igår och idaaaag

Igår hade jag som sagt med Aqua till skolan och vi hoppade en bana med stilbedömning i grundomgången och sen omhoppning. På framridningen och när jag hoppade fram var Aqua jätttteee fin :D Hoppade superfina språng och det kändes väldigt bra. När jag väl skulle hoppa banan trodde jag att dom var klara med den vilket dom inte var... Så fick skritta runt ett tag och ett misstag av mig var att inte ta några fler språng på framhoppningen innan jag startade. När vi sen hoppade banan kändes det att hon inte riktigt var framme och allt kändes orytmiskt, väldigt av och på... Sämsta rundan jag ridit med aqua. Trots det fick vi höga stilpoäng. Vi rev sen sista för jag satte mig ner för sent och aqua var 15 meter lång och vi låg alldeles för nära. Så den rivningen tar jag verkligen på mig. Släpper nog allt lite mot slutet av banan just för jag är lite för säker på att vi ska nolla. Så var det i bankeryd med när vi rev sist, uppmot den linjen hade jag inte samma ridning som genom banan. Slutade kämpa lite just för jag är lite för säker på en nolla. Så skärpning!!
 
Idag var det dressyr. LA:1 ;) Det som drog ner allt var att aqua går i en alldeles för låg form i traven, där hon även släpper stödet vissa stunden. Men vi har ju inte kommit längre. Det var inte förrän 4 veckor sen vi började plocka upp formen. Men jag kunde tänkt mer på att plocka upp formen genom programmet vilket jag helt glömde. Hon gjorde helt okej skänkelvikningar, ryggningen var bra och fick bäst på mina 10 meters volter. Galoppen var sämst! Hon bytte i den förvända galoppen, dock klarade vi nästan ena, där bytte hon bara precis när jag skulle sakta av. I ökningen bytte hon, så det blev många missar :p Det tråkiga var att domaren var vääääldigt negativt och hon sa faktiskt inget positivt till mig. Tråkigt. Om inte jag red så bra kunde hon iaf säga att hästen är fin eller något haha :p Det är lite svårt att ta emot kritik från någon som inte sett hela resan, för då känns det bara som allt jobb man lagt ner är otillräckligt. Vilket det inte är för hade jag inte lagt ner det jobbet hade aqua inte tagit stöd ens i 2 sekunder. Ja ni fattar säkert vad jag menar. Hade varit roligare om det var en lite mer positiv domaren.
 
Kanske lägger ut dressyrfilmen, hoppfilmen har jag inte ens kollat på haha :p Något som jag lärt mig är iaf att knoppa, så på söndag får aqua va knoppad på tävlingen :D

Kommentarer
Postat av: Jennifer

Härlig hästblogg, kika gärna in på min och läs om mig och hästarna och ta del av bra träningstips!
Kram Jennifer

2013-05-22 @ 01:11:32
URL: http://jwistbacka.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0