Sovande bebis
Dagens resultat

Hemma från tävlingen nu. I 1m var vi nolla men en rätt dålig runda, blev dock bättre mot slutet! I 1,10 rev vi sista. Men en jätte bra runda, kändes super och Aqua hoppade riktigt fint. :) Nedslaget kom på sista bågen där jag red iväg henne in och trodde vi skulle få kort så började bromsa och tog bort för mkt galopp...  Ett litet "ur form" misstag, har ju inte hoppat mycket det senaste.

Allt annat gick bra, Aqua är så smidigt att ha med på tävling. :) Dags för tävling :)
Skrittar

några läsare i slöinge?

Har jag några läsare som bor i närheten av Slöinge? Jag letar efter någon som vill rida några gånger i veckan på mina hästar. När jag flyttar sen så vill jag att igångsättningen på Tess ska fortsätta och pappa är bara här på helgerna. Vi kommer inte kunna skilja på fölet och Tess förrän i jul. Alternativ så kanske hon går kvar här hela tiden. Därför främst någon som vill sätta igång Tess, pyssla med Dino och rida Appis om det finns tid. Vill helst hitta någon nu som jag kan lära känna samt visa hur allt funkar osv... Om någon är intresserad kan ni maila till isabellaf.blogg@hotmail.com. Har redan några intresserade men vill ju hitta en som det verkligen funkar med. :)
 
Min fina bus ska ju få en chans till och se fall ledbandet håller. Annars får hon förbli fölsto.

Hoppat

Aqua hoppade jätte fint idag, många fina språng. Det var över en månad sen vi hoppade lite högre och hon verkade tycka det var lika kul som jag. :) Har bestämt mig nu för att åka till Kungsbacka på onsdag men går ner och hoppar 1m och 1,10 istället. Bra uppladdning inför kommande tävlingar, sen är det första gången jag åker helt själv med.... 

Nä nu ska jag stretcha Aqua, bygga bort och åka hem till stallet igen.Myser <3


söndag

Idag fick hästarna en lugn skrittur... Inte mycket mer än så hände. Nästa vecka hade jag velat åka och hoppa en pay and jump med Aqua för att bara få hoppa en bana inför kommande tävlingar. Men hittar verkligen ingen på nära håll, brukar i vanliga fall vara full med pay and jumps här nere. Ingen som vet någon runt Halmstad/Falkenberg? Kungsbacka har en lokal/regional tävling på onsdag med enbart bed. A (ingen omhoppning) så det funderar jag på att åka på. Får åka själv då dock, inga problem att köra men det hade ju vart najs med lite hjälp på framhoppningen. :p Känner ju säkert ingen heller. Jag får se helt enkelt, isåfall hoppar jag 1,10 och 1,20.
 
Imorgon tänkte jag åka med Aqua till ridhuset och trimma samt ta några språng igen. Nu rider jag henne som vanligt och om 2 veckor är det DM, sen veckan efter det Skyrup. :) Hoppas på att vi är i bra form inför det.
 

derbyhinder

Igår var vi iväg och tränade inför derbyt. Aqua hoppade banken utan problem men var lite tveksam till vattnet först, så pappa fick leda i oss. Men sen var det inga problem :) Får väl åka ner och rida i havet en eller två gånger innan Skyrup för att träna henne med vatten en gång till. Man får ju snart rida där igen. :D
 
Har lite bilder och någon film, ska lägga upp de sen. Men här är en film på banken.
 

undersöker/betar i skogen


ridhuset

Har varit i ridhuset och trimmat Aqua idag. Hon kändes väldigt fin. :) Bra och stadig när jag travade fram, red lite öppna och det kändes bra. I galoppen sen var hon bra på sina bakbenen och vi jobbade med rakriktning och tempoväxlingar vilket hon gjorde okej. Vill ha henne ännu mer kvick tillbaka.. Hoppade över en sockerbit med, 8 volter och sen skar jag av vägen lite och hoppade snett över. Hon hoppade jätte fint och det kändes bra!! :) Bra pass idag med andra ord... I helgen hoppas jag vi kan åka och träna derbyhinder hihihihih :D
 
