fredag

Aqua var riktigt fin idag!! Red en sväng i skogen och red lite tempoväxlingar och samlade ihop henne rätt mycket. Hon satte under sig jätte jätte fint!! Verkligen bar sig på bakbenen :) Tror det var passet igår som gjorde lite, för då gick hon ganska hårt med mycket samling och ökning. :) Sen var hon jätte snäll att rida iväg på, inga tveksamheter. Duktig aqua idag helt enkelt! Appis fick vila :)

 


otäcka larver

Aqua tappade väldigt mycket hull och muskler i februari/mars någon gång. Först märkte jag inte riktigt det men tyckte hon började se tunnare och tunnare ut hela tiden. Vi tog ett blodprov på henne i april någon gång och då hade hon låga vita blodkroppar. Veterinären tyckte att vi skulle avmaska henne så vi gjorde det och ut kom otäcka små stingflygelarver haha.. Så jag tror det kan ha varit anledningen till varför hon tappade hull och muskler. Först trodde jag det berodde på miljöombytet, hon har ju bara varit på ett ställe hela sitt liv och hon blev lite stressad i samband med flytten. Men efter avmaskningen har hon verkligen lagt på sig både hull och muskler. Nu är det bara mer muskler som behövs :) Vi ska nog ta ett nytt blodprov snart med för att se så bristen på vita blodkroppar har försvunnit.
 
Jag vet inte fall ni har sett detta när jag har lagt ut bilder på henne i februari/mars, att hon såg tunnare ut? Jag har inte någon bra bild direkt men hittade en bild (jätte fin hehe) där man ser att hon är lite kantig.
 
 
Ska ta nya helkroppsbilder på henne snart så jag kan se skillnaden på henne :) Här är en bild iaf, inte så jätte bra att jämföra med kanske.

ska bli bättre ;)

Satt och läste igenom kategorin ''mina åsikter/tankar'' för några dagar sen. Och va mycket kommentarer/respons/åsikter ni delade med er då, riktigt kul att läsa :)
 
Jag vill verkligen komma igång med bloggen ordentligt igen, skriva intressant och varierande inlägg. Förhoppningsvis får jag tillbaka lite läsare med ;) Nu när hästarna är friska och det händer rätt mycket så är det mycket roligare att skriva! För det var det som drog ner min motivation, att hästarna var skadade och det hände iprincip ingenting... Så ska verkligen försöka skriva intressanta och varierande inlägg nu i fortsättningen för att göra bloggen mer rolig att läsa. (o så hoppas jag ni kommenterar lite mer ;) ).
 
Hoppas ni tycker det låter som en bra idé :D Ni får gärna skriva vad ni vill läsa om!

-

På väg till galoppbanan nu med Aqua!! :) blir mycket galopp idag!


onsdag

Det gick väldigt bra idag ;) Hoppas det fortsätter så... Hästarna fick vila idag för det tog hela eftermiddagen och kom hem för någon timma sen. Imorgon blir det ett trimpass i skogen eller på banan, återstår att se :)
 
Nu ska jag sova, får uppdatera bättre imorgon :D

hihi

Imorgon ska jag iväg på en skojsig grej, tycker alltid det är lite kul att vara hemlighetsfull ;) Om allt går bra så får ni veta ganska snart, inget speciellt egentligen men det blir iaf en lite förändring över sommaren. :)
 
 
Btw.. idag har jag skrivit 4 inlägg. När hände det senast? Flera år sen!! Har egentligen massa mer att skriva om men det får räcka för idag :p

5 år.

Helt glömt bort att jag den 23 maj haft Appis i hela 5 år!! :D Helt sjukt va tiden går fort. Hon ska aldrig säljas, så det blir många år tillsammans till. :D Världens finaste häst som sprider enormt mycket glädje <3


hoppträningen

Hopptränade som sagt för victoria idag. Det var en väldigt bra träning där jag fick mycket tips vilket bidrog till att Aqua hoppade väldigt väl och fint :) Fick rida ihop henne ordentligt och verkligen rida med yttertygeln och då kom hon under sig väldigt bra. Så därför hoppade hon oxå väldigt väl. Hon var inte i och nuddade många bommar idag.
 
Nu vet jag lite mer hur jag ska jobba vidare med henne i galoppen, mycket tempoväxlingar och samling för att hon ska stärka sig där och sätta under sig. Hon vill gärna bli lång och framtung vilket gör att hon river. Så det är en anledningen till varför vi har haft rivningar på varje tävling!
 
