blåååsigt

Idag blev det galoppbanan igen. Skulle egentligen trimmat henne på banan oxå men blev bara skogen istället, mycket roligare :)
 
Det blåste väldigt mycket så Aqua var väldigt spänd i början. Jag trimmade henne lite på ''banan'' som finns i skogen, för att få loss henne ordentligt. Jobbade mycket med öppna i traven och rakriktningen i galoppen. Hon var helt okej fin, hon var avslappnad i kroppen men inte i huvudet. Lösgjord fysiskt men inte psykiskt. Andades väldigt spänd ibland bla.. Men fick henne inte att koppla av i huvudet helt. På hemvägen blev det dock bättre. Där jobbade vi med tempoväxlingar och hon kändes väldigt fin då. Brukar alltid galoppera i svaga nerförsbackar för då känner man om hästen jobbar ordentligt med bakbenen. I början (när jag fick hem henne) gick det inte för hon bara bröt av till trav eller blev 1000meter lång men idag galopperade hon jätte bra nerför, samma galopp både innan och efter backen och satte under sig fint i båda galopperana. :) Visar ju att hon sätter under sig bättre nu med sina bakben.
 
Så även fast jag inte är helt nöjd med henne idag, fick henne inte riktigt dit jag ville så var det ändå ett nyttigt ridpass. Nu får hon gå lugnt i skogen två dagar med mycket lösgörande och sen väntas en vecka med både hoppträning och tävling :)
 
Man ser verkligen skillnad och jag känner verkligen på henne nu. Hon har blivit så mer kompakt i formen/hela kroppen. Ger en mycket bättre ridkänsla nu än när hon inte är inom en ram och 100 meter lång!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0