dressyrtränat!

Idag gick träningen väldigt bra :) Aqua jobbade väldigt bra med sina bakben. Jobbade lite rakriktning och öppna i traven då jag satt ner vilket gjorde att jag kom åt bakbenen mer. I galoppen blev det också rakriktning och där kändes hon jätte fin. Hon fick en väldigt bra och spänstig galopp där jag fick känslan att hon var inom en ram och inte 10 meter lång! :) Plockade upp formen lite idag vilket nog bidrog till att jag fick mer kontakt med hennes bakben :)
 
Sen tränade vi på att lämna stallet, idag gick det bra!! Fokuserade bara på att hon inte skulle backa, så först galopperade jag förbi dikena 2 gånger och då tog hon faktiskt skänkeln väldigt bra och tvärstannade inte. Sen travade jag förbi en gång och till sist skrittade jag förbi! Så hon skötte sig bra idag :D Backade inte en enda gång=tog skänkeln framåt!
 
Är lite sugen på att åka och tävla och bara hoppa 1m på onsdag, men är fortfarande lite rädd att hon ska få tillbaka spänningarna då jag ska hoppträna på torsdag. Men får sen lite hur hon känns imorgon efter träningen. Vi ska rida ut en sväng med lite skritt trav och galopp :)

trimmat

Idag har jag trimmat aqua igen :) Hon hade förresten en tappsko som jag själv slog på ;) Min första haha, men det gick bra och hon var inte halt efteråt ;) Vi red en stund på banan, hade inga sporrar idag som jag kämpar med att kunna rida utan. Jag tycker hon lyssnade helt okej, jag behöver fortfarande påminna henne oftast i svängarna med spöet att hon ska lyssna på mina skänklar. Men annars kändes hon väldigt fin, lite stel i början men det släppte sen.

 

Hoppade över ett räcke där jag tränade anridningen, både lång och kort anridning. Jobbade med att ha kvar trycket enda fram till hindret, hon blir lätt lite platt och tappar galoppen men idag tycker jag hon höll sig väldigt fin och rund i galoppen enda fram till hindret vilket gjorde språnget mycket bättre!! :)

 

Sen gav vi oss ut på en liten tur i skogen. Hon ville inte lämna stallet idag heller. Och det är ju ett dike på ena sidan och om jag går på henne så mycket jag vill så kommer hon backa ner där (vilket vi redan gjort en gång och då åkte jag av och blev trampad). Så jag försökte först att gå på henne lagom så hon inte skulle backa och försöka få henne att inte gå ner i dikena. Men det funkade inte och hon blev bara mer och mer envis när hon märkte att jag var lite försiktig av mig. Så ledde förbi där och sen upp och var bestämd direkt och då gick hon nästan direkt. Så jag vet inte riktigt hur jag ska lösa detta, men ska försöka skritta ut den vägen så ofta jag kan och får väl leda förbi där så länge hon håller på så här. Jag kan ju inte direkt gräva igen det där diket :p

 

Imorgon är det dressyrträning och på onsdag förhoppningvis hoppträning. På tisdag blir det en lugn skogstur tror jag :)

 

Pannbandet jag köpte till aqua på mässan :) Hon blev jätte fin i det :D Ska visa resten jag köpte någon annan dag.


Clinic

Kollat på en clinic med Kevin staut! Väldigt intressant och mycket att ta med sig! :) han var väldigt noggrant med allt! Bla sa han att man alltid ska sitta upp och bromsa med sitsen först, om hästen inte lyssnar då, då kan du ta till handen! Det fokuserar jag mycket på men det är väldigt svårt ex. precis innan hindret att inte börja ta i munnen på hästen. Men de ska jag träna på :)

Nu väntar jag på att 1,50 hoppningen ska börja! :)


