torsdag

Torsdag redan och halva veckan har gått. Vi har hunnit träna markarbete en gång för Peder och imorgon ska vi hoppträna för Lisen (tror jag!). Det ska iallafall bli jätte kul och jag har sett fram emot det hela veckan. Hoppträningarna är såklart roligast, nu kan vi vara med hela passet också! :) Aqua har känts väldigt framtung enda sen jag satte igång henne efter den korta vilan (när hon hade såret) men idag kändes det som det släppte lite. Var ute och galopperade (på de ställen det gick och inte var för lerigt) och jobbade med tempoväxlingar där jag verkligen försökte få henne att sätta under sig i samlingen. Fick igenom det och fick en helt annan känsla i handen (den jag brukar ha). Så hoppas att det går åt rätt håll nu. :) Aqua har även äntligen fått en hagkompis och kommer kunna vara ute så mycket som möjligt. Den nya eleven som kom hade en häst som hon kunde gå ihop med, så nu känns det jätte bra.
 
Denna veckan kommer jag inte ha någon ledig dag då jag istället ska va ledig lör-sön nästa helg så jag kan åka till stugan och hälsa på hästarna. Hela min familj kommer också ner så det ska bli jätte kul. :) Har bara 8 dagar kvar att jobba, totalt 13 dagar i streck blir det.... Zzzzz. Men värt för en ledig helg och att få träffa hästarna och familjen.
Havsutsikt på ridturen är väl inte helt fel. :p

måndag

Hej!
Allt går bra här nere. Aquas ben har inte varit svullna på flera dagar och hon känns piggare igen. Jätte kul. :) I går hoppade jag några språng i ridhuset och hon var sååå fin. Hoppade super. Idag red jag ut en sväng och travade henne i backen. Nu tänkte jag köra på lite hårdare igen och hoppas att hon ska komma tillbaka till sin toppform. I dressyren så känns hon lite sådär, hon behöver komma mer på bakbenen och lätta lite mer fram. Men däremot har jag fått henne lite mer framme för skänkeln och känsligare. Något jag jobbat stenhårt på nu och något man måste jobba med varje dag för att hon inte ska glömma bort det! Nu är jag så trött så jag knappt vet vad jag skriver. Så borde sova nu... imorgon ska vi träna, kul :) Då ska jag kunna vara med ett helt pass, äntligen. Får snart börja kolla tävlingar med... :D
 
Btw... har ni tips på några bra poddar man kan lyssna på under dagen? Eller några bra låtar? Har bara utspelade låtar som går om och om när jag mockar på morgonen....

Grevlunda
torsdag

Säger att alla dagar går snabbt men idag har dagen verkligen flygit förbi. På eftermiddagen hopptränade vi för Lisen. Jag hoppade bara några språng då det var första gången på ungefär en månad. Men det kändes helt okej och jag hade henne ganska så framme. Fick igen höra att jag måste kunna reglera bättre fram och tillbaka i galoppen men att hon måste igång ordentligt först innan vi kan pressa henne lite. Benen är inte svullna längre så snart borde jag kunna köra på lite hårdare, typ nästa vecka. :) Längtar tills vi är igång och jag tränat ett par gånger. Nu ikväll har vi ätit avskedsmiddag uppe hos Lisen och Peder för en som slutar i helgen. Så nu är det dags att sova, ska jobba en dag till sen är jag ledig en dag. Ska bli skönt. :) Godnatt. (blir nog roligare inlägg när jag varit här ett tag och kommit in i allt. Även när pappa kommer ner och kan filma lite. ;)

onsdag

Dagarna går så fort, snart är onsdagen över. Träningen blev flyttad tills imorgon så jag red Aqua en kort stund på utebanan. Jag tycker hon har varit rätt seg inne i ridhuset och här finns det inga ridvägar att galoppera på då det är för lerigt nu. Så tänkte att hon skulle bli lite piggare på utebanan, vilket hon blev. :) Jobbade med tempoväxlingar i galoppen där jag ville ha henne väldigt kvick både fram och tillbaka. Tycker hon kändes helt okej, bästa passet vi haft sen vi flyttade ner tror jag. Måste jobba med att få henne framme för skänkeln mer... Ska försöka rida på utebanan istället så länge det går. Hon tycker det är lite roligare än att gå i ridhuset (så länge vi inte hoppar då).
 
