tisdag

Appis reds ut idag och Aqua longerade jag lite :) Båda var fina! Imorgon ska dom studshoppas lite, ska bli kul :)
 
Får bli denna söta bilden på Aqua igen när hon är nyfödd :) Så söt <3

dagens ridpass

Var uppe på fm och red Aqua och Appis.
 
Var ute en sväng i skogen med Aqua, ledde henne första biten in i skogen och sen hoppade upp. Men hon var riktigt stressad så det tog ett tag att få henne att stå still och komma upp. När vi sen skulle fortsätta in i skogen så stannade hon men hon lyssnade till slut fram. I skogen är det ganska stora ytor och det är inte lika stor risk att det händer något som det är när vi ska lämna stallet där det finns saker överallt + diken ;) Så hon stannde några gånger för vissa otäcka saker hon såg men tillslut tog hon verkligen skänkeln framåt :) Hon var riktigt spänd men när vi galopperat släppte det och hon började frusta! Hon kändes fin när hon hade slappnat av :) Kommer nog göra så här några gånger till och sen tror jag inte det kommer vara något problem att lämna stallet. Men jag vill inte hålla på med det nu när det är så halt ute eftersom sist gled jag av och blev trampad :( Så när snön är ute ska vi ta tag i problemet om det inte redan är löst! :)
 
Appis red jag i ridhuset på bett. Hon kändes lite stel i högersidan så jobbade mycket lösgjörande med henne. Galopperade över ett sockerbitshinder oxå som jag hade innanför långsidan vid B. Red både långa raka anridningar och hoppade de på en volt :) Hon kändes helt okej i slutet.
 
Nu har jag precis varit uppe och gett dom kvällsmat och klippt Aqua, hon blev jätte fin :) Ska klippa appis nu i veckan också :)

söndag och snart ny vecka!

Hejsaaan!
I helgen har jag inte ridit något för jag har inte vart hemma, men pappa red dom lite igår. Imorgon ska jag upp och rida på fm för jag börjar inte förrän ett :) Så Aqua ska ridas ut en sväng (får se hur det går) och appis ska jag trimma i ridhuset, har inte gjort det sen jag kom hem, pappa som ridit henne mest. Denna veckan är det inga träningar, men har planerat lite studshoppning, dressyrarbete, klättring och kanske lite intervaller för båda. :) Mycket uppbyggnadsträning nu!

motivation

Nu känns det äntligen som jag börjar få tillbaka motivationen till hästarna. Enda sen appis och jag gick omkull 2010 så har vi haft otur med allting och då vågar man knappt lägga upp en planering på träning och tävlingen eftersom den ändå bröts hela tiden. Jag har bara åkt på någon tävling och sen när man tävlat så känner man motivationen just då till att träna till nästa tävling. Men sen försvinner den i veckan ändå. Nu dock känns det så kul att båda är igång, att Aqua bara känns finare och finare och vi har lite roliga saker inplanerade. Appis har jag inte direkt några planer på att träna/tävla henne utan vi tar det lugnt med henne så får vi se vad som händer. Nu har pappa kunnat rida henne jätte bra så han är lite sugen på att hoppa någon liten träningstävling med henne ;)
 
Aqua och jag har inga tävlingar inplanerade än, jag hade tänkt åka på en lokal på jfk men nu har vi bokat resa den veckan så är inte hemma. Annars så ska vi hoppträna en helg för Peter Eriksson, han kommer till Toveryd (där jag står) och har en två dagars träning i ridhuset :) Ska bli jätte kul! Sen fortsätter ju dressyr-hoppträningarna som vanligt. Och lite mer mot våren så sätter ju tävlingarna igång :D Ska verkligen stärka upp henne tills dess och utveckla henne ännu mer i dressyren!
 

Aqua hoppträning 23/1

Träningen idag gick helt okej, hon har ju tappat mycket så det märktes att hon blev trött i slutet. Vi jobbade mest med små hinder, en studs och en serie. Passande bra för aqua nu när hon behöver stärkas upp ordentligt. I början var hon väldigt fin, i dressyren känns hon bara finare och finare för varje ridpass. Så hon kändes lite mer ridbar i början. Men hon är fortfarande väldigt svårsvängd och vinglig då hon inte tar riktigt stöd på yttertyglen och är svår att få med ytterbogen på. När vi hoppade serien drog hon lite till höger oxå så det visar ju att hon inte är riktigt liksidig.
 
