Ingen bra dag

Dåliga ridpass idag, blä.... Kunde inte koncentrera mig och hade nog lite för höga krav från början!! Cazzilla som var sist ut kändes iaf helt okej, jobbade väldigt bra i galoppen utan att slå om. =) 

Nu ska jag käka och sen dra på en förfest, men blir nyktert och skippar utgång :) Känns bra att vakna pigg imorgon!!

styringe 21 april

Lite bilder från förra tävlingen. I helgen är det tävling igen, så kul =)
 

dressyrtränat

Vilket härligt väder det har varit idag, runt 20 grader. Sommaren får en verkligen på bättre humör och jag längtar till alla varma sommarkvällar med vänner. Tänk om man haft detta vädret året om, men då kanske man inte hade uppskattat sommaren så mycket som man gör nu? Jag längtar iallafall och ser fram emot sommaren!!
 
Har dressyrtränat båda hästarna idag, jobbigt och svettigt var det! Två pass direkt efter varandra. Först ut var Aqua som var lite väl seg, kanske beror på värmen som slog till idag. Men tycker ändå att hon kändes helt okej vissa stunder, speciellt i traven. I galoppen ville hon gräva ner huvudet lite för mycket och så var hon som sagt lite seg för skänkeln. Vi jobbade med bågar i galoppen på långsidorna så det blev lite förvänd galopp vilket hon gjorde väldigt bra, när jag jobbade med detta förra året bytte hon bara galopp hela tiden... Så det går framåt!! Annars fick jag mängder av hjälp och tips på vad jag ska jobba vidare med. :)
 
Sen var det Cazzillas tur, hon kändes väldigt fin i traven. Jobbade lite med öppna, för vänster skänkel gick det väldigt bra, lite svårare för höger. Där sitter hon fast lite i sidan också. I galoppen så var det lika kämpigt som alltid, hon slog om lite på böjda spåret men gick helt okej på de raka spåret. Måste hitta rätt tempo, det får inte gå för fort för då springer hon bara bort från arbetet, men det får heller inte bli för mycket tillbaka för då slår hon om då hon inte riktigt orkar. Sen får hon inte gräva ner huvudet, men det tycker jag faktiskt inte hon gjorde så värst mycket idag. :)
 
Fått jätte mycket hjälp och tips som jag ska jobba vidare med nu. Så hårdträning nu fram tills nästa dressyrträning. =) Nu ska jag snart sova, lång skoldag imorgon. Halv nio till halv fem :(
 

Quintess

Pappa och jag har pratat lite om vad vi ska göra med Tess efter hon fått sitt föl. Först ska ju fölet komma ut och allt ska gå bra. Men sen är planen att lugnt testa att sätta igång henne igen. Hon fick en ledbandsskada på utsidan av kotan hösten 2011, hon vilade sen ca 4 månader och sen satte vi igång henne rätt lugnt. Då blev hon dock halt igen så då valde vi att ställa av henne helt och ta föl. Nu var vi inne och röntgade henne för att se så allt såg stabilt ut och det hade inte skett några förändringar under tiden hon vilat. Hade det byggts på mer pålagringar hade det inte varit någon idé att testa sätta igång henne igen. Ingen kan säga fall ledbandet kommer hålla för ridning så vi får helt enkelt testa då vi ändå inte kommer ta något nytt föl i år.
 
Men nu har hon snart vilat i 2 år och kanske var det så att vi gav henne en för kort vila sist, så förhoppningsvis är ledbandet helt läkt och starkt igen. Sen märkte vi ju att hoven växte lite annorlunda på just de skadade benet, vilket är naturens egna sätt att kompensera för skadan. Sen ska hon sättas igång väldigt långsamt. Eftersom jag förhoppningsvis flyttat för att jobba med hästar så blir de pappa som får sköta de :) Sen beroende på vad jag gör nästa vår/sommar kommer jag ta över henne om hon nu skulle hålla för ridning. Då är planen såklart att tävla henne igen. Om hon inte skulle hålla, så får hon förbli avelsto (tur man har ston..:p).
 
Tess har ju en väldigt fin hoppteknik och mycket kapacitet. Så det hade varit jätte roligt att kunna komma igång igen, men man vill inte hoppas på för mycket - då blir man bara mer besviken om hon inte skulle hålla. Jag själv har utvecklats väldigt mycket som ryttare sen jag red Tess, så nu kommer jag kunna rida henne bättre och även kunna rida henne i högre klasser än 1m/1,10. Men hur vidare det blir med de får tiden utvisa. Vi kommer förhoppningsvis ha ett fint föl efter henne iallafall :)
 

 

v. 18

Nästa vecka ser jag fram emot. :) Har ett prov imorgon men sen inget på fredag så slipper råplugga på kvällarna + att det är kort vecka och går bara måndag, tisdag, onsdag i skolan. Det är träningar och en tävling på söndag :) Så här ser planeringen ut..
 
Måndag: Dressyrträning med båda.
Tisdag: Båda vilar.
Onsdag: Aqua, hoppträning(?). Cazzilla, markarbete.
Torsdag: Skogen med båda, ganska lugnt.
Fredag: Aqua, markarbete. Cazzilla, hoppning.
Lördag: Lugnt pass med båda i skogen/ev lite på banan oxå.
Söndag: Tävling med båda. Aqua, 1,10. Cazzilla 90+1m. :)
 
Omhoppning =)

söndagshoppning

Hoppade Aqua igår och Cazzilla idag. Aqua kändes lite trött i musklerna efter fredagens hårdpass på små hinder men hoppade fint. Dock så har jag märkt att hon inte gillar underlaget på utebanan, förmodligen för att det släpper lite och då blir hon lite tom i handen och släpper stödet i anridningen. I fredags var hon verkligen fin och hade ett stadigt stöd i anridningen och hoppade runt och spänstigt. Men igår var hon raka motsatsen. Så får bli hoppning i ridhuset i fortsättningen för henne.
 