Fredag

Ska snart åka in till Scandinavium igen :D idag är det massa roligt att kolla på!! Världscupfinalen igen och hoppas det går lika bra för svenskarna idag som igår :) igår hittade jag två pannband på mässan och så köpte jag magic brush :) får se fall jag köper något idag, isåfall får det bli ett schabrak :D

Haha jag hoppade ninja igår xD


På väg till Göteborg :D

Igår red jag runt galoppbanan igen med Aqua! När vi skulle lämna stallet hade hon samma inställning som i förrgår men det släppte väldigt snabbt! 5 minuter kanske de tog :D så hon var duktigt! Hon kändes oxå mycket bättre när vi red sen, mycket mer framåt och visste vad hon skulle göra. Bjöd mer på stockarna och så :) hon verkade tycka att det var kul med!

Idag och imorgon får hon vila. För nu är jag på väg till Göteborg :) ska på horseshowen ikväll och hela morgondagen. :) de två första världscupfinalerna är ju då så det ska bli kul att se! Click and cash hoppar också en klass ikväll, igår var han placerad i en 1,40 eller 1,45 så det var ju bra :D vi har bestämt oss för han nu och om hon börjar brunsta nu efter helgen så ska vi betäcka henne äntligen :D

Jaja nu babblar jag bara på! Hoppas jag hittar något fint på mässan, är sugen på ett fint pannband till Aqua! :)


galoppbanan

Idag var aqua billig kan jag säga... skämt åsido.
 
Vi skulle rida ut runt galoppbanan och sist jag skrittade ut var hon inte alls tjurig och struntade i min skänkel, idag var det tvärtom. Jag kom ungefär 50 meter och sen sa det tvärstopp. Så fick hoppa av och leda för det är en jätte brant lång backe på ena sidan och där vill jag helst inte hamna. Hon backar ju bara och då går det inte riktigt styra henne. Så ledde en bit och sen hoppade upp igen. Då ville hon inte gå, hon sket fullständigt i mina hjälper. Nonchalerade och bara sparkade/bockade åt spöet. Fick verkligen ingen reaktion framåt. Förstår inte riktigt varför hon är så nonchalant ibland? Tess ville ju inte heller lämna stallet men när jag drev på henne framåt då gick hon framåt. Men aqua bara sket i mig. DUM HEST! Så vi var nog lika arga båda två på varandra och till slut gav hon sig, efter sisodär 30 minuter? Så här såg det ungefär ut, 5 steg fram och 20 tillbaka. Men ja, sen gick hon och då släppte det. Red in i skogen så jag kunde galoppera och få fram henne. Då sicksackade hon hela vägen för hon kastade sig för allt, för allt var skit farligt! haha.
 
Men sen gick hon jätte fint när vi red runt galoppbanan, kändes mjuk och lösgjord!! :) Lite spänd i början med det släppte sen. Hon är riktigt rolig och fin att rida på ute i skogen. Inte som appis som bara springer och man kommer aldrig till ridning. Vi tog några små stockar också, dom var lite farliga med :p Men hon hoppade allt. En gång la jag på spöet lite innan stocken då fick hon ryck och attackerade den och gjorde världens bock över haha. Hon är konstig ibland aqua :p Jobbade mycket med att få henne lösgjord samt att hon ska svara snabbt på mina hjälper. Hon är lite segtänkt och bekväm. Men nu får hon skärpa sig lite och börja jobba haha! När vi kom tillbaka var jag iaf nöjd med henne för hon är så fin att rida nu. :) Undra hur hon kommer beté sig nästa gång vi ska ut, förhoppningsvis lite bättre.
 
 

tappsko kompetens

Detta har vi hållt på med några dagar i skolan, så nu har jag tappsko kompetens. :D Yeey. Nu väntar jag bara på att appis eller aqua ska tappa en sko så jag kan slå på den haha :p Bara det inte blir en bakskooo haha, så jobbigt!

