Rast @ work

Dino igår :) Han hade nog inte växt på höjden men definitivt blivit tjockare om magen och grovnat lite.

Falkenberg

Befinner mig i Falkenberg just nu, vart på en arbetsintervju för ett sommarjobb här. Det gick as bra och butikschefen tävlade oxå i hoppning heheh. Bra där! Jag red hästarna på morgonen, båda gick i skogen och fick klättra. Igår hopptränade jag Aqua och det gick helt okej. Min tränare tyckte Aqua var mycket mer aktiv från början. Måste bero på mina rejs i skogen. :p Så ska fortsätta med det!

Nu sitter jag på ett fik och äter baguette. Väntar på att min pojkvän ska komma upp hit så vi kan åka till Jkpg igen! Ska åka förbi Dino på vägen hem. :)måndag

Ridit lite idag. Aqua joggades i skogen ganska kravlöst efter tävlingen. Brukar alltid jogga de efter tävling och sen låta de vila dagen efter så de inte blir stela. Cazzilla och Tess vilade. Istället red jag en häst i stallet som jag rider då och då när jag har tid. Ska försöka göra det lite oftare nu så jag får fler ridtimmar i sadeln. Om jag bara hade haft lite mer tid... Nu ska jag sticka till gymmet!
 
Aqua väntar tålmodigt när jag tar på mig chaps och hjälm. Jag binder aldrig upp mina hästar utan de står så här lösa när jag gör iordning dom. :)

resultat bankeryd dag 2

Lite stolpe ut i helgen, Aqua hade ett ner i sina klasser idag. Men hon hoppade helt fantastiskt i sista klassen, så fin!
 
120, 4 fel:
En helt okej runda, lite dålig galopp och jag satt och smyghöll lite i svängarna. Detta tillsammans med en dålig väg upp mot 7an gjorde att vi rev.
 
120, 4 fel:
En tidshoppningen. Satte upp galoppen bättre här och Aqua var verkligen med på noterna. Hoppade så fint och lyssnade framåt, mina rejs i skogen har verkligen hjälpt. Fick problem med galoppen i svängen uppmot första kombinationen så hon petade b-hindret, kom kanske lite snabbt in oxå. Men annars kändes det väldigt bra och jag hittade bra distanser mot alla hindren (lite för mycket gas mot nästsista...men vi löste kombinationen bra ändå :p)...
 
Min tävlingsplan sprack lite när Arnoldträningen blev flyttad. Så Aqua kommer inte tävlas på 3 veckor. Men då går hon 120, 125. Då ska vi ha lika bra galopp som i dagens sista runda. Det behövs om vi ska kunna hoppa 130 i slutet av maj.

resultat bankeryd dag 1

1m: På framhoppningen kändes hon väldigt pigg och nästan lite springig. På banan blev hon lite tittig när vi kom in, hoppade jätte fint runt hela banan men tittade till ganska mycket på 4an som hon först tänkte springa förbi. Så hon hoppade spänt där och fick inte alls med sig bakbenen. Men annars hoppade hon jätte fint!
 
Debut 1,10: Rundan kändes väldigt bra och hon hoppade lika fint här. Vi var inte riktigt överens på 3an där jag ville sätta tillbaka henne. Hon drog bara upp huvudet och sprang in i hindret. Men sen hoppade hon resten av banan superfint. Linjen 6-7 lyssnar hon jätte fint tillbaka.
 
Hon har verkligen utvecklat sin galopp de senaste veckorna. Mycket mjukare och starkare. Inte alls lika mycket korsgalopp längre och hon landade i rätt galopp i båda rundorna. Så fint som hon hoppat idag har hon aldrig gjort innan på tävling. :)
 
 
 

På väg hem

Cazzilla hade ett ner i 1m, tittade till på ett och hoppade spänt över. I 1.10 debuten så rev vi 3an där hon inte tog min halvhalt och sprang in i hindret och rev. Men annars har hon hoppat riktigt fint!! Hon har nog aldrig hoppat så bra på en tävling som idag. :) Kul!

Nu ska vi iväg på kalas så får lägga upp filmerna ikväll. :)Tävlingsdags

Ridit igenom Aqua i ridhuset på fm. Hon kändes väldigt fin i traven men framtung och krullade ihop sig i galoppen. Så jobbade med att få upp huvudet och mer på bakbenen. Kändes helt okej mot slutet. Hon brukar alltid kännas fin dagen efter man trimmat igenom henne, så hoppas hon ska kännas bra imorgon!