 
Hahha, detta svettäcke köpte jag till appis för typ 5 år sen och broderade själv in hennes namn. ;)
 

quins diamond

Dinobus var jätte duktig idag. Han låg och sov när jag kom och han vågade ligga kvar när jag kom fram, de har han inte gjort innan. :) Sen fick jag på grimman utan problem. Han är väldigt rädd för den (i vanliga fall).... Filmade lite och tog lite bilder, visst är han söt? :) Han älskar att bli kliad.
 
 
 

dagens ridpass

Varit med Aqua i ridhuset idag, passade bra då det blåste storm och regnade (som vanligt). Satte upp ett räcke och en oxer som jag hoppade igång henne lite på. Hon kändes fin i traven men i galoppen var hon väldigt framtung. Så jobbade med övergångar mellan trav och galopp för att försöka få henne lite mer på bakbenen men det hjälpte inte speciellt mycket. Efter ett tag kom jag och tänka på Jens clinic där han tjatade om de där halvhalterna. Så jag gjorde några rejäla halvhalter i galoppen där hon fick sätta sig på bakbenen och då äntligen fick hon den där galoppen jag försökt få under hela ridpasset, samtidigt som hon lättade i handen. Så då fick det räcka. Det var ju det jag skulle göra i början av passet..... Ska åka och trimma lite igen på torsdag och då ska jag börja galoppen med halvhalter!! ;)
 
När vi hoppade var det inga konstigheter, tog några språng upp till 1m och hon hoppade lite mer som hon brukar idag vilket känns bra. :)
 
Nu ska jag iväg och fixa gymkort samt gyma... Sökte en massa (vanliga/inte hästjobb) jobb igår med så nu ska jag väl kunna hålla mig sysselsatt tills jag flyttar (när det nu blir). Är väldigt mån om att dit jag flyttar ska jag trivas eftersom jag vill stanna rätt länge, därför stressar jag inte över att hitta något.

regnregnregn

Det har regnat helt sjukt mycket de senaste dygnet. Som tur ligger Aqua och Cazzillas hage i en sluttning så det samlas inte vatten någonstans. I Tess/appis/dinos hage rinner det en liten bäck i vanliga fall men nu har den helt svämmat över... Hästarna uppskattar iaf vindskyggden när det öser ner som det gjort nu.
 
Ser ni vad han har växt Dino? Ska ta lite bättre bilder någon dag, har är så fin. :) Fick på han grimman häromdagen själv utan problem. Men det är en hel del jobb kvar innan han känner sig helt trygg med oss.
 

måndag

Ja då var det måndag igen, många som börjar skolan denna vecka.. Första året jag inte har någon skola att gå till vilket känns jäkligt bra, nu ska jag inte plugga på många år... Igår regnade det konstant här, det ser ut som en sjö bildats precis utanför våran tomt. Hästarna fick alltså vila helt men idag tänkte jag rida för nu verkar det ha slutat. I veckan tänkte jag åka iväg och träna derbyhinder med Aqua (öppet vatten, pulvermangrav och bank) inför Skyrup, vi måste ju vara väl förberedda. ;) Ska även rida henne lite hårdare och börja hoppa lite lågt (ev. idag). De andra hästarna rids på som vanligt.
 
Sjön utanför...
 

Lördag

Red hästarna i förmiddags :) Aqua början kännas väldigt fin nu igen. Imorgon tänkte jag bara skritta henne och sen på måndag åka till ridhuset och små hoppa lite. :) Hoppas hon känns bättre i sina språng igen..
planering med hästarna

Har lagt upp en plan för hästarna (speciellt Aqua) några veckor framöver. Min närmsta tid är ju lite osäker men utgår från att jag blir kvar här ett tag till..
 