Cazzilla kändes väldigt fin idag. Bjöd fint på hindren och hoppade allt avspänt. Hon gör verkligen allt så enkelt och jag har inga större krav på henne just i hoppningen nu utan det är dressyrarbete och styrka som behövs. Vi hoppade en kort bana med linjer och en kombination med plankhinder på a hindret. Hon ger en väldigt bra känsla på hinder och när man sitter på henne blir allt väldigt enkelt, inget hinder är för stort. Jag tror hon besitter en hel del kapacitet. Men det visar ju sig i framtiden, ska bli kul att fortsätta utveckla henne på tävlingsbanan :D
 
2 filmer från idag :)
 
 

Hoppat :)

Superfin var hon =)
Hon ser riktigt taggad ut :p

lite fler bilder :)


det handlar om att bygga upp en kommunikation

Det verkar som att vissa folk ser det här med ridning lite svart på vitt. Antingen rider man med träns eller utan. Rider man utan träns är häst och ryttare väldigt samspelta men tydligen inte när man har ett träns på. Jag ser det inte riktigt så. Det handlar hela tiden om att bygga upp ett eget ''språk'' mellan sig själv och sin häst, skapa en bra kommunikation. Man kan lika väl skapa en bra kommunikation med träns på som utan. Varje dag när jag rider så strävar jag efter att hästarna ska lyssna på mina hjälper, vi tränar alltså på språket oss emellan. Jag strävar hela tiden efter att rida med mitt säte och så lite hand som möjligt, som om jag inte hade några tyglar. Svänga, minska, öka, övergångar ska ske med sätet och skänklar, inte med handen. Det är också så många ryttare i världseliten jobbar. Jag kommer ihåg från en clinic som Kevin Staut hade i Scandinavium (en av världens bästa ryttare), där han upprepade flera gånger ''first your body, than your hand'' när ryttarna som red för honom skulle bromsa sina hästar. Varför? Jo, för ju mer du drar desto mer kommer hästen på frambenen, tappar balansen vilket resulterar till att den springer mer. Hästen ska ridas bort från handen och ha vikten på bakbenen. Sen är jag allergisk mot att dra och rycka i hästens mun, spelar ingen roll om en duktig tränare säger att man ska ta tag i hästen - munnen är otroligt känslig och den ska vi vara rädda om.
 
Att bygga upp en kommunikation mellan häst och ryttare kan göras på olika sätt, men det verkar inte vissa förstå. Kanske ser det inte lika harmoniskt ut att rida med bett och träns som det gör att rida utan, men samtidigt så kan någon som rider med bett ha en bättre kommunikation med sin häst än någon som rider utan. För flera år sedan hade Jens Fredricsson en clinic(?) på Flyinge där han först red hingsten Callahan med sadel och träns och sen utan. Han hoppade hinder och gjorde galoppombyten (hittar tyvärr ingen film på detta). Jag tror inte Jens rider runt sin hingst hemma utan träns vardagligen utan det är en kommunikation som han har jobbat upp med träns på. Jens tar alltid upp hur viktigt det är att hästen svänger för dina vikthjälper och att hästen lyssnar tillbaka på sätet. Han har suttit upp på flera hästar där ryttarna sagt att hästen bara springer, men efter Jens arbetat dom några minuter så kan han sen galoppera dom på långa tyglar utan att de springer iväg. Just för att han skapat en kommunikation mellan han och hästen där hästen rids bort från handen och lyssnar på vikthjälperna.
 
När jag red Appis utan träns första gången så fick jag mängder av frågor hur jag gjort. Då svarade jag bara att jag varje dag arbetat på kommunikationen oss emellan fast med träns på och när det väl åkte av förstod hon mig fortfarande. Samma häst, samma ryttare, bara att vi inte hade träns. Jag har aldrig övat på att rida henne lös utan hon förstod mig lika bra utan träns, just för att jag rider med så mycket säte.
 
Här är en film från när jag rider Appis lös för några år sen. (skrattar lite åt vafan jag har på mig för snygga kläder... jaja, kunde jag inte valt en lite bättre outfit kanske :p). Där gör vi övergångar, galoppombyten, hoppar ett litet hinder.. Det svåra med Appis, både med och utan träns är ju att hon gärna springer iväg från mig. Men tillslut kunde jag få henne så pass lydig att jag inte behövde ta till handen.
 
 
För mig handlar det inte om att rida med eller utan träns, för mig är det viktigast att bygga upp en bra kommunikation med mina hästar. Jag kan rida både med och utan träns. Appis lyssnar lika bra för att vi förstår varandra och hon förstår mitt ''språk''. Sen kan man fundera över hur man bygger upp kommunikationen. Jag anser att det inte kommer av ryck i munnen, hårda tygeltag eller flängiga hjälper, ingen bestraffning på något vis, utan genom beröm. Hästar är otroligt känsliga djur, de kan känna en fluga, och vi behöver inte ta till större hjälper än de för att de ska förstå. Vi måste förstå dom och dom ska förstå oss, genom bara kroppsspråk. Det är harmoni.
 
Sen vad det är för ögat är ju en annan sak. Kan hålla med om att detta ser mer harmoniskt ut...
 
än detta...
 
Men båda bilderna ser harmoniska ut, fast på olika sätt och vi är lika samspelta på båda bilderna. Samma sak som att denna filmen nedan på Marcus Ehning ser riktigt harmonsik ut och de har verkligen ett bra samspel.
 
Det vi strävar efter är en kommunikation mellan häst och ryttare och den byggs upp på olika sätt. Respektera detta så länge det sker på ett bra sätt för hästen då inget är rätt eller fel. Vi strävar ju trots allt efter samma sak, att rida med så lite hand som möjligt....
 
Jag ser mig varken som ''NHare'' eller inte ''NHare'', jag är bara en person som vill bygga upp en kommunikation utan bestraffning, har mina hästar på lösdrift för att jag vill att de ska få vara hästar. Jag tränar trickträning och rider i halsring för att det är kul och jag arbetar mina hästar mycket från marken för att jag vill ha mina hästar lydiga och för att det underlättar vardagen. Jag tränar och tävlar i hoppning för att utvecklas, bli bättre och komma upp i klasserna. Jag ser mig varken som ''NHare'' eller inte ''NHare'' utan jag ser mig som en person som ''skapat'' ett system som funkar utifrån hästens perspektiv.
 

det finns ett mellanting

Nu diskuteras det överallt om att rida utan sadel och träns på både facebook och bloggar. Jag kan ju som vanligt inte hålla tyst om mina åsikter så ska skriva ett inlägg om de. Jag tycker det blir lite svart på vitt. Det finns ett mellanting...
 
 
 
Samma häst, samma ryttare, bara med eller utan utrustning.

övning

Aqua och jag tog som sagt en tur i skogen innan vi trimmade i ridhuset. Arnold la ut en ny övning som jag såklart var tvungen att testa. Så här ser den ut:
 
 
18 meter mellan varje hinder även på bågarna. Det är 5 ganska normalt på den här låga höjden, men man får inte sitta och sova, då blir det långt. Jag red först på 5 galoppsprång, först två hinder på långsidan till bågen och långsidan från andra hållet, de två först hindren och båge till nästa. Fokuserade på att hon skulle vara rak (kunde kolla i spegeln i högervarvet), jämt stöd i båda tyglarna och att vi hittade en bra rytm. Sen red jag på 5 mellan dom två första på långsidan men 6 galoppsprång på båge till nästa. Det var väl de som var det svåra. Fick inte tillbaka henne i tid och det blev väldigt trångt. Så gjorde halt några gånger men det var inte helt lätt de heller då hon gärna la sig i handen och blev lång. Då hamnar man ju som vanligt tillbaka på grunderna... tempoväxlingarna och övergångarna sitter inte. Så det måste jag jobba ännu mer på. Annars fick vi en väldigt bra rytm ändå och jag fick träna mitt öga i anridningarna, Aqua hoppade väldigt fint igenom sig. Till slut kunde jag få tillbaka henne någorlunda på 6 galoppsprång.

