galoppbanan igår

Igår var pappa och jag ute och red runt galoppbanan i vårvädret, barbacka! Var riktigt härligt och hästarna var pigga och fina :) Det blev styrketräning i den tunga snön, så vi körde lite intervaller på ''banan'' i skogen. Men det gick inte att hoppa några stockar än, men snart så :D
 
Lite bilder!
Åkte förbi stallet på väg hem från praktiken och tog av täcket på Aqua så hon fick lite sol på kroppen i några timmar innan det var dags för ridning:)
 
Pappa och appis:
 
Jag och Aqua:
Här ser man hur hon jobbar bra genom ryggen :)

14år :)

Idag fyller appis 14år :) Hon börjar bli gammal nu ;)

hoppat lite

Pappa och jag tog en sväng i skogen på båda hästarna och sen avslutade lite i ridhuset. Hoppade lite gjorde vi också! :) Peter sa att jag skulle rida med ett dressyrspö så jag kan peta på bakbenen så hon kommer igång med dom. Det kändes väldigt tydligt att hon började jobba genom ryggen på ett annat sätt och verkligen ta i med bakbenen. Så ska fortsätta med det :) Imorgon åker vi till Lanzarote en vecka så hästarna vilar helt då. Får se om jag uppdaterar något under veckan men det tror jag :)
 
Här är ett klipp från idag!! Längtar så till första tävlingen nu, egentligen skulle jag tävlat i helgen men sen bokade vi ju resan just den veckan. Men åker istället till falbygden v. 11 :) Då ska båda med, ska bli så kul :D
 
 
Mysbyxor är bäst ;)

måndag

Trimmade appis idag i ridhuset, hade 2 sockerbitshinder på en båge också. Försöker lägga in lite små hinder så ofta som möjligt i markarbetet då hon blir lite spändare när hinder är framme och behöver vänja sig vid det och slappna av. Hon kändes iallafall jätte fin! Men hon är fortfarande svag och behöver stärkas för att bli ännu mer liksidig. Men det kommer med tiden, hon har inte riktigt jobbats ordentligt under hela hösten då det är mest pappa som har ridit henne + att hon har satts igång. Men nu ska hon komma iform igen :)
 
Några bilder på Aqua från helgen. Kanske lägger upp några filmklipp men är fortfarande rätt lack hehe... Tycker mest synd om pappa som fick betala. Jaja, inget att göra åt nu.
 
Men jag fick iallafall lite tips på vad jag ska fortsätta jobba på med Aqua. Det är ju inte hoppningen som är problemet utan dressyren. Hon måste jobbas ännu mer bakifrån fram till handen för att ta ett bättre stöd. Komma ihop mer i en ram hela hon och jobba med bakbenen. Nu hoppar hon mest på sin naturbegåvning sa han, men hon måste bli ännu mer spänstigare och mer rappare (eller vad man ska säga) hela hon. Allt det här är jag medveten om men det känns ännu bättre nu att jobba mot det när man hört det från en annan tränare.
 
Pigg och framåt var hon i helgen iallafall :) Och hon är en så ärlig hopphäst, har nog aldrig suttit på någon ärligare häst än henne!

ja..

Tränade ju som sagt för Peter Eriksson i helgen och ja, fick inte precis ut så mycket av det då jag sattes i helt fel grupp.. Riktigt jävla dåligt. Jag skickade vilken nivå vi låg på ju. Ville byta till idag men det gick inte och fick bara svaret att jag får säga till om jag vill hoppa högre. Men det handlade inte om det utan själva övningarna!! Igår fick jag verkligen inte ut någonting av träningen, ingenting. Vi travhoppade typ olika små hindren hela träningen och hoppade några få hindren i följd sen. Medan gruppen innan som jag såg hoppade långa banor, mycket linjer med olika galoppsprång och gjorde väldigt bra övningar. Jajaja... Bara så tråkigt att det blev så här, hade verkligen sett fram emot denna helgen. Men det var inte värt pengarna och jag tycker oxå att peter kunde anpassat sig lite mer till varje ekipage när det var som det var. Nästa gång jag rider en helgträning för en ny tränare ska jag kolla vilka som rider i min grupp.

hoppfilm på appis :)

Hoppat appis idag vilket gick bra :) Hoppade en trippelbarr, oxer och en 3-studs. Hon var pigg som vanligt och hoppade fint :) Det vi behöver öva på är hennes självförtroende i hoppningen, men idag kändes det inte som det var något fel på det :p
 
Pappa filmade lite, länge sen ni såg film på appis ju :) Mina fina!

hoppträning 20/2

Hopptränade Aqua idag, testade ett nytt bett, ett tjockare 2-delat. Kändes faktiskt väldigt bra på det, fick en bra känsla i handen och inget tjaffs. Annars kändes hon väldigt fin, har aldrig riktigt fått en bra känsla när jag hopptränat henne då jag knappt haft något stöd och jag har bara fått driva på framåt. Då blir hon bara 4 meter lång och det går knappt att rida. Men idag kunde jag rida. Kunde svänga henne ordentligt nästan alla gånger (har lite problem med det) kunde driva på framåt utan att hon trillade isär och som sagt kändes det bra och det är viktigast.
 