Aquas planering de närmsta veckorna ser ut så här.
 
v. 33: Fortsatt lösgörande arbete, inte speciellt hårt.
v. 34: Lite ökat arbete med fokus på lösgörande, lite låg hoppning, ev åka och träna inför derbyt.
v. 35: Rida på som vanligt. Ev. någon hoppträning eller pay and jump/lokal tävling.
v 36: Tävling lördag och ev söndag på DMet i vaggeryd.
v. 37: Skyrup tors-sön.
 
Om allt känns bra under DMet och vi går till final kommer vi debutera 1,30 där. Det känns som vi är redo nu (eller har varit ett tag). Annars är jag anmäld till 1,30 i skyrup, fast kanske inte vill debutera där på en nationell banan. heheh.. får se!
 
 
Cazzilla kommer skrittas fram till efter Skyrup, då ska hon trappas upp med trav och galopp i en månad. Efter det kan jag rida på som vanligt. Detta är för att ge henne lite extra tid efter sträckningen.
 
Tess ska skrittas igång nu hade jag tänkt. Bara det funkar med Dino.
 
Appis då? Fick en fråga varför jag inte rider henne, men det gör jag ju. Hon har vilat sen förra hösten fram tills nu i början av sommaren pga hon gått som sällskap till Tess här nere i Falkenberg. Jag bor ju vanligtvis i Jönköping och därför har jag inte kunnat rida henne. Men nu har jag ridit henne lite då och då för att hon ska få komma ut lite och för att jag tycker hon är så kul att rida :) Men hon är jätte fet och så har hon ingen kondis, därför kan jag inte rida henne flera gånger i veckan. Nu försöker jag bara få igång henne lite lugnt, men hon ska inte igång fullt ut. Anledningen är för att hon dels har haft lite skador tidigare men också för att jag aldrig kommer satsa på henne igen. Då känns det inte lönt att riska något. Hon rids mest ute på rakt spår lite lugnt några dagar i veckan, det trivs hon med. :) Ska försöka få film på henne när jag rider någon dag, hon är såå fin!

hopp

Idag tog vi ner Dino och Tess till paddocken. Försöker hantera han så mycket som möjligt varje dag för att han ska vänja sig vid oss. Han är så himla känslig och skygg vilket dock kan vara positivt i framtiden då jag tror han kommer bli en känslig och pigg kille. :) Går att klappa han överallt nu utan att han sparkar, kan lyfta både fram och bakhovar utan problem. Det svåra är dock att få på han grimman då han skyggar undan för den. Men när den väl är på kan man ta av och på den nästan utan problem. :) Han har växt jätte mycket och lagt på sig både fett och muskler. De har ju en bra, stor kuperad hage att gå i.
 
Vi lät iaf tess trava över ett litet hinder och skulle se om Dino följde med och det gjorde han. :p Så nu är första språnget taget. Men det dröjer nog ett tag innan vi kan löshoppa han på riktigt. ;)
 

Hästig fredag

På fm fick alla hästar sina fötter fixade vilket tog ett tag när det är fyra hästar. Efter de har jag ridit Appis och hon var lite väl taggad vissa stunder. Men när hon väl slappnade av så var hon fin :) Får rida en sväng imorgon igen..
 
Har rastat Dino och Tess lite i padocken, travade över ett hinder med tess så Dino visade lite hoppteknik ;) Nu har jag precis ridit Aqua (hunnit käka lunch emellan med). Hon var jätte tung i handen först, men efter lite tempoväxlingar och halvhalter så kom hon under sig med baken och lättade i handen. Bästa passet hittills sen jag kom hem från alanya :)
 
Nu sitter jag på Cazzilla sen är jag klar för idag! :)
Måste stanna vid äppelträdet på hemvägen tycker Aqua....

