från Gekås för 99kr👍Första ridturen på en vecka!

Kom hem igår och idag red jag ut Aqua och Tess på tur med min pojkvän.☺️ Cazzilla hade tappat en framsko så hon fick vila även idag, hoppas hovis kan komma imorgon annars får jag försöka slå på den själv. 
Så härligt väder idag, lagom kallt, snö och lite sol! Har inget emot vintern när det är så här.☺️ Nu ska hästarna ridas igång denna veckan och sen nästa vecka kör vi på som vanligt. Tess ska bara få gå på tur tills veterinären kollat på henne (om två veckor), det känns bäst så! Just nu är hon riktigt pigg vilket är positivt!

God jul mina läsare😃

Saknar mina hästar där hemma!💕💕''julafton''

I söndags firade jag julafton med min familj då mamma och pappa åker till Thailand idag. Jag kommer vara borta över jul hos min pojkvän i Skåne så hästarna får vila ett par dagar där hemma. En tjej i stallet tar hand om dom (tack Therese!!). Sista julen vi firade i vårt hus (som nu är sålt), där har jag bott hela mitt liv.. Ska bli ett spännande nästa år när vi ska börja bygga på vår hästgård! 
 
Det blev en rolig julafton då jag bara önskat mig saker till nya lägenheten, så visste inte alls vad jag skulle få. Fick lite glas och bestick. Sen fick jag en så fin bild på Dino<3, ett schabrak med mitt namn på hihi och en ny ridhjälm!
Världens finaste!!

Dino 💕

Har varit och hälsat på Dino idag.☺️ Han har verkligen växt till sig nu, innan var han så liten! Jag tog in han i stallet och pysslade om han. Han har veklingen ett bra psyke, trots att han var själv i stallet så var han hur lugn som helst. Gott tecken inför framtiden!☺️ Längtar tills vi tar hem honom.

ny hjälm!

Hästarna har fått gå i skogen idag, äntligen har det tinat upp så man kan trava och galoppera lite oxå. :) Hoppas det håller sig så här ett tag till. 
 
Nu är det dags för mig att köpa ny hjälm, vilket jag borde gjort för ett ganska bra tag sen. Men men. Har alltid gillat Charles Owen hjälmarna och även fast dom inte är så nya så lutar det nog åt en sån. Jag tror det får bli en svart samets med glitter, den är väldigt prisvärd, snygg och framför allt säker. Var lite inne på en med läder, dock är den nästan dubbelt så dyr och jag tycker den i samets är minst lika snygg. :) 
Det jag tycker är så bra med min GPA är att den är så skön på sommaren när det blir varmt. Har haft en Charles Owen tidigare och den var väldigt vam på sommaren.. Någon som har en Charles Owen i samets/glitter? Är den varm på sommaren?
Lånade bilden från google.

duktig :)

Cazzilla var jätte duktig på träningen och vi hade gjort stora framsteg sen sist. Roligt! Nu fick vi nya övningar att jobba på tills nästa gång, bla tempoväxlingar så hon börjar jobba mer med bakbenen. Cazzilla hoppade nog dom bästa sprången någonsin idag, väldigt runda, luftiga språng. Roligt!! Nu blir det ca 2 veckor lite lugnare och sen sätter vi igång och jobbar på markarbetet igen. I januari ska jag ta med Aqua och träna med, kommer nog få massor av hjälp och hoppas att kunna utveckla henne endel inför tävlingssäsongen. :)
 
 

Trim

Trimmade Cazzilla i ridhuset idag, hon var jätte fin. Jobbade över låga hinder på en åttvolt! Red ett ganska kort pass för imorgon ska vi iväg och träna!😊måndag

Trimmade Cazzilla på förmiddagen och hon var väldigt fin idag. :) Redan från början i galoppen var hon väldigt avslappnad. På torsdag ska vi åka och träna, så då hoppas jag att vi jobbar åt rätt håll och att det blivit skillnad på henne! Nästa vecka blir det lite lugnare för henne med nästan bara vila, pappa och mamma är utomlands och jag kommer vara hos min pojkvän över jul. Lite tråkigt att låta henne vila nu när hon känns så fin men samtidigt behöver hon lite lugnare och jag tror inte vi tappar allt för mycket på 1-2 veckor. :)
 
Sen skrittade jag ut Aqua och Tess hade en tappsko så hon fick vila. 
 

