resultat björbäck dag 3

Var uppe sex imorse, knappt sovit någoting för jag har sån hosta. Direkt när jag kom hem från tävlingen sov jag flera timmar och nu sitter jag här med feber -.- Så här mycket sjuk jag har varit detta året har jag typ aldrig varit innan... jaja
 
Debut 1,15, 8 fel:
Det var nog den svåraste banan jag ridit och dessutom det högsta. Första nedslaget kom på hinder nummer 3, en oxer ur sväng där jag tappade galoppen (+ att hon halkade till) så där åkte en bom, hon petade bara till. Andra nedslaget var riktigt onödigt, kom på B hinder i kombinationen. Rätade inte upp mig ordentligt (vilket jag gjort i alla kombinationer heeela helgen) så vet inte varför jag inte gjorde det. Så där rev hon ganska grovt. Sen gick resten bra. Men vi fick inte riktigt något flyt, det kändes såklart större än innan och jag skulle nog galopperat på lite mer, haft lite mer grundgalopp. Men jag är helt okej nöjd, vet att vi kunde gjort det bättre, men samtidigt så är det våran första regionala tävling (andra starten) och jag har inte så mycket rutin. Det är ganska stor skillnad på lokalt och regionalt, då det är betydligt mer maxat och hindrena kommer mycket snabbare. Men bara träna vidare :) Aqua var duktig som vanligt!!
 
 

lördag

Skulle trimmat ett lösgörande pass på aqua idag men eftersom det blåste så mycket så var hon väldigt spänd och stressad. Var först ute en sväng i skogen, där var hon bara spänd och jobbig. Hjälpte inte att vi gick till banan så skrittade ut en sväng istället. Vill inte rida henne för länge utan ska istället rida fram henne lite längre imorgon eftersom hon bara går en klass. Så hoppas att jag får loss henne ordentligt innan start imorgon :) Hoppar 1,15 imorgon, vilket blir en debut :) Rider första klassen imorgon så får åka halv sju från stallet.. Så upp om typ 6 timmar. Men det ska bli kul och jag hoppas det går bra :) Nu måste jag sova!

framhoppning

Framhoppningen i björbäck var riktigt stor med två oxrar och räcken. Ogillar verkligen när det är för trångt och man inte kan hoppa fram ordentligt. Men det var verkligen ett plus att dom hade så stor bana till framhoppning! :)
 
Aqua har verkligen hoppat igenom sig väldigt bra både torsdag och fredag. När hon kom hoppade hon väldigt högt med huvudet över vissa språng (speciellt på låga hinder) men så bra som hon hoppade igår och i förrgår har hon nog aldrig hoppat :) Här är några bilder från framhoppningen igår.
 
 
Idag ska jag åka och rida hästen vi ska låna, rida aqua, packa och fixa med appis och tess såklart :)

resultat björbäck dag 2

 1,10 4 fel:
Idag var det alltså regional debut :) Hon kändes lite stel på framridningen men hoppade några bra språng på framhoppningen. Inne på banan kändes det helt okej, men inget emot gårdagens 1,10 som var en toppen runda. Vi fick ett ner på 4an. Man hoppade de ner mot hörnet och kände att hon började titta till på några som satt utanför och då frös hon till lite i språnget så hon rev med bak. När jag red runt banan innan jag startade var hon nämligen väldigt tittig på dom som satt där, så tills nästa gång om hon tittar på något ska jag rida runt där tills det släppt. Men annars gick resten av rundan bra, distansen kunde jag tagit tillbaka henne lite tidigare för vi kom lite nära. På sista hindret så tvekade hon faktiskt lite, det var ett björkhinder och tror hon tittade till lite och hoppade lite extra över de :p
 
Skulle lagt mer tid på att rida fram henne ordentligt idag så hon verkligen blev lösgjord. Men nu vet jag det till nästa gång. Tror hon hade lite träningsvärk och var helt enkelt lite stel idag. Imorgon så hoppar jag inget då det börjar på 1,20. Så ska rida ett lugnt pass imorgon med mycket lösgörande arbete :) Det kändes inte som hon var seg idag, snarare att hon hade mer bjudning än igår men hon var inte helt lösgjord.
 

4 fel

Ett ner idag i 1,10 men en helt okej runda :)

Sötis!!<3


resultat björbäck dag 1

1m 0+0 fel, 4a:
Hon kändes lite seg för hjälperna på framridningen men hoppade superfint, märktes att hon tyckte det var kul att komma ut på tävling igen :) På banan fick vi inte riktigt något flyt men en helt okej runda. Satsade i omhoppningen och trodde inte det skulle räcka till en 4de plats men det gjorde det :)
 
 
 
1,10 0+0 fel, 8a:
När jag red fram så kändes hon jätte fin, var verkligen på bakbenen! Hoppade super fint och blev verkligen ridbar innan hindret och lyssnade både om jag vill sätta ihop henne eller länga lite eftersom hon var så pass bra på bakbenen! Inne på banan fick jag en super bra känsla och vi fick ett jätte bra flyt. Kändes bra att jag kunde gasa på lite och sen sätta tillbaka snabbt utan att det tog 50 meter. Hon lyssnade verkligen super och gjorde allt jag bad om :) Så kul att hon har utvecklats så i markarbetet! I omhoppningen var det som sagt väldigt jämt och var bara 2 s från ettan.
 
 

fina aqua <3

På väg hem nu, ska putsa allt och packa om tills imorgon så är allt klart! Alla avd. B är först imorgon igen, inte mig emot då jag är rätt morgontrött :p Men det börjar 8 och jag är har startnummer 55(?) så räcker med att vi är där när man kan gå banan! Ska ladda upp filmerna när jag kommer hem sen :) Hon var som sagt suuperfin i 1,10!!
 