Tripp till Åstorp

Vart på en hälsokoll med Aqua hos Jonas och hon såg riktigt fräsch ut som vanligt. :) Cazzilla sträckte till sig för ett par veckor sen men såg fin ut nu. Så hon ska igång nu igen! :)

Snart hemma och då ska pappa och jag skritta ut dom. :) hoppas det inte kommer nåt regn....toppform

Här, i början av sommaren var Aqua i toppform. Satan va fint hon hoppade. Det är svårt att förstå hur bra hästen är i form förrän man har kommit in i en svacka, som nu. Men vi ska ta oss tillbaka!!! :)
 

pratprat

Tisdag idag... Det har regnat så mycket hela dagen så skippade ridningen, men var i ridhuset igår och trimmade så hade bara tänkt skritta ut en sväng idag ändå. Aqua känns lite si så där i markarbetet efter minst en veckas vila, men vi måste få ordning på grejerna nu så hon är i toppform inför skyrup. Tänkte starta någon tävling innan dess (ev. DMet) men annars blir det bara trim hemma, kanske någon pay and jump och förmodligen en hoppträning.
 
Jag väntar fortfarande på svar från jobbet jag provjobbade på...segt. Jag har inga pengar så måste hitta något jobb under tiden, inte de lättast dock.. Dessutom blir man rätt rastlös av att inte ha något bestämt att göra varje dag förutom hästarna. Tur man har dom ändå, annars hade jag väl bara legat framför datorn hela dagarna... haha. Hatar dock att inte ha min närmsta tid bestämd, så hoppas jag får något svar snart iaf.
 
 
 

Chillar

Ska snart (orka) ta mig från sängen och åka till stallet. Jag är seg och trött idag!!
måndag

Tillbringade ett par timmar i stallet idag, men vad gör det när man inte har mycket annat att göra? Aqua red jag ute mellan fälten. Hon var spänd för blåsten och inte jätte samarbetsvillig då... Blev mest skritt och lite trav. Sen avslutade jag lite på banan. Hon har varit lite hängig i höger tygel samtidigt som hon böjt huvudet åt vänster och det har jag ju fått förklarat nu att det beror på att hon är kort i muskelaturen i vänster fram. Som i sin tur kommer av låsningen i höger bak. Därför jobbade jag mycket med öppna för höger skänkel samt att hon ska vända med hela yttersidan i vänster varv. Stretchar oxå frambenen samt bakbenen. Imorgon ska jag åka till ridhuset och trimma lite lätt. Så kan jag jobba henne på större voltspår. Banan är så liten där jag står.
 
Sen red jag Appis ute mellan fälten och hon var jätte fin. :) Åh! Hon är så känslig och lydig på samma gång. Jag har ju ridit henne i så många år nu och format henne till min ridning. Även fast jag inte alls ridit henne ofta nu så känns hon väldigt fin. Jobbade avslappat med ett bra stöd samt galopperade rakt, vilket hon har haft väldigt svårt för innan. Hon måste vara den roligaste hästen jag har att trimma runt på.

Käkar frukost

Tillbaka till Falkenberg igen efter en kort visit hemma. Hann både träffa kompisar för lite fest och sen kolla ponny-sm med pappa och syster. Grattis till min kusin som blev placerad bland b-ponnyerna! :) Men de nya kvalreglerna måste vart värsta floppen.... Halva startfältet vägrade ut sig/utgick i finalen bland D-ponnyerna. Det var heller inga små pet de gjorde utan grova rivningar.. Vem är det som får lida av detta då? Inte ryttarna iaf utan hästarna. Är det så här det ska se ut?? Hoppas ridsportsförbundet ändrar reglerna igen för det är inte schysst mot ponnyerna någonstans. Jag tror inte de åker där ifrån med gott självförtroende och rutin utan snarare tvärt om..... 

Idag tänkte jag rida Aqua och pyssla med Dino. Kanske rida Appis med, det var ett tag sen nu. :) Soligt idag men rätt blåsigt, kanske kör Aqua till ridhuset, vi har inte vart där på jätte länge nu. Får se!