Aqua💕

Tänkte jogga Aqua en stund barbacka i ridhuset nu ikväll. Men istället blev det ett väldigt bra trimpass. Red barbacka och fick en jätte bra känsla i galoppen. Jag satt mycket bättre och stadigare, vilket gav en mjukare hand. Sen kände jag också mycket bättre hur Aqua jobbade. I galoppen var hon riktigt fin, hade inte ens sporrar idag och hon galopperade samlat, på bakbenen och lätt i handen. Duktig. :) I somras kunde jag inte ens rida henne utan sporrar (dom långa till och med!!) på banan/ridhuset. Nu rider jag allt med dom korta eller som idag, utan. Blivit väldigt mycket skillnad på henne under hösten. :)
 
Imorgon ska jag trimma Cazzilla och rida ut de andra två. 

fredagsjobb

Trimmade Cazzilla i ridhuset idag, hon kändes väldigt fin i traven men i galoppen ville vi mest helt olika. Men efter en stunds jobb så släppte hon äntligen efter, och då kändes det bra. Får trimma henne på söndag eller måndag igen innan träningen nästa vecka.... :)
 
Invigde mina nya chaps från hööks. Dom ska förhoppningsvis hålla mig varma i vinter. Ni kan ju struna i resten av matchningen hahah. Rosa väst, röd filt och grönt schabrak. xD
 

Blev lurad på hästnet.....

Ibland brukar jag köpa begagnade grejer på hästnet, finns mycket ''nytt'' för ett bättre pris än vad det kostar i affären. I augusti/september köpte jag ett nytt horseware täcke av en tjej runt Stockholm. Jag betalade in 800kr och sen skulle hon skicka iväg det. Men täcket kom aldrig. Hon skrev att det hamnat på fel terminal och skulle ringa till Posten och se så det skulle komma fram till mig. Annars skulle hon betala tillbaka pengarna tills jag fått täcket så jag skulle slippa ligga ute med pengar. Till slut slutade hon svara och täcket kom aldrig, inga pengar fick jag tillbaka heller.
 
Jag tänkte att vi kunde polisanmäla detta för att sen skicka en kopia till henne för att ''skrämma'' henne lite så kanske hon skulle betala tillbaka. Inget svar... Jag trodde inte dom skulle göra något med polisanmälan eftersom det handlade om så lite pengar men en dag ringde dom och sa att dom fått in flera polisanmälningar mot henne och att dom skulle ta upp fallet. Vi hade ganska mycket tur! Nu fick vi uppdatering igår om att åklagaren väcker åtal. Det känns väldigt bra, inte så kul att bli lurad. Vilka människor det finns.... Jag hade bara hennes namn och mailadress, inget mobilnummer eller något. Jag försökte hitta henne på google genom hennes mailadress och då hittade jag hennes mailadress på Nelly.com där hon skrev att hon sålde ett par skor. Säker någon som blev lurad där också. Förstår inte hur någon kan hålla på att lura folk på pengar så där. Om jag hittat rätt tjej på facebook så verkar det vara en helt vanlig tjej som pluggar på universitet, som inte ens verkar ha något med hästar att göra.... Grrrr...

torsdag

Idag har hästarna fått gå på tur, men imorgon tänkte jag trimma igenom både Aqua och Cazzilla i ridhuset. Tess får gå på tur. Just nu känner jag mig lite omotiverad till bloggen eftersom hästarna bara går på halvfart.. Men ska försöka uppdatera lite roliga inlägg ändå! När hästarna tar det lite lugnare hinner jag träna mer själv. :) Försöker förbättra kondisen och springa på bättre tid samt stärka bålen!