Nu är jag redan jätte trött, har lagt mig för sent denna vecka. Lite efter tio är för sent om man ska börja jobba så tidigt och så länge. Så ikväll ska jag sova tidigt!!

Dåligt med bilder så får bli en på Dino. :) Ska se om jag kan hälsa på han om ett par veckor.

tisdag

Min middag idag, nutella pannkakor och gårdagens ph. :) Imorgon ska vi hoppträna, ska bli jätte kul!! Dags att sova, godnatt.
 

måndag

Gud vad mycket ny energi man fick efter endast en dag ledig. Så passade på att ta kvällsfodringen. Idag har vi gjort det vanliga men även tränat markarbete för Peder. Han sa inte jätte mycket till mig men det blir väl så när man aldrig sett ekipaget innan. Jag tror det är viktigt att verkligen fråga mycket och visa att man vill lära sig så kommer man få så mycket hjälp som möjligt. Aqua kändes väldigt seg idag, men hon blir lätt det om hon vilar då hon inte blir genomriden. Vi ska träna på onsdag igen och sen på fredag ska vi hoppträna. Är så hoppsugen nu så det ska bli väldigt kul!!! :) Längtar tills vi är igång lite mer och kan åka ut på lite tävlingar. Hoppas att kunna starta några stycken innan året är slut.
 
 

söndag

Hejjjj! Har inte orkat uppdatera under veckan. Har jobbat från halv sju till fem-sex på kvällarna. Då är man rätt trött. Allt går bra och alla är jätte trevliga men det är lite jobbigt nu i början innan man lärt sig allt. Måste fråga hela tiden vad som ska göras osv... Aqua har även svullnat upp i benen, antingen för foderbytet eller att hon står inne mer nu. Så därför kunde jag inte hoppträna i fredags. Men nu har det blivit bättre och benen går ner så snabbt jag rider eller hon går ute i hagen. Hoppas att det är borta helt snart så vi kan komma igång och träna, det är ju de jag är här för. :) I veckan har jag fodrat, mockat, nattat hästar, ridit ut på tur, hjälpt Peder att hoppa, longerat, ridit Aqua osv.. Idag har jag varit ledig så igår åkte jag iväg till en kille jag träffat lite, det var skönt att komma ifrån gården lite och nu är jag redo för en ny vecka. :) Nu ska jag sova, börjar halv sju imorgon!

Ute på tur :)
tränat

Idag har jag ridit första passet för Lisen och vi red markarbete. Eftersom det var första gången hon såg mig och Aqua tittade hon mest och ändrade inte så mycket. Men fick lite att förbättra på min sits (trampa ner hälen mer bla) samt även hur jag ska jobba Aqua, som alla säger: tempoväxlingar. På fredag ska vi hoppa och jag har inte hoppat Aqua på ca en månad. Så får väl hoppa lite lågt bara. Men det ska bli jätte kul. :) Förstår ni vilken möjlighet detta är för mig och Aqua att utvecklas? Så snart Aqua är fullt igång igen ska vi ut och tävla!!
 
Allt annat fungerar bra och alla är jätte trevliga. :) Så här kommer jag nog att trivas framöver! Nu ska jag kolla klart ph innan jag ska sova, upp klockan 6 imorgon. Bara textinlägg..men när pappa kommer ner och kollar när jag tränar förhoppningsvis inom ett par veckor så ska jag fixa film :)

tisdag

Hej! Har jobbat två dagar nu och det går bra. Men det tar ju lite tid att komma in i allt. :) Får rida Aqua på arbetstid vilket är väldigt skönt, man är ganska trött när man slutar vid fem-sex och då är det skönt att ha det gjort. Imorgon tror jag att vi ska träna för första gången, Aqua är dock inte fullt igång än men det ska nog gå bra ändå. Nu ska jag snart sova, börjar halv sju imorgon. Så får skriva mer imorgon... :)

heyy

Nu har jag flyttat hit till Grevlunda. Sa hejdå till alla hästarna och speciellt Dino som blivit så mörk i pälsen. Han verkades för första gången igår och stod blick stilla. Så duktig :) Släppte ihop Cazzilla med Appis och det gick bra, de har gått i hagarna bredvid varandra flera månader nu. Sen åkte vi ner hit och har mest fixat med mitt rum. Aqua verkade lugn och hoppas hon ska trivas. :) Imorgon börjar jag klockan 7 så ska väl försöka sova nu. Tar väl ett tag innan jag kommit in i rätt dygnsrytm igen... :p
 