Sen avslutade vi med en liten bana, hon är ju som sagt svår svängd så när hindren kom snabbt ur sväng från en snäv sväng fick vi lite problem. Men annars funkade det mesta bra och hon hade bra framåtbjudning :) Bara att dressyra vidare och öva på att rida rakt fram och svänga ;) Vi behöver ju inte öva på att hoppa för det kan hon, det är dressyren som hon behöver träna på! :)
 
Kort klipp, kan lägga upp fler sen :)
 
 

årsumé del 2

Andra och sista delen av årsumén! Det hände inte så värst mycket med hästarna i somras då allt var så oklart med skador osv...
 
MAJ.
- Kunde äntligen börja hoppträna tess :) Fick jobba mycket med framåtbjudningen på träningarna!
- Vi hoppade våran första tävling på länge. Startade bara 90cm och var nolla :)
- Hade haft appis i exakt 4 år :D
- Tess och jag fortsatte att tävla, hoppade 90&1m. Var nolla i 90 och hade ett ner 1m.
- Appis var hos veterinären och då visade de sig att hon hade en ledbandsskada.
- Tess och jag gjorde vår bästa hoppträning någonsin. Detta var då pappa var med appis hos veterinären så har tyvärr inte film från det :( Hoppade en lång bana på utebanan på 1m-1,10 och allt stämde. Många svårigheter var det med!
 
JUNI.
- Appis skrittades bara här.
- Släppte hästarna på magert bete ;)
- Var iväg på en tävling med tess här, men då kände jag att hon inte var som vanligt. Så det var bara dags att besöka veterinären IGEN!
 
Har inte så mycket bilder här ifrån då det inte hände så mycket..
Min pojkvän red tess :)
Pappa hoppade tess lite :)
 
JULI.
- Fick körkort äntligen!!
- Flyttade hästarna till falkenberg.
- Tess kollades hos veterinären och behandlades, vi visste inte då att det fortfarande var ledbandet som var problemet.
- Appis kändes inte heller frisk men visade ingenting på besöket.
- Var i falsterbo :)
Red ut tess och hade appis lös efter ;)
 
AUGUSTI.
- Appis kollades igen och visade ingenting så hon skulle gå på metacam. Tess behandlades igen.
- Flyttade hem hästarna och mig själv till Jönköping igen.
 
Det var väl det som hände, tess vilade ju mest och appis reds bara lite dressyr på.
Lite fina sommarbilder blev det dock :D
 
SEPTEMBER.
- Vi var på ett återbesök med tess och förstod då att hon inte håller och måste vila igen om det ska finnas någon chans att hon ska bli bra igen. Så då bestämde vi oss att ta föl på henne istället :D
- Jag satte igång appis ordentligt innan tredje besöket för att få henne visa nåt. Äntligen då visade hon. Sen behandlades hon och vi satte igång henne väldigt lugnt.
- Började med mitt projektarbete med appis!
Blev inte så många bilder den månaden då ingenting hände...
 
OKTOBER.
- Började leta en ny häst att (som det var till en början) låna.
- Appis skrittades och travades lite lugnt.
- Fortsatte med mitt projektarbete!
- Pappa och min pojkvän byggde ett vindskydd till hästarna så vi kunde ha en ny lösdrift där vi fodrar! :D Då dom blir alldeles för feta på fri tillgång.
 
 
NOVEMBER.
- Provred 4 hästar, bla Aqua! :)
- Red i ridhuset för första gången :D
- Lämnade tess i falkenberg!
- Provade Aqua igen, besiktigade henne och tog hem henne :D
- Hopptränade för Svante Johansson på Aqua!
- Dressyrtränade och hopptränade henne mer :)
- Hade haft Tess i exakt 2år :D
 
DECEMBER.
- Började månaden men att åka och hälsa på tess :D
- Aqua och jag hoppade en klubbis, ett ner i 90cm och nolla i 1m. :)
- Fortsatte att dressyr och hoppträna aqua!
- Spelade väldigt mycket myhorse!!!
- Appis började hoppa och var nu fullt igång :)
- Hälsade på tess en gång till :)
- Aqua började bli mycket finare i dressyren!
- Åkte till sydafrika :D:D
 
 
 
 
 
Och en bild från sydafrika :) Ska lägga upp lite bilder från resan och berätta lite vad vi gjort!

