seriehoppning

Igår hoppade jag hästarna, byggde upp en serie. 3 studs, ett galoppsprång räcke, ett galoppsprång oxer. Sen hade jag även ett räcke snett igen. :)
 
Cazzilla:
 
Hoppade serien avslappnat och bra, hon blev knappt flåsig. Sen hoppade hon även många fina språng på räcket. :)
 
 
Aqua:
 
Hon var pigg och framme vilket känns bra. Hon börjar jobba lite bättre på marken igen. När vi sen hoppade, hoppade hon jätte bra. Hon verkade inte heller bli speciellt flåsig.
 
 
Nu har ni filmer att kolla på hehe :p idag får hästarna gå ett lugnt pass ute!

god jul :)

God Jul mina läsare! Har haft en mysig julafton med familjen och idag fick tomten komma igen efter många år då jag har en systerdotter på 2 år. Efter allt julfirande åkte pappa och jag upp till stallet. Gav hästarna kraftfoder och sen tog vi in dom i ridhuset (lösdriften ligger precis utan för ridhuset) och longerade de lite. Det var inte många där på julafton inte haha. Men skönt att komma ut lite när man spenderat hela dagen inomhus med mat och godis. :) Imorgon tänkte jag rida ut dom och sen någon dag snart hoppa de lite. Någon serie för styrkans skull.
 

nattinlägg

Blev ett sent kvällspass för hästarna idag. Aqua har ju haft lite feber/varit hostig men nu är hon frisk, så det fick bli ett ganska lugnt pass. Jobbade med att hon skulle ta lika mycket stöd i båda tyglarna vilket hon inte gör. Öppna i traven och tempoväxlingar/halvhalter i galoppen, där jag även tänkte mycket framåt. Måste hitta en bra galopp i det vardagliga arbetet. Sen tog jag bara något språng då det stod en massa hinder framme och hon hoppade jätte fint. Bra genom ryggen. :)
 
Sen red jag Cazzilla. Vi tog ett steg framåt idag igen. Red öppna för vänster skänkel och sluta för höger skänkel. Då kommer jag åt hennes svagheter bra. I galoppen sen så galopperade hon mycket bättre på sina bakben och galoppen var ännu bättre än sist. :) Så kul när det går framåt. Sen hoppade jag bara alla hinder som stod framme för lite miljöträning. Det gjorde hon avslappnat och jätte bra. Även fast det var mur, vattenmatta, trippelbarr, tittiga bommar osv... Jätte duktig! :) Går det så här mycket framåt varje pass så kommer det nog gå väldigt bra på tävlingsbanan i vår/sommar. :D Hon är så rolig att arbeta med.
 
 

framsteg :D

Idag hoppade jag Cazzilla i ridhuset. När vi red fram så gjorde vi stora framsteg sen passet i onsdags. Hon kom loss och slutade hänga på min innerskänkel i vänster varv vilket gjorde att hon jobbade genom ryggen jätte bra i traven. I galoppen sen så kunde jag galoppera varv på varv där hon inte slog om. Prio ett är nu att kunna galoppera när hon är lörgjord, avslappnad och har ett stöd. I slutet efter hoppnigen så gjorde hon precis det. :) Sen kan vi gå vidare med att plocka upp formen, tempoväxla och göra halvhalter så hon flyttar bak vikten lite. Det kommer göra stor i skillnad i hoppningen då jag kommer kunna sätta ihop henne på ett bättre sätt än nu. Men det känns som vi är på rätt väg.
 
När vi hoppade så fick hon hoppa skyltar och vattenmatta. Det gjorde hon avslappnat och bra. Känns skönt att inte behöva börja om på noll igen. Nu kommer fokuset ligga på studs/serier/klättring/intervallträning och markarbete under december-januari-feburari för att hon ska stärka sig och utvecklas i markarbetet. Även komma ut på någon pay and jump/lokal men då bara i utbildningssyfte. :)
 
Två språng från idag!
 

styringe

Tillbakablick...
 