lördag

Hej! Varit några timmar i stallet idag. Klippt Aqua innan flytten så jag slipper göra det när jag kommer ner, Cazzilla fick sin hals klippt med. Ridit båda på banan och det gick bra. :) Nu ska jag ta ett bad och sen försöka packa ihop mina grejer här. Imorgon åker vi ner mot Grevlunda!! Spännande. Ska bli kul att testa på något nytt och förhoppningsvis bli lite bättre som ryttare. Jag har ingen plan för hur länge jag stannar så det får framtiden utvisaaaaa....
 
 

Chill

Framför O.C, kanske tionde gången jag ser igenom serien...hehegrevlunda

Jag och Aqua kommer flytta till Grevlunda, till Lisen och Peder. :D Jag fick en elevplats som det heter. Jag kommer få träna för dom ett par gånger i veckan, vara där för att se och lära samt förhoppningsvis utvecklas massor i ridningen tillsammans med Aqua. Eftersom jag inte varit där än så vet jag inte riktigt vad allt innebär men jag ska vara där på prov i en månad och om jag trivs så stannar jag där på obestämd framtid. Just nu vill jag utveckla min ridning och komma upp snäppet högre i klasserna. Det är sån skillnad mellan att bo hemma och träna för tränare någon/några gånger i månaden till det här. Det går ju inte ens att jämföra. Så jag ser såklart fram emot detta jätte mycket. Jag letade efter att hamna hos en professionell ryttare och nu hamnar jag hos flera stycken. Kunde inte blivit bättre till att börja med. :)
 
 

4 oktober

 

hemmahemma

Nu är jag hemma i Jönköping för att packa ihop mina grejer här. Ska till stallet och hämta Aquas grejer där med. Sen åker jag tillbaka till Falkenberg igen på typ tisdag för att packa resten samt rida hästarna. Måste ju försöka få lite ordning på Cazzilla nu innan jag flyttar hehehe. ;) Nej men pappa ska nog kunna klara ut det. Exakt en vecka kvar nu, ska bli så kul!! Jag har ingen aning om hur länge jag stannar men det får framtiden utvisa. Om jag trivs och utvecklas finns det ju ingen idé att åka hem precis. Nä nu vet jag inte vad jag ska skriva mer... Är rätt trött så ska väl sova snart. Hörs imorgon!
 
 

Bra dag

Gick bra idag hos Eamon, fick mycket hjälp och vi körde ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen! Ska jobba vidare nu så kanske jag åker till han nästa vecka med. :) Aqua gick igenom av kiropraktorn nu och var jätte fin. Hon var rätt låst i bäckenet förra gången, vilket märktes jätte tydligt på henne språngkurva när hon kom lite intill hindret. Men denna gång försökte jag rida lite lösgörande nästan varje dag för att hålla henne mjuk. det verkade funka bra :) Så nu är hon checkad inför flytten. Nu sitter jag på tåget till en kompis så bloggar från mobilen. Får skriva mer sen!äntligen!! :)

Nu har jag äntligen hittat mig ett hästjobb!! Jag har letat efter något där jag kan ta med mig antingen en eller två hästar då jag vill utvecklas tillsammans med mina hästar och komma upp i klasserna. Inget rent hästskötarjobb. Har heller inte brytt mig om lönen då jag enbart gör det för att utvecklas. Man blir ändå inte rik på hästar. ;) Då ska man göra något annat..
 
Först sökte jag elevplats nere i Skåne genom min hopptränare men de hade ingen plats just då. Sen fick jag tips om hästjobb hos Helena Persson av min kompis Hanna. Så det var där jag provjobbade för ett ganska bra tag sen. Jag trivdes super där och Helena verkade vara väldigt engagerad. Men sen hittade hon en tjej som kunde rida i hennes unghästar oxå (vilket inte jag kan) och därför fick jag det aldrig. Eftersom det tog rätt lång tid tills jag fick svar av Helena så blev jag seg på att leta hästjobb och drog ut på det hela tiden. Men sen ringde jag ner till Skåne igen för att kolla om dom hade elevplats ledig och det hade dom. Tanken var att jag skulle provjobba nästa vecka men pratade med henne idag och jag fick den. Jag hade ju min hopptränare som kontakt, annars hade det nog varit svårt att få den då det är vääääldigt eftertraktat.
 
