en liten rolig sak :)

Jag har praktik på vaggeryds hästklinik nu vilket är jätte roligt och lärorikt :) Jag vill verkligen bli veterinär och ska verkligen försöka komma in på veterinärlinjen sen.
 
En liten rolig sak som hände var några som skulle åka hem hade lastproblem. Dom höll säkert på 1 timme och testade allt (jag satt och hade lunch så jag såg när dom försökte), longerlinor, droga hästen och försöka putta på den (dom var typ 5 stycken) osv.. Sen tänkte jag ge det ett försök och hjälpa dom eftersom dom inte verkade få på hästen. Jag tog bara en kedja och ett spö, jobbade hästen lite fram back, flytta åt sidan och sen gå på. Den gled ut till höger hela tiden så jag petade bara med spöt tills den rätat upp sig (fick upprepa detta några gånger) till slut gav den sig, började tänka framåt och gick på! :) Detta tog kanske 5 minuter :) Sen fick jag applåder och allt haha, jätte kul att man lärt sig något iallafall! :) Tack vare att appis var svårlastad och jag fick hjälp med att lära mig hur man skulle göra så har jag lärt mig detta nu! :)

Kommentarer
Postat av: Karin

Vad går du för linje på gymnasiet? för att ens ha behörighet till veterinär utbildningen krävs ma.D fy.B och kemi.B Och plus dessa oerhört jobbiga kurser Måste man ha mvg i alla kurser och läsa extre meriterande kurser ifall man ska komma in på betygen. om man läser upp betygen/kompletterar på komvux så hamnar man i en annan urvals grupp som det är ännu svårare att komma in på utbildningen. Jag själv läste nv och har helt okej betyg, men kom inte in iaf. så nu satsar jag på att skriva ett jättebra högskoleprov istället och hoppas innerligt att det går vägen :)

2012-09-25 @ 12:11:52
Postat av: Annica

Bra jobbat tjejen!!! =)

2012-09-27 @ 11:04:42
Postat av: Jenny

Haha vad kul - alltid roligt att man kan hjälpa till (om det uppskattas som här:)

2012-10-03 @ 20:52:17
URL: http://jennysth.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0