lugnare period

Efter tävlingen har jag ändrat planerna lite för hästarna, eller mest Tess. Jag tycker hon stoppade på ett lite ovanligt sett på tävlingen, men annars fanns det inga tveksamheter på några andra hinder. Vi fick ett litet framåtläge på en linje, jag litade lite för mycket på henne och la mig fram på halsen och hon stoppade. Jag trillade såklart av. Nu vill jag först kolla upp henne hos veterinären innan jag fortsätter med henne. Egentligen skulle vi gjort en hälsokoll på både Aqua och Tess nu innan jul. Så om det skulle vara något tappar man inget eftersom dom ändå ska ha vintervila. Men det var fullbokat trots att vi bokade tidigt, vi ligger på väntelistan men det verkar inte som vi får tid innan jul... Så som det ser ut nu så har vi tid efter jul/nyår. Om ca. 5 veckor. Därför blir det lite lugnare nu för Tess och Aqua, nästan bara skogsturer ett par gånger i veckan och sen kommer jag sätta igång lite mer 1-2 veckor innan besöket. Jag vill veta att Tess inte har ont av sin gamla skada eller har fått någon ny innan jag lägger mer tid på henne. Är hon frisk så får vi backa lite och hoppa pay and jumps till att börja med. 
 
Cazzilla ska också trappas ner nu och få lite vintervila. Den som verkar må bäst av små pauser är faktiskt Cazzilla, hon känns alltid väldigt fin efter en lite lugnare period. Men en hopptränings ska vi göra till innan jul för att få mer hjälp och se så vi är på rätt väg. Ska bli skönt att kunna släppa på alla krav inför varje ridpass, tror hästarna tycker detsamma. :)

måndag

Hästarna har fått skrittas ut barbacka idag, Tess fick följa med i grimskaft då pappa och jag red varsin. Imorgon ska alla få en välförtjänt vilodag. Nu blir det lite paus från hårda pass och det blir mest skogsturer. :)
 

då var tävlingssäsongen över

Sitter på väg hem nu från tävlingen. Det har blåst storm hela dagen, framridningen var utomhus och det gick knappt rida där för det blåste så, usch för att tävla i detta väder.... Inga jätte bra resultat idag men jag är ändå nöjd, Cazzilla var så duktig i 1,20 debuten. Tess var felfri i 90cm, sen trillade jag av (igen) i 1 meter. Cazzilla var felfri i 1,10 grunden, sen hade vi två ner i omhoppningen. Blev lite väl lång... Sen debuterade vi 1,20 på en ganska lång och maxad bana, 10 hinder, 12 språng (två stycken två-kombinationer) men hon var superduktig och kändes så fin. Precis innan jag startade kändes hon väldigt lösgjord och det gjorde ju sitt oxå. Hon hoppade jätte fint!! Vi rev tvåan men felfria resten (plus 3 tidsfel då det var en A:0a och jag tog långa vägar).
Sen var det jätte tajt mellan Aqua och Cazzilla så fick rida fram ganska fort och Aqua var superstressad och gnäggade efter de andra heeeeela tiden... Rundan vi gjorde var bra men hon hoppade lite spänt och som sagt så var hon väldigt stressad. Resulterade i två ner. Men är nöjd ändå, till nästa gång måste jag ta ut henne tidigare så hon hinner lugna ner sig.
 
Cazzillas 1,20 runda. Sista språnget hoppar hon över bomstöden!!
 
 

lördag

Har haft fullt upp idag men nu är hästarna ridna, allt är putsat och packat. Imorgon åker vi tidigt till årets sista tävling. :)
 

cazzilla

 

hoppning

Igår hoppade jag som sagt, började med Cazzilla! Till och med pappa såg att hon blivit mer lösgjord så det måste blivit lite skillnad. Det har nästan tagit en timme för henne att släppa igenom men igår var hon väldigt fin från början. I högergaloppen kändes hon riktigt fin vissa stunder och verkligen släppte efter. Hon hoppade väldigt fint också och det känns verkligen som att det går åt rätt håll. På söndag ska vi debutera 1,20 och det känns bra. Hon gör allt så himla lätt och inget känns än så länge högt på henne. :)
 
Aqua var nästa och hon kändes också bra. Vi tog några språng med en bom före på ett räcke och en oxer snett igenom ett par gånger (samma som Cazzilla fick göra) och jag försökte hela tiden ha henne aktiv och att hon tog i. Då hoppade hon fina språng. :) Känns skönt att ha Aqua och Cazzilla som är så säkra på hinder och kan ge mig självförtroende.
 
