aqua

När vi kom hem från tävlingen red jag Aqua en sväng i skogen, jobbade med tempoväxlingar i galoppen och lite öppna i traven för att lösgöra henne! Hon kändes fin faktiskt, inte så stretig som hon varit i veckan :) Imorgon åker vi ntrk och hoppar 1,15 och 1,20. Imorgon ska bommarna ligga kvar!! Ska försöka få henne att riva räcket på framhoppningen precis innan vi ska in för att få henne mer försiktig inne på banan. Hon hoppar alltid lite bättre efter hon rivit. Och sen även ha henne på bakbenen hela banan igenom!
 
 

resultat ntrk dag 1

Idag var jag i norrahammar-taberg och hoppade Latino 90cm och 1m. Han har skött sig väldigt bra, lite spänd såklart men ändå lugn.
 
I 90 så var vi nolla på hinder men ett tidsfel. Tycker den rundan kändes helt okej, hade velat att han mot slutet av banan slutade stå emot. Han var lite tittig men hoppade ändå. Det brukar oftast släppa mot slutet av banan och dom blir lite mer självgående men fick ha mycket ben på nästan alla hinder.
 
 
I 1m så kändes det helt okej också. Han stod inte emot lika mycket men mot sista oxern så tog det tvärstopp några meter innan hindret. Tog om och han tvärstannade igen. Tog om och la spöt bakom rumpan (vilket han lyssnar väldigt bra på) och då hoppade han!! :) Tror han både tyckte oxern var läskig (plankbommar) och sen att han säkert var trött mot slutet av banan. Vi drog på oss massa tidsfel och resultet säger en sak även om rundan i sig ändå var helt okej! :) Hade räckt med ett stopp på sista hindret och hade jag vetat att han skulle stå emot lika mycket andra gången jag vände upp mot de hade jag lagt spöt bakom rumpan redan då, men nu vet jag det tills nästa gång!
 
Detta var Latinos första lokala i hela sitt liv, sin första start på 1m (han har gått 90cm på p&j) och så gör han det så bra :) Jag har ju bara hoppat han 2 gånger innan också, så har ju inte hittat alla knappar och så...

Haha, den läskiga oxern :p
 
 
Visst hoppar han fint? :)

hopphopp

Yeeey, hade inte lunginflammation men nu har jag fått hostmedicin så nu ska jag väl kunna sova på nätterna iaf! Efter skolan ska jag till stallet såklart, ska rida latino och fixa lite inför tävlingen imorgon. Ska bli kul, hoppas han sköter sig bra imorgon :) Aqua får ta det lugnt idag så ska jag rida henne lite imorgon, man måste jag spara på hennes energi så mycket det går ;)
 
 
Nu ska jag snart iväg till skolan och ha 3 timmars fysik, kul :p

var alltid försiktiga!!!

Har ni sett på nyheterna om fodervärdar som blivit lurade av en och samma hästägare? Kan säga så här att meningen var att vi skulle låna en häst av samma hästägare. Hästen var dock redan utlånad till en (som vi känner sen tidigare) och vi hade bara kontakt med dom. Pappa och jag är dock alltid överförsiktiga (får alltid höra att vi är för nojiga) och vi skrev självklart ett kontrakt, vi besiktigade hästen, kollade upp ägaren osv... Läste såklart inte så bra om hästägaren och vi var medvetna om att om vi tog hästen skulle vi inte kunna lämna tillbaka den till honom. Utan istället hade vi fått hitta en ny fodervärd till hästen eller så hade vi fått ha kvar den hela sitt liv. Nu var det ju så att hästen inte gick igenom besiktningen, hästen behandlades och blev frisk men hade mer ''fel''. Eftersom vi var medvetna om att vi inte kunde lämna tillbaka hästen till honom, eftersom han hade skulder, inget stall osv... så vågade vi inte ta hästen om den inte skulle hålla i framtiden. För vad skulle vi göra med en häst som inte höll? Det enda var att avla på den (superfin stam dock) men nu har vi ju redan andra ston att avla på.
 