 

Och 8a i 1,10 :D

Hon var riktigt fin i denna klassen, satt och log hela banan :D det var riktigt jämt bland alla placerande, 5an till 10an hade alla 26s i omhoppningen så vi hade inte hundradelarna på vår sida ;) men är suuuuuper nöjd med dagen!!


4a i 1m :D

Aqua sover på bilden ;)


tävling imorgon!! :)

Imorgon hoppar jag 1m och 1,10. Lite segt att jag är 9a i första klassen och typ 46a i andra klassen... Så det kommer ta ett tag imorgon, hoppas det inte regnar bara... :p Ska rida likadant som jag gjorde på sista tävlingen, inte rida iväg till hindrena utan vänta ut så hon inte blir flack. Ska även hoppa fram likadant som sist! :) Hoppas det går lika bra som sist :D
 
Har nästan packa klart allt, allt är putsat iallafall och tror jag ska toffsa manen på aqua imorgon! Tycker det är rätt fint, så kanske hon får knoppar på fredag eller söndag :)
 

ridpasset

Idag blev det en ridtur i skogen igen med min syster. :) Samma hästar som igår och idag var aqua piggare än igår, så hoppas det håller i sig till imorgon och hela helgen ;) Appis var galen som vanligt haha men hon är verkligen den roligaste hästen att rida, eftersom hon är så pigg och framåt :)
 
Appis fick inviga ett ridregntäcke som jag köpte för läääänge sen idag, tänkte ha de på aqua imorgon om det skulle regna lite. Typ när jag går banan och så :)
 
 

ullared

Tog typ hela dagen i ullared. Köpte lite vanliga saker man behöver och till hästarna blev det hästgodis, slickstenar, fodertunna, spö, pälsglans, och... tror det var allt. Direkt när vi var hemma åkte jag till stallet! Nu sitter jag här och är taggad inför imorgon ;) Ska bli så kuuuul! Hoppas på fint väder med. :)
 
Appis var helt galen i dom, tess tyckte helt okej om dom och aqua verkade inte tycka om dom :p
 

nästa vecka!

Längtar tills nästa vecka då förmodligen denna hästen kommer :) Ska bli så kul att fortsätta utveckla den och tror att det kommer bli jätte bra. Förhoppningvis är den frisk på böjprov så vi kan låna den!!
 
 

tisdag

Idag har jag haft över 100 läsare och det var ett tag sen jag hade det sist :D När jag bloggade som mest hade jag nästan det femdubbla men eftersom jag inte bloggade något förra sommaren, knappt något under hösten/vintern/våren så är det ju inte så konstigt att jag tappat endel. Men det är jätte kul att jag har vissa trogna läsare som ändå stannat kvar, riktigt kul :D Hoppas snart att det kommer lite fler läsare hit nu när jag uppdaterar bra igen och det ska förhoppningsvis hålla!! :)
 
Idag blev det en tur i skogen med min syster faktiskt :) Hon red mycket innan men inte nu längre. Jag red appis (och hon aqua) och hon var galen som vanligt! Har lärt henne att stegra med mig på så nu har hon hittat en ny teknik för när hon vill iväg i galopp, typ studsa/bocka nästan så satt lite löst ett tag xD Hade ju inte sadel heller. Men annars gick det bra :) Håller på att göra flugmedel nu, kom på det vid tio att jag skulle göra det och eftersom det måste koka två timmar med så får jag vara uppe ett tag till (men det gör ju inte mig nåt :p). Så hoppas att det ska hjälpa lika bra som sist jag gjorde det!
 
Imorgon ska jag till Ullared, blir alltid mest bara hästsaker jag köper där och får alltid med mig minst 2 påsar hästgodis :p Har inget speciellt att köpa utan hänger bara med för att det alltid är kul att gå där (en stund iallafall!). Sen ska jag rida, putsa, packa, tvätta aquas ben och svans, frisera osv... Så allt är klart inför torsdagen! Det är alla avdelning B först, tävlingen börjar inte förrän 10 och vi har knappt en timme dit så slipper gå upp tidigt :) Gött!
 
Bild från idag :)

utvärdering tranemo

Tänkte fortsätta med att utvärdera tävlingsplatser som jag gjorde för ett bra tag sen. Så börjar med Tranemo som jag var på sist :)
 
Tävlingsbanan:
Stor gräsbana med bra underlag. Det hade inte regnat så det var såklart torrt och fint. Det var en ganska tråkig bana i 1m där det bara gick runt i en cirkel. I 1,10 var det en mer regional bana (kanske för att 1,20 som var sen var regionalt) och jag tycker det är roligare med lite klurigare banor. Men vad mer kan man begära när det är lokalt? Då ska det vara lätt och enkelt.
 
Framridning:
Utomhus och det fanns bra med plats, fanns nog 2 stycken till och med.

Framhoppning:
Den var på grus och den var jätte stor och bra!! Man kunde hoppa oxern och räcket i från båda varven. Sen kunde man även ta ett språng på gräs innan man gick in, vilket är väldigt bra då vissa hästar säkert kan vara lite känsliga för ''underlagsbyten''.
 
Funktionärer:
Trevliga och allt flöt på bra. Dock var det lite strul med startlistorna och dom hade inte skrivit ut startlistor utan man var tvungen att be om det. De tycker jag dom borde ha skrivit ut eftersom det alltid tar lite tid att fixa sånt och det är några före som behöver fråga något osv...
 
Cafeterian:
Jag brukar inte äta mer än frukost på tävlingar eftersom det är så få starter på lokala tävlingar så man behöver knappt äta lunch. Så har ingen aning om dom hade bra lunch osv.. men bra frukost iallafall :p
 
Övrigt:
Tycker Tranemo var en bra tävlingsplats och vill självklart åka dit igen. Det fanns bra med plats överallt och det var nära alltihop. Extra kul var också att dom hade en fotograf på plats :) Det låg också väldigt fint. Det negativa var väl att vägen dit var väldigt dålig från att man har svängt av från nissastigen. Men det kan ju inte dom hjälpa!
 
