Ajjjj

Trillat av 4 gånger på kort tid och igår när jag ska gå ner med Aqua till ridhuset sparkar hon mig på benet med broddar?? Har aldrig i hela mitt liv blivit sparkad av en häst!!! Varför händer allt det här just nu?? Något är emot mig just nu....

Pluggar som vanligt

Sista provet i första terminen på fredag sen är den äntligen klar!!!! En termin kvar och hade helst av allt hoppat av skiten men behöver ju kurserna.... Allt går så jäkla snabbt och känns som jag inte för något annat än att vara i skolan eller sitta hemma och plugga.
Måndag

Fixade stallet på morgonen/fm idag, så allt var klart innan tolv, skönt :) Aqua red jag en stund i ridhuset, hade två sockerbitar snett igenom och hoppade dom på en åtta. Testade ett nytt bett idag, rakt men tyckte inte det kändes bättre än det delade. Ska testa lite olika bett då jag vill att hon ska bli lite lugnare i munnen. Får testa vidare helt enkelt! Cazzilla vilar idag.. :) nu har jag eftermiddagen/kvällen fri!! Detta får bli en vana, att fixa stallet innan skolan på måndagar då jag inte börjar förrän 13! :)


något ni kanske inte visste om mig :)

- Jag ångrar att jag inte la ner mer tid på skolan på gymnasiet. Samtidigt som jag tycker det är sjukt att man som 15 år ska behöva välja en gymnasielinje som ska bestämma en stor del av ens framtid. Man har ju ingen aning om vad man vill bli och inte ens så klar i hjärnan att man förstår att detta är en jävligt viktig grund inför framtiden. Hade önskat att jag haft någon som verkligen sa till mig hur viktiga gymnasiebetygen är och att jag då hade lagt ner mer tid på skolan.
 
- Är rätt orolig för att hamna på fel ställe när jag ska flytta och jobba hos någon ryttare. Har hört så många som blivit avskräckta för att jobba med hästar och flyttat hem igen. Har även sätt endel själv när jag haft praktik på gymnasiet... Jag har väl lite annorlunda hästtänk än det vanliga med, skulle aldrig slå en häst när den gör fel utan löser problem på andra sätt. Men jag hoppas att jag hamnar på ett bra ställe!
 
- Jag har nog ett litet rykte kring mig att mina hästar är väldigt väluppfostrade.
 
- Jag tappar aldrig tålamodet när jag håller på med hästar. Man kan ju bli väldigt frustrerad och tappa kontrollen när saker och ting inte går som det ska. Men jag håller mig faktiskt alltid lugn ändå och väntar ut hästen. Jag vet att det inte löser några problem genom att få ryck på hästen, bättre att hoppa av då och fortsätta när man lugnat ner sig.
 
- Jag längtar som fasen till jag kan flytta hemifrån. Hade jag inte haft hästarna hade jag lätt jobbat samtidigt som skolan så jag hade kunnat flytta hemifrån, vill bo själv!!
 
- Upptäckte något roligt för ett tag sen: pussla!! Haha, en kompis hade köpt ett pussel på 1000 bitar som vi pusslade och sen har jag fått pusselsjukan tror jag. Pappa köpte ett 5000 bitars pussel som vi håller på med nu. Det är faktiskt skit kul :)
 
- Jag är ett stort Miley Cyrus fan!! Längtar jätte mycket tills jag ska se henne live, äntligen liksom. Suttit och kollat youtubeklipp från hennes konserter i alla år och nu ska jag äntligen få se henne live. Yeey!!
 
 

film

Film från klassen idag, kan ju inte påstå att det var den bästa rundan jag har gjort. Skulle haft mycket mer galopp och bjudning i henne från början. Men det fixar vi nästa gång :) Nu sitter jag och kollar världscupen, en av höjdpunkterna på söndagarna!
 

pay and jump

Har varit iväg på en pay and jump med Cazzilla idag. Typ allt gick dåligt förutom att vi var felfria! :) På framridningen var hon lite skygg för andra hästar vilket jag aldrig märkt innan. På framhoppningen bockade hon av mig efter första språnget, var inte så noga med att ta upp huvudet då hon inte bockat på ett tag. Sen gick väl inte framhoppningen något vidare, hon hoppade väldigt spända språng... Sen blev hon jätte rädd när en häst hoppade emot oss. Men inne på banan sen var hon såklart jätte spänd och tittig på hindren men jag fick över henne över alla på första försökte. Tryckte bara över henne eftersom vi hoppade så lågt som 80cm. Men satan vilka språng hon har i sig!! Skulle egentligen gasat på henne som fasen efter varje hinder så hon verkligen bjöd framåt men vet inte riktigt varför jag inte gjorde de hehe... Lite dåligt av mig. Men det vet jag tills nästa gång!! Vi kom iallafall runt utan stopp och det var viktigast.
 