Till en lyckad tävling i början av säsongen. Cazzilla debuterade 95 cm och var nolla. Aqua hoppade 1m och 1,10 och var nolla i båda klasserna. I 1,10 kom vi även 6a. :)
 

torsdag

Igår red jag Cazzilla ett hårt pass i ridhuset. Jobbade mycket med att få loss henne i sidorna som vanligt och galoppen. Hon är så svår när hon slår om till korsgalopp så fort det blir lite jobbigt. Man måste verkligen vara på med skänkeln på det där yttre bakbenen för att hon inte ska slå om. Vi har mycket jobb framför oss. Idag fick hon vila så klippte hela henne inklusive benen då hon hade så mycket päls där. Så nu är hon fin och slipper bli svettig när vi rider. :)
 
Aqua har fått en liten förkylning och hade feber både igår och idag. Så hon har vilat. Förmodligen för hon bytte miljö, då är det nya baciller vilket kan göra de lite sjuka. Hoppas hon är frisk snart, behöver ju verkligen rida henne. :)
 
Imorgon blir det nog skogen för båda eller bara Cazzilla, sen tänkte jag hoppa henne på lördag. Ska bli kul :D

strand/havsridning

Tillbakablick...
 
När pappa och jag red hästarna på stranden och i havet. Så härligt. :)
 
....och när jag tog bilder med alla hästarna. :)

framsteg

Tillbakablick...
 
Efter Cazzilla hoppade så spänt och bockade hela hoppträningen började jag om från början. Hoppade inte henne på nytt. Bara låga hinder ett par gånger i veckan och sen några titthinder efter det. Efter det släppte allt. Hoppade lite högre med skyltar och vattenmatta vilket hon gjorde avslappnat. Kort där efter åkte vi på träning igen och hon hoppade allt avspänt. Äntligen tog vi oss lite framåt. :)
 
 
 
 
Sen åkte vi även på en pay and jump igen. Då gjorde hon framhoppningen avslappnat och var nolla båda klasserna utan att titta på något. :)
 

ridit och ridit. :)

Det känns bra att vara hemma igen med hästarna, bra träningsmöjligheter. :D Igår red jag båda i ridhuset. Aqua red jag bara lite lätt och hon kändes sådär. Vi har mycket att jobba på, speciellt i galoppen. Ska byta till ett smalare bett ett tag (för nu rider jag på ett tjockt 2-delat som hon gick jätte bra på hela våren/sommaren) nu blir hon så framtung. Så får jag byta tillbaka sen när jag trimmat igenom henne lite mer. Cazzilla jobbade jag mycket öppna med i traven för att få igenom henne i sidorna. Jobbade sen övergångar mellan galopp/trav. Galopperade bara några steg där jag gjorde många halvhalter för att hon ska flytta tillbaka tungdpunkten och sen göra en övergång där hon inte slår om med bak. Får börja så nu att bara galoppera några galoppsprång där hon går rätt men sen faller hon isär för hon är så svag. Men det blir nog mycket bättre snart nu när jag kan rida ordentligt varje dag.
 
Idag var pappa och jag ute en sväng i skogen. Båda var riktigt pigga och Aqua som känts lite seg det senaste bockade och sprang på bra. :) Alltid kul när hon är åt de hållet. Så jobbade mycket med halvhalter där hon fick sätta sig på bakbenen. Det gjorde hon bra. :) Sen klättrade vi lite i skritt. Imorgon tänkte jag jobba båda i ridhuset igen, även hoppa några låga hinder med Cazzilla!
 
Längtar tills tävlingssäsongen sätter igång igen. :D
 

måndag

Har varit uppe en sväng i stallet på fm, Aqua kollades av kiropraktorn vilket var behövligt. Hon behövs ridas och lösgöras nästan varje dag för att hon inte ska bli låst i bäckenet. Nu har hon vilat, flyttats runt på olika ställen och jag har inte kunnat rida henne ordentligt. Så hon var låst där vilket jag misstänkte. Men nu ska hon igång igen och förhoppningsvis kännas mycket bättre. :)