Tycker verkligen denna övningen var jätte bra och givande. Jag fokuserade mycket på yttertygeln i svängarna, rak häst i anridningen, samla med hjälp av sitsen och inte handen, att allt ska vara i en bra balans. Om man kommer lite i obalans mot första så blir det vingligt till nästa och sen även till nästa, ännu svårare då om man måste sätta tillbaka hästen, i obalans, det går inte.. Ska sätta upp samma övning snart igen och träna vidare, Cazzilla får testa den om några dagar med. Denna övning kan man ju ''hoppa'' några gånger i veckan då det inte sliter något eftersom det är max 50cm. :)

Trimdags!!

Rider fram i skogen men sen ska vi trimma dressyr med små hinder. :)Fredag!!!

Precis skrivit ett kemiprov som gick helt okej! Skönt att ett prov till är över :D Nu ska jag ta en powernap innan jag åker till stallet. :) Aqua ska jobbas över små hinder och Cazzilla ska vila eller skrittas ut då hon vaccinerades igår.
hästisarna 20 april del 1

 

hahahaha

När vi skulle fota alla hästarna häromdagen så började vi med alla fyra på bild. Sen tog jag några med bara Aqua och Cazzilla. Men Cazzilla verkade tröttna då, hon stod och gäspade hela tiden. Men på bilderna ser det nästan ut som hon gör fula miner bara för att visa hur tråkigt detta är hahahaha... medan Aqua står snällt med öronen framåt :p
 
''fasen va tråkigt...'' hahah

ridning i världsklass

I helgen så gick det inte så bra för Malin och Tornesch vilket var synd. Däremot gick det bättre för Marcus Ehning. Alltså... hur grym får man va? Även fast han ''bara'' slutade fyra så rider han ju överlägset bäst. Det ser så otroligt lätt ut och hästen hoppar helt fantastiskt, vilket häst. Han rider så mjukt och sitter helt stilla med mjuka händer, aldrig några hastiga tygeltag även fast hästen springer iväg lite. Tänk om man kunde rida hälften så bra. Ja, man ska se och lära av den bästa!!
 

havet

Har rätt många bilder att visa nu, men tar alla i ordning. Här är några från när vi red i havet, blev inga jätte bra, mamma är inte så bra på att fota..heheheehe
 
 

fina!!

Det var en fotograf på tävlingen igår som tog jätte fina bilder. Så köpte fyra stycken då jag inte kunde välja! :)
 
 

Resultat Styringe 21 april

Cazzilla 95cm 0+0 fel:
Hon fick gå avb. A för att vi skulle hinna åka hem och byta hästar då vi bara har 20 minuter dit. Hon kändes fin på framhoppningen, väldigt avslappnad och lugn. När vi kom in på banan visade jag henne alla hindren och hon verkade inte speciellt tittig. Banan flöt på rätt så bra, blev lite vingligt på första linjen där hon tittade till lite. Jag red dåligt de första hindren men sen så skärpte jag mig. Satte ihop henne lite mer och kom lite mer intill hindren. Jätte nöjd med debuten såklart, hon kunde inte gjort de bättre. :)
 
 
Aqua 1m 0+0 fel:
Denna rundan kändes väldigt bra, allt flöt på!
 
Har ingen film, bad pappa ta lite bilder istället. Ska lägga upp dom sen :)
 
Aqua 1,10 0+0 fel och placerad 6a:
Denna rundan kändes helt okej med, kanske skulle ha snäppet bättre grundgalopp. Sen ''attack red'' jag mot femman men det kändes inte riktigt så illa som det ser ut hehe, brukar va tvärt om. I omhoppningen så tog jag några korta svängar men annars säkrade jag upp de på galoppsträckorna för att inte riva räckena. :) 1,10 känns väldigt bra och enkelt nu, ska rida en till nästa helg och sen rider jag nog 1,20 på nästa tävling!
 

Dagens resultat

Är jätte nöjd med dagen!! :) Cazzilla dubbelnollade sin debut och Aqua var felfri i båda klasserna och i 1,10 kom vi 6a :)tävling imorgon! :)

Aqua hoppar jag 1m och 1,10 med och sen ska Cazzilla med och göra tävlingsdebut. Hon går 95cm. :) Ska som förra gången bara fokusera på min egna ridning och göra bra rytmiska rundor. Vänta ut hindren och inte plocka bort galoppsprång. Förra 1,10 kändes väldigt bra så ska försöka hitta samma ridning igen. :)
 
Förra tävlingen, bra rytmisk runda :)

2 bilder från idag

 
Så fina <3

 

glad påsk

Idag körde pappa och jag ner hästarna till stranden för att rida lite i havet. Det har varit jätte varmt idag så mycket folk på stranden och hästarna blev lite spända av de. Aqua var nog mest spänd :p Men det blev en hel del trav och galopp i havet, så kul och härligt! :) Hästarna tyckte nog det var lika kul!
 
Cazzilla på stranden idag :) Hon ville inte riktigt stå still.
 

Härligt!! :)
skogen

När vi kom tillbaka tog pappa och jag en skogstur på Appis och Aqua! Skrittade bara i skogen och sen galopperade jag Aqua mellan fälten och jobbade henne lite :) Hon kändes fin. Imorgon ska vi åka ner till stranden med Aqua och Cazzilla och rida i havet, härligt!! Det ska bli fint väder också. :D
 
Film från 90cm. Som sagt så tittade hon ingenting idag, blev nästan lite förvånad :p Nu känns hon redo för en riktig tävling (är ju nästan ingen skillnad), så det ska bli kul att kunna tävla båda. Måste bara hitta tävlingar som passar båda!
 
 
Nu är det snart dags för världscupsfinalen, kul att Malin och Tornesch lyckades komma med :) Hejaheja!!

Duktig :)

På väg hem igen, det gick fort idag! Nollade 80cm och ett ner i 90cm! Men hon tittade ingenting, varken på vattenmattan eller något annat titthinder. Nu har hon fattade de här :) kul!!
P&j

På väg till Laholm med Cazzilla, ska hoppa en pay and jump :) Var där med Tess för ett par år sen och då var det en hel del titthinder, hoppas på lika många idag :) Tror hon kommer sköta sig jätte bra!! Två nyfikna hästar


Var precis och pysslade om hästarna lite och släppte dom i gräshagen. Blir ridning lite senare.

låtar

Har inget roligt att skriva om så här kommer några bra låtar istället :) Nu, dags att sova..
 