Så söt, ser ut som en ponny :p Kanske lägger upp filmen sen :)

Pigg aqua :)

Pappa och jag skrittade ut hästarna en sväng i skogen och sen red jag Aqua lite i ridhuset! Små hoppade lite och det tyckte hon var skit kul haha, bockade och hade sig! Hon var verkligen pigg och det är inte vanligt för henne :p Men kul att se att hon tycker om hoppning så mycket ändå :D

Annars kändes hon helt okej, fortfarande lite sur i galoppen men verkligen inte seg och hon galopperar mycket rakare av sig själv nu i högergaloppen samt att hon inte byter till vänster. Så det är verkligen skillnad :) kul att äntligen få ta några små språng på henne <3 :D


<3

Dressyrarbete

Sitter och kollar lite filmer på aqua och inser hur mycket arbete det är kvar i dressyren på henne. Hon är väldigt svår då hon bara har ett "läge" i sina gångarter. Hon är väldigt svår att korta och länga, speciellt i galoppen. Då kommer hon ju aldrig under med sina bakben heller och jag tror det är därför hon river lite för mycket ibland. Ser iallafall fram emot och jobba henne ordentligt nu i dressyren då jag rider lite annorlunda än vad jag gjort tidigare, fokuserar på lite andra saker... Så jag hoppas jag får lite mer ordning på henne :) Kul när jag har kunnat börja träna lite igen för då får man väldigt mycket mer motivation och tips. Japp!

Nu ska jag fortsatta läsa ridsport lite innan jag ska sova. Prov imorgon klockan 8 men min dygnsrytm är ju helt konstig så....hoppas jag somnar innan 1 iaf.

Smarta Arnold som talar igen, hela krönikan han skrev var väldigt bra!!

duktig heeest :)

Har varit iväg och hopptränat Cazzilla för Fidde. Första gången vi är iväg med henne sen hon kom och hon skötte sig jätte bra!! Lastningen gick bra (hon måste bara sluta kasta sig ut) och hon var jätte avslappnad när jag red, påverkades inget av att det var ett helt nytt ridhus.
 
Träningen gick också bra. Åkte mest för att åka iväg med henne till ett nytt ställe innan Pay and Jumpen i helgen. Men fick också lite tips. Det var inga tittiga hinder så hon hoppade allt utan problem och inte dubbelt så högt över som hon gärna gör på tittiga hinder ;) Men hon hoppade jätte fint och Fidde tyckte det samma. Men jag är inte jätte nöjd med mig själv, orkar inte riktigt sitta upp i hennes galopp samt att jag har svårt att sitta kvar i hennes språng ibland då hon hoppar med så mycket tryck och rygg. Så måste träna på de!! Pappa filmade bara den sista linjen till en kombination typ.. Men lägger ut den, hon hoppar som fasen på oxern vilket inte riktigt syns tyvärr.
 

Min fina stjärna <3
Sol!!!!!

Var inne i skolan och skrev matteprov i 3 timmar imorse vilket gick väldigt bra!! Sen åkte jag upp till stallet och red Aqua i solen. Så härligt med lite sol, känns som solen inte vart framme på flera månader... Vi skrittade ut en sväng i skogen och sen red lite i ridhuset. Hon är väldigt oriden och stel nu men det är ju inte så konsigt. Så jobbade mycket lösgörande i traven och i galoppen försöker jag bara galoppera runt lite och få henne positiv. Det är ju i galoppen som hon inte varit riktigt bekväm... Men i vänstergaloppen var det inga sura miner, däremot lite i höger. Men det är bara köra på nu, det kan ju sitta i hennes huvud så får vi se om vi behöver åka på ett återbesök om 5 veckor eller inte. Jag tänkte hoppa lite små hinder i veckan så det får henne att fokusera lite mer på de än att hon ska "känna efter" i galoppen!! Hoppas de hjälper :)

Cazzilla vilar idag och imorgon ska vi iväg och hoppträna, kul :) nu ska jag plugga kemi inför provet på fredag innan jag ska iväg till en kompis och kolla film och spela Wii!!