Visst ser jag proffsig ut? ;)


tömkört

Idag tömkörde jag och pappa Aqua. Hade en liten tömkörningslektion för honom :p Kiropraktorn tyckte jag skulle jobba henne utan ryttare någon dag i veckan så tänkte göra det nu. Tömkör helst då jag inte är så mycket för inspänningstyglar. Jag tycker hon jobbade väldigt bra! Jobbade henne väldigt rak i vänstervarvet och lite mer ställd i högervarvet. Så som jag jobbar henne från ryggen. Hon var väldigt avslappnad och jag tycker hon skötte sig :) Jobbade bra genom ryggen! Hade ett bra stöd på bettet som är hennes svaghet men hon har verkligen utvecklats mycket och det är inte många stunder hon släpper bettet!
 
Imorgon ska vi rida runt galoppbanan, äääääntligen! Ska intervallträna henne så hon får upp flåset. Har ingen träning denna veckan så det blir mycket uteritter med fokus på lösgjordheten!
 

fin häst idaaag :)

Har trimmat aqua lite på banan idag! Kiropraktorn knäckte ju loss henne i onsdags och efter det har jag masserat henne på den muskeln som går vid bakknäna, den som dom använder för att sätta under sig. Samt i båda armhålorna. Har också använt liniment och haft värmefilt på ryggen fast det har jag haft nu några veckor :)
 
Idag var hon jätte fin!! :) Jätte stor skillnad sen hoppträningen i onsdags förra veckan, då bara stretade hon emot hela tiden och var jätte ovillig. Men idag var hon så mjuk och avslappnad. Jobbade bara lösgörande övningar, ingen samling alls utan vill bara få henne att släppa i dom spända musklerna nu så hon börjar använda dom igen :) Hon sitter fast lite i högersidan sen hon gick omkull så red henne rak i vänster varv och ställd i höger. I vänstergalopp går hon fortfarande lite snett men hon kan räta upp sig nu utan att bli stretig. Direkt efter hon gått omkull satte hon sig verkligen på tvären när jag skulle räta upp henne men inte nu :) Jag tog några små språng också när hon kändes så fin och hon har nog aldrig hoppat så bra genom ryggen. Verkligen sänkte huvudet över hindret!!
 
Ja hon var jätte fin idag lilla hästen. Dessutom lyssnar hon framåt på ett annat sätt nu och behöver inte driva på henne i varje steg på volten. Skrittade ut en sväng också och nu tar hon verkligen skänkeln framåt, så snart all is är borta ska vi ut och trimma i skogen. :) Kommer ta det lite lugnt med hoppningen nu minst en vecka till för att hon inte ska börja spänna sig igen. Men sen sååå, då ska vi ut och tävla igen :) Har missat massa nu känns det som.
 
Två klipp från idag! :) Visst hoppar hon genom ryggen på ett annat sätt nu? Hoppas hon fortsätter med det! :p

trickträningen idag, några korta klipp

Några korta klipp från idag när jag tricktränade appis igen :) Först: gå upp på pallen. Sen skrapa med hoven på pallen. Bergsgeten, som hon inte riktigt gillar att göra på banan för jag tror hon känner att hon inte får lika bra grepp som i ridhuset. Och till sist stegra. Nu börjar hon förstå lite mer.
 
Använde inte något spö idag, glömde de :p jag tycker annars det är lättare att använda det för då kan man vara mer tydlig. Jag tror hon kommer ställa sig högre om jag använder det vid stegringen :)
 
 

hejhooo

Idag var vi hos kiropraktorn med Aqua igen, hos den vi brukar ha! Han är jätte duktig. Den förra vi testade kändes inte som det hjälpte tyvärr. Men nu är hon lossknäckt i bäckenet och ska masseras vid bakknäna för hon var väldigt spänd där. Hoppas att det släpper så hon börjar kännas som vanligt igen efter vurpan hon gjorde. Stackarn. Men det kan vara förklaringen till varför hon känns som hon gör. Hon är spänd i den muskeln hon behöver för att sätta under sig och att sätta under sig kan hon inte just nu. Såå hoppas!!
 

