påsklov!!

Nu är vi i Falkenberg med hästarna. :) Dom verkade lugna när vi åkte från stallet, men ska kolla till dom en gång till ikväll. Vi har ju bara 5 minuter till stallet här nere :) Har ridit Aqua både igår och idag innan vi åkte en stund i ridhuset. Igår var hon lite pigg och inte riktigt lösgjord då jag knappt trimmat henne på en vecka. Idag kändes hon finare men var lite motsträvig ;) Vill ju inte pressa henne heller, så känslan var inte riktigt lika bra men hon kändes mer lösgjord och fin. Galoppombyterna gör hon verkligen riktigt lätt nu när hon är loss i bäckenet.
 
Marken är inte frusen på dom ställerna jag kollade på och banan går att rida på. Rätt konstigt att det kan vara så stor skillnad när det bara skiljer typ 17 mil. Kommer nog bara rida ut och sen trimma i någon hage :) Eftersom det inte är någon is så ska jag rida ut själv på Aqua så hon lär sig att lämna stallet. Sen ska hon lasttränas, och jag ska försöka lösa problemet att hon står och skrapar med hoven i transporten. Ska träna massa trickträning med Appis, så kan jag kanske lära in ett nytt trick till projektarbetet. Mysa med tess massa ska jag göra oxå och skritta ut henne. :) Blir en hästig vecka!
 
Imorgon skulle jag ju tävlat, men vill inte chansa ifall sträckningen skulle bli värre. Sen har jag oxå blivit sjuk nu med, feber och halsont så hade inte kunnat åka ändå. Hoppas jag inte blir mer sjuk imorgon, annars skulle pappa rida Aqua så kan jag se henne lite från marken! :) Och ha lektion ;) Sen ska vi hämta tess med, yeey :D

babbel

Igår kollade som sagt kiropraktorn på Aqua. Anledning till att vi var tvunga att kolla henne rätt snabbt var för att hon kastade sig ur transporten och gick omkull när vi skulle åka iväg och tävla sist. Efter det har hon inte riktigt velat räta upp sig i vänster galopp.Iaf, de hon hittade var en låsning i bäckenet på vänster sida, en i höften och sen en sträckning i ländryggen på höger sida. Som då förmodligen kommit av när hon gick omkull. Ska rida mycket lösgörande nu i 2 veckor sen ska hon kolla henne igen. Om sträckningen nu är problemet så känner jag ju när hon mer och mer vill galoppera rakt i vänster galopp. Skulle tävlat på måndag men det blir nog inte så, det beror på hur hon känns. Om hon känns bra och som vanligt igen är det nog inga problem :)
 
Detta var alltså en ny kiropraktor vi testade, som bor nära oss och kan komma ut väldigt snabbt. Medan svante som vi annars har bor numera i skåne och kommer bara var femte-sjätte vecka och då blir det lite svårt om något sånt här händer. Innan bodde han i 1 timme från oss så då kunde vi ju åka till han om det skulle vara något, men inte nu. Jag får se om detta hjälper nu och om hon verkligen hittat problemet. Isåfall är hon ju bra, man känner ju på hästarna om det blir skillnad och är det en positiv skillnad så kan dom sin sak! Aqua såg iallafall ut som att hon tyckte om det och var väldigt avslappnad efteråt :)
 
Idag har jag och pappa skrittat ut hästarna i ca 40 minuter. Imorgon ska jag känna lite mer på henne hur hon känns :)

onsdag

Idag skulle vi ju tränat för Svante Johansson på skolan men det blev inställt. Så vi hoppade för vanliga ridläraren vi har på skolan. Passade på att ta med mig appis då eftersom hon behöver komma ut. Tycker ändå hon var avslappnad för att vara iväg :) Hon var dock rätt pigg och springig men annars gick det väl helt okej :p
 
Imorgon kommer det en kiropraktor och kollar på Aqua, inte den vi brukar ha för det var jätte långt kvar tills han kommer. Ska bli spännande att se vad hon säger om Aqua, vet inte om de tidigare ägarna har kollat henne någon gång innan :) Det brukar bli en stor förändring i ridningen om dom är låsta någonstans och sen knäcks loss :)
 
Sista dagen i skolan imorgon också, blir en påskhelg med mycket festande :D På söndag sen åker vi ner till falkenberg med hästarna och då ska vi ta dit tess med :D Får se hur mycket det går att rida där, om det är tinat i marken. Annars blir det nog en lugn vecka för hästarna. Att det inte bara kan bli vår nu!!

kiropraktor?