Nu har vi ju lånat en annan häst och skrivit kontrakt och besiktigat hästen. En lite mer säker ägare om man säger så! Men vill bara med detta inlägget säga att var alltid överförsiktiga i både i att låna hästar och att köpa hästar. Vad det gäller ägare, kontrakt, besiktning, val av veterinär osv... Det är aldrig kul att stå där med en häst som man inte längre kan ha kvar men inte kan lämna tillbaka. Alternativ en häst man köpt som visar sig ha dålda fel. Man kan aldrig vara för försiktig, utan det är bättre det än att ta saker för givet!
 
Hästen vi skulle lånat av samma hästägare. Superfin med toppstam, som alla andra hans hästar. Men det hjälper ju inte om hästen inte är frisk... Det kanske var tur ändå att vi inte tog den, även om vi var medvetna om riskerna så kanske vi hade blivit inblandade i någon skit. Vem vet.

oseriöst inlägg, men har hopptränat!! :)

Bajs, jag är sjuk igen... Mår så jävla dåligt.... Hur många gånger har jag varit sjuk detta året, 4253252 gånger? Nu har jag haft hosta från och till i 2 månader men nu har den blivit myckeee värre och jag tror jag fått lunginflammation... hoppas inte.
 
Jag hopptränade aqua idag, det gick helt okej. Men hon känns lite väl stretig just nu och har problem med att sätta under sig. Som tur kommer kiropraktorn nästa vecka och då kan han knäcka loss henne lite så kommer hon kännas mycket bättre igen. Hade samma problem i våras och då blev hon mycket finare efter det. Iallafall så hoppade vi en liten bana och ja det kändes helt okej. Hoppade upp till 1,20 och jag tycker inte aqua hoppade sitt bästa idag, hade velat att hon hade hoppat liteee bättre språng. I vilket fall fick jag väldigt mycket hjälp och tips på vad jag ska jobba vidare med! :)
 
Ska till vårdcentralen imorgon och då hoppas jag att jag inte har lunginflammation, kommer dock tävla ändå men måste ta det en aning lugnare med allt än vad jag gör nu. Känns som det enda jag har gjort är att festa, rida, och gå i skolan utan att ha en lugn stund typ. Men i helgen ska jag chilla, fan vad jag ska chilla. Ska bara ligga i min säng och kolla på tv. Låter lockande faktiskt. Imorgon har jag bara två lektioner oxå, gött.
 
Ska lägga upp någon film från träningen men har inte kameran här och orkar inte hämta den. Ska försöka uppdatera bättre, men jag orkar typ inte. Men ska nog skriva ihop ett inlägg nu faktiskt, fick en idé!!

jättteeee dålig uppdatering...

Träningen igår gick inte så bra, fick ingen bra känsla och fick inte aqua dit jag ville. Men det var ändå en givande träning och vi fick mycket att jobba på. Hon måste komma upp i en högre form och komma under sig mer med bakbenen. Hon måste också hålla en högre takt, hon blir lätt långsam i sina steg.
 
Idag red jag Latino runt galoppbanan, han skötte sig jätte bra. Första gången han är där men går fram överallt utan att vara tittig. :) Vi hoppade lite stockar, han var ganska tittig på dom i början men sen släppte det. Han stannade dock aldrig utan jag tryckte över han hur vi än kom. Det viktigaste med tittiga hästar tycker jag är att dom förstår att det bara finns framåt och över hindret. Om det är jätte lågt och hästen stannar fattar jag aldrig varför man inte bara går över hindret, trycker över den och ökar som fasen till nästa hinder. Dom måste lära sig att det finns bara över och framåt, inget annat :) Jaja, hoppas han är lika övertygande på tävlingen i helgen. Men tyckte inte han var alls tittig när jag var iväg och tränade, bara något i början... Så det ska nog gå bra i helgen :) Han kändes väldigt fin också, jobbade på bra i en lägre form och verkligen sökte sig framåt och neråt!
 
Imorgon börjar jag tidigt, sen har jag 3 timmars hål vid lunch. Så funderar på att åka till stallet då, båda ska nog vila om det inte blir någon hoppträning med Aqua. Jag hatar hål och jag hatar tidiga mornar.... Så nu ska jag sova, godnatt!! Ska försöka uppdatera lite mer imorgon.

Dags för dressyrträning :)


söndag

Hej!!
 