Har film som jag kanske lägger ut sen, känns som det är väldigt mycket filmer hela tiden ;) Här är en bild iaf!
 

härlig ridtur

I förmiddags red jag ut appis en stund, hon var pigg och glad som vanligt ;) Min fina <3


måndag.

Hästarna skrittades ut idag. Imorgon är det hoppträning i skolan igen för Victoria Almgren. Aqua ska såklart med :) Hoppas jag kan rätta till min ridning sen tävlingen igår då ;)
 

bajs!

Är inte alls nöjd med min egen ridning idag, lite synd för Aqua hoppade så fint, hon ville verkligen vara felfriiii och kändes väldigt mycket framåt för att vara henne :) Såg inga avstånd som jag i vanliga fall inte brukar ha problem med och antingen blev det tillbaka eller rida på framåt. Hade ingen fokus och det var mycket annat i mitt huvud som förstörde.:/
 
Men bara träna vidare, nästa tävling blir på nationaldagen i tranemo. Efter det så åker vi på ett meeting i Björbäck (då har vi flyttat hästarna till falkenberg) i slutet av juni vilket ska bli kul :D Ser fram emot de!! Blir att träna massa dressyrjobb tills dess. Idag fick jag en väldigt bra och rund galopp i henne men det var svårt att behålla den i ett högre tempo. Kanske därför det blev lite undertempo i 1,10. Men hon hoppade som sagt helt fantastiskt! Fina hästen!
 
Sista hindret i 1,10 :) Många hästar som tittade på de hindret men inga problem för aqua :)

resultat svarttorp

Har tävlat idag, dålig ridning från min sida... Men försöker hitta en ridning som funkar så hon hoppar så bra som möjligt och har koll på sina ben.

I 1m hade vi ett ner på andra hindret där jag la henne alldeles för stort! Blev en hetsig runda och inte alls bra. Hann inte rida fram ordentligt heller så hon kändes inte så bra på marken.

I 1,10 red jag fram länge och hon kändes mer ihop! Hon hoppade super på framhoppningen. På banan hade jag lite undertempo men hon hoppade jätte fint! Upp mot sista linjen låg vi helt fel på första och det blev ett missförstånd och Aqua hoppade av ett galoppsprång tidigare. Så vi rev det och jag låg på halsen. La en volt och hoppade sista. Annars en bra runda och hon hoppade fantastiskt!!!! :) bara träna vidare så kommer nollorna nog snart!


fina aqua!!

Trimmade aqua lite i ridhuset idag + tog några språng inför tävlingen :) Hon var väldigt springig i traven i början och jag fick aldrig riktigt ordning på henne helt. I galoppen kändes hon helt okej, men lite springig där med. Red ju på novabettet och det är ju väldigt, väldigt mjuk och kräver en lite lydigare häst. Så hon blev nästan lite stark för mig ibland. Så blir det vanliga 2-delade bettet på söndag!
 
Satte upp några cavalaletti bommar först som jag travade över några gånger. Sen la jag upp en oxer och ett räcke. Framför räcket hade jag en bom 2,5 meter innan. Längde sen ut den när jag höjde till 3 meter och nästan lite längre. Vill att hon ska kunna komma intill hindrena mer men ändå rycka upp frambenen och hoppa igenom sig bättre. Jag hoppade några gånger på 90cm på räcket och sen höjde jag till 1,20 direkt. Då rev hon ganska grovt för jag tror inte hon fattade att jag hade höjt! Men det var bara bra för sen hoppade hon superfint!! Hon har såna språng i sig som hon aldrig tar fram annars. Lite tråkigt att det ska behövas en rivning för att hon ska skärpa sig. Det bästa är om hon river på framhoppningen på tävlingen för då kommer hon skärpa till sig sen på banan :p
 
Men jag får vara nöjd med att hon är helt orädd och så modig. Det är en sån häst jag behöver!! Hon har gett mig så mycket självförtroende som ingen annan häst någonsin gjort! Bästa aqua :) Jag tog några språng på 1,10 på oxern och 1,20 på räcket. Sen höjde jag upp en gång till 1,30 vilket hon hoppade utan problem :) Det känns aldrig högt eller läskigt med aqua, hon är så säker!! :)
 
