hoppeeeeträning

Idag tränade vi som sagt för victoria i skolan! Vi hade en väldigt bra och lång framridning, vissa hopptränare missar verkligen framridningen och lägger inte tid på dressyren. Vi jobbade över bommar på rak spår i traven där vi varierade steglängden på hästarna (o bommarna). Normalt avstånd, långt och kort. Sen gjorde vi samma sak i galopp fast på böjt spår. Aquas svaghet är att korta sig så där hade vi lite svårt.. Sen hoppade vi en kort, ganska enkel bana med 3 distanser. Det gick bra och vi satte rätt galoppsprång utan problem.
 
Det jag ska jobba med med aqua är att hon måste bli mer flexibel. Hon går gärna i sitt tempo i galoppen (som jag sagt tidigare) men behöver komma fram några steg i ett högre tempo och sen tillbaka. Jag jobbar ju mycket med detta men det är alltid bra att höra det från ännu en tränare för då blir man mer säker på vad man ska jobba med. Fick beröm för att jag hade en bra känsla för ridning och ett bra öga för avstånd som jag skulle vara glad över, alltid kul att få beröm :) Då blir man motiverad till att fortsätta träna och rida!!
 
Jag tycker aqua kändes lösgjord och fin idag men hade velat ha henne lite mer vaken för mina hjälper. Så imorgon blir det trimma på att hon ska lyssna snabbt på hjälperna och lösgörande arbete, så hon förmodligen känns väldigt bra på torsdag på tävlingen :)
 
Sista banan vi hoppade..
 
Vi ska träna för henne en gång till i slutet av maj :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0