Sen har jag putsat och borstat på Cazzilla! Nu kom vi precis fram till tävlingen! Skriver sen.tävling imorgon

''Ledig'' idag då jag inte fick något jobb imorse. Men åkte till stallet på fm och red Cazzilla i ridhuset. Hon kändes fin och riktigt mjuk i vänstersidan. Fortfarande stel i högersidan men hoppas det släpper snart. I galoppen kan jag äntligen börja forma igenom henne ordentligt, innan har hon slagit om till korsgalopp så fort jag försökt göra det. Så hon fick godkänt idag. :) Aqua red jag ut en sväng i skogen, vi rejsade lite idag med men tog det ändå ganska lugnt. Ska se om våra rejs i skogen hjälper till att ha henne mer framme på banan imorgon när jag ska trimma igenom henne.
 
Imorgon ska Cazzilla tävlas. Debut 1,10. Det ska nog gå bra då jag börjar få rätt på galoppen nu. Aqua ska trimmas igenom en stund på banan innan vi åker. 100 starter innan mig och vi har typ bara 20 minuter dit. :) Skönt att ha det gjort!
 
 
Ska bli kul att äntligen ta ett steg uppåt med Cazzilla. Förra året hann jag knappt tävla henne något då hon blev skadad och sen flyttade jag till Grevlunda. Men nu känns hon fräsch och utvecklas hela tiden i markarbetet. Så nu kan vi göra lite vettigare rundor än förra året. :p

Toooorsdag

Aqua och jag var runt galoppbanan och renjsade. Har nog aldrig haft henne så framme och galopperat så fort som idag. :p Men det behöver hon!

Cazzilla trimmade jag ute i skogen, hon var väldigt pigg men jobbade på bra. :) Förutom det har jag jobbat och gymmat. Äntligen fredag imorgon, och i helgen är det tävling. Kul!!


onsdag

Började som sagt dagen i stallet, det var riktigt varmt när jag var där redan vid halv nio. Cazzilla fick sig ett trimpass på utebanan. Hon kändes fin, börjar bli ännu mjukare och starkare i galoppen. Jag red utan stigbyglar nästan hela passet förutom när jag avslutade med att hoppa ett räcke. Tänkte att jag skulle ha henne framför mig i anridningen och sitta upp mycket själv, då hoppade hon riktigt fint. Ska bara trimma på nu fram till tävlingen på lördag, viktigt att galoppen funkar så bra som möjligt för att vi ska kunna göra bra rundor. :)
 
Sen fick Tess sig en skrittrunda. Snart har vi skrittat halva tiden redan... När jag slutat jobba åkte jag tillbaka och red Aqua. Joggade henne i skogen en stund eftersom hon gick väldigt hårt igår samt dagen innan. Så det blev ett lugnt pass.
Hästarna har det riktigt härligt i solen. :)

Härlig morgon i stallet!

Ska rida två innan jobb och en efter. :)träningen/planering

Träningen gick bra. Min tränare red Aqua först och sen hoppade jag upp. Bra att se någon duktig rida och sen känna lite hur det ska kännas. Aqua kom mycket mer på bakbenen och kom ihop sig. Men fortfarande väldigt seg för reaktioner och går i sin egna värld. Så måste vara ännu mer bestämd mot henne. Jag hoppade inte så mycket utan det blev mer fokus på markarbetet. Men några språng blev det och det kändes bra.
 
Pratade även om 1,30 debuten. Alla tränare säger att man ska rida många nollor och bra rundor innan man går upp i höjd. Jag håller helt med, roligare att hoppa en lägre klass och det går bra än att det går åt skogen i en högre klass. Men nu har jag hoppat många felfria 1,20 rundor på Aqua och det känns enkelt. Så jag börjar känna mig redo. :) Har försökt göra upp en tävlingsplanering framöver och så här ser det ut för Aqua.
 
26 maj: 1,20, 1,20
9-10 maj: Träningshelg för Arnold Assarsson :)
17 maj: 1,20, 1,25
30-31 maj: lör 1,20, debut 1,30, sön 1,25
 
Nu får jag trimma på för att få henne mer lydig och uppmärksam på mig så hoppas jag vi ska göra bra rundor samt resultat. :) Cazzilla kommer gå lite lokala 1m-1,10 under maj. Någon regional 1,10 med om allt känns bra.