Aqua i söndags <3


hoppat

Hoppat några språng idag på Cazzilla, hon kändes helt okej!! Jobbade mycket med att huvudet inte fick trilla ner och då kommer hon mer på bakbenen=slog inte om så mycket. Måste bli mer konsekvent med henne och sätta henne på bakbenen för hon kan, det är bara att hon är lite ''lat'' nu när hon saknar stryka.
 
Ett språng från idag, hoppade även i höger galopp där svängen blev kortare och svårare men det gjorde hon väldigt bra också!! :)
 

ridit

Ridit lite idag. Cazzilla red jag några varv på banan innan vi red ut en sväng med pappa och Aqua. Hon skötte sig jätte bra och var avslappnad! Vi travade och galopperade på en gräsväg mellan fälten, i solen, helt vindstilla. Så härligt :) Hon jobbade på jätte bra. Det är mycket lättare att jobba henne ute i naturen än på banan, eller så är det ju med dom flesta hästarna eftersom det blir lite mer bjudning på dom. Så mycket uteritter tror jag är det bästa, där hon får jobba med rakriktningen och tempoväxlingar utan att slå om med bakbenen :) Sen kan man checka några varv på banan men mest arbete ute.
 
Tess innan idag. Visst syns det lite på magen? Syns mycket bättre i verkligeheten. Hon stod blickstilla när jag borstade och fixade med henne. Jag jobbar alla mina hästar mycket med att dom ska stå stilla lösa när man gör i ordning dom, det underlättar väldigt mycket hemma och på tävling. Tess blir ju nästan aldrig hanterade längre, bara när hon verkas så man skulle ju kunna tro att hon glömt bort lite, men nej :)

tricktränat =)

Vet att jag har några som läser som är lite mer intresserad av trickträning. Så idag när jag tränade appis fixade jag en film :) Hon har inte glömt bort någonting även fast vi inte tränat på flera månader. Är inte det lite fantastiskt? Det blir ju som ett beteende, som blir starkt inlärt. Vi tränade skrapa med hoven, spansk skritt, bergsgeten, ''gå upp på en halmbal som trillade isär direkt haha'' och så lärde jag henne ''puss'' på typ 1 minut. Varför har jag aldrig gjort de innan? :p Tränade även lite bugning som fortfarande inte går så bra, men ska träna hela veckan så kanske vi kommer lite framåt!! Vill lära henne ännu fler trick så får göra det i sommar när jag ska vara här lite längre..
 
 Visst är hon duktig? :)
 
 

resultat nordhalland

Var jätte trött igår så gick och la mig vid nio och sov 12 timmar, haha. Tävlingen igår var inte den bästa organiserade jag vart på. Ingen visste någonting!! Fick bara otrevliga svar när man frågade något i sekritariatet eftersom dom hade noll koll.... Så ska nog inte åka dit mer, då det inte fanns dom bästa framridning/framhoppningshoppnings-möjligheterna. Men tävlingsbanan var stor och med bra underlag :)
 
1m, 0+0 fel första utanför placering:
Denna rundan kändes bra, det var en linje på 22 meter (5 galoppsprång lite fram, fattar inte varför dom har ett sånt avstånd på lokal?) där jag velade hela tiden om jag skulle rida 6 eller 5 så det blev typ 5,5 galoppsprång, haha. Det var en A1a, så alla som var nolla hoppade omhoppning efteråt. Tog rätt snäva svängar och fick till en bra omhoppning, var 1 tiondel från placering men det var många som red snabbt. Men finns mycket att förbättra i omhoppningen så snabbare kan vi ju bli ;)
 
 Omhoppningen i 1m:
 
1,10 4 fel:
Denna rundan kändes mycket bättre! Det var bara linjen mellan 1an och 2an där jag fick 8 galoppsprång istället för 7 då vi inte var riktigt igång. Sen mot 5an som vi rev tittade hon till på muren i anridningen och blev lite spänd i språnget. Skulle kunnat rida en bättre sväng med längre väg men största anledningen att hon rev var att hon blev spänd. Annars flöt allt på väldigt bra!! :) Det är så här jag ska rida, känns som jag börjar hitta tillbaka nu. 1m känns lite lågt så ska nog inte hoppa de mer (bara nästa helg då jag redan är anmäld) utan bara satsa på 1,10-1,15 ett tag och sen ''debutera'' 1,20 OCH behålla denna ridning.
 
 

På väg hem :)

Äntligen på väg heeeem!! Så himla mycket starter.. Jag är nöjd med dagen, dubbelnolla i 1m och första utanför placering, alltid lika retligt ;) I 1,10 hade vi ett ner på ett räcke med en mur under, hon tittade faktiskt lite så språnget blev lite spänt. Skulle visat henne den innan jag började hoppa... Dumt av mig! Annars kändes den rundan jätte bra :D Det var ju de som var viktigast idag, ridningen!!

nattat hästarna

Vart och lagt in mat i boxarna och tagit in hästarna. :) Det man saknar lite när man har hästarna ute dygnet runt är att fixa iordning en box med mysig halm, lägga in kraftfoder och ensilage och sen borsta av hästarna och ställa in dom över natten. Det var jag, stallkatten och hästarna, mysigt att höra hästarna smaska betfor... Men samtidigt vet jag att dom trivs bättre ute, så det gör inte så mycket ;)
 
Tävling imorgon då, ska till Nordhalland, har aldrig varit där innan. Men det ska vara ett stort ridhus med fibersand så det låter ju bra. :) Ska satsa på bra rundor och bra ridning mellan hindren, gör inget om det åker ner en bom. Bättre de än att jag plockar bort galoppsprång innan hindren som jag gjorde sist i 1,10. Det funkar inte sen när vi ska hoppa högre... Men viktigast av allt, vi ska ha kul Aqua och jag :) Nu tänkte jag sova, upp tidigt imorgon då + att jag sov lite få timmar inatt...
 

Ridtur!!

Skrittat ut en sväng på appis och Tess :) Appis var taggad som vanligt ;) men båda verkade tycka det var skönt att komma ut lite, frustade hela tiden :)

Manen innan jag klippte appis haha! Växt så mycket på ett halvår!!

lördag

Var uppe imorse och släppte ut hästarna, dom fick stå inne i natt och ska nog göra det hela veckan vi är här. Beror lite på hur dom reagerar på flytten. :) Denna gången har vi hästarna där vi har Appis och Tess så för en gångsskull är alla hästar samlade på ett ställe ;) Dock bara en vecka. Har mockat och fixat, borstat på Appis och Tess vilket dom uppskattade väldigt mycket. Stod stilla och njöt. :) Sen ska jag rida Aqua en stund tänkte jag, Cazzilla får vila idag och kanske även imorgon så hon hinner smälta allt. Tror detta är jätte bra för henne att komma iväg lite och lära sig, rida på nya ställen och hoppa.
 