Satte upp mobilen o filmade lite bara för att hon hoppade så fint idag! Tog 1,30 räcket utan bommen framför också och då hoppade hon lika bra!! Hon gjorde sånna härliga språng idag. Kan hon inte hoppa så oftare? ;)
 
Hon fick mycket beröm idag så hon förstår att det är så hon ska hoppa ;)

fredag

Tess var inte dräktig :( Så hon ska tillbaka igen på måndag och insemineras då. Hoppas det tar sig iaf! :)
 
Ska snart åka till stallet och trimma Aqua. Tar nog några språng också inför tävlingen på söndag! Ska testa hoppa på novabettet, tycker hon går väldigt bra på de i dressyren nu :)
 
Skönt att denna skolveckan är slut. Fått mycket gjort, avslutat psykologikursen med ett mvg (:D), skrivit nationella i matte c och lämnat in projektarbetesrapporten. Blir en lugn helg men med massa plugg inför hästskötarexamen som är på måndag. Kommer. inte. klara. den.... xD Sen bara 3 uppgifter kvar på hela gymnasiet, rätt gött!
 
Aqua och jag hade sällskap på skogsturen igår ;)

onsdag

Aqua besökte kiropraktorn idag och hon hade blivit mycket bättre! :) Ryggen tyckte han såg riktigt fin och musklad ut nu. Bakknäna som var spända sist hade släppt helt på höger men lite kvar på vänster. :) Mycket positivt idag!
 
När vi kom tillbaka så hade jag lite lektion för pappa och appis :) Han ska ''tävla'' snart, dom har ordnat en oldie's cup på jfk :p så alla tjatar på att han ska va med! Ska bli kul. Han ska dock ha aqua för appis blir en helt annan häst på tävling och han klarar knappt hoppa en bana på henne hemma :p haha, iaf så gick det bra! :)
 
På fredag ska tess till seminstationen igen och kollas, förhoppningsvis finns det något där inne i magen på henne :D Håll tummarna, men hon har inte brunstat än iaf!

igår och idaaaag

Igår hade jag som sagt med Aqua till skolan och vi hoppade en bana med stilbedömning i grundomgången och sen omhoppning. På framridningen och när jag hoppade fram var Aqua jätttteee fin :D Hoppade superfina språng och det kändes väldigt bra. När jag väl skulle hoppa banan trodde jag att dom var klara med den vilket dom inte var... Så fick skritta runt ett tag och ett misstag av mig var att inte ta några fler språng på framhoppningen innan jag startade. När vi sen hoppade banan kändes det att hon inte riktigt var framme och allt kändes orytmiskt, väldigt av och på... Sämsta rundan jag ridit med aqua. Trots det fick vi höga stilpoäng. Vi rev sen sista för jag satte mig ner för sent och aqua var 15 meter lång och vi låg alldeles för nära. Så den rivningen tar jag verkligen på mig. Släpper nog allt lite mot slutet av banan just för jag är lite för säker på att vi ska nolla. Så var det i bankeryd med när vi rev sist, uppmot den linjen hade jag inte samma ridning som genom banan. Slutade kämpa lite just för jag är lite för säker på en nolla. Så skärpning!!
 
Idag var det dressyr. LA:1 ;) Det som drog ner allt var att aqua går i en alldeles för låg form i traven, där hon även släpper stödet vissa stunden. Men vi har ju inte kommit längre. Det var inte förrän 4 veckor sen vi började plocka upp formen. Men jag kunde tänkt mer på att plocka upp formen genom programmet vilket jag helt glömde. Hon gjorde helt okej skänkelvikningar, ryggningen var bra och fick bäst på mina 10 meters volter. Galoppen var sämst! Hon bytte i den förvända galoppen, dock klarade vi nästan ena, där bytte hon bara precis när jag skulle sakta av. I ökningen bytte hon, så det blev många missar :p Det tråkiga var att domaren var vääääldigt negativt och hon sa faktiskt inget positivt till mig. Tråkigt. Om inte jag red så bra kunde hon iaf säga att hästen är fin eller något haha :p Det är lite svårt att ta emot kritik från någon som inte sett hela resan, för då känns det bara som allt jobb man lagt ner är otillräckligt. Vilket det inte är för hade jag inte lagt ner det jobbet hade aqua inte tagit stöd ens i 2 sekunder. Ja ni fattar säkert vad jag menar. Hade varit roligare om det var en lite mer positiv domaren.
 