Sist ut var Tess och det gick sådär, jag har blivit osäker sen jag åkte av så på tävlingen senast. Jag fegrider i anridningarna och säkrar upp med ett extra. Men mot slutet släppte det och jag vågade galoppera enda fram till hindren och då kändes det jätte bra. Jag hoppas verkligen att jag lär mig hur jag ska rida henne och att jag kommer kunna utveckla henne. Hon har aldrig fått någon utbildning, när hon var unghäst gick de från 1 meter till 1,20 på bara några starter pga försäljning. Hon har aldrig fått någon rutin eller gjort bra resultat. Nu är hon 11år, snart 12år och kanske är det för sent att utbilda henne nu? Jag vill såklart försöka för hon hoppar riktigt fint och vi har ju en avkomma efter henne, så såklart vill man ju att Tess också ska ha tävlat lite. Vi får se hur det går på träningen nästa vecka, kanske inte är helt hopplöst ändå!
 
Jag har lite filmer men dom ligger på pappas mobil... Men här är ett räcke på Tess iallafall, får lägga upp fler sen. :)
 
 

Torsdag

Hoppat hästarna på morgonen/fm vilket gick bra! Sen lasttränat i lastbilen vi ska låna på söndag, gick oxå bra👍 Nu har jag tvättat svansarna och flätat, så ska de väl vara rena på söndag.☺️ Nu ska de bara få nya skor oxå!onsdag

Hästarna har fått gå på tur, sen fick de mat och jag har mockat vindskyddet. Nu är dom nog nöjda. :) Hästarna har ätit så himla mycket halm de senaste dagarna hahah, de fick en ny förra eller förrförra veckan och nu är den nästan slut... Inte bra för Tess. :p
 

årets sista tävling

Till helgen är det årets sista tävling, jag är lite halvtaggad om jag ska vara ärlig. Ska hoppa hästarna på torsdag och då hoppas jag att det ska kännas bättre inför tävlingen. Alla tre ska ju med och det kan sluta med kaos när Aqua är så sällskapssjuk. Men jag hoppas att hon ska vara lugnare när hon iallafall kommer ha en kompis hos sig hela tiden. :p
 
Just nu trimmar jag på som vanligt. Cazzilla kändes helt okej idag, jag tror det går åt rätt håll. Jobbar mycket på lösgjordheten just nu och när vi travade av det sista idag kändes hon väldigt lösgjord. Nästa vecka ska vi hoppträna igen och checka av så det går åt rätt håll. Sen ska hon få ta det lugnt runt jul/nyår ungefär 2 veckor innan vi kör igång igen. Hon vilade ju i höstas så hon behöver inte lika lång vila som de andra, men det är alltid bra att få ett break så kroppen får vila upp sig.
 
Just nu känner jag inte så mycket motivation till Aqua då hon ska få vintervila direkt efter tävlingen på söndag. Ska trappa ner träningen och så blir det bara lugnt under december. Efter nyår planerar jag att köra igång med henne igen, hoppträna endel och förbereda oss inför 2016. 
Tess planerar jag att åka och hoppträna nästa vecka för att reda ut vissa saker. Sen beroende hur det känns så kommer hon också få gå lugnt under resten av december. Så efter nyår ska alla hästarna igång igen och förbereda oss inför 2016. :)
 
Imorgon ska hästarna få gå på tur, sen hoppning på torsdag, gå på tur på fredag och sen lite trim på lördag. Checka att allt känns bra. Sen sista tävlingen för året på söndag! Det ska bli skönt med ett litet break från träning och tävling. För att sen börja längta till tävlingarna och få massa ny motivation. :)
 
 

RSS 2.0