Sorry för samma bild igen men hade ingen mer från den tävlingsdagen :p
 

hoppbilder del 2

Här kommer resten av bilderna från igår, fina aqua <3 Hatar dock att jag vrider kroppen åt vänster över vissa språng... måste träna på det!
 

babbel

Visst har jag blivit lite bättre på att blogga igen? Tycker faktiskt det är kul igen, speciellt när det händer mycket med hästarna och så :) Har redan förberätt 2 inlägg tills imorgon!
 
Alltid när jag är ledig så blir jag en sån datanööörd, vänder på dygnet helt. Tillbringar mina kvällar/nätter vid datorn och hittar massa skoj att göra. Hittade en bra blogg som jag läste igenom nu i ett par dagar, alltid kul :p Sen hittar man lite roliga youtube klipp, sen ska man kolla tävlingar, sen ska man läsa lite bloggar osv... Finns alltid något kul att göra! Men nu känner jag att jag måste vända tillbaka på det igen, blir så himla seg på dagarna annars. Så tänkte sova nu och upp så tidigt jag orkar imorgon för att påbörja mitt lilla sommarjobb ;) Sen ska jag såklart till stallet på em/kvällen. Hoppas på bra väder imorgon så man även kan hinna sola och bada lite.
 
Men som sagt, nu måste jag sova. Hörs imorgon! :)
 
....Och så skulle jag bara leta upp en bild till detta inlägget men hittade då provridningsfilmen på aqua så var ju såklart tvungen att titta på den :p På tal om det så kan jag skriva en jämförelse från då och fram tills nu. Eller kanske hela våran tid tillsammans? Hon har iallafall utvecklats enormt i markarbetet, det kan vem som helst se! Äsch, nu får detta inlägget bli bildlöst för nu måste jag sova.!
 

hoppbilder del 1

Nu när jag har kollat på bilderna tycker jag hon hoppar väldigt bra med ryggen och inte alls med så hängades frmaben som hon kan ha ibland. :) Så med andra ord hoppade hon väldigt bra och väl idag, vilket också kändes!

Kommer fler bilder imorgon :)

helgens starter

Regional debut och en 1,15 debut! Ska bli så kul :D
 
 

hoppat

Som sagt blev det lite hoppning idag. Inte bästa banan direkt att hoppa lite högre på men låga hinder och dressyr funkar bra. Men det fick gå denna gången och innan nästa tävling så tänkte jag rida bort till banan som ligger rätt nära eller åka till någon bana och hoppa.
 
Kändes iallafall bra idag, hoppade en kort bana på 1,10-1,15 i slutet och det kändes bra :) Aqua hoppade fint och luftigt så hon känns i toppform nu ;) Ovanligt framåt och inte slö av sig så det är jätte kul. Förra ägaren sa att hon blir lite segare på sommaren men jag tycker bara jag har fått mer och mer bjudning i henne nu det sista :D Så förhoppningsvis blir hon ännu piggare till vintern :D Blev lite bilder idag så lägger upp dom sen, här är en iallfall! :)
 
 

aquas vecka :)

Här kommer Aquas veckoplanering, tänkte börja med det igen :)
 
Måndag: Hoppning
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Uteritt, väldigt lugnt
Torsdag: Tävling 1m+1,10
Fredag: Tävling 1,10
Lördag: Uteritt mycket lösgörande
Söndag: Tävling 1,15
 
Brukar hoppa två dagar innan tävling men nu blir det tre när hon ska tävla flera dagar. Sen rider jag henne väldigt lugnt dagen innan eftersom hon inte är den piggaste hästen. :p Ska bli kul att tävla igen, skulle egentligen tävlat för 2 veckor sen men det krockade med studenthelgen.
 

dagen

Har packat upp alla grejer i stallet idag, fixat hö till hästarna (att ha på tävling och om dom behöver gå inne på dagen pga blinningar) så allt är klart nu :) Hästarna verkar trivas ihop och dom har verkligen en jätte stor hage med träd och så, så förhoppningsvis kan de ta skydd där och slipper gå in när det är varmt och blinningarna attackerar dom...
 
Aqua och jag tog en barbacka tur i skogen. Hon var väldigt spänd men lämnade stallet utan problem, duktig häst! :) Sen under nästan hela ridpasset sprang hon riktigt spänt men när det släppte blev hon riktigt fin :) Pigg (för att vara henne) var hon också, riktigt kul :) Imorgon ska vi hoppa lite inför tävlingen.
 
 

söndag

Var riktigt trött igår och somnade vid åtta och sov till elva idag! haha har inte sovit ordentligt på några dagar... Igår red jag ut en sväng barbacka på Aqua och pappa var med på appis! Vi red på en gräsväg mellan två fält. Appis var galet pigg och aqua hade jätte mycket bjudning och jobbade på jätte bra. Har nog aldrig suttit på henne när hon jobbat så bra :) Så det märktes att hon tyckte det var kul att komma ut! Därför jag för det mesta rider ut på henne, för hon får mer bjudning och jobbar mycket bättre då.
 