Är det någon som vet någon duktig kiropraktor runt halmstad/falkenberg? Vi ska ju ner dit nästa vecka och skulle behöva kolla aqua då, våran vanliga kiropraktor kommer hit till jönköping då men är som sagt inte hemma.

dagen

Klubbhoppningen idag gick bra. Appis var överladdad men lugnade sig lite till andra klassen. I 90 la jag en volt för hon var som sagt rätt laddad :p I 1m fick vi ett onödigt nedslag på en linje. Tog tillbaka henne alldeles för mycket där så fick in ett galoppsprång för mycket och hon kom lite nära med undergalopp! Men hon skulle som sagt behöva tagga ner lite på banan så hade det varit lite lättare att rida ;)
 
Sen trimmade jag aqua i ridhuset och hon kändes jätte fin, speciellt i traven. Kan börja länga och korta henne jätte bra där. Jobbade mycket med tempoväxlingar och övergångar mellan skritt och trav. Hon kändes som sagt väldigt fin :)
 
Sen var vi klara precis så vi skulle hinna till Grevagården när 1,50 började, så vi åkte dit för att kolla på Click and Cash som vi nog ska betäcka tess med :) Han vann faktiskt klassen så det var jätte kul att se. Han hoppar riktigt bra och verkar väldigt känslig då han inte ens rids med sporrar. Såg honom både på framhoppningen och banan, riktigt fin :)

hoppbilder

Mina inlägg innehåller ju nästan alltid bara text så tänkte att jag kunde lägga ut några bilder från när jag hoppade en 5åring när jag hade praktik. :) Hade 3 veckors praktik hos Erica Lantz. o på tal om de så hopptränade jag som sagt för henne förra veckan vilket gick jätte bra! Så ska fortsätta träna för henne nu och inte för fidde. Kommer säkert träna för han då och då men inte lika ofta som innan. :)
 
Haha, ja jag har mysbyxor. Skulle bara dit på fm så trodde inte jag skulle rida något :p


ridit och såå

Appis kändes fin idag, hon var lite stel i högersidan i början med det släppte sen. Har inte trimmat henne på hela veckan utan hon har bara ridits ut på hacket. Aqua fick som sagt komma ut på en skritt tur :) Jag längtar så jäkla mycket till snön och isen smälter undan så man kan rida ut ordentligt och trimma! Så man kan rida på ridbanan, hoppa stockar i skogen och göra allt man inte kan nu... Men snart så. Då ska jag också komma igång med lastträningen av hästarna, appis var inte alls taggad till att gå på transporten sist ;) Aqua står och slår med hoven i transporten när vi står stilla så jag ska försöka på något sätt få henne att sluta med det. Jag tror det har med att göra att hon inte är bekväm i transporten alls. Så hoppas att jag kan träna bort det!
 
Aqua delar med sig av kraften ;)

lördag

Igår hoppade jag appis, har satt dit en kedja på hacket istället för läderremmen jag hade. Då kunde jag ta igenom mina halvhalter mycket bättre innan hindret. Hoppade en oxer och ett räcke samt en två studs. Det kändes jätte bra, kunde se avståndet flera galoppsprång innan så det blev väldigt bra anridningar. Appis hoppade väldigt bra och det känns som hon börjar bli lite säkrare i hoppningen. Hoppade några språng på 1,10 utan problem. När vi hoppar hemma nu känns allt väldigt bra, men när vi var ute sist så blev hon så spänd och springig. Så ska försöka komma ut mycket med henne nu så det släpper. Imorgon är det iaf klubbhoppning, så ska hoppa 90 och 1m. :)
 