Jag flyttar nästa helg och kommer ta med mig Aqua till att börja med. Ska provjobba där en månad och sen får vi se om jag stannar (vilket jag tror!). Om jag kommer flytta ner Cazzilla eller inte vet jag inte än. Men hittar jag plats på någon av granngårdarna men framförallt känner att jag orkar så kommer jag nog göra det. Pappa kommer hålla igång henne fram tills dess! :)
 
Kan ni gissa vart jag och Aqua ska flytta någonstans i Skåne? Kan säga att det är en av de finaste gårdarna där nere.... :) Jag hoppas Aqua och jag kommer utvecklas jätte mycket och kan göra vår 1,30 debut inom en snar framtid. Känns bra att jag kommer få hjälp med allt så det verkligen blir en lyckad debut.
 
Åhh vad kul detta ska bli!! Utvecklar jag inte min ridning nu så finns det nog inget hopp för mig att bli duktig haha...

massa energi

Vet inte vad min energi kommer ifrån men har väl fått massa inspiration efter dagarna hos Eamon då jag spenderade ett par timmar hos hästarna efter jobbdagen. Hästarna skötte sig väldigt bra idag. Aqua jobbade jag mycket med att få henne kvick för skänkeln, brukar nästan alltid ha sporrar på henne på banan då hon är skänkeldöv. Men nu måste jag få henne kvick utan sporrar då jag vet lite mer hur jag ska göra. Jag fick henne iaf väldigt kvick i just galoppfattningen men sen dör hon lite och saknar eget driv. Så måste jobba vidare med det!
 
Cazzilla var väldigt fin idag, gjorde jätte fina öppnor och hon har verkligen släppt i sidorna. I galoppen tycker jag oxå vi gjorde framsteg men fortfarande lite ostadig i handen och stel i sidorna. Men med lite mer jobb så släpper det nog snart. När vi skrittade ut sen fick jag igenom problemet lite mer och vet lite mer hur jag ska göra. Imorgon ska hon åka med till Eamon så får han jobba henne lite samt visa mig hur jag ska göra. Första gången hon är på ett annat ställe på flera månader, men det ska nog gå bra. :)

Lev

Greta 70år, klok som fanlärorika dagar :)

Hemma efter en dag hos Eamon och sen några timmar hos hästarna. Jag har ju inte riktigt rätt dygnsrytm så har sovit typ 10 timmar på två dygn nu. Somnade såklart en stund när jag kom hem igår så kunde inte somna tidigt igår... Men ikväll ska jag försöka somna i tid. Har varit hos Eamon mellan 7 till 15-16 ungefär både igår och idag. Har lärt mig tusen nya saker. Detta är så lärorikt och jag får mycket tid under dagen till att bara stå och kolla när han jobbar hästar så förklarar han. Jätte bra! Jag vill verkligen vara där ett tag nu men jag längtar oxå hem tyvärr. Det är lite ensamt på kvällarna när pappa är hemma och jobbar, som tur jobbar han på distans så brukar oftast bara vara själv 2 kvällar. Menmen... Jag får se nästa vecka hur jag gör och hur det blir med jobbet i Skåne. Kommer iaf få mycket hjälp med hästarna om jag är där ett tag.
 
Har ridit lite igår och idag. Cazzilla red jag ett pass på banan igår och hon kändes väldigt fin. Men sen när vi skulle skritta ut efteråt gick det inte alls. Hon har bara blivit värre och värre. Så ska ta med henne till Eamon på fredag så får han jobba henne och sen visa mig hur jag ska göra. Så det kommer säkert lösa sig. Idag red jag Aqua, skrittade ut och sen avslutade på banan. Hon kändes fin. :) Men skulle behöva hjälp med henne oxå då hon är så okänslig för spö och skänklar. Cazzilla fick vila men jobbade henne lite på marken, lite lösgörande övningar som jag lärt mig. Kommer nog hjälpa henne mycket, speciellt att hon blir lite mer följsam och mjuk i sidorna.
 
Nä nu ska jag käka kvällsmat och ta mig ett bad. Sen sova för att stiga upp halv sju imorgon igen.. :)

RSS 2.0