Hoppträning

Slutade jobba strax innan fyra och nu ska jag och Aqua åka till min tränare för hoppträning! :)Tredje och sista hästen

Skrittur på Tess, chill efter två trimpass.söndag

Kom hem lite senare än planerat från min pojkvän. Men båda hästarna fick gå ett ganska kort pass i ridhuset eftersom de vilat 2 (cazzilla 3) dagar. Aqua kändes helt okej fin, lite stretig men inte så konstigt när hon vilat. Jobbade på det vanliga. Cazzilla kändes mycket bättre i munnen efter tandläkarbesöket. Mycket lugnare, speciellt i galoppfattningarna och galoppen där hon känts mest irriterad. Hon kändes fin trots 3 dagars vila. Red båda passen lite utan stigbyglar. :) Sen stack jag även till gymmet trots att klockan var halv tio, hehe. Sprang 4km och stod på crosstrainern 20 minuter.
 
Nästa helg är det tävling. Cazzilla går 1m och 1,10 på lördagen. Aqua går två stycken 1,20 klasser. Om allt känns hundra kanske vi debuterar 1,30. :) Men då ska det kännas jätte bra i första klassen. Nu är det dags att sova...
 
 

Dags för kvällstrim✌️
dino

Vart och hälsat på Dino nu. :) Han verkar trivas jätte bra och han och hans hagkompis verkar väldigt bra kompisar. Tog några bilder..
 
Så här ser det ut, stor hage och en sjö som de kan gå ner och dricka i. Dessutom har de ett jätte stort vindskydd. :) Sommarhagen är ännu större... han kommer få en bra uppväxt. :)

torsdag

Cazzilla fick sina tänder kollade idag, äntligen. Hon är väldigt känslig i munnen och nu har det gått ett år sen vi kollade dom sist. Och visst var det dags. Hon hade två hakar som gett sår på båda sidor samt vassa tänder. Så det fixades till. Hoppas hon ska kännas bättre i munnen nu. :)
Sömnig efter besöket. :)
 
När vi kom tillbaka skrittade jag ut Tess och sen trimmade Aqua i ridhuset. La fokus på rakriktningen då det känns som vi tappat lite där. Sen tränade vi små volter i galoppen, tempoväxlingar och övergångar. Hon var väldigt fin. Gjorde pyttesmå volter, så någon gång kanske vi kan göra en galoppiruett. :p Men lite svårt med tempoväxlingarna fortfarande att få henne på bakbenen när jag tar tillbaka henne, då blir hon lätt lite trippig. Red även halva passet utan stigbyglar, måste börja göra det några dagar i veckan för att träna min sits.
 
Nu är vi på väg till Ullared för att hälsa på Dino. :) Sen ska jag vidare till min pojkvän och är hemma på söndag igen. Då ska jag rida hästarna en stund i ridhuset när jag är hemma på kvällen. De får alltså vila fre-lör. :)

Just nu i regnet

Dags för studshoppning och bomarbete👍tisdag

Idag har jag jobbat till fyra, sen skyndade jag mig till gymmet för ett pass innan jag skulle hoppträna Cazzilla klockan sex. Hann precis och hoppträningen gick helt okej. Inte nöjd med min egen ridning men Cazzilla hoppade många fina språng. Det var oxå skillnad på henne sen förra träningen och hon stärker upp sig. :) Landar i rätt galopp, gör galoppombyten och lyssnar tillbaka. Sen red jag Aqua en stund i skogen. Det blåste så hon var rätt spänd, inte bästa passet. Men hon var framme iallafall. :p Imorgon ska jag sätta upp en studs och styrketräna båda lite.
 
 Några fina språng från träningen och ett bra galoppombyte! :)

resultat eksjö

1,10, 0+0 fel, 16 placering av 70 starter.
Aqua kändes lite trög i galoppen och fick inte riktigt flytet igenom. Men en helt okej runda. Försökte rida på lite i omhoppningen men fick inga framåtlägen så tappade någon sekund på det.
 