Aqua idag, så fin <3

Dressyrtränat

Med Cazzilla! Fick massa hjälp som alltid av min dressyrtränare!! 

Jobbade med att hon ska trava och galoppera lugnt, huvudet och formen får inte bli för låg och att hon ska forma sig i sidorna. Fick jätte bra hjälp och hon blev väldigt fin i slutet med ett ärligt stöd. :) Fick en bra takt och balans. 

Hon ligger ju mycket efter i utbildningen eftersom hon haft föl så det är bara basic övningar nu i början. Hon blev även trött snabbt för att hon fortfarande är väldigt svag men absolut inte flåsig så hon har verkligen fått bra kondis nu under 2 månader :)

Lite bildbrist


ponnyakuten

Då har ponnyakuten börjat igen, brukar ni följa de? Jag följde dom första säsongerna men sen tyckte jag inte de var lika bra längre men nu tänkte jag kolla igen. Tycker de var jätte bra att dom hade en veterinär med på castingen för det är många gånger som hästen beter sig konstigt för att den har ont och inte för att den är ''dum''. Tycker dock det är dumt av veterinären att stå och säga att man gärna vill skylla ett problem på hästen, att den har ont istället för att ta tag i problemet och lösa de. Jag tycker själv det är tvärtom, man ser fler fall där hästen faktiskt har ont och beter sig konstigt för de, än att man har ett problem som man gärna vill skylla på att hästen har ont. Att åka till veterinären är dyrt men det ingår i att ha häst och jag tror det är många (eller jag vet!) som drar sig från att åka till veterinären när de har ett problem. En häst är ett väldigt snällt djur och de börjar oftast inte med att göra något ''dumt'' bara sådär, då ligger det ofta något annat bakom, att den har ont och blir ovillig av det. Nu är ju inte jag veterinär men när appis fick en spricka i kronbenet efter omkullridningen kändes hon inte alls som vanligt och då kollade vi upp henne på slöinge klinik. Då fick jag höra att det var ett ridproblem? Och i de fallet handlade de om att veterinären var helt kass och så är det säkert många gånger. Veterinären hittar inte vart hästen har ont och då säger de istället att de är ett ridproblem. Men nog om de...
 
En annan sak jag funderade över är hur många det är som har problem? Varför tar man inte tag i problemet då? Varje år är det ju med lastproblem, men varför kan man inte leta fram en kunnig person som kan hjälpa en? Det finns fler än Tobbe Larsson som kan. Jag fick hjälp med att lasta Appis som vi hade stått med i 2,5 timme med. Dagen efter hjälpte en jätte duktig kille mig och efter 15 minuter fick han Appis att lasta sig själv. Jag fick hjälp av honom hur jag ska göra och efter de har jag aldrig haft problem med att lasta en enda häst. Jag förstår bara inte hur man orkar med att varje gång man ska iväg stå och lasta flera timmar när man bara kan försöka hitta någon som kan hjälpa en och lösa problemet? Samma med andra problem man har, försöka ta hjälp eller försöka lösa de själv. Det löser sig inte bara för man söker till ponnyakuten, det är ju bara några få som kommer med. Man lär sig inget om man inte vågar/inte vill ta hjälp. Man lär sig heller inte om man själv inte försöker lösa det själv. Det förstår jag mig bara inte på.
 
Ja, det var de jag funderade lite över när jag såg castingen. Tycker det var lite roligare problem med i år, så det ska bli kul att följa :)

Världscupen

Dags att kolla världscupen :) hoppas att svenskarna plockar några poäng!

det går framåt!!

...Med att ha hästar ute i dygnet runt i flock. Läste i ridsport att både strömsholm och flyinge har byggt ett active stable där ca 25 hästar kommer att gå. Ett active stable är när hästar går ute dygnet runt i flock, sen har de ''halsband'' på sig och kan gå in i olika foderstationer. Då läser stationen av hur mycket mat just den hästen ska ha och på så sätt får hästarna rätt mängd mat.
 
