det går framåt!!

...Med att ha hästar ute i dygnet runt i flock. Läste i ridsport att både strömsholm och flyinge har byggt ett active stable där ca 25 hästar kommer att gå. Ett active stable är när hästar går ute dygnet runt i flock, sen har de ''halsband'' på sig och kan gå in i olika foderstationer. Då läser stationen av hur mycket mat just den hästen ska ha och på så sätt får hästarna rätt mängd mat.
 
Jag tycker ju såklart detta är jätte bra!! För jag har varit för det här med att ha hästar så naturligt som möjligt i många år nu. Det började med att jag flyttade från Jfk (jönköpingsfältrittklubb) där jag hade appis på box till Toveryd där jag står nu. I Toveryd gick det fler hästar på lösdrift än de hästar som stod i box. Efter bara några månader valde jag att flytta ut appis på lösdrift. Under gymnasiet läste jag även kurser om djurs beteende och fick lite mer kunskap om just detta och allt blev lite självklarare med lösdrift.
 
Jag tror att det bara kommer bli vanligare och vanligare med att ha hästar ute dygnet runt tillsammans. Mycket handlar nog bara om okunskap, många tror att hästar helt enkelt fryser ihjäl fall de går ute dygnet runt eller att de hellre står i en box på natten där det är ''mysigt''. Men det är så fel. Att två så stora anläggningar väljer att ha ute hästar tillsammans dygnet runt framför box kommer nog göra väldigt gott för hästhållningen. Då är det inte bara någon random människa utan två väldigt stora och kända anläggningar.
 
Så vem vet, om några år kanske det är vanligare att ha hästar på lösdrift och man då istället blir förvånad när man hör att hästen står på box?
 
 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5759199
 
 
Bra sagt!!!
 
Nu ska jag inte blogga mer idag haha, skrivit x antal inlägg idag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0