årsumé del 1

Tänkte skriva en årssumé, alltid kul att gå tillbaka och se hur året varit :) Detta året har varit lite upp och ner på hästfronten, som de senaste åren vart känns det som.
 
JANUARI.
 
- Tess fick ju sin ledbandsskada under hösten och hade nu skrittats ett tag. Vi var på ett återbesök med henne och ultraljudade och allt så väldigt fint ut så fick klartecken att börja sätta igång henne lite mer ordentligt nu.
- Appis var väldigt fin under denna tiden i dressyren, aldrig varit så fin tror jag! Vi startade en klubbdressyr, hon var superfin innan men inne på banan blev hon spänd och tittig för bordet så hela programet gick inte så bra om man säger så ;)
- Vi hoppade en klubbtävling också, småstartade på 80 och 90cm. Var nolla i båda och i 90cm var det oxå omhoppning där vi kom 2a ;)
- Sen hände det väl inte så mycket mer, jag red några dressyrträningar på appis :)
 
Hos veterinären, appis var oxå med för att göra en extra check :)
 
Klubbdressyren!
 
Klubbhoppning!
 
Blev många turer till ridhuset.
 
 
FEBRUARI.
- Tess fortsattes att sättas igång. Hon kollades hos veterinären igen efter att jag travat 6 veckor så nu kunde hon börja galoppera lite smått.
- Appis och jag hoppade en klubbhoppning till, 80&90cm igen :) Nolla i 80 och ett ner i 90, kunde nu börja rida henne i en lite större galopp då hon hade utvecklats så mycket i dressyren. Funkade bra i första klassen men blev lite väl pigg i andra.
- Var på en clinic för Eamon Hickey och Victoria Almgren.
- Var på Göteborgs horseshow med två kompisar, hade jätte roligt :D


Köpte de på mässan :)
 
Hoppades på att det skulle bli vååår ;)
 
 
MARS.
- Tess fortsatte att komma igång (haha händer inte så mycket med henne).
- Var på clinic för Angelica Augustsson och Douglas Lindelöw.
- Var på några hoppträningar med appis efter vinterns uppehåll.
- Red appis utan sadelgjord för första gången.
 
Någon övning med appis.
 
 
Rider utan sadelgjord!! Kommer ihåg att jag tyckte att hon inte riktigt ville runda sig för höger skänkel här. Man ser lite att hon inte riktigt tar ut steget på höger fram här. Hon fick nämligen en liten ledbandsskada som vi inte märkte....
 
APRIL.
- Första april åkte jag ner till falkenberg för att ha praktik hos Eamon i 3 veckor. Hade såklart med mig båda hästarna :)
- Fyllde 18år!! Min klasskompis hade oxå praktik här nere fast i halmstad så vi var ute på krogen den kvällen och det blev en rolig och galen kväll/natt ;)
- Blev tillsammans med min pojkvännnn :D <3
- Var iväg på en tävling med appis. 95cm. Nolla i grunden men la två volter i omhoppningen för hon bara sprang. Men här kände jag att det var svårare att rida ann hindret ur sväng i högervarv (pga ledbandsskadan). Annars hoppade hon riktigt fint denna tävlingen!!
- Fick börja hoppa tess lite :D + att hon slängde av mig när vi hoppade haha
- Lärde mig massor hos Eamon och hopptränade även för honom på tess!
- Sista helgen jag var i falkenberg kom min pojkvän ner och min bästis och hennes pojkvän. Vi hade en skit kul helg :D
 

18års firande :D
Haha grillen pajjade...
 
Jag bodde själv i sommarstugan på vardagarna när jag hade praktik. Levde på detta då :p
 
Nästa del kommer sen, typ imorgon eller nåt :)

dagens ridpass

Aqua var rätt så fin idag, känns som hon snart är tillbaka där vi var innan vi åkte utomlands. Först red vi ut en sväng i skogen, pappa på appis med :) Där skrittade vi mest men tog lite galopp. Sen red vi lite i ridhuset. Satte upp ett sockerbitshinder på voltspåret med en bom framför och en efter.
 
I både traven och framförallt galoppen hade jag ett väldigt bra stöd och vi fick en väldigt bra galopp. Sen fick vi dock lite krångligt när vi skulle hoppa hindret på voltspåret. Det kom väldigt snabbt från väggen så det gäller att man får med bogen. I höger varv gick det rätt så bra, en gång kände jag verkligen att jag kunde vända henne riktigt bra för ytterhjälperna. I vänster varv var det rätt kaos. Hon var väldigt svårsvängd, sköt ut bogen och blev låååång. Sen bröt hon av från galoppen några gånger när det blev för jobbigt, så det märks att hon tappat lite styrka. Men några gånger fick vi till det där med, valde dock att inte rida henne lika kort i de varvet och istället försöka få med henne för ytter. De funkade bättre!
 