Jag tycker ju såklart detta är jätte bra!! För jag har varit för det här med att ha hästar så naturligt som möjligt i många år nu. Det började med att jag flyttade från Jfk (jönköpingsfältrittklubb) där jag hade appis på box till Toveryd där jag står nu. I Toveryd gick det fler hästar på lösdrift än de hästar som stod i box. Efter bara några månader valde jag att flytta ut appis på lösdrift. Under gymnasiet läste jag även kurser om djurs beteende och fick lite mer kunskap om just detta och allt blev lite självklarare med lösdrift.
 
Jag tror att det bara kommer bli vanligare och vanligare med att ha hästar ute dygnet runt tillsammans. Mycket handlar nog bara om okunskap, många tror att hästar helt enkelt fryser ihjäl fall de går ute dygnet runt eller att de hellre står i en box på natten där det är ''mysigt''. Men det är så fel. Att två så stora anläggningar väljer att ha ute hästar tillsammans dygnet runt framför box kommer nog göra väldigt gott för hästhållningen. Då är det inte bara någon random människa utan två väldigt stora och kända anläggningar.
 
Så vem vet, om några år kanske det är vanligare att ha hästar på lösdrift och man då istället blir förvånad när man hör att hästen står på box?
 
 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5759199
 
 
Bra sagt!!!
 
Nu ska jag inte blogga mer idag haha, skrivit x antal inlägg idag...

anmält..

Till årets första tävlingar eller en pay and jump och en lokal :) Aqua går ingen utav dom utan hon får gå tävlingen efter de om allt känns bra :) Ska bli spännande och se vad cazzilla säger om detta, hon har bara gått pay and jump tidigare men det var väl för 2 år sen kanske :p Jaja, ska bli kul att komma igång igen, hoppas allt flyter på med tävlingar nu under våren så det inte blev som i höstas!!
 

havet

Satt och kollade igenom lite gamla bilder och hittade denna. Visst är den väldigt fin och härlig? Jag, appis och nova i april 2010. Har åkt ner till Falkenberg över påsken (och ridit i havet) i 4 år nu, får se fall det blir i år igen. :)
 

2 frågor

Åh jag har nog missat lite här på bloggen nu. Har Aqua varit skadad/dålig/halt?
Skönt att inte va några sura miner idag :)
 
Svar: Ja Aqua har inte varit sig själv de senaste, inte halt men bara inte sig själv. Så vi kollade upp detta och hon blev behandlad i ryggen då hon var öm där. Så nu hoppas jag hon är på bättringsvägar :)
 
hej. brukar du ha vanliga ridkläder eller tävlingskläder på pay and jump ??
 
Svar: Jag har vanliga ridkläder! :)
 
På en pay and jump i höstas :)

Hej

Har inte orkat uppdatera denna veckan då jag bara hållt mig inomhus pga att jag åkte av en häst i måndags (inte nån av mina) och fick en "ansiktsbehandling" om man säger så ;) inget allvarligt hände med mig utan bara en smäll i ansiktet så det var skönt! Tanken var att åka ut med Cazzilla till ett nytt ställe i veckan men kanske tar de i helgen eller nästa vecka. För nästa helg ska vi iväg på en pay and jump och då kan de vara bra att åka ut med henne en gång först. Hon har dock endast longerats idag av pappa så hon lär vara pigg när jag väl ska rida igen :p aqua har longerats i förrgår där hon var fin som sagt enligt pappa. Ska longera henne några gånger till innan jag sitter upp :)

Ska bli så kul att sitta upp på aqua igen, börja hoppträna båda och tävla!!! Jag längtar tills båda är i full kondis och tävlingarna satt igång :)


Aqua

Igår longerades Aqua och det var inga sura miner i galoppen :D innan har hon haft öronen slickade bakåt men igår så var det öronen framåt och galopperade på bra!! Hoppas de fortsätter i den riktningen nu!! Saknar aquas gamla jag!!