Hästarna när vi kom hit i fredags :)
 

ihopsläpp

Har släppt ihop hästarna nu :) Lite spring och några bakutsparkar men inte mer än så. Aqua och appis håller ihop och tess försöker vara med. Så hon höll sig mest till appis eftersom hon är snällast :p Men dom kommer säkert bli kompisar snart, aqua och tess :)

glad midsommar :)

Hästarna är nere i sommarstugan, tess är hämtad från seminstationen och dom står alla inne under natten så släpper vi ihop imorgon. Hinner inte uppdatera mer idag men glad midsommar på er :D

hoppövning

Har inte orkat uppdatera idag, legat i sängen och halvsovit fram till eftermiddagen (i hopp om att bli frisk) då jag drog till stallet. Idag red jag lite markarbete med Aqua i ridhuset. Hade lite små hinder uppe (ritade upp lite snabbt i paint). Hade en linje, och bågar och hinder snabbt ur sväng, hoppade runt lite olika banor på det. Hade bara på sockerbitshöjd. Aqua kändes fin på marken och allt flöt på bra. Försökte tänka på att vänta ut hindret istället för att rida iväg och plocka bort galoppsprång vilket funkade bra. Hade lite problem med bågen där vi lätt hamnade för långt ut men i slutet fångade jag upp henne direkt efter hindret och det kändes jätte bra! :)
 
Sen satte jag upp ett räcke på 1,10 (trodde jag, visade sig att det var 1,20 när jag hoppat klart xD) och hoppade det 3 gånger. Ibland river hon första gången när jag höjt så mycket men idag var hon bara i lite första gången. Väntade verkligen ut räcket och det kändes jätte bra. Hon la sig väldigt bra i handen också och jag hade ett bra stöd! Sen var hon inte seg heller vilket är ett plus :)
 
Så här såg det ut, hoppade både rakt fram, båge, svaga bågar osv... :) Bra övning! 17,5 meter mellan hindrena på långsidan. De andra måttade jag inte vilket jag borde gjort egentligen.
 
Nu ska jag packa mina grejer för imorgon åker vi :) Behöver inte packa så mycket för ska ju hem igen efter 1,5 vecka eftersom jag ska utomlands med en kompis och hennes familj :D
 

ridtur på appis :)

Blev uttråkad av att ligga i sängen hela dagen så åkte upp till stallet. Blev en skogstur med appis :) Hon krånglar aldrig när man ska rida iväg och man behöver inte driva på henne som aqua. Så det passade mig nu när jag inte är helt frisk ;) Blev ganska lugnt men även lite galopp. Hade en halsring och försökte rida så mycket som möjligt med den, samla, rida framåt, samla, rida framåt i galoppen och hon lyssnade väldigt bra! :) Hon är ju väldigt pigg i skogen så blev lite förvånad att hon lyssnade så bra utan att jag tog i tyglarna :)
 
Ska försöka lägga upp en planering inför tävlingen nästa vecka för aqua, så skriver jag ut den här. Det ska trimmas massa dressyr och hoppas lite små hinder för att hon ska vara i bra form ;) Jag kan ju inte direkt stärka upp henne på en vecka utan det ska hon få göra efter denna tävlingen då det inte är någon på 3 veckor. :)
 
Jag måste fixa lite nya ridbilder till bloggen, för nu blir det mest textinlägg. Men ni får hålla ut lite till. :)

salt och transportproblem

Vi har haft lite problem med Aqua när vi kört henne själv. Hon står gärna och bankar typ hela vägen när vi kör henne, men aldrig när appis är med. När vi sen är framme har hon varit jätte svettig. Även när hon står i transporten står hon gärna och bankar och håller på. Då lägger hon onödig energi på att stå och banka samt att hon svettas så mycket.
 
Jag läste att om hästar svettas väldigt mycket förlorar de stora mängder salt och det måste man tillföra snabbt. Annars drar det ner prestationförmågan väldigt mycket. Saltet har en viktig roll för törstregleringen, hästarna kan ha vätskebrist utan att känna törst. Så på senaste tävlingen hade jag laddat upp riktigt ;) Hade med mig betforvatten som vanligt, dock brukar hon aldrig dricka av det. Sen hade jag blött kraft/betfor/havre och en massa salt. Så direkt när jag lastade av henne fick hon äta av de så hon skulle få i sig salt. Under den dagen drack hon även väldigt mycket vatten som hon tidigare aldrig gjort. Vet inte om det berodde på saltet eller inte. Hon kändes även väldigt pigg under hela dagen trots värmen. När vi var i Svarttorp var det väldigt kvavt, hon hade stått och bankat + svettast mycket och hon kändes väääääldigt loj och seg. Så jag ska fortsätta med detta, sen ger jag även salt i maten varje dag nu när dom svettas väldigt mycket under sommaren.
 
Tillbaka till bankproblemet och att hon svettas. Vi löste det faktiskt sist vi var iväg och tävlade. Vi satte bara i öronproppar och då stod hon som ett ljus på transporten. När vi sen lastade ut henne var hon inte ens svettig fast det var jätte varmt. Så det var skönt att vi kunde lösa det med, onödigt med en häst som ska ta ut sin energi på att stå och banka hela vägen :p Så ett tips till er som har hästar som står och bankar eller svettas när ni åker, sätt i öronproppar. :)
 
Svettig och blöt häst, mest blöt efter en havritts ;)
 

sjuk

Vaknade upp sjuk idag, kände mig lite dålig igår med men idag sämre... Så har bara chillat hela dagen fram tills nu. Tror inte det blir någon ridning idag, kanske om jag mår bättre sen. Annars ska hästarna såklart få mat, (dom går halvt på bete just nu, vill inte släppa ihop med några nya hästar för bara några veckor utan dom släpps på bete nu i helgen i falkenberg) och kollas till :) Ska nog börja packa ihop hästarna saker med som ska med över sommaren.
 