Sen uppdatering idag, men har bara inte orkat skriva ihop något! Idag har jag som vanligt vart en sväng i stallet, båda har ridits. Latino gick ett pass i ridhuset med bommar och det kändes väldigt bra. Hade samma övning som i onsdags och det kändes som jag hittade bra avstånd och en bra galopp. Varierade mellan 5-6 galoppsprång mellan 2 bommar och han gjorde det bra även fast han tyckte det var jobbigt. Aqua joggades lite ute i skogen. Har haft lite svårt att få henne att slappna av och fokusera ute i skogen nu det senaste. Men idag kändes hon helt okej avslappnad och jobbade på bra. Imorgon är det dressyrträning med henne :)
 
Har kollat lite tävlingar och lagt upp en liten planering framöver så kanske skriver ut det senare ikväll. Imorgon börjar jag inte förrän ett och eftersom jag ska träna på kvällen så blir det inget stall på fm. Älskar att ha sovmorgon :D
 
Hästarna idag, latino gick direkt och rullade sig i sanden efter jag spolat av han så han bytte färg till en ljusare :p
 

uteritt istället!

Ändrade ridplanerna eftersom det var så fint väder. Så det blev galoppbanan för Aqua och klättring för Latino. Aqua var jätte tittig på att i början, speciellt på stockarna men det släppte sen. Vi hoppade en liten bana med några stockar och det kändes bra. På hemvägen jobbade jag med tempoväxlingar i galoppen, kändes helt okej. Latino fick klättra lite i skritt både uppför och nerför vilket han tyckte var jobbigt. Sen galopperade vi lite och han kändes fin!! :)
 
Nu kollar jag hoppningen på svtplay, dom visar ju allt från finalen!! Började precis kolla så ligger lite efter, hinner nog inte se klart allt innan jag ska sticka. Får hoppas jag inte råkar läsa hur det går :p Roffe ligger ju bra till, bara 3a!! Och henrik som låg 20 kunde inte starta då hans häst var svullen i ett ben. Det var väl ändå tur att han inte låg bättre till för då hade det varit väldigt retligt... Tror det kommer gå väldigt bra för Roffe, han är ju liksom bäst!! ;)
 

lördag

Lite skönt att det inte är någon tävling denna helgen faktiskt... Då hade jag knappt hunnit eller orkat vara med på vissa insparksaktiviteter. Vi har ju ingen egen utan vi fick vara med dom andra :) Så igår var det poolparty vilket var kul, aldrig festat i ett stort badhus om man säger så :p
 
Men nu ska jag dra mig till stallet så jag slipper stressa innan jag ska iväg i em igen. Aqua ska gå ett pass med bommar i ridhuset och tror nog Latino får göra detsamma :) Så nu måste jag sätta fart!!

appis <3

Sitter och kollar lite gamla klipp på mig och appis från 08-09. Kommer aldrig glömma den tiden, den var speciell på något sätt. Första alldeles egna hästen. Hon var verkligen en bra första häst för mig, är så glad att jag fick den tiden med henne för det var hon som lärde mig att rida. Tack vare henne rider jag idag med väldigt små hjälper och har en ganska mjuk ridning. Eftersom hon är så pass känslig så fick jag lära mig det. Appis och jag var verkligen ett, det var vi. Och även fast hon egentligen inte var den bästa läromästaren i hoppning/på tävlingsbanan då hon aldrig varit startad så hade jag aldrig varit här jag är idag.
 
En film från när vi hoppade lite terränghinder sommaren 09. Kommer ihåg den sommaren så väl då jag och en dåvarande kompis hade våran hästar i falkenberg en hel månad. Vi red varje dag tsm och tränade ihop. Det var väldigt kul och givande, man blev liksom motiverade av varandra. Appis blev oxå en helt annan häst under den sommaren. Stod på jfk i jönköping då (box, liten hage, stressig miljö och lite grovfoder) där hon var mager och stressad, när jag flyttade ner henne till falkenberg blev hon så lugn. När jag sen flyttade tillbaka blev hon den där stressade hästen igen och det var då jag bestämde mig för att flytta till toveryd där jag fortfarande står. Bästa stället :)
 
En annan sak jag minns väldigt mycket är debuten i 1,10 hösten 09. Hittade en jätte bra ridning som funkade! :) Mjuk och avslappnad även fast hon var pigg. Det var det stora problemet, hon var spänd och samtidigt pigg och springig!!
 