Så här älskar hon att stå och lukta hihi!! 

tredje gången gillt

Här är en häst jag provred i somras som jag egentligen skulle lånat. Jag har nog aldrig suttit på en häst med den känslan i språnget, kanske en av det bästa jag suttit på. Den hamnade aldrig hos oss då den inte var ren på böjprov, tur var det nog ändå även fast jag tyckte om den väldigt mycket. Hoppade även en clear round på den för att vara extra säker på att vi ville låna den. Men hade den varit frisk hade aldrig Latino hamnat hos oss och även fast det var en jävla massa problem med de där så blev vi en erfarenhet rikare och jag fick en bra referens av min hopptränare. Sen hamnade cazzilla hos oss som jag tycker om väldigt mycket och som dessutom har en väldigt bra ägare som är mån om henne. Så det blev ju bra till slut ändå. :)
 
Här är den, också e. quite easy, förvånade? ;) Inte så flashig på denna filmen men har ingen från första provridningen då vi hoppade lite högre hinder.

Besöksrekord

Yeey hade "besöksrekord" idag (igår) om man räknar från när jag började blogga ordentligt igen :D kul att det ändå är fler som hittar hit hela tiden!! Hur hittar ni hit? Vill såklart ha fler :D
Nu ska jag plugga lite biologi till innan jag ska sova...

Söndag

Va dåligt jag vart på att blogga... Men idag har jag hoppat lite grann på Cazzilla. Hon var väldigt pigg i början och överhoppade sig endel, men sen började hon slappna av.. Idag blev det en serie vi hoppade så blev lite mer styrka vilket hon behöver. Hon hoppade väldigt bra iallafall

Ska hoppa lite titthinder i veckan som kommer :) imorgon ska jag nog longera aqua lite :)

Kulle

Haha hästarna gillar denna kullen dom har i hagen! Där står dom gärna och spanar lite :p

hoppas

Satt och kollade lite bilder och filmer på Aqua från juni förra sommaren. Det var då hon var som finast både i dressyren och hoppningen. Hon var väldigt mjuk och fin att rida samt att hon hoppade väldigt mjuka fina runda språng. Så något hände efter de med Aqua och jag tror det har utvecklats till något värre under hela hösten. Som tur har jag ju ändå tagit det rätt lugnt i och med såret i munnen under den senaste tiden för annars kanske det skulle ha satt sig i benen också, kotledsinflammation eller liknande.
 
Men nu hoppas jag verkligen att behandlingen i ryggen ställer allt till rätta. För efter kiropraktorn behandlade henne blev hon en helt annan häst men fortfarande inte alls nöjd i ridningen. Så hoppas kortisonen gjorde sitt och sen lite träning både med och utan ryttare samt kiropraktor igen om några veckor ska göra henne helt bra igen.
 
Ser verkligen fram emot vårens tävlingar och hoppas att kunna göra bra rundor med bra resultat. Detta är första gången jag har två väldigt bra hästar men också första gången jag har rutinen att kunna rida dom i mer än 1m klasser med bra resultat.
 
Lite bilder från en härlig sommardag i juni där aqua hoppade jätte fint och kändes väldigt bra på marken :)

seg

Har bara segat idag hela em, kvällen. Var i stallet efter skolan och sen har jag kollat massa avsnitt av paradise hela kvällen. Så nu måste jag sätta mig och skriva en labbrapport... Men har redan helg, älskar att vara ledig på fredagar (när det inte är några prov). Så kan sitta uppe ett tag till så ska jag nog bli klar. :)
 
Allt annat är väldigt segt med hästarna nu, händer inte speciellt mycket. Sen gör ju inte vädret de bättre heller!! Det är, regn, regn, regn... Nu längtar jag nästan efter lite vinter och snö så man slipper allt regn och lera. Men iallafall nästa vecka ska jag iväg och hoppträna som jag inte gjort på flera veckor och så hoppas jag även att Aqua känns bättre. Min fina stjärna <3 Då blir man nog lite mer motiverad igen :) Nej nu måste jag börja skriva..
 