1,20, 0+4 fel, 9 placering av 61 starter.
En klass med mycket fel i och inte en helt lätt bana. Försökte sätta upp galoppen mer och rida efter min plan. Den stora svårigheten var 2, 3 och 4. Jag planerade att rida på sju galoppsprång på båda bågarna vilket jag höll och klarade det felfritt. Resten kändes bra men jag har lite svårt med att hitta distanser i den lite större galoppen. Blir lite hållandes ibland och ibland rider jag iväg lite. I omhoppningen hittade jag bra framåtlägen och tog innan för ett hinder. Galoppsträckan ner till sista hindret som var en kombination gasade jag på lite men sen satte jag inte riktigt tillbaka henne och la henne alldeles för stort på oxern in där hon inte räckte över. Skulle lägga in ett galoppsprång till så hade vi klarat det felfritt. Men men, man lär sig av sina misstag.
 
Börjar precis efter första hindret. Aqua hoppade så fint och det kändes som vi fightades tillsammans runt banan. :)
 
Nu känns det snart som det är dags att debutera 1,30. Vill nog rida någon/några 1,20 rundor till för att verkligen hitta den rätta galoppen innan vi tar steget uppåt. Men att hoppa 1,20 på Aqua nu känns lätt, Aqua hoppar så lätt och enkelt och det känns verkligen inte som hon behöver ta i alls. :)

resultat Aneby

1m 0+0 fel utanför placering.
Första starten på årets första utomhustävling. Trodde hon skulle vara lite tittig men det var hon inte alls. Avslappnad och hoppade runt banan fint. Lite taskig väg in i kombinationen av mig men annars är jag nöjd. Red mina sju galoppsprång på båda bågarna som planerat. :)
 
 
Debut 1,05, 4 fel.
Denna rundan kändes också bra. Rivningen kom på hinder nummer två där jag red iväg henne lite och hon hoppade flackt. Annars nöjd.
 
Nästa tävling som är om två veckor debuterar vi 1,10. Planen var att hoppa 1m tills hon slappnat av och nu har hon inte varit spänd eller tittig alls på de tre senaste tävlingarna. Så det känns som det är dags att ta ett steg uppåt. Innan vi går upp till 1,20 måste jag fått lite mer ordning på hennes galopp, men det känns inte allt för långt borta det heller. :)

på väg hem från Eksjo

Aqua felfri i 1.10 och rev sista i omhoppningen i 1.20. Placerad i båda klasserna :) Bästa tid av fyrfelarna i 1.20! Så visst kan vi va snabba! :p Nu ska vi hälsa på Appis på vägen hem.Duktig👍

Cazzilla skötte sig jätte bra idag och hoppade fint! Felfri i 1m och ett nerslag i debuten i 1,05m. :) Helt mitt fel då jag red iväg henne lite så hon hoppade flackt. Känns som hon passar lite bättre utomhus med sin stora galopp. :) Nästa tävling debuterar vi nog 1,10. Ska bli kul att äntligen ta ett steg uppåt!quintess

Tänk om denna köttbulle kan komma tillbaka på tävlingsbanan. Hade varit sååå kul. Jag har utvecklats så mycket sen jag red henne för 4 år sen. :) Men chansen är nog liten..
 
Annars funderar vi på att betäcka igen, men denna gång med Diarado. Han är en riktigt fin hingst och har sätt mängder med fina avkommor.
 
Diarado.
 
Men vi får ju inte glömma att vi redan har en superfin avkomma från Tess. Jag hoppas han hoppar minst lika bra som Tess! Dessutom verkar han ha ett väldigt bra psyke, lugn i alla situationer och det är verkligen ett plus. :)

solig dag

Har tillbringat några timmar i stallet idag i de fina vädret då jag inte jobbat. :)
 
Aqua red jag ut i skogen först och hon kändes riktigt fin och pigg. Aktiv i samlingarna och uppmärksam på skänkeln. :) Tog några varv på banan där jag hoppade några låga hinder. Tränade på att galoppera hela anridningen och inte börja bromsa. Det är så svårt när Aqua inte har ett eget driv fram till hindret utan man måste själv hela tiden driva framåt samtidigt som man inte får rida iväg och släppa allt.
 
Sen joggade jag Cazzilla en stund i skogen. Väldigt kravlöst på hackamore, men hon pinnade på bra. Hon kändes ju lite trött i bakbenen i sista klassen i måndags så därför har jag gett henne två dagar att bara återhämta sig. På lördag är det tävling igen så imorgon och på fredag blir det att trimma.
 
Sen pysslade jag om hästarna lite extra och flätade ner manen på tess o cazzilla. Så nu är de fina. :)

tisdag

Alla hästarna har fått skrittas idag, även Tess. :) Imorgon ska jag jogga Cazzilla och trimma Aqua. Vi har oxå släppt ihop Tess med Cazzilla och Aqua och det var lugnt. De har ju gått i hagar bredvid varandra i en vecka nu. :) Nu väntas bara 2 månaders skritt med Tess... kommer bli segt men hoppas det går fort. Vill bara börja jogga igång henne redan nu!!
 