Aqua har lite minivila nu, så hon har vilat helt torsdag och fredag. Idag ska hon skrittas ut en sväng och imorgon ska jag nog rida lite lugnt och lösgjöra henne :)
 
Ne nu ska jag upp till stallet, appis och aqua ska skrittas ut och sen ska jag trimma appis lite i ridhuset inför imorgon :)
Hästarna igår :) Dom har blivit riktigt tajta, tajtare än vad appis och tess var!

hopptränat aqua :)

Vi jobbade mycket med att hoppa hinder kort ur sväng, aquas svaghet då hon är lite trögsvängd men jag tycker det gick väldigt bra att svänga idag ;) Sen hoppade vi en linje på fyra galoppsprång med bommar emellan. Avslutade med ett räcke och den linjen. Det låg på 1,20-1,30. Så första gången vi hoppar lite högre :) Första gången rev hon oxern på linjen men efter de rättade hon till sig och hoppade riktigt, riktigt fint! Första gången hon verkligen tar i och visar lite språng :p Hon gör ju som sagt inte mer än vad hon behöver, men när hon väl river en gång rättar hon verkligen till sig vilket är en väldigt bra egenskap.
 
Vi har tappat bort laddaren till kameran när vi åkte hem från Lanzarote. Men pappa filmade lite med mobilen, dock väldigt dålig kvalité. Här är iaf de tre sista hindren vi hoppade, på oxern hoppar hon verkligen superfint :) Är väldigt nöjd med dagens träning :D
 

Aquatini - såld

Aquatini född 2005 e. Quite Easy - Robin Z. Gått nationell 1,30 med placering. Aqua köpte vi i november 2012 av uppfödaren. Jag behövde en ''läromästare'' och Aqua blev perfekt till mig för den budgeten vi hade. Hon fick upp tävlingsintresset hos mig och vi red upp till 130 innan hon såldes våren 17.
 
 

plus

Jag tycker alla ni som inte sett programmet plus ska se det, på svtplay. Handlar om en oseriös hästhandlar samt hennes veterinär som hon använder till besiktningar, hur de släpper igenom hästar som inte är utan anmärkning egentligen.
 
Man ska alltid vara riktigt försiktig när man köper häst, speciellt importhästar. Vi är alltid med på besiktningarna och väljer själva veterinären. Vi har som tur bara köpt (eller iaf aqua och tess) av väldigt seriösa säljare som vi har bra kontakt med än idag! Det är inte så kul när man står där med en häst som man köpt för 100 000kr som inte är ridbar och man inte kan lämna tillbaka den.
 
Jajaj, kolla programmet iaf :) Tycker det är grymt hur man kan göra så mot hästar, levande djur. Speciellt veterinärerna, som är till för att rädda djur kan släppa igenom en icke frisk häst genom en besiktning. Tror inte lika många kommer besiktiga sin häst på solvalla nu efter att man vet att veterinärerna där tydligen inte berättar om alla anmärkningar de hittar på hästen.

dressyrtränat idag :)

och... det gick faktiskt väldigt bra :) Har inte kunnat jobba henne i skritten förut, då hon antingen släppt stödet och inte gått framåt (vilket kan leda till att hon börjar ställa sig) eller så har hon kastat sig iväg i trav. Nu de senaste två veckorna har det börjat släppa och idag jobbade vi henne ganska länge i skritten och hon hade ett väldigt bra stöd och bjöd framåt. Ibland tappar hon lite sug framåt men inte alls som innan!
 