Ska träna mer på att varje dag rida i en större galopp så det blir en vana, träna på små volter i en bra galopp där jag får mer ytterbogen och få henne lite kvickare för hjälperna. Känns som vi tagit ett stort framsteg nu i dressyren dom senaste veckorna vilket gör att hon blir mer ridbar mellan hindren. Hoppa kan hon redan så bra! :)
 
Här är ett klipp från idag, man ser på första hindret där vi tappar bogen. Faktiskt enda gången i den svängen som vi gjorde den dålig. Blev ett litet missförstånd upp mot sista 4-kombinationen, trodde inte hon skulle hoppa av ;)
 
Appis trimmade jag igår och hon kändes fin. Galopperade henne över ett sockerbitshinder och hon blir ju alltid lite spändare när man hoppar så fick henne inte riktigt dit jag ville. Men annars känns hon väldigt fin nu. Imorgon ska jag hoppa henne lite :)
 
Har planerat in första tävlingen också, ska till falköping om några veckor, efter vi vart utomlands. Ska nog ta med båda, tävlingsdebut för mig och Aqua blir det då :)
 
 

någon?

Skulle någon som är duktig och tycker det är roligt att göra headers göra en till mig? :) Jag vill ha en med Aqua i också men jag är för lat för att fixa de ;) Skulle någon vilja det kan ni maila den till isabellaf.blogg@hotmail.com med typ samma mått som jag har nu 900 x 450 pixlar :) Kolla på kategorin bilder så finns det en hel del där.


dressyrträning 18 feb

Idag var det som sagt dressyrträning. Tycker traven inte kändes så värst bra, hon släppte stödet mer än vanligt och jag fick ingen jätte bra känsla. I galoppen däremot kändes hon jätte fin, i båda galopperna :) Jobbade med rakriktningen och tempoväxlingar. Fick en bra känsla och hon galopperade på bra själv. Innan var hon så trög i galoppen på voltspåret och jag var tvungen att driva varje steg för att hon inte skulle tappa kraften eller helt sakta av. Nu galopperar hon på själv, för hon är framme till handen och har blivit starkare :)
 
Jätte kul att det går framåt. Ska se om pappa kan filma nästa gång för att se skillnaden sen förra filmen jag la ut för ett tag sen. Missar nästa träning för då är vi på Lanzarote, så det blir om 4 veckor! Ska testa ett tjockare bett oxå för att se om hon vill ta mer stöd i traven. Det hänger ju mest på att hon är svag men det kan vara till en hjälp!

söndag

Hejhej alla som läser ;)
 
Aqua har som sagt gått väldigt lugnt i ett par dagar, mest skogsturer. Idag har jag trimmat appis lite i ridhuset, det är mest pappa som rider henne nu och då på hackamore eftersom hon går väldigt avslappnat på de av sig själv. Men idag red jag på bett och jobbade henne. I traven kändes hon väldigt fin, i galoppen i början var hon lite sådär men fortsatte att galoppera tills hon släppte och tillslut blev hon jätte fin :) Saknar fortfarande lite mer stöd på vänstertygel men det kommer nog snart! Jobbade med rakrikningen i galoppen vilket släppte bra i slutet. Annars kändes hon väldigt lösgjord och fin!!
 
Så här kommer veckan se ut för båda!
 
Måndag: Aqua, dressyrträning. Appis, vila.
Tisdag: Aqua, skrittas. Appis, skogen.
Onsdag: Aqua, hoppträning. Appis vila.
Torsdag: Aqua, skrittas i skogen. Appis, hoppas.
Fredag: Aqua, lugnt i skogen. Appis, skogen.
Lördag: Aqua, hoppträning. Appis, trimmas.
Söndag: Aqua, hoppträning. Appis, skogen.
 
För Aqua blir det en riktig träningsvecka ;) Ska bli jätte kul :D
 

fredag

Fick sluta tidigt idag på praktiken :) Ska upp till stallet om ett tag och rida, sen kommer sadelmakaren och ska kolla sadeln på Aqua. Vi ska nog köpa en ny till henne sen, för denna bara åker bak (om jag inte har en fjärilspadd) och ligger inte riktigt så bra. Men får se vad han har för lösning på problemet :)

torsdag

Pappa och jag har skrittat ut hästarna idag, blev lite trav och galopp oxå. Aqua kändes väldigt fin i traven det lilla vi travade :) Hon ska få ta det rätt så lugnt resten av veckan för nästa vecka är det fullt upp, på måndag är det dressyrträning, på onsdag hoppträning för fidde och sen lör-sön är det hoppträning för peter eriksson :D Allting blev på samma vecka men så blir det ibland. Så hon ska bara skrittas resten av veckan och sen skrittas dagarna mellan träningarna! :)
 
Har inga nya roliga bilder, så får bli ett textinlägg :)

sånt är livet

Hej! Nu tänkte jag bara skriva detta inlägget för jag tror det kan kännas bättre då. Det har ju som sagt hänt en sak och det är att jag och min pojkvän har gjort slut. Har velat i en vecka nu och igår tog det helt slut. Anledningen är nog mest att vi har växt ifrån varandra, allt var jätte bra i början men nu så är inte allt som förr och det funkade inte längre. Vi är inte osams eller nåt men jag vill inte ha någon kontakt med honom just nu då jag tycker det blir för jobbigt. I framtiden kommer vi nog kunna prata som vanliga vänner men inte just nu...
 