Kollar ponny sm
party låtar

Varje gång jag lyssnar på dessa kommer jag tänka tillbaka på sommaren 2014, speciellt Alanya!! :)

fredag

Idag på fm var kiropraktorn och behandlade Aqua. Hon har känts väldigt fin fram tills jag gav henne en veckas vila och sen förmodligen satte igång för hårt direkt. Eller något hände där iaf. Då började hon krångla med galoppen och nu mot slutet har hon inte fullföljt sina språng som hon tidigare gjort. Hon hade en låsning i bäckenet och var även lite kort i vänster fram muskelaturen. Aqua har haft problem med bäckenet till och från så jag stretchar varje dag för att minska låsningen där. Sen ska jag inte göra om det misstaget att ställa av helt och sen köra ett hårt pass direkt. Nu kommer jag rida lugnt i 1-2 veckor utan hoppningen och sen börja hoppa lite smått igen. Tror hon kommer kännas jätte fin. :)

Efter det släppte vi ihop Tess och Dino med Appis, vilket gick jätte bra. :) Så nu går de alla ihop. Imorgon åker jag hem till Jönköping över helgen, så det blir vila för Aqua. Men sen så då ska vi igång igen. Jag har iprincip flyttat ner till sommarstugan nu fram tills jag hittat ett hästjobb. Är trött på Jönköping och sen vill jag kunna ha alla hästar på samma ställe samt hantera Dino så mycket som möjligt. :) Fick lite bilder på mig och Aqua från Halmstad, syns dock väl här att Aqua inte hoppar sitt bästa.
 
 

HMwelovehorses eamon hickey

Hmwelovehorses har gjort en webserie med Eamon Hickey. Han är en av sveriges bästa unghästutbildare, om inte den bästa? Finns nog ingen häst han inte klarar av. Jag har hopptränat en del för honom och även haft praktik där och har lärt mig massor. Han är en fantastiskt duktig hästmänniska och jag älskar hans system och lugna sätt han använder. Han är inte bara en duktig hästmänniska utan som person den mest ödmjuka och omtänksama människa jag träffat. Kanske därför han är så duktig med hästar? Vi bor bara 5 minuter från honom och han stannar alltid och frågar hur det går för mig, oavsett hur länge det gått mellan att vi träffats. :)
 
De två avsnitten som kommit ut än så länge. Eamon är den jag kommer ta hjälp med när vi ska rida in fölisen, då blir det rätt från början. Hästen lär sig att slappna av och lita på dig. :)
 
 
 

alanya och lite tankar

Resan i Alanya var jätte rolig. Denna gång valde vi ett ungdomshotell så vi skulle träffa mycket folk att festa med och även ha nära till stan (eller vi bodde typ mitt i stan, 1 min till nattklubbarna). Förra året när vi var i Sunny Beach träffade vi inte lika mycket folk och då blev inte festande lika roligt. Så har bara festat typ dygnet runt och legat vid poolen. Var nere på stranden i en timme men vattnet var grumligt och smutsigt så vi gick hem. Var sen aldrig på Kleopatra stranden som alla pratar om vilket jag kanske ångrar lite nu. En stranddag hade inte vart fel. :p Har träffat trevliga människor, många norskar så nu förstår jag de rätt bra hahah... Alltid lika roligt att lära känna nya människor.
 
Denna resa har fått mig att förstå hur mycket jag vill bort från Jönköping, jag vill bort från ''allt'' jag haft runt mig de senaste åren. Jag vill flytta och lära känna nya människor. Att ''omge sig med rätt människor'' har jag inte riktigt förstått mig på förrän nu. Jag har levt i en lögn utan att ha sett det själv. Har haft vänner som har sviktit mig gång på gång eller vänner som är falska som idioter, ändå har jag hängt kvar.... Jag träffade en kompis under basåret (som tyvärr inte bodde i Jönköping sen tidigare) som jag kom så jäkla bra överens med och det är såna människor jag vill umgås med. De flesta av mina vänner bor inte ens i Jönköping längre. Jag vill bara ''förnya'' mig och träffa nya härliga människor. Inte hänga kvar vid gamla som bara tar en massa energi från dig, som inte motiverar eller inspirerar dig. Utan de som kan acceptera dig för den du är och vilja stötta. Jag är glad att jag äntligen insett detta. Tackar Alanya-resan för det.
 