 

120 rundan

Aquas 1,20 runda från helgen, börjar på hinder nr 3. I början red jag lite med backen in på distanserna, skulle bara galopperat på!! Men sen började jag göra det och slutet av banan gick väldigt bra och Aqua hoppade så fint! Taggad på att göra första utomhustävlingen i helgen på henne. :)
 

Åka lite bil....

Tävlade Cazzilla på fm, hon var felfri och placerad i första klassen. I andra så fick vi inte alls rätt på galoppen och det var korsgalopp rätt igenom. Hon kändes lite trött i bakbenen vilket resulterade till korsgalopp och lite springig. Vi rev två hinder efter varandra. Men hon var avslappnad och inget tittig alls, och det är viktigast! :) 

Nu är vi snart framme med Tess, sen ska vi tillbaka och hämta de andra två. Hehe...fina Aqua!!!:)

Felfria även i 120, i början red jag lite med backen i men sen så galopperade jag på och Aqua hoppade fantastiskt. En fin runda det sista iaf! Skulle bara galopperat på från början så hade det gått ännu bättre.. Men skönt att sätta två nollor idag efter bara 4 fels rundor på alla tävlingar i år. På väg hem nu och ska rida Cazzilla när vi kommer tillbaka. Hon ska gå 95cm och 1m imorgon i Styringe. :)

Felfri!👍

Är i Helsingborg nu, jätte fin anläggning. Hoppat 1.10 och vi var felfria och knep en 15onde plats av nästan 80 starter. :) Ska hoppa 1.20 sen oxå!heyyyy

Så glad att flytten gick bra med nennad, vi har ju aldrig flyttat ett föl/åring innan så såklart att man var lite nervös. Men han gick på nästan direkt eftersom jag lasttränat lite och när vi väl kom fram så verkade han glömt bort sin mamma. :) Värre med Tess, när vi kom tillbaka och släppte ut henne i hagen så sprang hon direkt och letade efter sitt föl. :( Men hon glömmer väl det snart också. På måndag ska vi försöka få hem alla 3 hästarna till Jönköping vilket betyder att vi måste åka två gånger... Men det ska vi bli så roligt att sätta igång Tess igen, men nu ett par veckor är det endast skritt. Så får vi väl se hur det utvecklar sig.
 
Har trimmat Aqua en stund på banan idag. Framåt, bakåt, övergångar, öppnor osv... för att känna att hon är med på noterna. Imorgon åker vi till Helsingborg och tävlar. Aldrig vart där innan men det är ju en jätte fin anläggning så det ska bli skoj. Känns iallafall som vi gjort framsteg sen förra tävlingen för ett par veckor sen. Cazzilla ska tävlas på måndag på en klubb i närheten.

Några hoppfilmer från hoppningen i torsdag. Båda gick bra, inte mycket att klaga på. Sen vet jag inte om ni ser men jag har jobbat på min sits det senaste. Hälarna mer nertrampade, händerna jämna och bäriga, och att sitta mer upprätt. Får jobba ännu mer med sitsen och rida utan stigbyglar som lisen sa. Aqua har även börjat få upp formen och huvudet igen, det har vi jobbat stenhårt på! :)
 
 
Dags att sova och ladda för tävling imorgon. :)

På väg hem igen

Gick jätte bra att köra och släppa ihop med den andra 1-års hingsten! De verkade trivas ihop och lekte direkt haha... Jätte fin hage med en stor sjö där de kan gå ner och dricka, storligghall och bra beteshagar sen i sommar. Känns jätte bra och nennad kommer nog trivas jätte bra. :) 
Tidigare idag☀️


Nu kör vi vår lilla bebis till hans nya stället! Går bra än så länge... :)

Torsdag

Har vart och hoppat hästarna i ridhuset nu. Kort bana med linje! Båda kändes fina och det kändes bra helt enkelt. :) Så är taggad på att tävla i helgen! Har lite filmer som jag kan lägga upp sen.


Nu ska jag iväg på arbetsintervju för ett sommarjobb... Imorgon ska vi rida i havet och flytta nennad.. Hoppas verkligen det går bra att köra.

RSS 2.0