Kanske lägger ut dressyrfilmen, hoppfilmen har jag inte ens kollat på haha :p Något som jag lärt mig är iaf att knoppa, så på söndag får aqua va knoppad på tävlingen :D

regnnnnn

Regnet öste ner när jag var i stallet så passade på att pyssla om båda hästarna samt träna på att knoppa och longera inför hästskötarexamen. Nästa måndag är den så bäst att börja träna nu ;) haha. Knoppade på 20 minuter men man ska ju även hinna linda på den tiden också. Så ska knoppa imorgon och på tisdag och på tävlingen på söndag :) Sen får jag väl träna lite i veckan om jag inte lärt mig att knoppa tillräckligt snabbt. Longeringen är lite svårare :p Så det måste jag träna på oxå... Har någon som läser gjort hästskötarexamen? Har ni några tips? Något man ska tänka på lite extra? Känns verkligen inte som jag kommer klara den...
 
Aqua fick vila helt idag och appis longerade jag :)
 
Bild från i påskas :)

galoppbanan

Aqua var jätte fin igår :) Vi var på galoppbanan. I början var hon tittig och lite spänd men har inte vart där på ett tag så hon var lite mer tittig än vanligt. När hon sen började slappna av kändes hon jätte fin, jag red lite intervaller i galoppen för att få upp flåset :) Varje gång jag lättade på tygeln ökade hon av sig självt, innan har det vart så att hon antingen saktat av eller varit kvar i samma tempo. Så det är kul att hon verkligen vill framåt nu :) Hon lyssnade jätte bra både fram och tillbaka. Öppnorna och skänkelvikningen gjorde hon jätte bra idag :D
 
Idag blir det ett väldigt lugnt pass i skogen, mest skritt så hon kan återhämta sig från några rätt så hårda pass de senaste dagarna.
 
Imorgon och på tisdag ska vi ha skolmästerskap i skolan. Så imorgon är hoppningen och på tisdag dressyren. Hoppar 1m imorgon och dressyr är något LA program :) Det svåra i dressyren kommer väl bli förvänd galopp, skänkelvikningen och backa. Sen kommer hon väl slingra runt och inte gå rakt :p Det är hon ganska bra på ;) Men det ska bara bli kul och förhoppningsvis så vi lite tips från domaren! På söndag är det tävling igen, hoppar 1m och 1,10m :) Hoppas vi har lite mer flyt än sist då :p
 

Klättring

Var ute i skogen med Aqua innan! :) vi klättrade endel, mycket skritt i nedförsbackar. Sen jobbade jag med tempoväxlingar i galoppen och hon lyssnade jätte bra både fram och tillbaka :) gjorde mycket öppna och skänkelvikningar som hon faktiskt gjorde jätte bra, hon börjar lära sig nu :D hon hade bra framåtbjudning och verkligen ville framåt :) kul!

Aqua efter ridpasset, det var jätte varmt idag så hon blev lite svettig ;)


studshoppning

Hoppade som sagt lite studs idag, 5 studs fick det bli. Brukar hoppa de i intervaller, hoppar 2 gånger i varje varv sen vila. Och så gör jag det några gånger, ca 4. Men beror ju på hur tränad hästen är. Både travhoppade och galopphoppade den. Hon hoppade faktiskt den bäst när jag kom i galopp, då väntade hon väldigt bra och hoppade varje språng istället för att bara kasta sig igenom hela.

Sen varierade jag galoppsprång mellan 2 bommar, hade 21 meter i mellan. Fick in 8 som mest och 5 som minst tror jag. Detta kan vi såklart utveckla mer :) Något som hon gjorde bra idag var att hon accelerade skit bra :p Ökade på långsidorna och jäklar va hon kom upp i tempo snabbt, trodde nästan jag satt på appis ;) Ne men hon lyssnade väldigt bra fram och tillbaka!! :)
 
Red lite öppnor och skänkelvikning i traven som hon bara blir bättre och bättre på :) Pappa red appis samtidigt o hon såg fin ut :)

29 dagar kvar till studenten :D

Ååååh, längtar :D Vill bara bli klar med alla uppgifter i skolan så man kan chilla dom få veckorna som är kvar sen!! Hästskötarexamen och nationella i matte C är väl dom två största grejerna kvar, sen massa rester... :p jaja, fler bloggläsare som tar studenten i år? :)
 