nytt trick - stegraaa :D

Idag var jag i ridhuset med appis i typ 1 timme och tränade olika trick :p Brukar bara träna max 15 minuter men vi lekte runt lite hahaa. Tränade lite bugning vilket är jätte svårt och appis fattar inte riktigt. Hon lägger vikt bakåt men fattar inte att hon ska gå ner på framknät. Bara träna vidare. Sen tränade vi bergsgeten vilket hon gjorde jätte bra!
 
Sen sååå, lärde jag faktiskt henne ett nytt trick lite spontant. Nämligen att stegra :) Det finns ingen beskrivning på hur man lär en häst detta och jag kommer heller inte skriva ut hur jag gjorde då det kan bli farligt om man inte har koll på sin häst. Men jag hittade på lite och försökte hitta några signaler som hon lyssnade på. Det började med att hon lyfte väldigt högt med framhovarna, sen började hon små hoppa lite och där berömde jag. Sen efter någon gång gick hon upp lite högre och där nöjde jag mig :) Jag tror också att jag kan använda samma signaler för att lära henne spansk skritt då hon verkligen lyfte på framhovarna jätte bra!
 
Här är en liten film, måste ju filma till mitt projektarbete som jag sen ska ha på redovisningen :) Som ni ser så är hon väldigt lugn mellan jag visar signalerna så det är ingen risk att detta kan bli farligt. Jag är ganska tydlig med signalerna nu i början men hoppas att kunna göra detta lite mer diskret sen. Jag använde inte godis till detta som jag gör till alla andra trick. Hon är jätte duktig, fattar verkligen direkt när hon gjorde rätt :)
 

clinicen med Monty Roberts

Nu tänkte jag skriva lite om clinicen, hon som hjälper mig lite med projektarbetet går hans utbildning så jag visste ju redan lite hur han jobbar hästarna men det var såklart jätte kul att se han i verkligheten och han är jätte duktig!
 
Han fick som sagt 4 hästar med olika problem som han sen jobbade och visade hur han löste problemen. Han jobbade alla hästar i en rundcorall. Han hade en häst som var helt oinriden, en som var rädd för allt, en som bockade och slängde av alla typ och en lastproblemshäst! Han började jobba alla hästar på samma sätt. Han gjorde en join up som det kallas. Sen backade han hästarna väldigt mycket. Gick runt i rundcorallen, backade några steg, gick vidare, backade osv... Tills hästarna accepterade att backa undan för honom.
 
Lite kort vad en join up är... Han använder hästarna spårk för att skapa tillit. Han skickar iväg hästen och driver på den på volten/rundcorallen för det gör ledarhästen. Sen bytte han varv. Han slutade sen att driva på och väntade på att hästen skulle sänka huvudet och tugga - det är ett sätt att visa att hästen acceptera ledaren. I flock drar sig den ivägskickade hästen oftast inåt för att söka kontakt med ledarhästen igen för att få komma in i flocken, samt ex. tugga, sänka hvuudet. Till slut kallade han in hästen och efter det så följde hästen honom för att den kände trygghet hos honom som ledare. Han kunde gå i princip vart som helst och den följde honom. (det finns filmer på yt där han gör join ups för er som vill se).
 
Efter han gjort detta så började han lösa problemet hos vardera häst. Den bockande hästen bockade inte en enda gång. Det var också den hästen som sökte mest kontakt med honom och följde han väldigt väl. Så kanske berodde det bockproblemet på att den helt enkelt var osäker och behövde en ledare? Det var också den hästen som blev störst skillnad på. När den kom in hade den fokus på allt annat och bajsade hela tiden för den var så pass nervös. När han var klar med den hade den bara fokus på honom och den var helt avslappnad!
 
