hästarnas lösdrift

Hade en väldigt rolig kväll igår med ett par kompisar, började med att äta god mat och efterrätt. Sen spelade vi spel och förfestade fram till tolvslaget då vi sköt raketer och sen gick vi faktiskt ut på krogen. Det var kul där med :) Så en bra nyår igår. Idag mår jag faktiskt bra och har ridit Cazzilla en sväng i skogen. Klättrade lite och jobbade med tempoväxlingar i galoppen. Aqua vilar för hon har inte fått på sig skorna än och jag kan inte slå på dom själv då hovarna trasslat upp sig lite. Dom ska skos om 6 dagar så om vi inte får tag i hovis innan de får hon vila fram tills dess. Vill inte belasta hovarna ifall de trasslas upp mer...
 
Fick en fråga om jag kunde visa hur hästarna ''bor'' och idag fixade jag lite bilder :) Jag har dom ute dygnet runt och dom har ett vindskydd som dom kan gå in i när dom vill. Har haft lösdriften i över ett år nu och vi har hela tiden försökt förbättra den så allt ska funka så bra som möjligt. Förra lösdriften vi stod i (när jag hade tess och appis) var det fri tillgång på mat och dom blev alldeles för feta, så det funkade inte riktigt. Men nu kunde vi bygga en ny så jag kunde fodra hästarna istället.
 
Här ''börjar'' lösdriften och ligger precis utanför stallet. Smidigt att hämta dom och hästarna har även sällskap på natten av lösdrifshästarna till vänster och även 2 hästar som står i uteboxar till vänster. Här står dom endel så vi har lagt på lite grus här.
 
Skjulet. Där har dom vattnet, fri tillgång på halm, mineraler och saltsten. Vi har lagt på grus utanför här med så det inte ska bli så lerig precis vid igången till skjulet. Dom står endel i här men inte jätte mycket faktiskt. Blåser det eller ösregnar/snöar så står dom gärna där. Men samtidigt så har dom inget emot att vara uppe och äta mat istället.
 
Förbi skjulet går en lite gång upp bakom rasthagarna (hästarna som står inne på natten).
 
Gången går upp till ett stort ''fält''.
 
Här är dom mycket på våren/hösten då det kommer mycket gräs. :)
Där har vi maten. Vi har ju som sagt ställt ut en bal istället då det är alleles för lerigt runt hönäten, så dom kan inte stå där längre. Vi har stängt av där så länge... Men annars så har dom ett kvällsnät som jag fyller på em/kvällen (beroende på när jag är där) samt att jag även fyller morgonnätet som det är avstängt till. På morgonen öppnas grinden in till morgonnätet och dom kan äta frukost :)
 
Att ha maten och vattnet/skjulet på två olika ställen gör att dom rör sig mycket mer än om man skulle ha allt på ett ställe. Därför ser det ut så här!! Hästarna trivs jätte bra och är väldigt lugna. Det är dock viktigt att ha hästar som funkar ihop tillsammans om dom ska gå dygnet runt med varandra och dela på mat och vattnet... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0