Ska upp till stallet nu en sväng, blir nog lite studshoppning med aqua samt någon bomövning med fokus på tempoväxlingen :) Hoppas hon sköter sig ;)
 
 

ingen träninggggg

Träningen blev inställd idag så pappa och jag var ute på en skogstur :) Blev rätt mycket galopp och även lite klättring. :) Aqua var pigg och framåt idag faktiskt, kul :)

promenad

Idag tog jag en promenad med hästarna. Gick i kanske 40 minuter :) Tänkte försöka göra detta till en vana. Istället för att skritta 1 timme i veckan ska jag gå ut och gå med dom istället ;) Hm.. undra hur länge det håller? :p Mysigt var det iaf! Hästarna fick beta lite med, gräset har börjat komma upp i hagen nu men av någon konstig anledning är gräset alltid godare utan för hagen? :p
 
Imorgon ska jag hoppträna Aqua, det är på utebanan på jfk så det blir skoj :)

Visst ser dom taggade ut? xD

tränat!

Dressyrträningen gick bra :) Aqua kändes fin och mjuk. Hon brukar alltid springa iväg i traven och bli lång men idag stannade hon kvar hos mig och jobbade bra med bakbenen. I galoppen var hon väldigt rak och fin! Jobbade med lite samling där med vilket gick bra men hon kunde kämpat lite mer ;) Imorgon blir det uteritt!

skogstuuuur :)

Igår fick aqua vila helt, kom och tänka på att hon inte fått en vilodag på över en vecka :p Det har ju blivit lugna pass men inte en hel dag med att bara gå i hagen. Idag tog jag och pappa en barbackatur på båda hästarna. Aqua kändes väldigt fin och mjuk även fast hon vilade igår efter tävlingen. Man ska ju helst rida hästarna efter en träning/tävling/hårdare pass för att de inte ska bli stela. Men hon kändes som sagt mjuk och jag har aldrig upplevt att mina hästar blivit stela av att vila efter ett hårdare pass. Kanske är för att de går ute dygnet runt och rör sig, då står de ju aldrig stilla och blir stela. Men iaf! Hon kändes väldigt fin och pigg faktiskt! Fick till och med hålla in henne ett par gånger :p Det blev mest skritt men vi tog några galopper också :)
 
Imorgon är det dressyrträning, äntligen :) Sist var hon så himla fin och jag har faktiskt inte kommit till det arbetet själv under de här två veckorna. Så hoppas vi kommer dit imorgon :)

tack :)

Måste verkligen få säga att hon ser riktigt lycklig ut! När man ser henne komma ner nära kameran (efter linjen som hoppas "rakt mot oss") ser hon verkligen avslappnad och glad ut - roligt att se! Fin runda annars, synd på sista petet :D
 

Ville bara säga tack för denna kommentaren :) Alltid kul att läsa era kommentarer och även fast det blivit väldigt lite av de på senaste så läser jag och uppskattar varenda en :)
 

filmen :)

 

resultat bankeryd

Debut 1,10 - 4 fel
Ååh, väldigt retligt för vi rev sista hindret. Det var en kombination och b hindret åkte ner. Skulle haft lite mer ben på henne så att hon hade lite mer tryck i galoppen, då hade nog bommen legat kvar. Sen la jag in ett extra galoppsprång på en linje där vi kom lite nära in, så skulle ridit på lite mer istället för att sätta tillbaka. Men då jäklar hoppade hon iallafall :p
Men annars en jätte bra runda, hon hoppade jätte fint idag och var mer på hugget :) Så jag får vara nöjd med detta! Aqua har verkligen gett mig så mycket självförtroende i hoppningen och 1,10 kändes inte alls högt :) Hon stannar aldrig men hon kräver sin ridning för att hoppa bra och låta bommarna liggar kvar :p
 
Nu är det bara träna vidare tills nästa tävling som är om 2 veckor :)
 
Filmen kommer snart :)

resultat svarttorp

1m - 4 fel:
Denna rundan kändes sådär, hon var lite seg och jag fick inte fram henne riktigt. Nedslaget kom på en linje på 6 galoppsprång, vi kom lite stort in och jag var alldeles för sen för att få tillbaka henne så vi kom för nära.
 
1m - 4 fel:
Till denna klassen försökte jag verkligen väcka upp henne ordentligt innan och hon kändes mer framme! Denna rundan kändes bättre men fick ett nedslag på en linje igen med 5 galoppsprång. Nu var jag lite för tillbaka på linjerna och fick rida på så hon blev flack. Men annars kändes denna rundan som sagt bättre!
 