I traven kändes det mesta bra, öppnorna gick väldigt bra! Galoppen i höger gick också bra, jobbade mycket med tempoväxlingar och samlade henne rätt rejält vilket hon gjorde bra. I vänstergaloppen blev hon nog ganska trött så där blev det mest en dragkamp på det raka spåret där hon absolut inte ville går rakt ;) På voltspåret kändes hon dock bra :)
 
Pappa skrittade ut appis en runda. Aqua ska bara skrittas imorgon eftersom hon blev så trött idag. På onsdag är det hoppträning och sen får hon en minivila resten av veckan för det har varit väldigt mycket träningar nu. Appis ska ridas som vanligt och på söndag ska jag hoppa henne på klubbhoppningen för att hon ska få komma ut mer och slappna av.
 

aqua igår

Jag är jätte nöjd med Aquas och min tävlingsdebut. Hon som vi köpte aqua av var där och tävlade så fick hjälp på framhoppningen :)
 
I 1m var vi dubbelnolla och den rundan kändes bra. Ibland när jag tappar galoppen i svängarna så börjar jag ta i henne för att hitta rätt avstånd. Så måste istället låta allt flyta på genom svängen och ha skänkel om!
 
I 1,05 så tänkte jag lite mer på framåtlägen men då blev hon istället lång och tappade trycket i galoppen. Så den rundan var inte så jätte bra. Måste ha ihop henne lite mer och ha trycket i galoppen men ändå hitta framåtlägen. Här fick vi 2 ner på en linje som sagt!
 
 Film från 1m

kaos

Igår när vi skulle lasta och åka var det rätt kaos. Aqua blev jätte orolig när vi lastade på henne först så när vi kom till tävlingen vågade vi inte lämna henne själv i transporten så pappa fick hålla henne medan jag hoppade appis. Appis som blev extremt spänd av lastningen (hon bara ställde sig när jag skulle lasta) och jag som var helt ofokuserad för jag inte fick tag i pappa (hade ingen koll på var han höll hus med aqua). Resulterade i att jag hade noll fokus på appis. Det var nästan inte schysst mot appis att starta för allt var lite kaos och jag hade inte fokusen där det skulle vara och jag red väääldigt dåligt. Så ja, appis bara sprang och var jäätte spänd. Så denna rundan var bara skit. Glömde borsthinken på stallplan med mina sporrar i och glömde ta på martingal när jag gjorde iordning, martingalet kom jag inte på förrän jag hoppat klar haha.. Hade velat hoppa 1m också men det gick inte att efteranmäla.
 
Appis står iallafall lugnt i transporten när vi tar ut aqua men om vi skulle lämna aqua själv så skulle hon nog bara stå och skrapa och slå med hoven. Det gör hon när vi är på träningar... Så vet inte riktigt hur man ska lösa det.
 
Nästa tävling är om två veckor, så får se hur jag gör då. Hon måste ju lära sig att stå lugnt och själv i transporten. När vi hade tagit ut aqua stod hon och skrek på både appis och hennes syskon som var där och tävlade. Konstigt att dom känner igen varandra? Har ju haft henne i 4 månader nu :p

På väg hem

Nu är vi på väg hem igen! Det gick jätte bra med Aqua, var dubbelnolla i 1m och första utanför placering. I 1,05 så hade vi två ner, rev båda på första linjen. Skulle haft mer tryck i henne in och fått tillbaka henne till de andra. Resten gick bra :) är jätte nöjd med henne!


En klar

Har hoppat appis nu och hennes runda var kaos :p måste hitta någon lösning på hacket för hon bara sprang och jag hade noll koll! Hon rev några och så fick vi tidsfel för jag satt på halsen efter ett hinder :p hon var riktigt spänd med, hoppas det släpper ju mer vi kommer ut. Väntar på att aquas klass ska börja, hoppas det går bra med henne iaf :)


tävling imorgon

Skrittade ut båda hästarna med en kompis och sen trimmade jag appis i ridhuset. Hon kändes fin och i slutet jobbade hon väldigt bra genom ryggen. Aqua skrittades bara så hon är pigg tills imorgon ;) Hoppas det går bra imorgon med båda, aquas och min tävlingsdebut och appis har inte tävlat på ett år!!

tränat och hoppat!

Träningen gick bra och i slutet när vi rättade till allt gick det jätte bra :) Känns bra inför tävlingen på lördag! Appis hoppades innan vi åkte och tränade och hon var laddad!! Men hoppade super :) Hoppade några språng på 1m, hon var rätt laddad som sagt så ska trimma ordentligt imorgon!
 