Nu gör appis ingenting, men fick välja mellan att ha kvar henne i Jönköping eller att ha en annan ny häst under en tid för att kunna utveckla min ridning. Och eftersom det ändå vart struligt med hagkompis till tess så blev detta bäst. Appis har det jätte bra med sin bästis tess och nästa vår kanske vi betäcker henne!! :)

träningen

Hoppträningen gick bra! Alltid lite svårt när man sitter på en ny häst och det var ju första riktiga gången jag hoppar han, men han skötte sig jätte bra. Hoppade en liten bana på kanske 90cm och sen avslutade vi med en liten serie för att få han att bjuda framåt direkt i landningen. I början blev det lite långt till andra hindret men när jag väl får fram han direkt i landningen stämde det och han hoppade jätte fint! Erica, som jag tränar för tyckte jag kunde hoppa både 90 och 1m på tävlingen nästa helg! Så får se hur jag gör :)
 
En kort film på serien :)
 
Sen red jag aqua i skogen, hon var väldigt spänd så det blev inget bra av det. Försökte få loss henne på banan sen men det kändes inte heller bra... Hon gick ändå ganska hårt så blir lugnt imorgon så ska vi trimma på lördag, ett ordentligt pass!! :)
 
Nu ska jag kolla hoppningen från idag, men har redan råkat läsa hur det gick för sverige... ibland är inte facebook bra.. :p

Trääääna :)

Ska åka och träna nu men Latino verkar inte riktigt redo :p


Gårdagen

Igår gick som sagt Aqua ett pass i ridhuset med bommar. Hade 17,5m mellan de två på långsidan och sen hade jag 21m på bågarna. Där jag red 5 och 6 galoppsprång samt att jag samlade ihop henne och red på 6 galoppsprång några gånger på långsidan. Jag ville främst ha bommarna för jag vill träna mitt öga för avstånd och för att vi skulle hitta en bra rytm och galopp.
 
Jag tycker övningen funkade jätte bra och vi hittade en jätte bra rytm och galopp. Hon kändes väldigt fin men hon samlar sig inte riktigt lika bra som innan (hon tappade lite dressyrarbete medan jag var borta). Och det gjorde av vi tappade rytmen när hon började tjafsa istället för att samla sig.
 
Jag ska rida samma övning någon dag i helgen då den funkade väldigt bra och gav mycket :)
Samma bild som i inlägget under men så såg iaf övningen ut, lätt och enkel men väldigt givande.
 
Sen var jag och Latino ute på en ridtur i skogen. Jobbade med rakriktningen i höger galopp och red lite bogen in i vänster galopp. Tycker han kändes fin :) Tog det ganska lugnt för idag är det ju hoppträning, ska bli kul! Har ju inte riktigt hoppat han ordentligt någongång :)

Onsdag

Kom upp imorse och nu sitter jag på Aqua! Det blir lite dressyr och bomarbete :)


galoppbanan

Var ute och red Aqua runt galoppbanan med en i stallet. Aqua tyckte det var riktigt kul och hade bra med bjudning :) Vi hoppade lite stockar i följd och vi var sist. Så då bjöd hon på riktigt, hoppade super och la in lite bocksprång :p Det bästa som finns när man märker att hästen tycker det är kul!! :) Vi hoppade även vattengraven som denna gången var helt uppfylld av vatten och den hoppade hon på första försöket, duktig häääst :D Latino fick vila idag för han blev riktigt trött efter passet igår.
 
Har börjat skolan nu, läser ju naturvetenskapligt basår, men vi har ingen riktig inspark (buhuuu...) så lektionerna har redan börjat. Går imorgon mellan 13-16.30 så funderar på att åka upp på fm och rida. Latino ska gå ett pass i skogen och aqua ska trimmas med bommar. Får se hur pigg jag är imorgon, min starka sida är ju inte att gå upp tidigt om man säger så xD På torsdag ska jag iväg och hoppträna Latino, har en liten plan på att tävlingsdebutera han i ntrk om två helger. Deras bana är stor och bra, sen finns det typ inga lokala tävlingar nära på ett tag...
 