Hon hoppade väl inte sitt bästa idag, hon brukar vara lite mer snabb i sina ben och hoppa lite mer kvickare. Men det var väldigt varmt och kvavt och jag vet inte om det kanske kan ha påverka henne lite? Imorgon åker vi och hoppar en klass i bankeryd, det blir debut i 1,10 :) Då ska jag se till att ha henne framme ordentligt innan start!!
 
Vill ni att jag lägger ut filmen förresten? :)

tisdag

Aqua red jag igenom idag och det kändes att hon hade lite träningsvärk från igår. Annars var hon fin. Gjorde mycket tempoväxlingar och små volter. Hon lyssnade bra!
 
Tess är nu inseminerad med click and cash :D Vi ska åka och kolla henne igen om 2 veckor och hoppas det har tagit sig då :D
 
Imorgon åker vi till svarttorp och hoppar två stycken 1m klasser :) Hoppas på lite bättre väder än sist jag var där med tess... :p Fin var hon iaf då, tess :) Åhh, saknar så att rida och hoppa henne.
 

hoppeeeeträning

Idag tränade vi som sagt för victoria i skolan! Vi hade en väldigt bra och lång framridning, vissa hopptränare missar verkligen framridningen och lägger inte tid på dressyren. Vi jobbade över bommar på rak spår i traven där vi varierade steglängden på hästarna (o bommarna). Normalt avstånd, långt och kort. Sen gjorde vi samma sak i galopp fast på böjt spår. Aquas svaghet är att korta sig så där hade vi lite svårt.. Sen hoppade vi en kort, ganska enkel bana med 3 distanser. Det gick bra och vi satte rätt galoppsprång utan problem.
 
Det jag ska jobba med med aqua är att hon måste bli mer flexibel. Hon går gärna i sitt tempo i galoppen (som jag sagt tidigare) men behöver komma fram några steg i ett högre tempo och sen tillbaka. Jag jobbar ju mycket med detta men det är alltid bra att höra det från ännu en tränare för då blir man mer säker på vad man ska jobba med. Fick beröm för att jag hade en bra känsla för ridning och ett bra öga för avstånd som jag skulle vara glad över, alltid kul att få beröm :) Då blir man motiverad till att fortsätta träna och rida!!
 
Jag tycker aqua kändes lösgjord och fin idag men hade velat ha henne lite mer vaken för mina hjälper. Så imorgon blir det trimma på att hon ska lyssna snabbt på hjälperna och lösgörande arbete, så hon förmodligen känns väldigt bra på torsdag på tävlingen :)
 
Sista banan vi hoppade..
 
Vi ska träna för henne en gång till i slutet av maj :)

måndag

Pappa och jag var ute på en runda i skogen med båda hästarna barbacka :) Det har varit jätte varmt idag, så härligt! Tog några varv på banan med Aqua för att mjuka upp henne och hon kändes väldigt mjuk redan från början idag. Dock var hon lite seg och okänslig för mina hjälper så måste jobba med det lite oftare. Tror hon kommer bli segare nu på sommaren när det blir varmt, men hon ska ändå svara bra för mina hjälper... Imorgon är det hoppträning i skolan för Victoria Almgren, ska bli kul, har ju aldrig tränat för henne innan :)
 
Tess är förresten på seminstationen och hon ska insemineras imorgon och på onsdag. Hoppas det tar sig :D

söndag

Idag har jag ridit ett kort pass på banan, bara lösgörande arbete. Ställde inte så mycket krav på henne utan hon gjorde fina öppnor och var rak i galoppen :) Kändes lösgjord i slutet. Hon hade en tappsko igen, på andra fram så den var jag duktig och slog på ;) haha, smidigt!
 