Nu ska jag sova så skriver mer imorgon.

dagen

Kom massa snö idag så vågade inte rida ut då det var sjukt halt och man såg inte isen. Som tur var var ridhuset klart idag så blev lite trimmande där. Pappa intervalltränade appis och jag trimmade aqua. Hon kändes helt okej men lite seg.
 
Längtar tills all snö och is smälter undan och det tinar upp i marken så vi kan komma ut och trimma istället. Aqua behöver ridas mycket i skogen, flera dagar i veckan och det bästa är att avsluta på banan efter en uteritt. Endast rida på banan/i ridhuset när hon hoppas eller tränas. Då kommer hon jobba och sätta muskler mycket bättre. För hon har en helt annan bjudning där och kämpar mycket bättre :) Sen är det mycket roligare att rida vardagspassen när hästen tycker det är roligt och vill jobba och det känner jag att hon inte riktigt vill nu. När det kommer till tävling eller om det är något speciellt så är hon mer på hugget :) Vilket visar att hon tycker det är kul :)
 
Imorgon är det som sagt hoppträning med aqua och innan det ska jag hoppa appis lite inför tävlingen. Ska nog bara hoppa en kort bana på tävlingshöjden.

yeeey :D

Har lite roliga veckor att se fram emot nu :)
 
v. 11
Hoppträning för Erica med Aqua
Tävling med båda
 
v. 12
Dressyrträning för Angelica med Aqua
Hoppträningför Fidde med Aqua
Klubbhoppning
 
v. 13
Hoppträning för Svante med Aqua
Åker till sommarstugan med båda och då ska vi ta upp tess med :)
 
v.14
Påskloooov :D
Tävling med båda
Här hoppas jag att jag kan träna för Eamon någon dag
 
Anledningen att jag bara tränar Aqua är ju för att jag behöver träna med henne. Appis vet jag redan hur jag ska rida. Sen så blir appis så himla stressad och spänd i grupp så det blir väldigt lätt att det blir fel då. Den enda jag tränar appis för är Eamon då jag rider själv för han och han är en så lugn tränare vilket passar oss tillsammans! Sen till sist så är det Aqua som är min främsta tävlingshäst och appis är bara med för hon tycker det är kul och för jag ska få mer rutin, och så är appis världens bästa att rida :D
 

tisdag

Igår var pappa och jag ute och skrittade en sväng i skogen, det var mycket is så det gick inte trava/galoppera något förutom på ett ställe, så det blev ett ganska lugnt pass.
 
Idag red jag ut appis, då hittade jag en isfri backe där jag galopptränade lite uppför. Hon blev väldigt flåsig :p Galopperade upp för den 4 gånger, den är lagom brant och lagom lång. Appis är verkligen väldigt otränad, hon behöver komma ut och klättra och intervallträna samt hoppa mycket serier och studs. Har väl inte riktigt förstått hur otränad hon är, jag visste ju att hon inte var stark nog i kroppen än men inte så här :p Haha.. Så nu får det bli mycket fokus på detta!
 
Aqua fick vila, hon är ju som sagt lite strulig att rida ut på eller rättare sagt lämna stallet, så vill inte riskera något när det är isbana på stallplanen. Men imorgon ska pappa och jag rida ut så tror jag ska ta backen några gånger med Aqua också :) Hon behöver också sträkas och lära sig att ta i och kämpa lite. Kommer nog mest rida ut på henne nu i vår för jag tror hon kommer jobba mycket bättre då eftersom hon tycker det är roligare att vara ute i skogen.
 
Igår tricktränade jag appis lite. Var på ridbanan men hon verkade vara väldigt osäker med underlaget. Det var hård snö och lite is så det blev inte så mycket med det. Ridhusunderlaget verkar hon trivas på så ska börja träna bugningen där så snart det är öppet igen. Vill försöka hinna lära in ett trick till innan allt ska vara klart med projektarbetet. Har ju varit väldigt lat med allt vilket jag ångrar lite nu.
 