Imorgon får Aqua vila. Appis ska jag trimma i ridhuset. Sen på onsdag är det hoppträning med Aqua och appis får vila :)

sjuk :(

Ligger hemma och är sjuk, min kropp klarade inte kylan sen vi kom hem :p Så blir ingen ridning idag. Tur att pappa rider dom lite :) Sen ikväll åker jag till min pojkvän så det blir ingen mer ridning denna veckan för mig.
 
Saknar...

17jan

Hej, har inte riktigt någon lust att uppdatera just nu. Hästarna joggas lite lugnt denna veckan innan vi sätter igång nästa vecka. Då blir det också årets första hoppträning! :)

hemma!

Nu är jag hemma igen, kom hem igår kväll. Hoppas ni har uppskattat alla inlägg jag förpublicerade ;) Har endel kommentarer att läsa igenom nu, kul :D Det tog ungefär ett dygn att resa hem. Har haft en jätte bra och rolig resa, vi har gjort väldigt mycket saker och sen även solat och badat. Om min bror bor kvar där nästa jul så ska vi dit igen i minst 3 veckor, blev lite för kort med 2 eftersom 2 dygn går bort till att resa dit och hem :) Så det skulle vara jätte roligt :D
 
Idag har jag ridit hästarna, först fick dom nya skor och sen blev det två korta pass i ridhuset. Red dom lite kravlöst i trav och galopp. Och sen några varv på volten där jag jobbade dom lite. Båda kändes rätt så fina, appis var väldigt mjuk och fin. Aqua har inte tappat allt för mycket av de arbetet jag la ner innan vi åkte. I galoppen kändes hon helt okej, i traven också men hon släppte bettet lite då och då.
 
Bild från när vi var ute och åt näst sista kvällen :)
 
Kan lägga ut lite bilder från resan, vi har bla varit ute på Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i 18år. Varit på godahoppsudden som också är känd.. Sett många vilda djur, sälarna var mina favoriter ;) Såg 3 vilda (?) hästar också en dag, dom gick på en gräsplätt mellan två stora vägar. Det var ju inte staktet eller nåt där så tror dom var vilda, smala var dom också :( Körde bara snabbt förbi så hann inte få någon bra bild.

vinter

Innan har jag verkligen inte tyckt om vintern, det har inte gått att rida, jag har inte kunnat ta mig till stallet, allt har blivit så mycket mer krångligare. Men detta året tycker jag inte ens att vintern har varit jobbig, nu när jag fått körkort och vi har fått ridhus så har det underlätta så himla mycket. Nu tycker jag det bara är mysig med all snö och längtar inte ihjäl mig till våren utan den kommer när den kommer. Det enda som är jobbigt är väl kylan, men så värst kallt har det som tur inte varit denna vintern.
 
Det finns ju inget mysigare på vintern att rida ute i snön när solen ligger på :)

Monty Roberts

I april iår kommer Monty Roberts till Flyinge, jag och pappa har köpt biljetter så vi ska gå :D Ska bli jätte kul och förmodligen lärorikt!! :)
 
Någon mer som ska dit? :)

Quintess

 Laddade upp ett gammalt klipp på tess för ett tag sen som jag aldrig visade. Det är från våren 2011 :) Ååh vad jag saknar henne :( Min fina ♥

Heej! Uppdatering från Sydafrika!! :D

Tänkte bara logga in här och säga att vi har det väldigt bra här i Kapstaden i Sydafrika! :) idag har vi legat vid stranden och nu vid poolen och spelat kort. Snart ska vi iväg och shoppa lite :) kan berätta lite om resan när vi är hemma om en vecka :) vi har bla sett många vilda djur!! Får se när jag uppdaterat igen, blogg.seappen har inte funkat och har inte suttit vid datorn sen vi kom hit!


hingst till tess

Nu är det inte många månader kvar tills vi ska välja hinst till tess. Vi har inte kollat så mycket utan vi skulle höra med dyrendahl som ska hjälpa oss framåt våren när han kollat lite närmre på stammen. Men det var han som sa Click and Cash till oss. Och vi har kollat endel på han och han ser väldigt fin ut :) Så just nu lutar det mot den hingsten.
 