Det är säkert flera av er som läser här som har varit med om samma sak och det är inte kul någonstans. Men det finns inte så mycket man kan göra åt det. Ska ägna så mycket tid till hästarna nu för det får mig att må så mycket bättre. Ska ta tid till att göra saker som jag vill. Ska nog äntligen försöka byta rum till ett större som jag tänkt på sen i somras men inte blivit av. Så om ni har några bra tips på sidor där man kan få inspiration till inredning så får ni gärna skriva det! Ska vara med mina fina vänner som verkligen finns där för mig och bara leva. Göra saker som man inte har kunnat göra när man är i ett förhållande. I början kommer det säkert vara jätte jobbigt som nu men det går över, det är jag säker på. Jag har så mycket annat här i livet som får mig att må bra.
 
Så nu vet ni hur det ligger till. Om ungefär två veckor åker jag ju utomlands i en vecka igen vilket ska bli skönt! Kunna komma ifrån allt lite och sen komma hem till en spännande tävlingssäsong med Aqua.

enkelt

Igår hoppade jag Aqua lite. Hoppade bara ett räcke som låg på 1,10 på en liten volt. Kunde ta rätt så snäv och även ta ut vägen och jag såg avståndet direkt när jag vände upp och allt kändes så jätte enkelt. Hon var jätte fin! Tänkte tävlat idag men känner att jag inte hade kunnat fokusera eller nåt. Sen hade jag tänkt tävla om två veckor men det krockade med peter eriksson träningen. Så när jag varit utomlands så kommer väl tävlingarna sätta igång!

projektarbete

Idag har jag fått massa hjälp med mitt projektarbete av en tjej som jobbar hästarna enligt Monty Roberts sätt. Hon håller på att gå hans utbildning nu! Jag ska skriva mer varför och vad jag fick hjälp med när jag orkar och kan tänka klart igen. Har hänt en sak så ni får ha tålamod helt enkelt.

dressyrträningen igår

Ligger hemma med feber, förkylning och hosta... Jag som precis varit sjuk. Hoppas jag blir frisk snart, för nästa vecka börjar praktiken för mig (byter v. 7 mot v. 10 för jag ska till Lanzarote då) och då vill jag vara frisk.
 
Igår dressyrtränade jag, hade feber men ville verkligen inte missa för har inte kunnat dressyrträna på snart 2 månader då jag trillade av, vart utomlands osv.. Men det gick verkligen jätte bra!! :) I traven så jobbade vi först med att hon inte ska springa iväg från mig utan vara kvar i ett lugnt tempo och att kunde vända med ytterbogen. Så blev mycket halvhalter! Sen jobbade vi med rakriktningen och lite skänkelvikningar på rakt spår.
 
I galoppen sen så var hon jäääätte fin :) Iallafall i vänster varv. Fick ett helt annat stöd än jag haft tidigare, väldigt mjuk och lätt stöd. Hon kändes inte alls framtung eller trög. På voltspåret blir hon lätt lite trög och dör men jag behöver knappt driva när jag gick in på små volter. Första träningen kunde jag knappt rida en liten 15meters volt för att hon tappade allt tryck i galoppen och blev seg och trög. I höger galoppen kändes hon inte lika bra, hon var lite trögare där men ända bra. Där gäller det att få in innerbakbenen, driva det fram till yttertygel för att hon ska bli rak. Hon vill gärna sätta in höger bak och skjuta ut vänterbogen och släppa stödet. Men fick ändå ett helt okej stöd på ytter :) På det raka spåret vill hon gärna skjuta iväg och bli lång men kunde till slut ha henne i samma galopp både på volten som på hela fyrkantsspåret. :) Så stora framsteg sen sist!
 
Haha fick appis på bild efter att hon rullat sig och skulle ställa sig upp :p

Godahoppsudden

Okej nu tänkte jag äntligen skriva lite om resan till Sydafrika och vad vi gjorde där. :) Vi solade och badade såklart men åkte även runt väldigt mycket och kollade :)
 
Det första vi åkte och kollade på var Godahoppsudden. Det är Afrikas näst sydligaste punkt och det är där atlanten möter Indiska ocenanen. I Atlanten är vattnet kallt för att det kommer kalla strömmar från sydpolen, medan Indiska oceanen är varm för att det kommer varma strömmar från Indien. Vi bodde på den sidan där det var kallt i vattnet men det räckte med att vi åkte över på andra sidan, tog knappt 30 minuter så var det varmt i vattnet!
 
Här är några bilder från Godahoppsudden.
 
Och så några lite sämre bilder från min mobil:

RSS 2.0