Ska försöka skriva ihop något roligt inlägg senare, förslag?
Haha denna bilden är så härlig :)
 

ridit och ridit! :)

Red ut hästarna på förmiddagen med en kompis. Appis som jag red kändes fin, men pigg som vanligt :) Dom gick ganska lugnt eftersom aqua säkert hade lite träningsvärk sen igår. Sen var pappa och jag i Halmstad på pay and jump med hästen och det gick jätte bra :) Så vi har bestämt oss för den nu, vi ska alltså bara låna den. Men ska böja igenom den på kliniken först så att den är frisk, man vet ju aldrig vad som kan dölja sig... Men den är verkligen super fin, har nog aldrig suttit på en häst med den kapaciteten innan :) Kan avslöja att det är en Quite Easy till, bara blev så av en slump :p Ska skriva mer om den när vi tagit hem den, då det är helt säkert! :)

då var denna dagen snart sluuuut

Dressyrträningen gick väldigt bra idag, hon jobbade på jätte bra! :) I traven har jag fått rida halvhalter heeela tiden för att hon har sprungit iväg från arbetet men nu idag kunde jag börja rida på i traven då hon verkligen jobba med sina bakben. Red även lite öppna där som hon gör väldigt bra nu. I galoppen red jag små bågar på långsidorna med lite förvänd galopp, hon vill väldigt gärna byta galopp men måste träna på att ha kvar henne i den förvända galoppen. Men annars kändes hon väldigt fin, mjuk och ett jämt stöd i munnen. Så det är bara fortsätta träna så här, så kommer hon utvecklas ännu mer och hoppningen kommer bli bättre. Förra tävlingen hade jag ju en jätte bra känsla hela tiden där hon verkligen jobbade med bakbenen och sprången blev jätte fina :)
 
Appis gick en sväng i skogen, hon kändes fin och var pigg som vanligt ;) Sen var jag ute och körde appis i transporten :D Hon tyckte den var riktigt läskig först, hon har alltid varit skepptisk till transporter men våran gamla har hon ju vant sig vid nu. Så det kommer nog släppa snart, hon lastade sig själv i slutet iallafall :) Så jag och appis var ute på en tur, första gången jag körde helt själv och det gick bra! :) Sen så la jag ut min moppe på blocket och det tog typ 3 timmar innan någon var här och köpte den. Så nu är jag några tusen rikare! Ska nog spara dom till en CWD sadel som jag sen ska köpa :) Måste bara kolla upp med storlekarna, för jag fattar typ inte hur dom funkar. Någon som vet kanske?
 
Imorgon blir det nog uteritt för båda, kanske ska klättra lite! Sen ska jag även ner till halmstad och åka på en pay and jump med hästen, jag hopppppas det går bra :)

då var det måndag :)

Första vardagen som arbetslös, känns gött ;) Tog en lång sovmorgon och nu ska jag tvätta och fixa det som ska med till sommarstugan i helgen. Rätt skönt att ha vintertäcken tvättade nu inför i vinter så slipper man det sen i höst.
Har mest bara hästrelaterade saker inplanerade denna veckan och i helgen har jag ingen aning om vad jag ska hitta på. Veckan efter ska jag sätta igång lite med mitt ''sommarjobb'', ska måla om farfars hus :p Och sen så är det ju tävling i björbäck hela helgen vilket ska bli så kul :D Veckan efter det åker jag till Mallorca i en vecka och sen kommer resten av sommaren bestå av att rida/träna/tävla, måla, ev. åka utomlands igen, träffa kompisar, festa och sånt kul :D Kommer bli en bra sommar helt enkelt :)
 
I eftermiddag ska jag dressyrträna aqua, var länge sen nu faktiskt. Men hon har utvecklats väldigt mycket sen sist och känns mycket mer ridbar! Så det ska nog gå bra. Sista träningen innan vi åker och kommer därför inte kunna träna förrän i höst.
 
Mycket studentbilder nu, men bättre än inga bilder :D

söndag

Nu är jag hemma igen från falkenberg. Var uppe snabbt i stallet och kollade till hästarna, dom käkade gräs och mådde bra :) Det gick bra att rida hästen innan, den hoppar verkligen helt otroligt bra. Hoppade bara runt lite för att iallafall ha hoppat den en gång till för nästa vecka ska vi åka på en pay and jump. Hoppas verkligen att jag reder ut den och att det går att få ordning på den på tävlingsbanan. För att hoppa den hemma är inga problem.
 
Nästa vecka är det ingen tävling heller, men både dressyr och ev. en hoppträning. Sen i slutet av veckan flyttar vi ner hästarna till falkenberg :) Ska bli kul! Nu ska jag snart sova, är dötrött efter denna väldigt roliga helg :D
 
Hästen! ;)

Äntligeeeeeeen!!!

Den är som ny, sadelkammare och boggi!! Det enda är westernhästen ;) men den kan vi ju ta bort om vi vill!! Äntligen, så gött!


ridit och såå

Hästarna var fina. Båda reds i skogen och dom var pigga, även aqua ;) Hon strulade dock lite när vi skulle iväg men sen lyssnade hon väldigt bra fram för skänkeln och jobbade på bra! Imorgon ska jag som sagt ner till falkenberg och hoppa hästen igen :D Sen ska vi iväg och kolla på en transport!!! Äntligen! En boggi med sadelkammare som vi saknar på våran, så krångligt att ha alla grejer i bilen. Så om nån letar efter en fin billig transport, stor, luftig och väldigt bra så är nog våran till salu snart! :)
 
Nu ska jag käka, fixa mig och iväg på ännu en studentfest :D Kul! :)
 
Haha en halv fyllebild på mig och basse (nova). :p
 
 

tjaaaaaa

Då har man tagit studenten!! Sjukt kul dag igår men kvällen var väl inget speciellt, en helt vanlig utekväll. Vad ska man göra nu? Jag har sökt till högskolan där jag ska läsa naturvetenskapliga basåret. Vill ha naturämnena som jag aldrig läste på gymnasiet, alltid bra att ha i framtiden. Men samtidigt är man lite sugen på att göra något annat, kan ju liksom göra precis vad jag vill nu. Så vi får se vad det blir. :)
 