Appis innan <3 Sötis! Måste frisera båda skogsmulle hästarna lite... hehe. Manarna har aldrig varit såååå långa som nu.

ser fram emot sommaren

Läser på flera hästbloggar att de planerar tävlingssäsongen och är sååå taggade. Kan ju inget än att hålla med! Har inte planerat speciellt mycket än, bara de närmsta tävlingarna plus de jag verkligen vill åka på över sommaren, Halmstad, glommen, björbäck osv.. Halmstad har flera stycken, ligger nära och har bra klasser för båda hästarna. De två sista inomhustävlingarna blir i helgen med Aqua och helgen efter med Cazzilla på en pay and jump. Sen är det bara utomhustävlingar i flera månader framöver, mycket roligare tycker jag. Speciellt på gräs (om det inte ösregnar så underlaget blir kasst).
 
Vad har jag för planer då? Tanker är att rida ett par stycken 1m-1,10 på Aqua nu, sen hemma träna på 1,20 höjd.  Bara satsa på bra ridning, inte tänka på resultatet. Det gör inget om en bom åker ner i så låga klasser. Vi är där för att träna och jag måste träna på att rida bra på tävlingar. Förra året när jag gick upp till 1,20 tycker jag att jag kanske ändrade min ridstil lite, blev inte lika iskall längre och väntade ut hindren. Det blev också lite spänd ridning vilket syns på både mig och smittar av sig på Aqua. Så jag vill bli lite säkrare med allt innan vi går upp till 1,20. Men i maj/juni rider vi nog 1,10+1,20 igen och sen över hela sommaren, samla massa rutin. För att senare debutera 1,30. Med Cazzilla så ska vi på en till pay and jump, men efter de debuterar vi nog på lokal, hon kommer gå i avd. b först är tanken. :) Rider nog 90-1m-1,10 över sommaren, det stora arbetet ligger på marken. Innan vi kan hoppa högre än de måste dressyren och styrkan bli mycket, mycket bättre. Men jag hoppas att vi får ordning på grejerna fram till hösten så får vi se sen. Det beror ju helt på hur hon reagerar på tävling, men efter de vi gjort nu känns det inte som det kommer vara några problem alls. Hon utvecklas hela tiden!
 
Kan ju inte säga annat att jag ser fram emot en sommar med mycket tävlingar, sommarväder och bra rundor med förhoppningsvis lite placeringar. :) Kommer lämna Jönköping för Falkenberg så snart jag är klar i skolan, det som skrämmer mig lite är att jag kanske inte kommer tillbaka på (förhoppningsvis) väldigt länge.
 
En av de bästa tävlingsdagarna förra året, placering i 1m och 1,10 i björbäck med en superfin runda i 1,10. Det är helt fantastiskt när man går in och gör en grym runda, oavsett höjd, nästan så man sitter och skrattar hela rundan runt. Som arnold skrev någon gång på sin blogg, att vissa kan tycka att det är ''fult'' att ha ett ner i en lägre klass men häftigt att ha flera nedslag i en högre klass. Hur kan en super runda i en låg klass slå lägre än att knappt överleva en högre klass?

appis och tess <3

Kollade på några gamla filmer på min youtubekanal.. Något jag ska göra när jag är nere i falkenberg är att träna Appis och Tess lite från marken :) Appis älskar verkligen att trickträna, märks verkligen att hon tycker det är kul! Kanske kör ner henne till stranden med och rider lite i havet, det tycker hon ju oxå är extremt kul hihi. Ska bli så kul att träffa mina skogsmullehästar lite <3
 
 

torsdag

Pluggpluggplugg.... därför jag inte riktigt hinner uppdatera. Har precis kommit hem från stallet efter ett kvällspass i ridhuset med hoppning på Aqua. Hoppade bara lite enkelhinder som en kort bana upp till 1,10 som vi ska tävla i helgen och det kändes bra. :) Tränade på att vänta innan hindren och inte rida iväg henne. Sen trimmade jag henne lite efteråt då jag inte riktigt vet om jag kan rida på banan nere i sommarstugan innan tävlingen, man blir allt bortskämd med ridhus och ridbanor här hemma. Men iaf, så kändes hon väldigt fin då. :) Rakrikning i galoppen med lite halvhalter för att komma under sig bättre.
 
Imorgon ska jag plugga lite på morgonen/fm innan jag skriver provet vid två till fyra. Sen är det bara att packa allt för att åka. Kommer bli skönt att komma bort lite även fast jag kommer få plugga som en dåre... typ. Hörs mer imorgon!

tränat!

Var iväg och hopptränade med Cazzilla idag, tanken var egentligen att Aqua skulle med eftersom vi ska tävla i helgen. Men eftersom hon knäcktes loss i bäckenet så tar jag det lite lugnt istället! Cazzilla skötte sig väldigt bra, hon har verkligen vant sig nu med att åka transport och hoppa på andra ställen. Hoppade skyltar och vattenmatta idag utan problem. Så nu har hon fått lite mer rutin. Däremot saknar hon väldigt mycket styrka och muskler så att rida henne bra mellan hindren och få till en bra anridning är ganska omöjligt. Hennes nos är nere i marken och bakbenen är inte under sig alls. Det krävs mycket dressyrarbete och mycket styrka. Så nu ska jag köra på lite mer intensivt några veckor för att bygga upp henne ordentligt, nu har hon ändå varit igång i ett halvår. Så hårdare träning klarar hennes kropp nu! :)
 
Sen red jag Aqua barbacka en stund på banan när vi kom tillbaka. Hon var lite spänd då det blåste och regnade. Så hon släppte stödet rätt mycket och jag fick aldrig något ärligt stöd. Men annars jobbbade hon väldigt bra med ryggen, man känner verkligen när ryggen kommer upp mycket bättre när man rider barbacka. Så passet blev inte det bästa vi gjort men hon vilade igår då jag aldrig hann rida så kan bero lite på de också.
 
Imorgon ska jag till skolan, inte vart där på hela veckan... Sen hem och plugga fysik inför provet på fredag och efter de hoppa Aqua, blir väl på kvällen då. Cazzilla kanske får vila imorgon, hinner nog inte rida henne oxå. Varje dag frågar jag mig själv varför jag inte bara ger upp och hoppar av basåret istället. Kan likaväl läsa upp ämnena en annan gång, jag kanske inte ens behöver dom?? Men varför ge upp nu när det bara är några få prov kvar (typ 5-10 stycken), sen har jag inte lust att betala tillbaka massa pengar till CSN heller. hehehe... Nej nu ska jag skriva två korta inlämningsuppgifter, så är det överstökat. Sen sova... Längtar tills fredag!

Helgens starter!! :)
från omotiverad till en hästnörd

Jag har verkligen blivit en riktig hästnörd på senaste, allt har varit väldigt upp och ner över gymnasietiden eftersom det var så mycket skador med hästarna och jag tappade all motivation. Innan allt de, när jag precis hade köpt appis och åren efter de så var jag lika motiverad som jag är nu. Skillnaden är väl att jag kan en hel del mer nu. Då var planen att direkt efter gymnasiet jobba med hästar. Men när jag väl stod där med studenthatten så hade jag inte så mycket motivation som det krävs.
 