Lånade 2 bilder från google.
 
Ett klipp när roffe rider han.
 
 Och ett där han går sm :)
 
Han ser riktigt fin ut tycker jag :D

Alla tricktränings/NH/marktränings läsare läs här :D

Jag har helt tappat motvationen till mitt projektarbete som ni kanske märkt? Har inte uppdatera om det här på jätte länge och inte tränat appis på jätte länge heller.. Efter lovet ska jag verkligen ta tag i det igen. Så jag tänkte att ni läsare som tränar era hästar, kan inte ni skriva om ni har några roliga trick att lära in? Länka något youtubeklipp, eller eran blogg? Bara så jag hittar lite inspiration till att komma igång igen och fortsätta? :)
 
Det är ju så roligt när man väl kommer igång och tränar :D

pappa hoppar barbacka!

 Här är ett klipp när pappa hoppar Aqua ett språng barabacka :) Visst är han duktig?

en rolig händelse i somras

Tänkte berätta om en liten rolig händelse i somras.. Jag, min pojkvän, pappa, min storebror och hans ''tjej'' skulle iväg och rida på appis och tess :) Min storebror har typ aldrig ridit innan så han fick rida tess i början. Hon är ju ganska seg eller ingen racer som appis så allt gick väldigt lugnt till och han travade runt lite. Sen skulle han skritta runt lite på appis (barbacka) och det brukar hon alltid vara lugn med, men efter att han ridit tess så var han ganska ''stark'' med skänklarna.
 
Så när han hoppade upp på appis och satte dom skänklarna i henne då jävlar stack hon haha.. Barbacka och han klamrade sig fast och hon saktade av till slut. Så då gick jag och ledde henne samtidigt som han skrittade. Sen släppte jag bara henne lite (för nu var hon ju lugn igen) och sa att han kunde skritta själv nu utan att göra något, inte smacka eller skänkla. Det första han gör är att sätta skänklarna i henne igen så hon sticker i galopp igen haha. Men han fick stopp på henne som tur var igen och hoppade av direkt :p Det roliga var också att han la sig på halsen för ''han tänkte som en koboj'' ahhaha... Ja så kan det gå. Jag vet inte riktigt vad det var med appis den dagen, hon brukar aldrig sticka så om man bara ska skritta runt lite :p jaja tur att allt gick bra iaf och han höll sig kvar!
 
Jag har faktiskt film från när hon sticker men den lägger jag inte upp här ;) Här är några bilder iaf från samma dag, både pappa, rickard (min bror) och min pojkvän som rider!
 
Om han fortsätter rida, min bror får han nog lära sig att sänka händerna lite ;)

svar på frågor

Skulle du förresten lämna ut Appis på foder? Elr sälja?
Svar: Hon ska inte säljas utan lånas ut. Men jag vet inte riktigt längre. Om jag skulle låna ut henne hade jag gärna velat att det var någon i Jönköping så hon kunde stå kvar på samma ställe eftersom hon trivs så bra där, hon blir ju lätt stressad. Men till våren kommer jag nog inte låna ut henne, utan i såna fall blir det våren efter det (om inte pappa vill rida henne?). Då jag förmodligen kommer flytta för att plugga, om jag kommer in vill säga.
 
Sen skulle jag vilja be dig om ett tips, jag har blivit jätteosäker i ridningen. Jag älskar hästar över allt annat och att hoppa oxå. Men jag har blivit rädd för att hoppa, om det inte är ridskolans snällaste häst. Min medryttarhäst är inte riktigt inhoppad så vi går inte heller så bra ihop... Vad ska jag göra ?!
Svar: Jag tycker du ska fortsätta hoppa på den hästen du känner dig säker på och försöka komma över din rädsla. Inte göra något som du känner dig osäker i för då kan allt gå fel och om kan bli ännu mer rädd. Eftersom allt sitter i huvudet kan man ju träna lite mental träning med sig själv. Tänka ut varför man är rädd och försöka lösa det på den biten. Jag är inte så bra på mental träning men det är en stor bit i det hela.
 
Det låter som att du börjar hitta nycklarna till hur du ska rida henne, kul! tycker du det är vårt att ställa om till hur du ska rida nya häst? Rider du bara dina egna eller brukar du byta med kompisar så ni rider varandras hästar?
Svar: Nej jag brukar inte ha så svårt att ställa om mig till hur jag ska rida nya hästar. Det kommer ganska naturligt eftersom mina egna är väldigt olika att rida och sen rider jag på skolan oxå, många olika hästar.