Nu ska jag kolla hoppningen på 2an, missa inte :)

EM vecka

Denna veckan går EM och idag är första hoppningen. Förra året vann ju Roffe och hoppas det går lika bra i år igen!! :)
 
Här står allting för er som inte redan läst :) http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=66133
 
Ska bli kul att se Angelica Augustsson och mic mac igen som varit borta ett tag! :)

dressyrtränat!

Idag var det som sagt dressyrträning med Latino, det gick bra men det är mycket jobb med han :) Dock är han väldigt samarbetsvillig och vill göra rätt vilket kommer underlätta allt :)
 
Vi jobbade med grunderna, att få han liksidig. Jag har ju ridit för samma dressyrtränare i flera år och kan hennes system nu. Så har ju haft ungefär samma upplägg på alla hästar förutom att övningarna skiljer sig för att få hästen att jobba som bäst. I vänster varv behöver han släppa igenom i sidan och bli lösgjord, så där red jag lite lite bogen in på rak spår samt formade ordentligt på voltspåret. I höger vill han gärna sätta in rumpan och trycka ut bogen, så där jobbade vi jätte mycket med rakriktningen på rakt spår och så red jag ha även ganska rak på det böjda spåret. I övergångarna ville han gärna sakta ner lite så där måste han ridas framåt. Vi strävade också efter att han skulle få en längre hals och ta ett ärliga stöd och få en bättre överlinje :)
 
Så det ska jag jobba med nu tills nästa träning. Grunderna som måste sitta innan man går vidare :)
 
En bild från filmen!

resultat bankeryd dag 2

Idag har vi gjort helt okej rundor men lite oturspet och klantig ridning...
 
 
 
1,15 4 fel:
En helt okej runda. Var en A:0a så försökte svänga lite iaf. Rivningen kom på en linje på 6 galoppsprång där hon nog blev lite lång och framtung. Skulle tagit en halvhalt precis innan så hon satte sig mer på bakbenen, syns ganska tydligt på filmen hur flack hon blir i språnget. Annars flöt resten på bra, skulle galopperat på mer mellan 9an och 10an där det blev lite back mot sista. Men jaja...
 
 
 
1,20 8 fel:
Vi rev första som man inte får göra, hon touchade bakbommen lite lite och den föll. Vet faktiskt inte varför, blev något vingligt innan kanske. Andra rivningen kom på 5an. Det var först en båge på 6 galoppsprång där jag la till ett och då blev det väldigt dåligt till nästa båge som vi då rev. Skulle jag varit mer snabbttänkt hade jag drivit på direkt efter 4an. Ja ni kommer se på filmen. Resten av banan kändes annars helt okej. Men en ganska svårt bana där hindren kom snabbt och det är inte riktigt jag van vid. Denna banan var lite mer inomhusbyggd, så det är lika bra att börja träna ;)
 
 
Bara träna vidare tills nästa tävling som är om två veckor. Ska hoppträna iaf en gång emellan! Tycker inte allt flyter på så bra som det gjort tidigare, det blir lite av och på. Syns inte riktigt men det känns..!

morgondagen

Imorgon hoppar jag som sagt 1,15 och 1,20 :) Ska tänka på att ha en bättre grundgalopp så vi kommer över hindrena och att hålla galoppen genom svängarna. Hade lite dålig galopp idag men imorgon måste jag ha bättre för att komma igenom felfritt när det är lite högre och säkert lite svårare. :)
 
 
 
Sen ska jag rida latino, han fick vila idag så han kan smälta flytten och allt. På måndag ska vi dressyrträna så jag kan få lite tips och hjälp på vad jag ska jobba med!! :)

resultat bankeryd dag 1

1,10 0+0 fel och 4a:
Kändes helt okej idag, inte dåligt men ingen wow runda! Kom helt okej till alla hinder, så jag tror det sitter mer i mitt huvud nu att jag har problem med avstånd... Måste istället släppa det nu och tänka att jag sätter dom hur lätt som helst :p I omhoppningen tog jag det jätte lugnt eftersom jag inte känner mig hundra med avstånden men svängde ändå ganska snävt på 2 stycken. Det var inte alls många dubbelnollor så det räcke som sagt till en fjärdeplats :) Annars känns 1,10 ganska lätt och enkelt nu!
 