Aqua var väl egentligen den hästen som fick mig tillbaka förra sommaren, att verkligen bli motiverad igen. Det tog inte en dag utan flera, flera månader. Efter att Tess var tvungen att ställas av och vila (kanske inte ens håller i framtiden) och Appis omkullridning så hade man ingen motivation alls. Men när Aqua kom i november förrförra året och fick tillbaka min motivation förra sommaren så blev allt så roligt igen. Man ville bara lära sig mer och bli bättre, på alla plan. Under hösten sen när hon inte kändes fullt sig själv så tappade jag såklart nästan all motivation igen, det räckte med några få ridpass där hon inte var sig själv så tappade jag allt. Vissa dagar fick man verkligen tvinga sig upp till stallet och planen om att flytta och jobba med hästar avtog lite igen. Men nu känns allt så roligt igen, jag vill verkligen bli bättre, vill komma framåt och utvecklas. Skador på hästarna finns inte i mina tankar längre för nu var det väldigt länge sen någon häst var skadad (om man bortser från Aqua i höstas då men det var ju inget stort).
 
Det är väldigt lätt att bli omotiverad när en häst inte känns helt hundra, men samtidigt kan man ju inte låta de förstöra så pass mycket. Så jag måste nog ''träna'' på de. Det kommer komma fler gånger då hästarna blir skadade, måste vila eller inte känns helt hundra. Men då måste jag blicka framåt och kämpa på med de andra! Samtidigt är det svårt när man haft så mycket otur tidigare (även om det fört med mycket gott också), då blir det lite lättare att falla tillbaka. Men jag hoppas att det fortsätter i samma riktning nu och att vi slipper otursskador på några år. Faktum är att jag nu är så motiverad att jag längtar väldigt mycket tills den dagen jag äntligen flyttat för att jobba, det har jag nog aldrig varit innan. Under gymnasietiden när jag var som mest omotiverad så var väl inte praktik i stall höjdpunkten. Vi hade ju praktik en gång i veckan och även under flera veckor. Även fast jag hamnade på bra ställen så var det ändå en lättnad när dagen äntligen tog slut. För jag tyckte inte det var kul, jag hade ingen motivation. Allt blev för mycket, att både rida på skolan en gång i veckan, praktik på de och sen sina egna hästar som det bara var veterinärsbesök med var och varannan månad. Men nu som sagt, då längtar jag. Ska bli så kul och jag hoppas att jag hamnar på ett ställe där jag trivs och framförallt utvecklas. Sen får jag väl se hur länge jag stannar, jag har ingen aning men just nu kan jag inte tänka mig ett annat jobb. :)
 
Har väl egentligen aldrig visat eller berättat att jag varit så omotiverad för någon, förutom pappa. Klart att dom jag haft praktik hos eller tränat för märkt att jag inte är så på och vill lära mig. Även ni som läser märker säkert också på sättet jag skriver eller när jag knappt uppdaterar, har fått någon kommentera om de. Men samtidigt så känns det också ibland som att folk skapar en bild av mig, att jag ska tycka det är kul att åka till stallet då jag faktiskt har egna hästar och en pappa som ställer upp sjukt mycket. Hur skulle det då vara om jag rent ut sagt sa att jag inte alls ville åka till stallet idag eller inte alls har lust att åka och hoppträna. Då skulle man säkert klassas som lat eller bortskämd. Men vad gör man när det verkligen inte är roligt att åka till stallet, när man bara får en jobbig känsla av att tänka på det? Att rida när man ändå vet att det kommer sluta med att hästen inte känns helt hundra. Det ligger så mycket mer känslor bakom allt det där.. Det handlar inte om man är lat, utan att man helt enkelt är så omotiverad och inte känner någon glädje med hästar längre. När man har en sån glädje och kärlek till något och allt rycks undan på 2 sekunder, då hamnar man på botten istället. Så är det med allt.. Viktigt att inte glömma bort varför man gör det, hade jag gjort det kanske jag inte hade haft hästar nu.
 
Nej nu ska jag sluta skriva, jag har en motivation nu som räcker och blir över, det är jag glad för. Hästar är verkligen något av det roligaste man kan hålla på med, man får så mycket tillbaka av dessa fantastiska djur. Vare sig det är en skogstur eller en tävling, att rida ett perfekt ridpass eller känna ett magiskt språng, alltid lika roligt och alltid lika mycket lycka :) (så länge hästarna är friska då vill säga...)
 

dagens ridpass

Red Cazzilla en sväng i skogen, blev lite trav och galopp samt klättring i skritt. Hon var pigg och glad att komma ut på en ridtur igen :)
 
Aqua var det rätt så stor skillnad på idag efter att bäckenet knäcktes loss, vilket det brukar bli. För det är ju själva motorn på hästen (nu när jag skrev detta blev jag väldigt nyfiken på mer och började googla runt... ska skriva lite mer om de en annan gång). Men iaf, jag red en stund på banan barbacka, jobbade henne länge i skritt innan jag började trava och galoppera. Hon kändes fin och stilla i munnen då. När jag jobbade henne mellan traven och galoppen så var hon inte alls lika sammarbetsvillig att arbeta i skritten, så det måste vi träna på. Annars jobbade jag med rakriktningen i galoppen, att högersidan skulle släppa igenom och att hon inte skulle gräva ner sitt huvud i marken. Rätt lugnt och avslappnat pass.. Ska köra något liknande imorgon. :)

20 år idag!!

Idag fyller jag år, känns dock som vilken annan dag som helst. Skillnaden är bara att jag får handla på systemet, så det måste jag ju såklart testa! hehe.. Vaknade seg idag som jag trodde igår, så skippade skolan och låg kvar i sängen fram tills nu. Nu känner jag mig lite redo för att lämna sängen, ska upp och rida hästarna och sen får jag se om jag sticker och tränar eller om jag bara pluggar hela kvällen. Kul födelsedag, eller inte...
 