Njaa, ibland har jag bytt häst men inte så mycket nu. Har mina egna att rida och dom får inte vem som helst rida ;)
 
Vad är det högsta du hoppat?
Svar: 1,30 med appis!
 
har du pojkvän?
Svar: Ja :)

Hur många pojkvänner har du haft?
Svar: Har inte haft någon innan

Kan du gör video där du visar hur du sminkar dig påmorgonen ?
Svar: Njaa det vet jag inte. Jag använder bara lite mascara.

Vem är din förebild?
Svar: Jag har många förebilder, men måste väl ändå säga Roffe och Eamon Hickey.

Hur många hästar har du haft?
Svar: Dom 3 jag har nu!
 
Vart bor du någonstans? Letar nämligen efter någon som man kan ta lektioner av. Du kanske vet någon i Borås trakten?
Svar: Jag bor i Jönköping. Nej det vet jag tyvärr inte :( Sök på google, ''tränare i borås'' om du inte redan gjort de. :)

varför Appis är din over all favourite av de hästar du har?

Fick denna frågan och tänkte skriva ett eget inlägg om den :)
 
Appis är den hästen av mina hästar som ligger mig närmst om hjärtat och kommer alltid att göra. Hon är en sån speciell och mysig häst. Hon vill alltid göra rätt för sig och kämpar in i det sista, i alla lägen. Hon har inte den kapaciteten som Tess eller Aqua har, men hon är ändå min favorit. Det är den hästen som jag upplevt mest nya saker med, första riktiga dressyrträning/hoppträningen, första lokala, första regionala, allt som har med att ha en egen häst för första gången i sitt liv. Hon har utvecklat mig till den ryttaren jag är idag. Det är något speciellt med henne som inte riktigt går att förklara. Men hon är en häst med en så härlig och mysig personlighet. Hon älskar verkligen att bli riden, hon älskar att jobba och vill alltid göra rätt för sig :)
 
Ja hon är verkligen en speciell häst med ett hjärta av guld :) Jag vill alltid behålla henne och någongång vill jag ta föl på henne :)
 

film

 Vi rider ju en gång i veckan på skolan. Sist vi hoppade filmade Emelie i min klass lite, så kunde lika väl lägga upp det här :) Första gången jag hoppar den hästen!

något ni inte visste om Aqua

När jag provred Aqua första gången fick jag ingen bra känsla. Hon såg ganska tråkig ut och hoppade inte sina bästa språng. Men vi bestämde ändå en till provridning eftersom det ändå var ganska bra, bara sju år, stannar aldrig, bra resultat, stadig osv.. Under helgen sen provred vi tre hästar till bara för att ha något att jämföra med och då var vi nästan nära på att avboka provridningen. För det var en till häst som jag tyckte om väldigt mycket. Och den var lite mer framåt än Aqua. Men vi hade ju ändå fixat med att min hopptränare skulle kolla på henne så då kan vi lika väl åka och prova henne. Vilket var väldigt tur, för då kändes det mycket bättre.
 
Vi stod då och valde mellan Aqua och en valack på 12år som gått 145. Men Aqua hade överlägset bäst resultat på tävling, hon var bara sju år, är så ärlig i hoppningen, har aldrig stannat på en tävling osv.. Så vi kände att hon ändå var det självklara valet. Det låg mer dressyrarbete på Aqua än den andra men det tycker jag bara är kul. Nu känner jag att vi inte kunde köpt en bättre häst. Visst har vi mycket att jobba på, hon är krånglig i gången, vill inte lämna stallet, dressyren osv.. Men hon är iallafall en väldigt ärlig hopphäst och det var de vi letade efter. Trodde heller aldrig att vi skulle hitta en så ung häst med de egenskaperna :) Hon är så fin! Vi kunde inte hittat en bättre häst.
 
Jag tyckte också det var väldigt roligt att det var av uppfödarna vi köpte henne. Vi fick ju se hennes mamma och hennes syskon när vi var där. Sen fick jag även med en bild på henne när hon var nyfödd :) Jag vet ju ingenting om Appis vad hon gjort innan jag köpte henne och tess vet jag väldigt lite om också. Så det är roligt att veta vad ens häst har varit med om hela sitt liv :)
 

RSS 2.0