Jag tycker att clinicen var väldigt bra och han är riktigt duktig. Egentligen är det inga komplicerade saker han gör utan ha använder bara hästens språk för att skapa en trygghet och tillit mellan honom och hästen. Han löste alla problemen med enkla metoder och hästarna var riktigt lugna.
 
Något som han är känd för är att han har sån kontroll på sin puls. Hästarna känner av en människas ''tillstånd'' och synkroniserar sig med människan. Det ligger i deras natur. Så om du är spänd blir hästen också spänd. Men det var han iallafall väldigt duktig på att hålla sig lugn och då blev hästarna automatiskt lugna. Han använde också en pulsklocka på en av hästarna och där kunde man se hur den gick upp och ner. Detta var på lastningshästen och när den kom in var den riktigt spänd. Sen gick den ner när han jobbat den lite. Den gick sen upp lite när han skulle lasta den men inte alls lika mycket som den gjorde när hästen kom in. Så den blev alltså mer nervös för publiken än när den skulle lastas just för att den kände trygghet hos honom. Ägaren hade aldrig fått på hästen innan och fick gå med den dit så man trodde ju att pulsen skulle gå upp något mer vid lastningen men nu förstår man hur mycket påverkan människans tillstånd har.
 
Nu kommer det som jag tycker var tråkigast med clinicen - men som kanske inte så många tänkte på. Han har ju en så kallad dually grimma som han använder. Det ser ut som en vanlig grimma fast med ett extra ''rep'' över nosen för att få mer effekt i backningen antar jag. Jo, varje gång han fick en ny häst backade han denna men det var inget han nämde på clinicen utan då snackade han om allt annat. Hans barndom exempelvis. När han skulle lasta hade han medhjälpare som kom bakom med galler från runtcorallen och ''sköt'' på hästen med. Det var inget han nämde utan då snackade han om annat. Han var väldigt skämtsam på det sättet, han försökte få publikens uppmärksamhet för att dölja övningarna han gjorde innan han gick till själva problemet. Detta för att sälja sin grimma, som kostar 550kr. För att det ska se lätt ut och för att publiken ska tro att det är pga grimma som problemet löser sig. För så ser det faktiskt ut, om man inte ''läste mellan raderna'' som man säger. Jag köpte ingen grimma, för för mig funkar det lika bra med en kedja. Det han gör med hästarna med sin dually grimma gör jag med en vanlig grimma och kedja. Mina hästar står stilla lösa igången när jag gör iordning, dom lastas lika bra med en kedja över nosen än en dually grimma. Ja ni förstår nog. Det tyckte jag var lite tråkigt med clinicen, att han var så inne på att sälja sin grimma. Han hade gärna fått dela med sig av övningar som faktiskt löser problemen än att få oss att tro att det är grimman som gör det.
 
Men annars tycker jag allt var helt fantastiskt. Han är sjukt duktig!! Helt orädd, helt coollugn och helt fantastisk med hästarna!!
 
Ja, hoppas ni orkade läsa! ;) Någon mer som var där? Vad tyckte ni? :)

söndagskväll

Sorry för dålig uppdatering. Men jag har inte så mycket motivation just nuuu. Här får ni en bild från förra veckan när vi tog lite porträttbilder. Ska skriva ett inlägg om clincen oxåå :)
 

hejs!

Här var det inte mycket uppdatering! Såå.. I söndags innan vi åkte hem hopptränade jag för Eamon. Det gick bra även fast det var en jobbig övning för aqua med små volter där hon skulle hålla igång och ta i med bakbenen. Hoppade en övning med 3 hinder på mitten med 3 galoppsprång emellan. Hoppade linjen gick ut i andra varvet, la en volt och hoppade linjen tillbaka osv... Jag fick massa tips men främst att hon måste komma igång med sina bakben mer!! Hon måste ta i, hon är ju så lat ;) Eamon jobbade henne lite från marken och visade några övningar jag kunde göra för att få henne mer uppmärksamhet för hjälperna samt hur hon skulle börja ta i mer och inte vara så lat!
 