Ska snart åka upp till stallet och rida hästarna, appis ska gå i skogen och aqua rider jag nog på banan.:)
För jag har tagit studenten, fyfan vad jag är bra ;)
 

torsdag

Hopptränade som sagt igår, det gick väl bra :) Hon var lite ''smygseg'' eller vad man ska säga. Så märkte det inte först att jag var tvungen att rida på men när jag väl väckte upp henne kändes det bättre :) Vi hoppade lite distanser och ja det kändes bra :)
 
Idag har jag bara varit uppe en stund och gett dom mat och tittat till dom :) Imorgon får dom också vila för dååååå, tar jag studenten :D!!! På söndag åker jag nog ner till falkenberg igen och hoppar hästen jag ev. ska låna. Nästa vecka ska jag nog testa den på en träningstävling och om allt funkar då tar vi den :) kul!

olika (hopp)tränare

Har tränat för ganska olika hopptränare nu sen jag fick Aqua. På ett sätt är det väldigt rörigt för man får så mycket tips från alla håll men samtidigt kan man ta med sig av det som man själv tycker funkar.
 
Tränade för Svante precis när jag fick henne, av den träningen fick jag bara ut att jag skulle rida framåt vilket problemet då var. Sen har jag tränat för fidde och där var det också mycket att jag skulle rida framåt, kicka igång henne efter hindren vilket jag har tagit med mig. Nu tränar jag för Erica, har inte tränat så många gånger men tycker hon är väldigt bra på att lösa problem och fokuserar lite mer mellan hindren är vad fidde gjorde. Mer engagerad, därför jag inte tränar regelbundet för fidde längre.
 
Sen hoppade jag en träning för Eamon i påskas och där är det fokus på mycket rytm och galopp samt att hon ska ta i med sina bakbenen. Jag fick även mycket tips på hur jag kan jobba vidare henne både från marken och från ryggen. Nu i skolan har vi tränat för Victoria vilket jag tycker ha funkat bra. Senaste träningen fick vi rida mycket med yttertygeln samt rida ihop dom ganska mycket (med yttertygeln) vilket funkade jätte bra på Aqua. Hon hoppade väldigt, väldigt väl. Även när jag fick hjälp på tävlingen så skulle jag vända upp med yttertygeln, rida rakt fram både före och efter och sen vända med yttertygeln. Aqua fick en helt annat galopp där hon satte under sig och hoppade super fint. Jag fick en helt annan känsla, speciellt i handen så det kändes verkligen jätte bra :)
 
Så jag har verkligen tagit med mig av alla tränare och tar med mig det som funkar bäst. Så på ett sätt är det bra och på ett sätt är det dåligt. Nu i sommar kommer jag träna för Eamon och sen under hösten kommer jag hålla mig till en tränare eftersom jag inte går i skolan längre då.
 
Här är ett kort klipp från träningen med victoria, jag tycker aqua går väldigt bra mellan hindren i en bra form samt att hon hoppar väldigt väl. Hon är fortfarande inte helt rak innan hindret, hade hon varit det hade hon hoppat ännu bättre.

tisdag

Idag fick hästarna vila, har inte ens varit i stallet. Blev utgång igår och sen upp för friluftsdag idag. Sen hem och sova och vidare på grillkväll med klassen :) Imorgon ska jag hoppträna Aqua iallafall och sen blir det utgång. På torsdag ska jag vilaaaaa inför fredag!! Längtar :D:D
 
Aqua kändes väldigt fin på galoppbanan igår men hon var riktigt tittig! Sicksackade mest på galoppbanan och allt var skitläskigt :p Men när hon väl slappnade av var hon som sagt fin. Hon var också ovanligt pigg och ville verkligen framåt vilket alltid är kul :)

inplanerade tävlingar i sommar :)

Ska bli så kul med alla tävlingar i sommar och är riktigt taggad :) Äntligen hittade jag en ridning som funkade senast och det kändes väldigt bra! Dom tävlingarna som jag har inplanerade är:
 
Björbäck 27-30 juni. Hoppar tors: 1m & 1,10 fre: 1,10 sön: 1,15 (debut)
Glommen 19-21 juli. Hoppar fre: 1,10 lör: 1,15 (lilla rundan, finalen går i 1,20 på söndagen och om vi kommer dit hoppar jag nog inte den)
Halmstad 26-28 juli. Hoppar fre: 1m(?) & 1,10 lör 1,15 sön 1,10
 
Så det är bara meeting inplanerade :D Ska bli sååå kul :) Om allt går bra så borde vi kunna debutera 1,20 ganska snart efter sommaren. Vill verkligen inte stressa upp i klasserna utan jag vill att allt med ridningen ska funka och det ska kännas lätt innan vi går upp en klass. Har ju själv aldrig hoppat 1,20 på tävling innan, så det ska bli väldigt kul :D Lånehästen kommer väl förmodligen följa med någonstans med, halmstad blir det väl! :)
 
Någon som ska på samma tävlingar? :)
 
 

flugmedel

Hejsan! Kommer ihåg att jag tog ett recept på flugspray från din blogg för några år sedan, och minns att den sprayen blev väldigt bra. Nu hittar jag inte receptet på din blogg, är något problem med sökningen, så jag undrar om du kommer ihåg receptet och kan skirva det till min mail? Har för mig att det var rosmarin i iaf. :) Vore snällt! //Frida
 
Svar: Skriver ut det här istället så kan ni andra som vill också testa det :) Kopierade det gamla inlägget... Jag tycker det har funkat bäst, ingen av de jag har köpt har funkat. Även fast det kostar 50kr eller 250kr.
 
