aqua

Var som sagt i ridhuset med hästarna idag och hoppade lite.
 
Aqua hoppade bra och jag tänkte på att sätta en bra galopp i henne. Ännu mer än vad jag tidigare gjort. Det kändes helt okej och det är mycket lättare i anridningen när hon har en bra galopp. :) På söndag ska vi till Åsbo och hoppa 1,10 och 1,15 :)
 
 Kort film, ja Aqua är halvklippt haha. Ska klippa klart imorgon! :)
 
Cazzilla kändes fin i traven men vi hittade inte samma galopp som igår. Vi tog några språng och hon hoppade avslappnat. Så vi slipper börja på noll igen. :) Hade behövt ett par sporrar så jag skulle kunna sätta lite mer tryck i henne fram till handen. Men det tar vi nästan gång. Hon hoppar så bra ändå. Ska hoppa någon pay and jump med henne först så jag ser att hon är avslappnad med framridningen/hoppningen och allt. Sen ska vi väl kunna komma igång och tävla igen. :) Men mycket jobb med galoppen..
 

onsdag

Har varit i Jkpg från söndag tills idag så hästarna har vilat då vi inte fixat klart med stallplats än. Men nu är jag tillbaka i Falkenberg igen och har ridit lite. Cazzilla var den som skötte sig bäst idag och det kändes som vi tog ett steg framåt. Jag red henne på fältet och grusvägen. Jobbade mycket med öppna för att få loss henne i sidorna. I galoppen sen släppte något och hon galopperade på sina bakben. Har nog aldrig suttit på henne när hon haft den galoppen. Kunde korta och länga utan att hon slog om, hon slog heller inte om i övergångarna vilket hon nästan alltid gör. Så hon fick mycket beröm när vi skrittade hemåt. :)
 
Aqua var rätt spänd på fältet men kändes helt okej på grusvägen. Red lite utan stigbyglar på henne vilket jag måste göra några minuter varje dag, order från Lisen. :p Imorgon ska jag åka till ridhuset och hoppa båda. Aqua lite mer ordentligt då vi ska tävla i helgen och Cazzilla ska bara få komma iväg och hoppa några språng. Hon har inte varit iväg och hoppat på flera månader och nu i höst bara hoppat våra egenbyggda hinder på banan. :) Så ska bli spännande att se vad hon säger om det. Men jag tror hon kommer vara avslappnad.
 
 Sen tog jag in Dino och borstade av honom medan Tess stod i boxen. Vi gick även runt lite på grusvägen, han har lärt sig hur man går i grimma och grimskaft nu. :) Det ska börjas i tid hihi
 
De fick dela på lite havre med.

det jag lärde mig på grevlunda

Tänkte skriva ett inlägg om vad jag lärde mig under min korta tid på Grevlunda. Mest för mig själv så jag kan gå tillbaka men jag antar att ni vill veta också. Jag hade hoppats på mer tid i ridhuset där man fick se Peder rida och hoppa, för det lärde man sig mycket på. Kunde se lite när jag red Aqua i ridhuset och när jag hjälpte han med hindren, men inte mer än så tyvärr. Då var jag uppe i stallet och tog hand om hästarna.
 
Det Lisen sa till mig på senaste hoppträningen var att jag skulle sätta en rejäl galopp i Aqua, mer än vad andra tränare sagt till mig. Så det blev lite annorlunda att rida i en helt annan galopp som jag är van vid. Aquas negativa sidor är henne galopp (väldigt entaktig) och att hon saknar bjudning. Hon har ingen motor. Så hon är svår på så sätt. Men hon har många plus, hon försöker hoppa i alla lägen och vill inte riva. När jag väl satte den galoppen i henne så hoppade hon mycket bättre. Så ska verkligen försöka rida med en ännu bättre galopp nu. På markarbetesträningarna fick hjälp med sitsen (trampa ner hälen mer och stänga fingrarna) samt att man ska rida mycket utan stigbyglar. Det gjorde Peder ofta och han har verkligen en riktigt bra sits. Det syntes ingen skillnad när han red utan. Jag ska jobba Aqua mycket med tempoväxlingar, hon ska kunna galoppera kraftfullt även när jag samlar henne (som jag kunde se när Peder red sina hästar). Sen måste hon komma mer på bakbenen. Lisen drev på Aqua med ett longerspö en gång så jag kunde känna skillnaden på när hon tog i med bakbenen. Sen sa Peder att när Aqua inte tar stöd på bettet ska jag rida henne fram till en stilla hand med sätet och benen. Det kunde jag även se när han själv gjorde på en av hästarna.
 
Ja det var väl det. Det blev en kort men lärorik tid. Nu kollar jag både efter ''vanligt'' jobb och hästjobb. Jag vet lite mer vad jag vill hamna på för något nu. Att jobba så mycket för ingen lön alls och ingen ridning utöver min häst kände jag att det inte var något för mig. Jag vill utvecklas hela tiden, varje dag och det kände jag att jag tyvärr inte gjorde där.
 