En lite rolig bild från peter eriksson träningen. Hon som alltid har en tendens att hoppa av stort hellre än nära ;) Kan lägga ut fler bilder här sen när jag fått resten. :)
 
 

söndag

Hejhejhej!!
 
Då var man hemma igen, satan så kallt det ska vara fortfarande. Trodde ju det skulle vara vår nu ju :p Igår red jag Aqua och pappa appis. Det fick bli ridhuset, trimmade lite och hon kändes fin! Idag blev det ridhuset igen eftersom jag inte kommer kunna rida där nästa vecka fram till fredag. Hon kändes fin idag med men lite seg, red utan sporrar och hon tar inte skänkeln så bra så det måste vi jobba med. Hon måste börja ta i lite mer och anstränga sig, hon latar mest runt och gör inte mer än vad hon behöver ;) Red appis en liten stund efter pappa oxå, hon kändes lite framtung efter han ridit. Första gången han rider henne på bett, hon är lite svår i början eftersom hon inte tar stöd på bettet av sig själv. Men i slutet började hon komma igång mer med bakbenen :)
 
Blir uteritter måndag, tisdag och onsdag. På torsdag ska jag hoppträna, för en ny tränare :) Eller hade praktik där nu i tre veckor, så ska bli kul att testa en ny tränare. Får se hur mycket det går att rida ute nu, det är ju isbana på stallplanen. Kanske det är bättre i skogen där det finns snö så man kan trava/galoppera lite :)
 
Tränade ett trick idag efter ridningen, har inte varit jätte bra med mitt projektarbete om man säger så... Tränat bergsgeten 2 gånger innan och detta var tredje gången och då satte hon den :) Men nu har jag lånat en bra bok med olika trick som man ska lära in iordning. Så nästa trick är att buga, får se hur det går :p
 
Hon fattar verkligen nu. Behöver bara dra lite i grimskaftet (eller i detta fallet tyglen) för att hon ska fatta att hon ska trampa in med bakbenen :) Så duktig var hon!! Detta är föresten jätte bra stretching för överlinjen och en bra balansövning! :)

uppdatering

Hej, här var det inte mycket uppdatering! Hästarna hemma mår bra och vi har det gött här på Lanzarote. Imorgon är det sista dagen och då ska jag och pappa ut och vågsurfa :) Skit kul! Sen på fredag åker vi hem och på lördag ska jag rida igen :D Får nog hoppa lite på söndag igen för ridhuset är stängt mån-tors för sprinklersystemet ska installeras. Eller så åker vi till jfk i veckan eller så kanske utebanan är bra om det är plusgrader hemma under veckan. Det återstår att se, tävling på lördag är det iallafall :D Ska bli sååå kul, appis hoppar 90cm och kanske 1m. Aqua hoppar 1m och 1,05m :)
 
Jajajaaa, nu har jag inte mycket mer att säga. Vädret har varit jätte bra här idag och nu är jag riktigt brun igen :p Nu ska vi äta middag, ute, så gött att kunna sitta ute i värmen och äta. Sen ska vi göra något, vad det blir får vi se!

hej från lanzarote

Nu är vi på Lanzarote, eller vi kom hit vid två :) Så skönt med sommarvärme igen! Vi gick upp vid fyra imorse för att åka till flygplatsen så alla har gått och lagt sig nu, förutom jag som sov typ hela resan ;) Sitter här och kollar lite filmer på hästarna, har verkligen fått tillbaka min ridmotivation nu efter alla skador. Kollade lite klipp på fina tess, vi hoppas så mycket att hon ska kunna komma igång nästa år när hon fått sitt föl. Det hade verkligen varit så kul!! :) Då har jag förmodligen utvecklats mer och kommit upp lite i klasserna med Aqua och då kan jag ta tess upp i klasserna på ett bättre sätt än innan. Chansen är väldigt liten att hon kan sättas igång igen, men kan ju alltid hoppas :) Men nu ska jag nog sova, ut och sola och bada imorgon förhoppningsvis :D
 
En 1 meterklass i våras förra året.

RSS 2.0