''Har gjort eget flugmedel/insektsmedel i år igen. Förra året tyckte jag detta funkade väldigt bra :) Så jag kör på det igen. Det är ju billigt och funkar istället för att köpa dyrt som inte ens funkar. Det enda negativa med detta är att det stinker när man gör det, fyfan!!!!! haha

Ingredienser;
0.5 liter vinäger
2 liter vatten
1 hel vitlök
1 kryddburk rosmarin

Gör såhär

1. Skala vitlöken och skär den i småbitar. Lägg alla ingredienser i en kastrull med en liter vatten och låt småputtra i någon timme (ungefär 2 blir lagom). Tänk på att det inte ska koka utan bara puttra.
2. Ställ medlet i kylen i ett dygn. Sila därefter blandningen och späd med en liter vatten.
3. Häll upp det i sprayflaskor och där har du ditt eget flugspray! :)''
 

Morgontur på Aqua :)

Galoppbanan blir det :D


Tess

Nu har jag kört Tess (pappa satt bredvid, börjar lära mig nu ;)) till seminstationen. Hon har inseminerats en gång men då blev hon inte dräktig. Så skulle hon inseminerats och ta backprov förra veckan men då hade hon en konstig brunst. Så i fredags sprutade vi igång henne så imorgon ska dom ta backprov och sen inseminera om det inte är något konstigt. Förhoppningsvis är det väl de eftersom hon inte blev dräktigt sist! Men vi får se, hoppas på det bästa :)

Några bilder från idag :)


@sommarstugan

Sitter i falkenberg nu, ska snart äta grillat och sen ska vi köra tess innan vi åker hem igen :) Blev knappt en dag här i falkenberg!
 
Har precis varit iväg och provat en häst - ja faktiskt :) Har letat efter en häst att låna över sommaren att ha till träning och tävling som ligger på samma nivå som aqua. Vi var iväg och provade en förrförra veckan i stockholm och allt gick jätte bra, hästen passade mig osv... Så jag skulle låna den och även rida den för försäljning senare i sommar. Den hade legat ute länge och inte blivit såld. Vi skulle hämtat den nu i helgen men så hade den skadat sig i hagen och så var den ev. såld. Så det kändes ju lite tråkigt då jag tyckte om den väldigt mycket och allt funkade så bra.
 
Men hästen jag provade idag kändes det också väldigt bra med. En super fin häst med rejäla språng ;) Saken är bara den att den saknar rutin på tävling och det är väl det som är problemet. Så vi får se hur det blir, ska testa den på någon träningstävling innan vi bestämmer oss. Men annars var det verkligen en super fin häst som hoppar i alla lägen men som sagt saknar den rutin på tävlingsbanan och har aldrig fått chansen att gå några högre klasser. Men den har verkligen kapacitet!! Lite större med, upp mot 1,70 så det var lite annorlunda med än mina små runt 1,60 hästar ;) Men släpper det bara på tävling så blir det nog en väldigt bra häst. Men ja, håller det lite undan så länge.
 
Nu längtar jag efter tessss :D Ska bli så kul att träffa henne igen!!

lördag

Hästarna fick vila idag ändå. Har solat och chillat med kompisar och nu var jag bara uppe snabbt och gav dom mat och tittade till dom :) Ska snart iväg på rixfm festivalen så det hanns inte. Imorgon får dom också vila för då ska jag åka till falkenberg över dagen. Mamma o pappa är redan där så får ta tåget ner, ska bland annat hälsa på tess och köra henne till seminstationen, o även en annan grej ;) Hoppas det går bra iaf! Ska bli kul att träffa tess igen, var länge sen sist, i påskas. Så man saknar henne allt :)
 
Tess i påskas :)

fredag

Pappa och jag tog en skogstur på hästarna idag, barbacka såklart :) Blev lite trav och galopp också. Aqua kändes mjuk och fin efter igår. Kommer rida på i helgen som vanligt och sen nästa vecka kommer Aqua få ta det lite lugnt då det är studentvecka!!!! :D ÅÅÅÅH! Kommer bli så kul!!! Någon mer som tar studenten i år? :D
 
Hästarna idag!! Väluppfostrade, avslappnade och lydiga ;)

resultat tranemo 6 juni

Är nöjd med dagen, speciellt 1,10 :) Fick hjälp av victoria (almgren) som vi tränat för i skolan på framhoppningen. Det hjälpte väldigt mycket även fast det bara var små saker som att vända upp med ytter tygel och att ha henne rak innan och efter hindret.
 
1m 0+0 fel.
På framhoppningen var hon lite tjaffsig när jag ville vändra med yttertyglen och slängde med huvudet och höll på, även inne på banan. Men det hjälper henne verkligen att komma ihop och komma under sig bättre. Hon hoppade jätte fint, blev lite back innan nåt hinder men jag måste verkligen lära mig att vänta ut istället för att rida på. Det var det som hände sist i 1m när vi fick ett ner, red iväg henne och hon blev flack. Men idag väntade jag ut mer och red inte på. I omhoppningen tog jag det väldigt lugnt och det kändes bra där! :)
 
1,10 0+0 fel, 7a av 5 placerande.
Hon kändes mycket finare när jag red fram här. Tjaffsade inte alls lika mycket utan accepterade mina hjälper och jag fick en jätte bra känsla. Hon hoppade jätte fint på framhoppningen. På banan kändes det jätte bra, den var lite svår för att vara en lokal men vi klarade svårigheterna bra :) Hon hoppade jätte fint även inne på banan och det enda var väl att vi kom lite nära på 2an så hon var i där men annars tror jag inte hon var i något annat hinder.
 
I omhoppningen satsade jag lite, men missade att ta innanför ett hinder och därför förlorade vi några sekunder och eftersom det bara var 5 placerade så var man tvungen att rida den vägen. Men tog en väldigt snäv till sista som hon vände runt sig bra på. Hon var väldigt svårsvängd när hon kom men jag tycker hon bara blir bättre och bättre att svänga hela tiden :)
 
Film från 1,10:
 

aqua i 1,10 :)

Det var några stycken som tog kort där idag, så hoppas jag får tag i några fina bilder. :) Kvalitén blir ju inte den bästa när man tar från filmen.