Imorgon hoppar vi 1,15 och 1,20 :)
 

Dag 1 i Bankeryd

Hoppade en lokal 1,10 idag och var dubbelnolla och 4a! :) Tog det jätte lugnt i omhoppningen men räckte ändå till en bra placering :)


fina aquuuuua <3

Köpte en bild, från tranemo i början av sommarn. Ska skriva ut och sätta upp i mitt rum :D
 

2 klipp till från igår

Ett lägre språng:
 
 
En övning jag hoppade med en bom framför 2,5-3m innan. Bra för att dom ska hoppa igenom sig och bli snabb i fram :)
 

ridningen

Igår red jag aqua i ridhuset och hoppade lite små hinder. Har ju av någon anledning börjat få svårt att se avstånd? Eller det kom efter jag varit utomlands för en månad sen. Då helt plötsligt började jag tro att vi låg jätte nära när vi egentligen låg normalt. Så hoppade mest runt för att hitta min känsla för avstånd igen. Aqua har pappa ridit i en vecka och såklart tappar hon lite dressyrarbete, hon ville inte riktigt sätta under sig och var inte så villig :p Men stundtals kändes hon okej! Hoppningen gick sådär..!
 
Idag satte jag upp lite högre hinder på en åtta för att känna på höjden och avstånden. Ska ju tävla i helgen. I början gick det skit så bad pappa filma och så tittade jag efter varje språng. Så såg jag vad jag gjorde fel! Funkade faktiskt rätt bra och i slutet började jag hitta känslan mer och mer! Vill helst att allt ska flyta på och om det behövs ska jag ta en lite halvhalt eller trycka på men nu ser jag ingenting förrän typ precis innan hindret? Men iaf så gick det bättre i slutet :) Hon kändes även mycket bättre idag och satte under sig bättre!
 
Jag vet inte varför jag tappat så mycket, kanske för jag varit iväg så mycket i sommar och sen har det bara vart upp på ryggen och tävla igen. Sen har jag inte hopptränat på hela sommaren, så det måste jag göra nu! I helgen tävlar vi 1,10 på lör och 1,15 + 1,20 på sön. Byter till 1,10 på sön om allt känns skit!
 
Kort klipp från idag!
 
Sen red jag latino i ridhuset. Han var väldigt spänd och stressad i stallet där han var själv. I ridhuset var han väldigt spänd i början också men slappnade av sen :) Han har inte varit så mycket i ridhus innan så tycker han skötte sig jätte bra! Jobbade han ganska mycket från marken med, för vill att dom ska vara avslappnad där för innan jag hoppar upp samt att dom ska lyssna när man ber om att backa. Han lär sig snabbt faktiskt, ska bli kul att jobba med honom!! :)
 
Imorgon ska pappa och jag rida ut en sväng, ska bli spännande och se hur han sköter sig :) Nu ska jag sova, ska ta en låååååång sovmorgon för det var fasen länge sen. Fan va gött!!

låååång dag

Skulle ''bara'' åka ner till falkenberg och hämta tess på seminstationen och köra henne till slöinge (där hon står). Men på morgonen ringde hon som vi lämnade appis hos och det hade inte funkat mellan appis och hennes häst. Så fick åka och hämta henne (som tur bara ca 40 minuter dit) och så fick hon följa med till falkenberg. Körde direkt till seminstationen och plockade upp tess och sen lämnade jag dom i slöinge :) Sånt fint ställe dom får bo på med stora hagar, både skog och öppen mark med vindskydd och en bäck som rinner igenom där dom kan dricka. Finns mycket gräs kvar också så dom kan nog gå på bete ett bra tag till! Nu har även tess en kompis som det har varit lite svårt att hitta till henne.
 
Pappa var så rolig som ringde när jag var på väg ner och fick en idé om att vi skulle betäcka appis idag? haha. Men tyvärr hade dom ingen veterinär där som kunde kolla hur långt hon kommit i brunst och eftersom jag var tvungen att åka hem idag så blev det inget. Annars hade jag kunnat åka in med henne imorgon och kollat henne! Fanns en fin hingst där som skulle passat! :) Men till våren kanske det blir, man vet aldrig! :) Nu hoppas jag bara att tess blir dräktig så vi får ett litet föl nästa år, hade varit så kul!!!
 