Som vanligt efter att ha rest så blir jag så sugen på att resa mer. När jag känner mig klar med hästbranchen så ska jag jobba ett tag för att spara ihop pengar och sen åka jorden runt, förmodligen helt själv. Tänk vad mycket roligt folk man träffar då och bara för en kort tid. Hur många nya platser man får se. Jag har alltid velat åka till Nya Zeeland, Australien, Kina och New York/LA och lite andra ställen i USA. Och det ska jag göra med. Jag har skrivit det typ tusen gånger här, men det är så najs att ha gått ut skolan och inte ha något som man måste göra med ens framtid. Det sista jag känner stress över nu är att plugga. Jag tror att när man upplever nya saker och träffar nya människor så hittar man till slut sig själv, den man vill vara. Det ska jag ha gjort innan jag börjar plugga. Har jag några läsare som är runt min ålder? Vad har ni gjort för saker som ni velat uppleva? Eller vad vill ni uppleva? Hade varit kul att läsa om. :)
 
Tänkte jag skulle visa lite bilder, men vad finns det att visa? Kassa festbilder där det är kolsvart hahaha... jag är så dålig på att ta bilder med så har bara några få.
 
 
Förfest på ballkongen.
Vi åt plankstek....
och plankstek.... åt med några norskar därav flaggan :p

Chillade vid poolen
Ja..sen var det inte mycket mer bilder :p

Äntligen vart hos hästarna

Träffat fölis och alla hästar nu <3 Oj va han växt på bara en vecka... :p Imorgon blir det ridning, orkar inte idag vilket är förståligt haha... På fredag kommer kiropraktorn och kollar aqua, efter det lägger jag upp en plan för henne. Kommer nog försöka åka på lite pay and jumps nu för att bara träna på galoppen och rytmen. Sen någon tävling innan vi ska till Skyrup, anmälde mig dit!! Sen kanske jag inte kan åka om jag får jobbet och måste flytta innan dess. Men just nu är det planen. :) Det hade varit sjukt kul och dessutom har dom en derbyklass!!!! :D

Nu ska jag vila och vila haha... Sen ska jag skriva lite om resan och lägga ut bilder.
Fin :)))))

Fick bild på fölis av pappa häromdagen. Han har verkligen lagt på sig bra med hull nu, dessutom växt lite mer. Ska bli spännande att se han imorgon(idag), det händer mycket på en vecka. :)
Hemma :)

Precis landat i Göteborg, men bussen går inte förrän fem så får sitta här några timmar. Har haft jätte roligt, lite sömn och mycket alkohol.... Hehhe. Träffat trevliga människor att festa ihop med, åh! Jag älskar att resa och träffa nya människor, komma bort från vardagen och umgås med helt nya människor. I framtiden ska jag resa mycket, finns mer att se än Sverige :)

Men nu längtar jag till hästarna, direkt när jag kommit hem och sovit lite ska jag till stallet!! :) 
att vara öppen/personlig i bloggen

Vissa skriver väldigt öppet och ärligt i sina bloggar. Det låter så enkelt att vara det men samtidigt är det så svårt, det är inte bara att skriva ner allt man tänker. Jag beundrar verkligen bloggare som vågar skriva så pass öppet som de gör och bara kan uttrycka sina känslor utan att det låter flummigt. Jag som person är inte jätte öppen i ''verkligheten'' och blir heller inte det i min blogg. Av någon konstig anledning har jag lättare att vara öppen mot människor jag precis lärt känna, de som inte vet mitt förflutna. Kanske för att jag under hela mitt liv hållt mycket för mig själv istället för att berätta och därför känns det lite som, varför är det något som ska berättas nu?
 