Yeeey äntligen...

...satte vi två dubbelnollor i 1m och 1,10!! :D i 1,10n kändes det bäst och Aqua hoppade riktigt fint! Satsade inte så mkt i 1m och i 1,10 tog jag utanför ett hinder så ingen placering idag. Men det viktigaste är ju ridningen och det kändes väldigt bra idag :) skriver mer när jag är hemma.


tävling imorgon :)

Har ridit aqua en stund på banan barbacka :) Jobbade lite i traven med öppnor. I galoppen samlade jag ihop henne väldigt mycket och sen ökade rejält. Har märkt att om man verkligen samlar ihop henne så hon får sättas sig ordentligt på bakbenen så blir hon en helt annan häst. Appis funkar det med om man gör övergångar mellan skritt och galopp, på tess red jag mycket öppnor i galopp och på aqua funkar det tydligen när man sätter henne riktigt på bakbenen i en samlad galopp! :) Hon kändes riktigt fin stundtals. Men så är hon ju lite tjaffsig i munnen och så, släpper stöden eller biter fast i bettet. Men fick iaf en lite högre form än vanligt idag.
 
Sen tvättade jag benen, svansen och manen. Putsade och packade, satte i broddar redan idag så jag slipper det imorgon. Det är på gräs :) Så imorgon blir det tidig uppgång som det inte blivit de senaste gångerna då tävlingarna varit på em. Men morgon tar det över 1 timme dit och är på morgonen. Så dags att sova nu, är riktigt trött. Ska verkligen vara skärpt imorgon och rida bra!

quintess :)

På tal om tess, jag ska faktiskt sätta igång henne lite smått i sommar :) Hon kan ju ridas även fast hon (förhoppningsvis) är dräktig. Hon var ju ohalt i påskas och vi såg också att hoven på de benet hon har ledbandsskadan hade växt annorlunda än på den andra framhoven. Den var lite mindre och hade växt lite innåt. Vi har låtit hovarna växa ut (hon går utan skor) ordentligt första gången och då syntes detta väldigt tydligt. Det är säkert naturens egna sätt att försöka att reparera skadan. :)
 
När vi sa detta till veterinären sa han att det var en annan häst som hade liknande skada som tess och den hästens hov växte också annorlunda än den andra framhoven. När dom sen la på skor och rätade upp vinklarna så blev den halt igen. Sen lät dom hoven växa ut igen och då växte hoven konstigt igen. Så dom behöll vinklarna som hoven själv skapat och nu går den 1,50 igen och har inte varit halt på 3år. :)
 
När vi ställde av tess i höstas trodde vi verkligen inte att hon skulle bli bra eftersom hon var så pass halt och även i några månader efter var hon lika halt. Men när hoven sen hade växt på sitt sätt blev hon ohalt och om man sen behåller dom vinklarna så kanske det finns hopp om att hon kan sättas igång igen :D Därför ska jag sätta igång henne lite lugnt i sommar (barfota) och se om hon blir halt igen. Hoppas inte :D Hade varit så kul om hon kunde komma igång nästa år igen!
 
Hon har verkligen en sån fin teknik!! Min gummiboll <3
 
Dock har ju Aqua visat att tekniken kan slänga sig i väggen, bara man har ett hopphuvud såå ;)
Nejj, hon har faktiskt också en väldigt fin teknik när hon vill <3

-

Så här kommer tess föl bli, lätt ;) Pappa och jag skojar jämt om att tess föl kommer bli en riktig stjärna som vi sen ska sälja till roffe när den blivit äldre ;) Men.... så lätt är det ju faktiskt inte.. :p
 
 
 Eller varför inte som denna ;)

Ett klipp från idag :)

 

hopptränat!

Har hopptränat Aqua idag, det gick helt okej :) Inte dåligt men fick ingen superkänsla heller. Hoppade olika distanser, båge och rak linje med alla 4 galoppsprång. Hoppningen gick bra, den löser vi men just markarbetet är ju ''problemet''. Jag kan nöja mig med detta för detta funkar men vill jag ha snäppet bättre anridningar och språng måste hon utvecklas mer i markarbetet. Hon måste ta ett stöd på bettet längre fram där hon får upp sin form lite samtidigt som jag måste ha lite bättre galopp i henne. Hon blir lite obekväm i den höga formen hon får innan hindret, där hon gärna också släpper sina bakben. Hon måste fram med nosen och ta ett stadigt stöd där.
 
Funderar på att testa ett smalare bett nu, har ridit på ett jätte tjock 2-delat där jag ville att hon skulle ta stöd vilket hon gjorde väldigt bra. Men nu har hon utvecklats väldigt mycket och tar stöd så ska nog testa rida på de några gånger :)
 
Jag lägger nog ut någon kort film senare :)

helgens ridpass

Igår red jag Aqua i ridhuset, jobbade henne över låga hinder (hade en linje med 3 hinder och 13 meter emellan, 3 galoppsprång mellan syftet var att träna på rytmen). Blev inget bra pass för det var alldeles för varmt i ridhuset. Solen hade legat på hela dagen och det var som en bastu där inne. Så aqua kändes seg och tror det berodde på det. Så skrittade ut en sväng istället :) Får tänka på det i sommar nu, att rida där när inte solen legat på hela dagen. Anledningen till att jag inte vill hoppa på banan är för underlaget där är alldeles för hårt, speciellt när det inte regnat på ett tag. Så självklart hoppar jag på fibersandsunderlaget som är i ridhuset istället! :)
 
Idag skrittade jag ut appis och hade aqua med i grimskaft. Hon hade ''vilodag'' idag. På torsdag är det tävling igen, ska bli rooooligt och hoppas att vi kan sätta en nolla iaf!! ;)
 
Aqua o novis i svarttorp förra helgen :)

RSS 2.0