I måndags när jag red jobbade jag mycket med att få henne känslig för skänkeln. Utan sporrar lyssnar hon verkligen ingenting. Så ska rida utan sporrar förutom när jag hoppar, tränar eller tävlar. För att få det där lilla extra när det gäller och få henne känsligare för skänkeln. Så det är mest det jag tänker jobba på nu, att hon ska ta i och bli mer känslig och mer uppmärksam på mina hjälper. Då tror jag också att rida ut problemet kommer att försvinna när hon lyssnar framåt på mina hjälper. Snart är snön borta och man kan rida ut och då blir det väl mest ridning i skogen :)
 
Idag ska jag åka och hoppträna henne, ska bli kul :)

19år idag :D

Börjar bli gammal nu hehe... Clinicen igår var jätte bra, ska skriva ett enskilt inlägg om det. Monty fick iaf 4 hästar med olika problem som var: en helt oinriden, en var väldigt ''spooky'' rädd för allt, en ''bockmaskin'' och en som inte kunde lastas. Så visade han hur han löst problemen! Men skriver mer om de sen.
 
Påsklovet har gått jätte snabbt, låg ju sjuk halva veckan så har inte hunnit med allt jag tänkte göra. Menmen.. Nu ska vi snart åka och hämta tess och hennes hagkompis och lämna de på de andra stället där hon numera bor :) Sen åka och träna aqua för Eamon och sen åker vi hem! Kommer sakna tess, hon är en så mysig häst och det hade varit kul att kunna ha henne hemma. Men hon har det iallafall jätte bra här nere och snart ska vi åka hit igen för att inseminera henne :D Så förhoppningsvis har vi ett föl efter henne nästa år :D Och hon ska sättas igång igen! Jaja, nu blir det bara en massa onödigt babbel så avslutar med en bild från igår. :)
 

clinic idaaaaaaaag ;D

Har tagit lite poträttbilder på mig och hästarna idag som jag tänkte skriva ut och ha i mitt nya rum :D Har bara kollat igen dom snabbt för ska snart åka ner till flyinge, för idag är ju clinicen för Monty Roberts :D Hästarna är ridna, pappa och jag red ut en sväng i skogen och båda var pigga och glada! Sen tog vi några låga språng på ridbanan. Imorgon ska jag åka och träna för Eamon med Aqua, hon känns väldigt fin nu igen :)
 
Här får ni två bilder från idag, ska lägga ut fler sen när jag hinner!

hoppat lite stockar!!

Har hoppat lite stockar idag! Men det var väldigt mjukt i marken så det blev varken några höga eller så många språng, men några iaf och aqua tyckte det var jätte kul :D Hon hade bra bjudning och var på hugget!! :)
 
Pappa hoppade appis och hon var helt galen i början!! Haha.. Men det gick bra och sen tog jag några språng på henne också, galna häst :p
 
Aqua :)
 
Pappa o appis :D
 
Jag och appis :D

havet

Här kommer lite bilder från idag :D

 
Appis o pappa :D Jäklar vad hon jobbade med magmusklerna idag appis, duktig heeeest! :)

ridit i havet

Idag körde vi ner appis och aqua till stranden och red i havet :D Aqua tyckte det var riktigt kul, öronen spetsade framåt hela tiden :p Appis var pigg som vanligt men hon är lite mer skeptisk till vattnet än vad aqua var :p
 
Här är en bild från idag, lägger ut fler sen :)

dagen

Red Aqua lite på banan idag, det var lite för mjuk i hagen så det blev väldigt halt. På banan var hon lite spänd, allt är ju nytt. Så jobbade mest på att få henne avslappnad och lösgjord. Inte så jätte lätt heller att rida henne där då banan är ganska liten. Hon är ju både svårsvängd och behöver mycket skänkel i galoppen. Det var några gånger vi var uppe på gräset bredvid när hon inte ville svänga :p
 