Nej, nu får ta tag i dagen, båda hästarna ska ridas. :)
 
Känner mig lite så här idag.... haha
 

långt inlägg om mina mål 2014

Här kommer lite mål jag har för året och även lite hur jag ska nå dit. Att sätta upp mål är ju bra för motivationen och så man hela tiden har något att sträva efter. :)
 
Mål med Aqua:
- Hoppa 1,20 stadigt på reg/nat nivå
- Debutera 1,30
- Blir snabbare i omhoppningar
- Mer reglerbar i galoppen
- Mer på bakbenen
- Få ett ännu stadigare stöd i handen
- Hitta ett bett som Aqua trivs på
 
 
Mål med Cazzilla:
- Få rutin på tävling
- Bli stadig i 1m/1,10
- Mer reglerbar i galoppen
- Mer på bakbenen
- Bli starkare i kroppen
- Lära henne byta galopp rent
 
 
Mål med mig själv:
- Få en bättre/stadigare sits och hand
- Rida mer med sätet och mindre med handen
- Blir säkrare på hinder i anridning (avstånd/rytm/galopp)
- Bli bättre på att andas mellan hindren på träning/tävling
- Bli bättre på att rida efter en plan på tävling ex. antal galoppsprång på linjer
- Bli mer konsekvent!!
- Bli bättre på att planera veckans ridning
- Hitta ett hästjobb där jag trivs och utvecklas :)
 
 
Det är dom målen jag har för året. För att komma dit måste jag ju träna, både mig själv och hästarna. Det hänger ju ihop med att jag hela tiden måste ha en plan för varje ridpass där jag jobbar på mina brister och hästarnas.
 
Om jag börjar med målen med min egna ridning då. För att få en bättre sits måste jag ju under varje ridpass tänka på ex. min hand, att jag inte lägger omkull den och att mina händer är i jämn höjd. För att få en bättre avståndskänsla ska jag lägga in bommar i varje ridpass som jag rider på banan. Det handlar bara om att öva, öva och öva. För att bli säkrare och känna av när man ska sitta upp och när man ska länga galoppen. Ska även försöka lägga in lite små hinder oftare än vad jag gör nu. För att bli bättre på att rida efter en plan på tävling så måste jag stega och även skriva ner galoppsprång/antal metrar (vilket jag gjort på de senaste tävlingarna) och om jag skulle rida fel antal galoppsprång, sätt upp samma distans hemma och träna. För att bli mer konsekvent kan jag exempelvis hela tiden rida efter en plan i huvuvdet. Svante tipsade om att rida från en bokstav till en annan och då ska jag svänga precis vid den första bokstaven och sen komma ut precis vid den andra. Sen om jag ska göra en övergång på ett ställe så ska den vara på exakt de stället. Inte 1mm före eller efter (överdriver lite hehe). Japp! Måste även tänka på att andas varje ridpass, spelar ingen roll om jag ska rida i skogen, hoppar, dressyrtränar eller tävlar. Jag måste få in de så det sitter, det gör en väldigt stor skillnad att rida avslappnat och spänt!!
 
För att nå hästarnas mål ligger största biten i min ridning och hästarnas dressyr. Bortsätt från Cazzillas tävlingsrutin då som kommer komma ju mer vi är ute. I dressyren måste jag tänka på basics saker. De ska lyssna fram och de ska lyssna tillbaka, de ska vara spikraka och spåra, ta ett jämt stöd i båda tyglarna och vara lösgjorda i sidorna. De ska bjuda framåt och vara vakna för skänkeln. Detta är bara grunder, men dom grunderna sitter inte. Jag kan inte sätta tillbaka Aqua så snabbt som jag vill och Cazzilla går absolut inte spikrakt i galoppen. Så det är bara grunder som det ska filas på, hela tiden göra dom bättre och bättre. För att lära Cazzilla byta galopp så har jag ju redan börjat lite med att byta över en bom. Så ska fortsätta med de lite till och sen försöka byta utan bom. Aquas bettproblem ska jag fortsätta testa olika bett och även höra med hästtandläkaren om vad hon säger. Ska även skritta betydligt mer på korta tyglar än jag gjort med Aqua tidigare. Hennes svåraste gångart att ta stöd i är nämligen skritten, så nu tänker jag skritta mycket mer än vad jag gjort tidigare. :)
 
I sommar någon gång ska jag utvädera allt och se hur långt jag kommit. :) Måste ju dock tänka på målen under varje ridpass för att förbättra mig så mycket som möjligt.
 
Vad har ni för mål med eran ridning/hästar? :)
 

ny vecka

Nästa vecka händer det lite roligheter. Fyller år imorgon, ska hoppträna, tävla och flytta ner hästarna till Falkenberg över påsken. :) Men just nu känner jag mig trött och sleten, otaggad på skola imorgon och att stiga upp tidigt för att hinna rida innan skolan. Blä, prov på fredag igen så blir plugg hela veckan...
 
Så här är planerna för veckan. Cazzilla har vilat nästan hela förra veckan så ska köra igång med henne nu igen :)
 
Måndag: Cazzilla uteritt med klättring, Aqua lugnt pass på banan barbacka.
Tisdag: Båda uteritt/trim på banan (Aqua barbacka).
Onsdag: Cazzilla hoppträning. Aqua, uteritt klättring.
Torsdag: Cazzilla, uteritt. Aqua lite lätt hoppning.
Fredag: Båda vilar (flyttar ner hästarna).
Lördag: Båda uteritt/banan.
Söndag: Aqua tävling, Cazzilla ? Får se hur hon reagerar på nya stället.:)
 
Appis <3
 

kiropraktorn

Idag var kiropraktorn och kollade på hästarna. Aqua har fortfarande lite spänningar kvar och hon var även lite låst i bäckenet igen. Det är mycket bättre än i höstas då hon blev så extremt spänd av någon anledning, men det är mycket arbete kvar tills hon slappnar av helt i kroppen. Ska fortsätta massera och stretcha, även använda värmefilten på ryggen varje dag. Sen tänkte jag rida lite mer barbacka än vad jag gör nu, tänka lite mer på att hårda pass ska följas av lugna avslappnande pass där hon verkligen får återhämta sig istället för att spänna sig..
 
Cazzilla var det bara lite små saker på. Fortfarande lite spänd över manken, men i det stora hela väldigt bra. :) Ska fortsätta massera och stretcha som jag gör varje dag.
 
 
 

fredag

Igår hade jag ett ganska dåligt pass med Aqua. Hon var lite stel i högersidan och ganska ''sne'', hängde i högertygeln och fick inte riktigt stöd på vänster. Då satt jag och drog i den där högertygeln hela passet så det blev inget bra av det. Idag tog vi nya tag. ;) Vi red ut en sväng i skogen först och där jobbade jag mycket med rakriktningen och att hon skulle ta lika mycket stöd i båda tyglarna (och att jag inte hängde för mycket i högertygel). Hon kändes mycket bättre! När vi kom tillbaka så satte jag upp en 4 studs som vi hoppade 3 gånger på raken och sen vilade. Gjorde de x4 (två gånger i varje varv). Hon hoppade väldigt fint igenom sig vissa språng och var kvick i benen :) Jobbade henne också lite innan jag började hoppa och emellan studsserien och hon kändes mycket bättre idag!! I höger varv försökte jag forma henne rätt mycket och i vänster varv hade jag henne spikrak på böjt spår istället. Så kändes mycket bättre idag :)
 
Imorgon är det högskoleprov och jag är inte förberedd alls. Så först tänkte jag strunta i de, då jag inte alls hunnit kollat på några gamla prov, men gör de ändå... Ska kolla lite snabbt på matten igen så man kommer in i de. I höst ska jag försöka förbättra mitt resultat lite, har inte alls hunnit plugga på gamla prov nu då jag haft så mycket annat i skolan... Imorgon får jag tänka att jag gör det för rutinens skull ;)
 
Ingen tävling i helgen, men nästa helg så är det dags för Aqua igen :)
 

tips på namn till fölet?