Ska upp och en stund igen, hästarna ska få nya skor och sen ska jag rida en sväng i ridhuset. :)
 

hemma

Nu har vi äntligen flyttat hem hästarna och det är så skönt! Vi hade betalat för en stallplats medan jag var borta men sen kunde vi inte komma tillbaka med båda i den lösdriften (+ att hagen hade ändrats om massa och gick ner i skogen där jag inte vågar ha hästarna för skaderisken) så därför kom pappa på att vi kunde bygga en ny om det var okej. :p Vilket det var, så pappa och jag byggde ett vindskydd väldigt snabbt. Denna hagen känns faktiskt bättre än den gamla, kommer inte bli lika lerigt (förhoppningsvis) och det är en backe ner till maten så de kommer träna sig i den. ;) De kommer få fri tillgång över vintern men sen ska vi fodra till våren igen. :)
 
Imorgon kommer både kiropraktorn till Aqua och hovslagaren till båda. Sen ska jag rida Cazzilla och kanske Aqua beroende på vad kiropraktorn säger. :)
 
De var väldigt lugna och verkade trivas i sin nya lösdrift. :D

aqua blev sig själv igen

Under hösten/vintern 2013 hade jag det lite kämpigt med Aqua. Hon var inte sig själv, inte halt men bara inte sig själv. Hon började sparka efter en när man klappade henne under magen. Vi tog ut kiropraktorn och han kände att hon var väldigt spänd i ryggen vilket ha gjort att hon fått spänningar under magen också. Efter han masserat henne blev hon lite bättre men vi hade ändå ett veterinärsbesök bokat så vi åkte på det. Ingen böjreaktion men reaktion i ryggen. Så hon röntgades utan anmärkning och fick istället antiinflammatoriskt i musklerna i ryggen. Det gjorde stor skillnad men hon stod ändå emot lite. Longerade mycket då där jag bara försökte få fram henne och till slut släppte det.
 
Här är en video från februari där hon äntligen blivit sig själv igen. :) Två veckor innan där kunde jag inte ens galoppera i höger galopp då hon bara bytte.
 
 
Lite senare sen kunde vi även börja hoppa igen och hon visade bra form. :)
 

första hoppträningen på ett nytt ställe

En till tillbakablick under året.
 
Efter pay and jumpen med Cazzilla åkte vi och hopptränade på ett nytt ställe. Det var rätt tittiga hinder och hon var spänd. Detta gjorde att hon bockade hela träningen. Trillade av en gång till och med. Mot slutet fick jag fram henne lite bättre och då blev det väl en aningens bättre. Men hon slutade aldrig riktigt bocka. Just då kändes det som jag hade väldigt mycket jobb framför mig.... fortsättning följer haha...
 
(Har ingen film från den träningen, pappa hade ett klipp på sin mobil men allt försvann när han spräckte skärmen haha.. Hade varit kul att se annars.)

cazzillas första pay and jump

Tänkte göra några tillbakablickar på vad som hänt under året. Både bra och dåliga. I Januari var det mest Cazzilla jag red/tränade då Aqua hade lite problem med muskelaturen i ryggen (ingen aning varför). Så Aqua red jag mest hemma/longerade.
 
Cazzilla tränade jag på med. Hon sattes igång efter att ha haft föl direkt när hon kom till mig i november(?). Så i januari hade vi börjat hoppa lite smått. Hon var avslappnad vissa pass men med titthinder var hon rätt spänd och bockig. Vi åkte på vår första pay and jump där framhoppningen blev för mycket för henne. Hon bockade av mig, var jätte mötesskygg och var riktigt spänd. Men sen hoppade vi runt 80 cm felfritt men inte snyggast haha. När jag ser detta förstår jag ändå vilken utveckling vi gjort under våren.
 

hey

Har ridit lite i helgen men nu till helgen ska dom äntligen flyttas hem. Vilket betyder att jag kommer ha större ridbana och ridhus med hinder igen. :) Så då kan jag börja träna för fullt igen. Ingen vintervila för hästarna, de har vilat under sommaren/hösten. Förutom lite lugnare när vi åker utomlands i februari. Annars tänkte jag försöka komma igång så tidigt som möjligt med tävlingarna. Så nu blir det hårdträning hihihi, kul :)
 
I måndags verkades och vaccinerades Dino. Sen red jag Aqua och Cazzilla innan jag åkte hem. Ska tillbaka på torsdag igen och på söndag flyttar vi hem dom. :)
 