Dagen

Idag har vi varit med Aqua hos veterinären, hon har ju inte riktigt varit sig själv i höst. Böjde igenom benen och longerades men hon var ohalt och fräsch där! Hon hade lite känningar i ryggen så den röntgade vi men allt såg fint ut där med. Istället behandlades hon i ryggen med kortison, så hoppas att det hjälper och att hon blir sig själv igen :)

Svårt att veta varför hon fått ont i ryggen men kanske hände något redan i somras, tyckte ju att hon inte kändes helt hundra efter jag vart utomlands. Såret i munnen var så pass litet så det trodde veterinären inte skulle ha påverkat så mycket. Dock kunde jag börja rida lite smått med bett igen :) Nu ska hon gå utan ryttare veckan ut, sen 10 dagar lite lugnt i alla gångarter och därefter kan jag köra på som vanligt. Dock så har hon ju vilat lite nu så kommer ta det lite lugnt i början. Nu känns inte träning och tävling allt för långt bort med henne :)

Trött efter lite lugnande... :)

Trött blä

Trött efter en lång dag i skolan... Hästarna har fått nya skor och sen har pappa och jag ridit lite i ridhuset! Cazzilla fick jobba på med sina bakben idag men blev trött ganska snabbt. Gjorde en hel del övergångar från galopp, så det blev ett styrkepass idag :)

Nu är inte vår transport en western transport längre hihihi mycket finare numåndag

Måndag idag och imorgon börjar skolan igen. Kommer vara mycket plugg i Januari men sen är första terminen slut.. :) Idag tänkte jag skritta ut cazzilla och bara ta det lugnt efter hoppningen. Pyssla om Aqua lite med, imorgon får dom nya skor så då kan jag rida Aqua lite :)
 
Ska skriva ihop ett inlägg om clinicen, han visade väldigt många bra övningar. Har lite filmer med så kanske lägger upp någon om ni är intresserade :D
 

hoppat

Hoppat cazzilla idag, tog fram vattenmatta och skyltar samt satte upp en kombination. I början var hon lite tittig och spänd och då bockade hon också lite efter hindren. Men sen när hon slappnade av slutade hon med de :) Hon hoppade jätte bra!! Avslutade med en kombination på 1m och de gjorde hon jätte fint. Det är bara rutin hon behöver, mycket tittiga hinder och att komma ut på olika ställen så tror jag hon kommer sköta sig sen ;) Hon har ju inte hoppat på över ett och ett halvt år...
 
 
Kombinationen sista gången som hon hoppade avslappnat och fint utan några bocksprång efteråt :)

Jätte bra Clinic


Clinicen var väldigt bra!! :) Mycket fokus på tempoväxlingar där hästen skulle vara igång med bakbenen både när den går fram och samlar sig. Nu är vi påväg hem, en bit kvar... Har lite filmer som jag kanske lägger upp sen, ska kolla om och om igen på dom!! Roffe är så duktig och även dom andra som red, speciellt Stephanie Holmén!

cazzilla

Tog en bild från hoppfilmen och hon har väldigt fin teknik. Tycker hon påminner mycket om tess både i ridningen och hoppningen. Måste iväg på någon hoppträning snart för att rida henne på ett annat ställe och även få lite hjälp. I slutet av månaden ska vi på en pay & jump och kort efter de hoppa en lokal :)
 

appis och tess <3

Hälsat på appis och tess idag, dom mår väldigt bra och har det bra tillsammans :) Måste hälsa på dom oftare... nästa gång får jag ta med träns och hjälm med så vi kan rida en sväng :) Nu är vi i sommarstugan och imorgon åker pappa och jag ner till Flyinge för att gå på Roffes clinic!! Ska bli intressant och lärorikt. :D
 
Några kassa bilder från idag, de här vädret gör dom väldigt tråkiga... bläen sån däääär lista