Så här gött hade hästarna när jag kom idag ;)

blåååsigt

Idag blev det galoppbanan igen. Skulle egentligen trimmat henne på banan oxå men blev bara skogen istället, mycket roligare :)
 
Det blåste väldigt mycket så Aqua var väldigt spänd i början. Jag trimmade henne lite på ''banan'' som finns i skogen, för att få loss henne ordentligt. Jobbade mycket med öppna i traven och rakriktningen i galoppen. Hon var helt okej fin, hon var avslappnad i kroppen men inte i huvudet. Lösgjord fysiskt men inte psykiskt. Andades väldigt spänd ibland bla.. Men fick henne inte att koppla av i huvudet helt. På hemvägen blev det dock bättre. Där jobbade vi med tempoväxlingar och hon kändes väldigt fin då. Brukar alltid galoppera i svaga nerförsbackar för då känner man om hästen jobbar ordentligt med bakbenen. I början (när jag fick hem henne) gick det inte för hon bara bröt av till trav eller blev 1000meter lång men idag galopperade hon jätte bra nerför, samma galopp både innan och efter backen och satte under sig fint i båda galopperana. :) Visar ju att hon sätter under sig bättre nu med sina bakben.
 
Så även fast jag inte är helt nöjd med henne idag, fick henne inte riktigt dit jag ville så var det ändå ett nyttigt ridpass. Nu får hon gå lugnt i skogen två dagar med mycket lösgörande och sen väntas en vecka med både hoppträning och tävling :)
 
Man ser verkligen skillnad och jag känner verkligen på henne nu. Hon har blivit så mer kompakt i formen/hela kroppen. Ger en mycket bättre ridkänsla nu än när hon inte är inom en ram och 100 meter lång!
 

hoppat aqua :)

Mådde lite bättre nu på em så åkte till stallet och hoppade aqua :) När jag red fram fick jag inte loss henne riktigt och inte igång bakbenen ordentligt men helt okej. Orkade inte riktigt eftersom jag fortfarande har feber. I hoppningen kändes allt bra, hon hoppade fina språng och ja allt kändes lätt och enkelt. Började med att rida fem galoppsprång på en distans på 17,5m. De första gångerna fick jag inte ihop henne så gjorde halt en gång och nästa gång lyssnade hon super!! Sen hoppade jag en kort bana med en linje 17,5m, ett räcke snett igenom och en oxer på långsidan. Avslutade med en banan på 1,10-1,20 och det kändes väldigt lätt och enkelt!! :) Så nu är vi redo inför tävlingen nästa vecka ;) Ska bli så kul att komma igång igen :D Det känns verkligen att dressyren ger resultat i hoppningen, nu går hon ex. svänga mycket bättre, jag kan rida an hindren mycket bättre, vilket ger motivation till att fortsätta kämpa med dressyren :)
 
Imorgon ska jag trimma henne ordentligt både i skogen och sen lite på banan så hon blir helt loss. Det känns som hon behöver trimmas lite varje dag för att hålla sig lösgjord, jag red ju inte igår och så hon var lite stretig idag.
 
En kort film på linjen, 1,10-1,20 ligger den på. Kan lägga upp fler klipp sen om ni vill :)
 

lite uppdatering

Idag var vi på seminstationen med tess för hon hade börjat brunsta igen :) Hon undersöktes och allt såg bra ut, men det var för tidigt att seminera nu så på måndag ska hon tillbaka. Det var rätt tur för Click and Cash är iväg och tävlar just nu... Så antingen hade vi fått vänta tills nästa brunst eller tagit en annan hingst. Men click and cash ska det bli! Han är så fin!! Ska bli så spännande :D
 
Tanken var att vi skulle åka hem sen och iväg och hoppträna aqua men blev magsjuk och fick feber istället. Det känns som jag antingen blivit sjuk eller varit utomlands när träningarna är. detta året.. Jaja, hoppas jag blir frisk snabbt så kan jag hoppa lite själv i helgen. På tisdag ska vi träna för Victoria Almgren i skolan så ska ta med Aqua, ska bli kul :) På tordag och fredag ska jag tävla. Missade att det var 3 dagars tävling i bankeryd så har anmält mig till Svarttorp på torsdag, så åker dit då och på fredag till bankeryd :) Hoppar två 1m på tordagen och antingen 1m eller 1,10 på fredagen. Beror på hur det går på torsdagen :p Jajajaj... nu ska jag dö av uttråkning. Så tråkigt att vara sjuk och har verkligen ont i hela kroppen, är dö hungrig men vågar inte äta något!
 
Juste.. filmade lite till mitt projektarbete som jag egentligen skulle redovisa imorgon, men det blir nog inte så.. Hon skötte sig iallafall jätte bra när vi tränade igår. Stegrade högre än vanligt och hittade balansen och tekniken mycket bättre :) Hon var riktigt positiv till arbetet och man såg hur kul hon tyckte det var :D En bild från filmen!

RSS 2.0