Sen skrittade jag och pappa ut tess och appis :) Appis var pigg haha så pappa travade och galopperade henne lite. Blev så sugen att bara trava och galoppera tess, saknar verkligen att rida henne. Men något som var väldigt positivt var när vi longerade henne på asfalten i vänster varv. Då var hon ohalt. :D I somras när vi longerade henne hos veterinären på hårt underlag var hon jätte halt, speciellt i vänster varv. I höstas när vi longerade henne igen på hårt var det ingen större skillnad. Men idag var hon ohalt!! :) Det är ju ett gott tecken. Sen vet man ju inte hur det blir när man verkligen belastar det varje dag och sen ska hoppa. Men hon rör ju sig dygnet runt och springer endel i hagen. Igår sprang hon endel när vi släppte ihop och hade det varit så dåligt hade man nog kunnat se en liten hälta när hon sprang runt i hagen, vilket vi inte såg.
 
Jaja, lite hopp till att hon kan komma tillbaka nästa år iaf :) Funderar på att skritta henne mycket på hårt underlag i sommar när jag är här nere för att stärka det. Sen när hon fått sitt föl skritta på hårt underlag en lång tid innan man börjar med traven och galoppen. Allt för att stärka det och för att det ska hålla sen.

tisdag

Har varit på vårdcentralen hela fm för jag trodde jag hade fått halsfluss, men det hade jag inte! Sen var jag och pappa och åt lunch, och sen köpte lite havre och betfor till hästarna. Var förbi stallet en stund, fyllde vatten och tog av Aqua täcket, skönt för henne att kunna gå utan de på dagarna nu :) De verkar väldigt lugna och hyfsat bra kompisar, tess skriker lite fortfarande när Aqua lägger öronen bakåt åt henne. Men annars stod alla och åt samtidigt och drack ur samma tunna :D
 
Tess ska verkas idag och sen ska jag rida Aqua lite. Sen ska vi nog skritta ut appis och tess en sväng :)
 
Lite mysiga bilder jag tog innan :)

släppt ihop

I förmiddags var vi och hämtade tess, shit vilken man hon har fått ;) Sen släppte vi in henne i hagen brevid så de kunde hälsa över staketet! Man märkte att tess och appis kände igen varandra :) Nu på kvällen släppte vi ihop först aqua och tess. Det var faktiskt aqua som tog ledarrollen ganska snabbt, hon går mest till ''attack'' eller jagar bort tess men sparkar inte. Tess blir sur, vänder sig om och gör lite bakutsparkar ;) De lugnade ner sig ganska snabbt, aqua var mest orolig att appis inte var med ute. Sen när vi släppte in appis så skyddade aqua appis och tess fick inte komma i närheten :p Appis är så lugn och hänger bara med aqua. Allt var väldigt lugnt och dom stod alla och åt när vi åkte :) Så det går nog bra detta! Aqua tog ju ledarrollen dirket och aah, hästarna kan ju detta! Ska kolla till de lite senare igen så allt ser bra ut.
 
Jag har verkligen mått skit idag så har mest sovit under dagen, ingen ridning blev det alltså. Men det gör nog inget, det blev ju lite spring nu när vi släppte ihop :) Jag tror faktiskt att aqua och tess kommer bli väldigt bra kompisar, för båda är väldigt sociala och vill stå och klia på varandra. Appis håller sig mest undan och har aldrig sett henne klia en annan häst och när någon försökt klia henne har hon bara gått undan :p
 
Här är lite bilder från idag, tog inga nu ikväll utan filmade bara lite kort :) Det är en väldigt bra hage att släppa ihop i då den är plan och väldigt stor så de kan springa långt! :)
 
Några bilder från i förmiddags :)
 
en film från ikväll med :)
 

RSS 2.0