Med bloggen så har jag blivit lite mer öppen och ärlig. Jag har inte jätte många läsare men samtidigt så är det faktiskt några som läser. Runt 100 per dag, vilket ändå är endel. Att bara skriva ner vad jag känner och tycker är ändå rätt bra. Om jag har något jag tänker mycket på reder man nästan ut det genom att skriva ner det, för då måste man formulera det på ett bra sätt.... Jag tycker att bloggar där de är öppna känns väldigt ärliga att läsa, man lär känna personen på ett helt annat sätt än när de bara skrivs om de som syns utåt. Jag tänker fortsätta vara öppen i bloggen för vad gör det om hundra år vad jag skrivit här? Ni får ju lära känna mig som person och inte bara hur jag rider eller tränar... :)
 
 

Har det as najs
denna stod i vår trädgård häromdagen

Hahah, en liten älgkalv... På bilderna har han hunnit springa över till grannen. Han hamnade nog lite fel. :p
 

Quins Diamond

Nu har vi (jag) bestämt att han ska heta Quins Diamond (ser ni att stjärnen nästan ser ut som en diamant? syns dock inte jätte bra på dessa bilder). Men nu kommer nästa sak, vad ska han kallas? :p Tänkte typ Dino/Tino eller något sånt. Jag har rätt mycket beslutsångest och jag vill att det ska bli bra, därför är det alltid bra med fler förslag innan jag bestämmer mig. Så har ni några smeknamnstips? ;)
 
Lite bilder på han häromdagen, nu har han ännu mer hull och blivit ännu högre sen dessa bilder togs. Han har varit rätt skygg men eftersom vi hanterar han varje dag och försöker få han att vänja sig vid oss så gör han stora framsteg. :p Nu kommer han fram och hälsar själv. Men det märks redan nu att han är rätt bestämd....får se hur han blir i framtiden, kan bli spännande... haha
 
 

att växa upp i en hästfamilj

Ibland brukar jag fundera över vart jag hade varit om jag hade växt upp i hästfamilj. Om man kollar på de bästa juniorerna/young riders i Sverige så har de flesta växt upp i en hästfamilj. Där föräldrarna antingen tävlat högt eller har mängder med kontakter som de samlat på sig under åren. Jag är uppfödd i en ''icke hästfamilj'' och jag och pappa har fått börja från början. Vi kunde ju ingenting, pappa hade aldrig ens ägt en häst tidigare. Tänk om pappa hade tävlat högt tidigare, då hade han kunnat köpa rätt häst till mig från början, jag hade fått hjälp varje dag och han hade vetat exakt hur allt ska gå till. Det är inte förrän nu jag förstår hur hjälp från kunniga människor är sååå mycket värt. Innan var jag så ung och okunnig, hade nästan svårt att ta emot hjälp - ville liksom klara allt själv. Men man kan inte alltid göra det, utan man behöver hjälp av kunniga människor som tidigare varit i samma sits som en själv. Det är något jag har förstått nu på senare år. När jag tävlar frågar jag alltid de som är bättre om hjälp när jag exempelvis går banan, eller om min tränare är på plats så kollar jag om de kan kolla lite snabbt när jag hoppar fram. Det är verkligen en enorm hjälp och utan den hjälpen kanske rundan hade blivit katastrof (för att överdriva lite :p).
 
Men eftersom jag inte har någon kunnig pappa som kan hjälpa mig hemma i ridningen så måste jag komma iväg och jobba hos en duktig ryttare. Där jag kan få hjälp varje dag. Som jag tidigare skrivit så är det en fantastiskt möjlighet om man hamnar rätt. Kommer ha alla möjligheter för att kunna utvecklas och bli bättre. Jag har inga mål med hur långt jag vill komma. Utan jag vill bara kämpa, slita, och utvecklas för att bli så bra som möjligt. Kanske räcker det till SM eller bara till 1,40. Vem vet. Men med rätt ridning och rätt häst så kan man komma hur långt som helst. Mitt mål med Aqua är i alla fall att rida 1,40 och det ska vi nå. :)
 
 
 

en dag i stallet

Lite ''ögonblicksbilder'', det brukar vara uppskattat. :) Härlig sommarkväll.
 

RSS 2.0