Två träningsfilmer från ett tillfälle där nere. Aqua hoppar verkligen bra när jag satte den galoppen i henne. :) Som ni hör på filmen måste jag sätta galopp i henne efter varje hinder för att sen möta upp i anridningen. När hon sen blir mer reglerbar i galoppen kommer jag kunna möta upp mycket bättre.
 

hejj

I torsdags var jag iväg med Cazzilla för en veterinärcheck och hon var frisk och såg jätte fin ut. :) Så det betyder att jag kan köra på nu. Jag åkte helt själv med henne och hon var jätte duktig, snäll att lasta och köra. Sen har jag ridit båda lite under helgen och tanken var att flytta hem hästarna men har inte fixat klart stallplats. Men nu efter helgen så ska dom flyttas hem. Det kommer kännas konstigt att ha stått helt själv på ett ställe i typ ett halvår och flytta hem till ett jätte stort ställe. Men nu har jag äntligen stor ridbana och ridhus plus bättre ridvägar. Kommer även kunna träna för min dressyrtränare igen och ska även testa en ny hopptränare som kommer till det stället jag ska stå på. :) Så det kommer bli bra. Har även en tävling inplanerad för Aqua nästa vecka och så hoppas jag kunna starta någon med Cazzilla innan året är slut. Pay and jump eller lokal. Känns kul att komma igång med hästarna igen och vara hemma faktiskt. Får se vad som händer härnäst bara...
 
 
 

Torsdag

Ridit båda hästarna på banan. Aqua fick hoppa studs och Cazzilla fick småhoppa lite. De gick hyfsat bra båda två! Nu är jag iväg med Cazzilla. :)Så söööööt :')

''hemma''

Har redan flyttat från Grevlunda till Falkenberg (fick det bli, då vi inte ordnat med stallplats i Jönköping än), när jag väl valde att sluta kände jag ingen lust till att fortsätta jobba...o eftersom vi var så mycket folk var det inga problem att flytta direkt. :) Nu känns det faktiskt som rätt beslut. Jag provjobbade ju hos Helena Persson i somras (som förövrigt vann VW finalen nyss!!) och det är mer ett sånt ställe jag vill hamna på. Ett mycket, mycket mindre stall med mer ridning samt att jag nog skulle kunna få ännu mer hjälp med min egna häst då det är så pass litet. Men jag kommer sakna Lisen, hon är så mysig och snäll! Tar med mig allt jag lärt mig därifrån och jag kunde höra av mig om vi ska köpa någon mer häst i framtiden. :) Lisen har ju vääääldigt bra öga för hästar om man säger så.
 
Jag var lite rädd att jag tappat lite motivationen med hästarna men idag var det så kul att bara spendera ett par timmar i stallet med mina egna hästar. Imorgon ska jag gå upp tidigt och vara där ett par timmar igen. Rida och hantera Dino, sen ska jag och Cazzilla på en liten utflykt. :) Ska försöka hitta ett vanligt jobb (eller hästjobb om jag hittar något intressant, nu vet jag lite mer vad jag vill hamna på för ställe) och sen bara lägga fokus på hästarna. Det jag saknar i Jönköping är en bra hopptränare som jag trivs med, Lisen tyckte jag väldigt mycket om som tränare. Min förra hopptränare har nog lagt ner allt så jag får försöka hitta en annan. Men dressyrtränare vill jag inte byta. :p Tänker kanske vara lite smart och jobba med något vanligt över vintern och sen satsa på att flytta till våren. Men det beror ju lite på vad jag hittar osv.. vill ju bara göra detta ett par månader och inte jobba med detta i framtiden. Men trivs man bra och tycker det är kul så spelar det nog inte roll vilken tid på året det är.
 
Ska fixa med träningsvideorna oxå.. :)
Den här filuren har jag saknat väldigt mycket. :)

Aqua :)
ibland är det inte helt lätt

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Nu har jag varit här i 5 veckor och det har känts både bra och dåligt. Vissa stunder har det varit riktigt kul och nästa stund har jag bara längtat så mycket hem. Efter att jag var hemma förra helgen så blev det rätt jobbigt, när pappa sen kom hit och åkte hem blev det värre. Jag har längtat hem under nästan hela tiden och det måste betyda att jag inte riktigt trivs här. Så därför kommer jag flytta hem. Jag kanske har tagit helt fel beslut och kanske ångrar mig sen om ett tag. Men just nu känns det inte bra. Det är väldigt tråkigt då Lisen och Peder är så bra människor och tränare. Hade gärna velat fortsätta träna men det är alldeles för mycket stallarbete och för lite ridning för att jag ska tycka det är kul. Jag vill utvecklas hela tiden, varje dag om jag ska göra detta. Nu vet jag inte alls vad jag vill göra. Antingen försöka hitta ett vanligt jobb ett tag eller fortsätta jobba med hästar på ett lite mindre ställe med mer ridning. Jag har velat över detta besultet ett tag nu och jag är bara rädd över att jag valt fel. Men om jag verkligen vill fortsätta jobba med hästar så finns det ju andra ställen. Ja ibland är det inte så lätt. Jag kommer iallafall ta med mig allt jag lärt mig här, både inom ridningen och att flytta hemifrån till ett helt nytt ställe.