Vindskydd


Bygger ny lösdrift till hästarna pappa och jag. Vi kom en bit idag! :)

motiverad :)

Sitter och kollar filmer på Aqua under året. Vi hade verkligen våran topp i våras/början av sommaren. Hon var väldigt fin i markarbetet och vi gjorde fina rundor på tävlingsbanan. Sen hände något och hon blev väldigt låst i bäckenet vilket försämrade hennes språng väldigt mycket samt att hon inte galopperade som hon brukade. Men sen var det löst och vi gjorde två avd b starter där hon kändes som vanligt igen och hoppade super. Vi skulle precis starta DMet samt åka på meeting i Skyrup då hon rullade fast i staketet och fick ett sår. Sen flyttade vi till Grevlunda och där fanns det inga ställen att galoppera ute i skogen på då det var så lerigt så hon tappade lite bjudning tror jag. Jag jobbar vanligtvis henne flera gånger i veckan ute i skogen där hon jobbar som bäst.
 
Så nu har vi tagit ett stort steg bakåt i markarbetet. Har jämfört filmer från nu och då och hon galopperar inte lika bra med bakbenen nu som innan. Så jag har mycket jobb med hennes galopp för att komma tillbaka dit samt ännu längre. Kommer lägga jätte mycket tid på hästarna nu under vintern (hoppas jag står ut med kylan :p) och försöka åka på många pay and jumps där vi kan träna banhoppning inför nästa års tävlingar. Ska även försöka få ordning på Cazzillas galopp där hon är väldigt ostadig just nu. Detta året har jag tagit ett steg framåt och jag hoppas att jag kommer kunna ta ett ännu större steg framåt nästa år. Tar med mig allt jag lärt mig de senaste månaderna. Har lärt känna Aqua ännu bättre samt saker jag kan ta med mig på Cazzilla. :)
 
Nästa år vill jag ut och jaga placeringar i 1,20 för att kunna kvala till Falsterbo. Jag vill debutera 1,30 på Aqua under våren/sommaren. Jag vill kunna ta Cazzilla snäppet högre på tävlingsbanan men framförallt bygga upp henne och utveckla henne i markarbetet. Sen vill jag som ryttare förbättra min sits och känsla i hoppningen. Jag tror 2015 kommer bli ett ännu bättre år på tävlingsbanan än detta var.

skrittur

Lite fruset i marken idag så skrittade ut båda samtidigt. :)
 

tävlat!

Igår var jag iväg och tävlade med Aqua. Första tävlingen på 3-4 månader. Vi var på åsbo ponnyklubb och ridhuset var väldigt litet (20x60). Aqua är nog mer en utomhushäst då hon behöver stora ytor för att få mer bjudning, så det var en stor svårhet igår att få fram henne (kom ihåg att alltid välja större ridhus i framtiden;). Vi hade ett ner i varje klass. I första rundan tänkte jag bara på att ha henne framme och kunde knappt möta upp mot hindren. På sista distansen som var 19 meter (jätte konstigt) så red jag fram på fyra och hon blev bara flack och låg. I andra klassen var hon mer framme och jag mötte upp mer mot hindren och hon hoppade superfint. Men jag glömde galoppen lite och fick ett galoppsprång mer på alla distanser. Så in i kombinationen var det 5 lite fram och där fick vi in 6 istället och kom kort in och räckte inte över b-hindret. Så nu måste vi träna över hela vintern så vi är på topp inför nästa år. Måste hitta rätt galopp och mer växlar. Hoppas även kunna hitta en bra hopptränare där vi kan få mycket hjälp.
 
Jag har bestämt mig nu för att bo kvar hemma över vintern och lägga tid på mina egna hästar. Sen fram till våren får jag se om jag är sugen på hästjobb eller inte. Men nu känner jag så här. :) Hoppas vi kan flytta hem hästarna så snart som möjligt så jag kan komma igång och bygga upp dom ordentligt över vintern. Just nu är jag i stugan, ska bort och rida innan jag åker hem till Jkpg. Sen ska jag tillbaka hit till helgen och rida. Hoppas vi kan flytta hem dom nästa vecka på helgen.
 
 

RSS 2.0