När jag kom tillbaka red jag både aqua och latino men skriver om det i ett nytt inlägg.
 
Lånade med mig nova för att lite sällskap på den sega resan!
 
Hon blev dock hungrig på vägen så var tvungen att stanna på mcdonalds :p
 
Äntligen framme i slönge och sen var det bara att köra hem 2 timmar igen :D haha

babblar om allt!

Nu är jag hemma igen! :) Varit och hämtat hem hästen som heter Latino. En valack född 08 e. Hip Hop! Ska bli jätte kul, tanken är att jag ska ha honom i ett halvår till att börja med och sen får vi se!
 
Appis lämnade vi hos henne som vi lånar Latino av, för hon behövde sällskap till sina andra häst. Dock kommer appis flytta ner till Tess när betessäsongen är slut och gå med henne fram till nästa år. Tess var inte dräktig så nu är hon seminerad med Diamantino.... suck!! Hoppas hon är dräktig nu för det är sista försöket. Vad som händer med appis och tess nästa år får vi se. Kanske betäcker vi appis? kanske båda? Kanske sätts tess igång igen och håller som tävlingshäst! Kanske får tess ett föl? Vi får helt enkelt se... :)
 
Jag har kommit in på högskolan, så ska läsa naturvetenskapligt basår som är på ett år. Efter det vill jag åka iväg och jobba i ett stall något år, skulle vara väldigt kul och lärorikt :D Börjar veta vad jag vill göra med min framtid och är för första gången på länge jäkligt taggad på livet!!
 
Imorgon måste jag åka ner till falkenberg och hämta tess på seminstationen och köra henne till slöinge där hon står. Pappa trodde inte hon skulle vara klar redan idag så han åkte hem. Nu när jag inte gör något på dagarna får jag offra mig ;) haha, får träffa tess iaf! :) Sen ska jag rida aqua och latino lite. Aqua hoppade jag lite små hinder med idag och trimmade, men mer om det imorgon, börjar bli långt nu.... :)
 
Latino och aqua idag, gick bra att släppa ihop! Aqua tog ledarrollen direkt :p
 

lånehästen

Först var det meningen att jag skulle låna en häst som gått 1,20. Passade mig perfekt och hoppade i alla lägen. Men tyvärr blev det inte så. Sen skulle vi lånat en jätte fin häst med enorm kapacitet, när vi både provat den hemma och på träningstävling gick den inte igenom besiktiningen. Till slut blev det en 5årig valack e. hip hop som endast gått pay and jump. En jätte trevlig häst som är mot det piggare hållet. Ska ha honom ett halvår till att börja med och sen får vi se. Ska bli riktigt roligt att tävlingsdebutera den och utveckla!! :) Tror detta blir bra ändå, det är även väldigt smidigt att ägaren också bor i Jönköping. Ska kolla om det är okej att jag skriver om honom här och lägger ut lite bilder/filmer :) Vi hämtar han på onsdag, yeey :)

Hej från sunny beach

Idag åker vi hem till Sverige igen! Flyget går ikväll och vi är hemma inatt... Saknar mina hästar massor!!! I helgen ska vi tävla och det var ju några veckor sen sist, ska bli kul :D Skriver mer imorgon, har iaf haft jäkligt kul med fest varenda kväll och så tatuerade vi oss hihi!!


hoppas!!

Idag kollas tess, håll tummarna att hon är dräktig!! Annars kommer vi byta hingst tyvärr.... Vi vill ju ha ett föl efter clicken, han är ju så fin :) Men vi valde mellan Lucky Point eller Diamantino och det blir Diamantino isånfall. Han är dock bara 5år och då kan man ju inte se några avkommor än.. Men han såg riktigt fin ut annars!! :)
 
 

bilder från halmstad

Vissa är redan visade men skit samma!
 