Hur har ditt 2013 varit? – Från sommaren har det varit väldigt bra, innan de inte så bra.
Tror du att år 2014 kommer blir bättre? - Tveksamt, men det går nog.
Blev du kär i år? – Nej!
Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? – Inga speciella datum men många händelser såklart.
Vad är din största framgång 2013? – Debuterat, nollat och blivit placerad i 1,20. Tagit många placeringar i 1,10.
Bästa köpet? – Hmm... min högtalare haha, den har använts! 
Vad spenderade du mest pengar på? – Mest? Måste nog varit resan till bulgarien.
Gjorde någonting dig riktigt glad? – Ja att det gått så bra med Aqua, att Tess blev dräkigt och att jag hittade en så fin häst som Cazzilla att låna :)
Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? – We can't stop, Wrecking ball, Wake me up, Push play, A little party never kills nobody, This is what it feels like osv...osv...
Vem har du umgåtts med mest? – Hmm, de är många. Men Julia.
Har du haft ett förhållande under 2013? – Japp
Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? – Ja, flytta hemifrån och skaffa ett jobb.
Vad önskar du att du gjort mer? - Tränat själv
Vad önskar du att du gjort mindre? – Ägnat energi på oärliga och otacksamma människor
Favoritprogram på tv? – Bron!!!! Nu måste jag typ se säsong 2 igen...
Största musikaliska upptäckten? - Veeeet ejjj..
Bästa minnet från 2013? – De är många!! Studenten, alla utomlandsresor, alla hästtävlingar, falsterbo, alla festkvällar osv...
Vad gjorde du på din födelsedag? – Inget speciellt förmodligen då jag inte minns.
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? – Att det inte hade varit massa strul med Aqua i höst.
Vad fick dig att må bra? – Hästarna, vänner, familjen.
Vem saknade du? – Saknar appis och tess... Ska hälsa på dom i helgen :)
De bästa nya människorna du träffade? – Många i min nya klass
Vad vill du säga till dig själv inför 2014? - Inte fega ur när jag väl ska flytta och jobba med hästar....

hästarnas lösdrift

Hade en väldigt rolig kväll igår med ett par kompisar, började med att äta god mat och efterrätt. Sen spelade vi spel och förfestade fram till tolvslaget då vi sköt raketer och sen gick vi faktiskt ut på krogen. Det var kul där med :) Så en bra nyår igår. Idag mår jag faktiskt bra och har ridit Cazzilla en sväng i skogen. Klättrade lite och jobbade med tempoväxlingar i galoppen. Aqua vilar för hon har inte fått på sig skorna än och jag kan inte slå på dom själv då hovarna trasslat upp sig lite. Dom ska skos om 6 dagar så om vi inte får tag i hovis innan de får hon vila fram tills dess. Vill inte belasta hovarna ifall de trasslas upp mer...
 
Fick en fråga om jag kunde visa hur hästarna ''bor'' och idag fixade jag lite bilder :) Jag har dom ute dygnet runt och dom har ett vindskydd som dom kan gå in i när dom vill. Har haft lösdriften i över ett år nu och vi har hela tiden försökt förbättra den så allt ska funka så bra som möjligt. Förra lösdriften vi stod i (när jag hade tess och appis) var det fri tillgång på mat och dom blev alldeles för feta, så det funkade inte riktigt. Men nu kunde vi bygga en ny så jag kunde fodra hästarna istället.
 
Här ''börjar'' lösdriften och ligger precis utanför stallet. Smidigt att hämta dom och hästarna har även sällskap på natten av lösdrifshästarna till vänster och även 2 hästar som står i uteboxar till vänster. Här står dom endel så vi har lagt på lite grus här.
 
Skjulet. Där har dom vattnet, fri tillgång på halm, mineraler och saltsten. Vi har lagt på grus utanför här med så det inte ska bli så lerig precis vid igången till skjulet. Dom står endel i här men inte jätte mycket faktiskt. Blåser det eller ösregnar/snöar så står dom gärna där. Men samtidigt så har dom inget emot att vara uppe och äta mat istället.
 
Förbi skjulet går en lite gång upp bakom rasthagarna (hästarna som står inne på natten).
 
Gången går upp till ett stort ''fält''.
 
Här är dom mycket på våren/hösten då det kommer mycket gräs. :)
Där har vi maten. Vi har ju som sagt ställt ut en bal istället då det är alleles för lerigt runt hönäten, så dom kan inte stå där längre. Vi har stängt av där så länge... Men annars så har dom ett kvällsnät som jag fyller på em/kvällen (beroende på när jag är där) samt att jag även fyller morgonnätet som det är avstängt till. På morgonen öppnas grinden in till morgonnätet och dom kan äta frukost :)
 
Att ha maten och vattnet/skjulet på två olika ställen gör att dom rör sig mycket mer än om man skulle ha allt på ett ställe. Därför ser det ut så här!! Hästarna trivs jätte bra och är väldigt lugna. Det är dock viktigt att ha hästar som funkar ihop tillsammans om dom ska gå dygnet runt med varandra och dela på mat och vattnet... :)

RSS 2.0