Tränat!

Hopptränat för Lisen idag, det gick väldigt dåligt. Men mot slutet bättre. Mycket nytt att lära sig så det kommer väl snart gå bättre igen. Pappa var med och kollade och filmade. Så ska se om jag kan lägga upp något här sen. :)


det går lite framåt

Hade ett jätte bra pass på Aqua idag, har egentligen inte haft ett bra pass sen jag kom hit... Har inte riktigt fått något stöd (som jag säkert tidigare skrivit) och Peder sa att jag bara ska rida henne fram till handen med sätet och skänkeln. Viktigt att vara stilla i handen då med. Så det har jag verkligen jobba med nu och idag i galoppen var hon så fin. Hade ett bra stöd och då kan jag också gå vidare med att jobba på tempoväxlingar. Jag tycker hon börjar göra det bättre nu. Ibland blir hon fortfarande lite för tung i handen men det hoppas jag släpper snart. Imorgon ska vi träna markarbete så då hoppas jag att kunna lösa lite mer problem. På torsdag kommer pappa ner oxå och ska kolla när vi hopptränar på fredagen sen. Då kanske han kan filma lite. :)
 
 
Åhh söte. Han växer verkligen nu, bakdelen är mycket högre hahah... Längtar tills nästa gång jag får träffa han, blir säkert runt jul.

Tillbaka på Grevlunda

Har varit i Falkenberg över helgen med min familj och haft det jätte kul. Skönt att kunna åka hem så där ibland :) Har även ridit Cazzilla och hälsat på de andra hästarna. Dino har växt och fått riktig vinterpäls. Han ser ut som en nallebjörn. Så söööööt. Har borstat han och han verkligen älskar att bli ompysslad. Nu ska jag sova, börjar halv sju imorgon. 
onsdag

Idag har vi hopptränat för Steffi. :) Vi hoppade en S-båge och gjorde massa övningar kring den, bla små volter. Aquas svaghet. Men ju mer volter vi gjorde ju mer kom hon på bakbenen vilket underlättade allt och volterna flöt på hyfsat. När vi hoppade s-bågen sen gick det bra. Hon hoppade fina språng :) Direkt efter det åkte jag och besiktade Nabie som ska säljas. Under eftermiddagen sen har jag nattat hästar, in/ut från skritten, tagit in hästar, fodrat osv... Det vanliga. Sen åkte 5 hästar till Strömsholm där Peder ska tävla och imorgon åker Steffi med 5 hästar. Så det blir rätt lugnt resten av veckan. Hälten av hästarna borta. Men nu jobbar jag bara 2 dagar till sen är jag ju ledig i helgen. Min kropp behöver verkligen det, börjar känna mig lite seg nu efter snart två veckors arbete. Jag vet inte vad jag längtar mest till, hästarna (speciellt Dino), min familj, eller bara att vara ledig och få komma hem. Ska bli så skönt i vilket fall.
 
Imorgon tänkte jag rida Aqua på tur och sen trimma på fredag. I helgen sen får hon vila helt.
 

Varm oboy <3
tränat för peder

Gud vad dålig jag blivit på att skriva här. Dagarna går verkligen i ett och så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om. Något ni vill läsa om? Idag har vi tränat för Peder, vi red markarbete. Jag tycker Aqua inte riktigt har haft samma stöd som tidigare men idag i traven var hon jätte fin. Fick henne fram till handen. Han sa att jag skulle ha henne lite kvickare i bakbenen genom att göra tempoväxlingar och halvhalter, och ja till slut jobbade hon på så bra med sina bakben. Blev en jätte skillnad. I galoppen sen gick det inte alls bra. Vi skulle göra små volter och det är inte Aquas starkaste sida.. plus att vi red utan stigbyglar. Kändes som jag hade hela henne i handen och det blev inget bra av det. Måste tänka lite samma där att rida mycket tempoväxlingar samt att inte bara rida på fart framåt utan driva på bakbenen fram till handen och samla upp det. Annars blir hon bara platt. Men det ska väl gå att få ordning på henne så småningom ;) Det enda dom tjatar om både Lisen och Peder är tempoväxlingarna, så det ska vi väl få till bättre. :)
 
Imorgon tänkte jag trimma igenom Aqua och jobba med det som jag fick tips om idag. Sen på onsdag ska vi hoppträna! Det ser jag fram emot. :) Jobbar bara fyra dagar till nu innan jag är ledig, jag längtar. Ska bli så skönt att komma ''hem'' lite. Räknade ut hur många timmar jag jobbade förra veckan (utan ledig dag) och det var runt 80 timmar hehehe.. Asså efter att jag jobbat med hästar sen så kommer alla andra jobb kännas rätt chill.
 
Åt tacos tillsammas med tjejerna jag bor med i fredags på halloween. :)

Quinis


Pappa skickade en bild :)

RSS 2.0