Fredag då jag hoppade 1,10
 
Lördag då jag hoppade 1,15
 
Och söndagen då jag hoppade 1,10 och 1,20
Haha ser ut som jag och aqua bara 'lallalalalallaa....''. Chillar på banan innan start :p
 
Kom i en ganska kort galopp och la henne ganska nära på dom två sista sprången på oxern inför 1,20 starten. Dels för jag själv inte skulle rida iväg henne på en stor distans och även för att aqua skulle hoppa upp sig och hålla koll på sina framben. Jag tror att jag har velat lägga henne stort för att jag är rädd att hon ska riva med fram... Men eftersom hon har börjat hoppa mer väl och är mer rädd om sig måste jag våga komma närmre intill hindren. :)
 
Sista språnget innan 1,20 debuten :D
 
Duktig heeest som måste fotas :)
 
Hoppas ni tyckte det var kul med ett bildinlägg, dock mest bilder från framhoppningen :)

hoppövning

Här har ni en jätte bra hoppövning för att hitta rätt rytm och galopp! Ca 13 meter mellan varje hinder och 3 galoppsprång mellan varje. Hästen ska kunna galoppera tre jämna galoppsprång utan att springa iväg eller gå för sakta. Brukar sätta upp den och även ett högre hinder som man kan ta när man hittat den rätta galoppen och rytmen. Någon som testat den?
 
Ser ni föresten hur otroligt väl hon hoppar nu? Hon hoppar igenom sig även fast alla hinder är låga. Riktigt fina språng :)

hejdåååå :)

Nu åker jag och en kompis till Sunny Beach i Bulgarien! En riktigt galen festvecka hoppas jag på att det blir ;) Har förpublicerat några inlägg, dock inte varje dag för jag kom inte på fler just nu... :) Men bättre än inget! Kommentera massa nu så hörs vi på onsdag då jag är hemma igen och då ska vi även iväg och göra något kul ;)
 
Fin bild på appis och aqua precis i början av sommaren som tyvärr nu börjar lida mot sitt slut. Men har nog haft min livs bästa sommar :)

Galoppbanan

Idag tog vi en tur runt galoppbanan!! :) Något man saknar när man är i sommarstugan är dom fina ridvägarna vi har här hemma. Nu har dom desutom byggt upp massa nya terränghinder och en vattengrav så man kunde hoppa en lång slinga, skit kul och det tyckte aqua med ;) Aqua stannade faktiskt på vattengraven första gången, eller hon tvekade långt innan så hon fick gå fram och kolla på den lite och sen hoppade hon utan problem flera gånger. Lite extra högt över bara ;) Hon var ganska spänd och tittig vilket är förståeligt med alla nya hinder och att vi inte ridit där på länge så kunde inte jobba henne så mycket utan det blev mest en massa skutt över stockar och rejs :D Aqua var pigg och glad och det märktes att hon tyckte det var skit kul!

 


hemma

Nu är jag och hästarna (appis och aqua) hemma i Jönköping igen, blir dock inte kvar så länge. Min kompis och jag bokade en resa nu till Sunny Beach och åker redan på tisdag :D Det betyder dock att jag missar derbyt i Grevagården som jag sett fram emot väldigt mycket... Men så fick det bli för det passade inte att åka nästa vecka. Kommer åka till Bankeryd och tävla om 2 veckor istället då dom har en lok/reg tävling, det är jätte nära och smidigt. Så vi får satsa på derby nästa sommar istället :p
 
Ska rida ut Aqua en sväng imorgon och sen blir det pappa som får rida henne några dagar tills jag kommer hem igen. Sen ska jag inte iväg på något mer vad jag vet så då blir det till att trimma och tävla under hela hösten och förhoppningsvis bli stadiga i 1,20. :)
 
Har endel ovisade bilder från Halmstadtävlingen och lite annat att visa som jag kan förpublicera nu så kommer det upp under tiden jag är borta :)
En bild från framhoppningen i Halmstad :)

stegrar

Här har ni en film på tricket också så kan ni kommentera fler dryga kommentarer... ;) Så ska jag skriva ett inlägg sen om hur man lär in ett trick på kommando. Där tricket varken är dumt eller något trick man inte lär en häst!
 
 
 
Jag är bara trött på anonyma kommentarer som kommer av okunskap!!!!

Lärt appis att stegra med mig på :)


RSS 2.0