Inte många månader kvar tills Tess föl kommer nu. Det blir någon gång i början/mitten av juli. Spännande. :D Satt och funderade lite på namn till fölet, men är ganska dålig på de.. Vill helst ha något som hänger ihop med Quintess och pappan Diamantino. Har ni något tips? Ös på!! :)
 
Vem vet, kanske är det en framtida stjärna som ligger i magen på tess ;)

Härligt!!!

Hästarna käkar gräs (de lilla dom kan hitta än så länge) i vårsolen :)fina hästar idag :)

Kom hem från stallet för en timme sen, var rätt skönt att vara i stallet på kvällen nu när det är ljust lite längre och våren är här :) Aqua och jag tog ett kravlöst pass i skogen på hackamore. Klättrade lite i skritt och galopperade lite. Hon var rätt pigg och framme, frustade endel på vägen hem så hon var nog nöjd med passet :)
 
Cazzilla red jag på banan. La två bommar snett igenom som jag bytte galopp över. Hon kan inte byta galopp än så tänkte att hon skulle få lära sig de nu, så börjar över en bom. Hon kändes väldigt fin idag, fick väldigt mycket kontakt med hennes bakben utan att hon slog om. Vissa stunder kändes hon riktigt fin och stadig, kunde sätta tillbaka henne utan att hon slog om osv... Blev lite förvånad över att hon faktiskt bytte galopp över bommen nästan alla gånger, trodde hon skulle ha lite svårt för de men nej. :) Så jag tror detta faktiskt var det bästa passet hittills på henne, hon jobbade på väldigt bra!! Dock så kommer jag låta henne vila helt veckan ut och kanske några dagar nästa vecka också. Hon har känts lite loj vissa dagar, kanske beror på pälsfällning eller att hon helt enkelt behöver återhämta sig lite. Hon har ju snart varit igång i ett halvår med små pauser (innan dess vilat 1,5 år). Så passar bra med en paus nu igen efter att hon gjort en bra hoppträning, pay and jump och ett bra dressyrpass idag. Så kör vi igång nästa vecka istället, viktigt att känna av och lyssna på hästarna. Där sprack min planering för veckan hehhe... men aqua kör på som vanligt!
 

Sitter på första hästen för idag

Efter en dag med matteplugg känns det extra bra att komma till stallet :)jag är dålig på att planera...

Något som jag verkligen måste bli bättre på. Gick tillbaka i bloggen, typ när jag precis börjat blogga och där skrev jag alltid veckoplaneringar för Appis. Nu är jag väldigt mycket sämre på de och tar dagen som den kommer. Igår kom jag på att jag inte hoppat Aqua på en vecka så därför fick det bli hoppning utan att jag planerat de. Måste verkligen börja planera varje vecka så jag får ut så mycket som möjligt av varje ridpass. Just för att hästarna ska bli bättre och för att jag ska bli bättre.
 
Att lägga upp en tävlingsplanering är inte heller något jag gör. Mest för att det aldrig blir som jag tänkt mig ändå, något kommer alltid i vägen. Men satt och kollade lite tävlingar framöver och bestämde vilka tävlingar jag ska åka på de närmsta veckorna iallafall. Sen kollade jag över vilka tävlingar jag kanske kan åka på under maj-juni-juli, så får man se längre fram om det verkligen blir så. Det beror ju på vilka klasser jag rider då samt om något annat kommer ivägen (vilket det säkert gör).

Men iaf, planen för resten av veckan ser ut så här:
Onsdag: Cazzilla: trim på banan. Aqua: Lugn skogstur
Torsdag: Cazzilla: Lugn skogstur. Aqua trim på banan.
Fredag: Studshoppning för båda.
Lördag: Båda vilar (skriver högskoleprov och ska fira min födelsedag med kompisar).
Söndag: Båda vilar, kiropraktorn ska kolla på dom :)
 
Nu ska jag bli bättre på detta ;) Ska skriva ett inlägg om vilka mål jag har med hästarna också, samt mig själv.
 

hoppat idag

Har tittat på ryttareliten precis och dagens avsnitt var verkligen det bästa hittills. Lisen och Peder är verkligen så härliga människor och man blir bara så inspirerad efter varenda avsnitt. Ska nog kolla på de igen nu, så bra var det faktiskt. :) Hela förmiddagen gick åt till att plugga matte. Har struntat i varenda matteföreläsning hela terminen då den ligger på morgonen (dumt gjort), och sen inte pluggat något hemma under tiden. Så nu ska jag plugga in 4 kapitel på 4 dagar, i matte 4, saker som jag aldrig gjort innan... Hej omprov ;) Tur jag har lite lätt för matte iaf... heheh
 
Sen har jag varit i stallet, blev hoppning för Aqua del idag. Pappa var med också och red Cazzilla så han tog några språng på henne med. Vi var först ute i skogen en sväng och sen när vi kom tillbaka satte vi upp ett framhoppningshinder med bom före och efter och sen en kombination kort ur sväng. Aqua hoppade väldigt fint idag som hon gjort senast. Hoppade räcket med bom före och efter upp till 1,30. Vilket kändes bra. Men det känns som en lång väg kvar tills vi debuterar 1,30, att hoppa enstaka hinder är ju inget men en hel bana med 2-3 kombinationer, relaterade avstånd, hinder som kommer snabbt osv.. Det är en bit kvar men det är årets mål, kanske vi gör det redan i sommar eller på årets sista tävling i vinter. Allt ska kännas 100% rätt just den dagen. Sen hoppade jag en kombination ur sväng, på lägre höjder har jag ingra problem att bestämma mig och hitta ett avstånd. Men när det kommer upp lite 1,10-1,20 så är jag inte lika bestämd och säker längre. Men idag så bestämde jag mig, det gör inget om vi kommer lite nära eller ligger lite stort, nu måste jag sluta lägga volter och vända undan. För allt måste inte vara 100% perfekt hela tiden. Det viktiga är galoppen och rytmen, sen löser sig resten.
 
Cazzilla låg och vilade idag när vi kom upp. Hon har hittat sin favoritplats precis utanför skyddet, där står hon ganska ofta. :p
 
Satt och klappade henne jätte länge och hon la huvudet i mitt knä. Hon är verkligen den mest sociala och kelsjuka häst jag haft :p Så mysig!!
Sen tänkte vi ta in dom men Cazzilla ville fortsätta sova lite till... haha

RSS 2.0